Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 29.5.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 29.5.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan kotimaan Veikkausliigaa, Ykköstä sekä Kakkosta höystettynä Mestarien liigan finaalilla ja Huuhkajien maaottelulla. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 29.05.2021 16:58

1. Manchester City - Chelsea


Viikon vakiorivi avataan tyylillä, kun avauskohteessa veikataan Mestarien liigan finaalia. Valioliigan ja Liigacupin nimiinsä vienyt Manchester City hakee ottelussa triplaa, Chelsealle loppukaudesta puolestaan uhkaa tulla kuiva. Tappio tuli jo FA Cupin finaalissa ja altavastaajana Blues tähänkin otteluun lähtee.

Chelsean vire on laskenut pahasti aivan kauden kalkkiviivoilla. Edouard Mendyn ja N'Golo Kanten mahdolliset poissaolot eivät asiaa auta. Citizens puolestaan on täysin terve ja lähtee finaaliin noin 55% suosikkina. Vakiossa kannatus on pysynyt varsin hyvin aisoissa, joten nimellinen kotijoukkue kelpaa mainiosti varmaksi asti.

Tulos: 1

2. Ruotsi - Suomi


Huuhkajien valmistava maaottelu Ruotsia vastaan on etukäteen varsin vahvasti kallellaan isäntien suuntaan. Suomi on jalkeilla varsin kokeilevalla miehistöllä ja Teemu Pukin johdolla useita runkomiehiä on sivussa. Toki kyseessä on samalla myös tärkeä näyttöpaikka Huuhkajien potentiaalisille kisapelaajille EM-kisoja ajatellen.

Ruotsi puolestaan on kisajoukkueensa jo nimennyt ja lähtenee tähänkin matsiin vahvalla kokoonpanolla. Zlatania ei isäntien riveissä nähdä, mutta kyllähän kotijoukkue on perustasoltaan selkeästi kakkosmiehistön Huuhkajia laadukkaampi. Vakiokansalta voimasuhteet ovat hieman hukassa, Ruotsi on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle ja on erinomainen varma.

Tulos: 1

3. HIFK - FC Inter


HIFK on aloittanut kauden tulosten valossa Veikkausliigan mahtavasti, kahdeksan pinnaa neljästä matsista oikeuttaa jopa kolmanteen sijaan. Pallokin toki on pomppinut suotuisasti Joaquin Gomezin ryhmälle, todellinen taso löytynee jatkossa alempaa. FC Inter puolestaan on ollut alkukaudesta vielä parempi ja napsinut viidestä matsista neljä voittoa.

Sarjan kärkikastiin lukeutuva Inter lähtee vieraissakin otteluun lähes 50% suosikkina. Vakiossa vierasjoukkue on jäänyt yllättävän pienelle huomiolle, joten perustasoltaan huomattavasti paremmasta Interistä saadaan tällä pelikannatuksella ihan maistuva varma.

Tulos: 2

4. KuPS - FC HakaSimo Valakarin päävalmentama KuPS kärsi kauden toisen tappionsa Ilveksen vieraana. FC Haka puolestaan haki yhtä yllättäen kauden avausvoiton Maarianhaminasta, kun MIFK kaatui komeasti. Molemmat joukkueet ovat olleet alkukaudesta ihan kelpo vireessä pelillisesti, mutta tokihan eroa materiaaleissa on valtavasti.

KuPS voittaa useammin kuin kerran kahdesta. Vakiossa kotijoukkueen kannatus on menossa karvan verran yli, joten vaihtomerkeillekin on käyttöä. Otetaan erinomaisesti maksava ristivarmistus siten Hakan suuntaan, kyllä koskiset tästä lähes kerran kolmesta jotain ottavat mukaansa.

Tulos: 1X

5. KPV - FF Jaro


KPV lähtee derbyhenkiseen otteluun pienenä suosikkina, tasaisten joukkueiden välillä ei kuitenkaan ole käytännössä lainkaan eroa. Niko Kalliokosken luotsaama kotijoukkue on pelannut säästeliäämmin ja alla on vasta kolme matsia. Puolustus vaikuttaa pitävältä, mutta toisaalta hyökkäyssuuntaan Vihreä on ollut kovin mielikuvitukseton.

Uudistunut Jaro on avannut ihan mukavasti, viihdyttävyyttä tuntuu piisaavan tälläkin kaudella vaikka pakka meni kokolailla uusiksi. Jaro on näyttänyt alkukaudesta tästä kaksikosta paremmalta. Vakiossa kohde on ruksittu täysin kohdalleen. Otetaan kiivaan paikallishenkiseen matsiin lähtökohdaksi molemmille varmasti kelpaava risti. Vaihtomerkit maun mukaan.

Tulos: X

6. TPS - Jippo


Sarjan suosikkien joukossa kauteen lähteneen TPS:n alku on ollut hieman nihkeä. Viimeksi sentään tuli kauden avausvoitto, mikä todennäköisesti on uusiutuneelle ryhmälle henkisesti mannaa. Myös nousijajoukkue Jippo otti edellisottelussa kauden avausvoittonsa ja alkukausi lieneekin köykäisen nipun otollisinta metsästysaikaa.

Tasoero on hirmuinen, TPS kuuluu sarjan vahvimpiin, Jippo puolestaan taistelee säilymisestä. Vakiossa kotivoiton kannatus on kuitenkin nousemassa jo hieman turhan korkealle. Ei Tepsiä ohittaa uskalla, mutta kyllä ennakolta vähämaaliseen matsiin ristivarmistus kuuluu mukaan.

Tulos: 1X

7. EIF - MuSa


EIF menetti tähtensä Darren Smithin ja Ayabulela Konqoben viime kauden jälkeen, mutta meno on jatkunut vähintään entisellään. Sarjan piikkipaikka ja kymmenen tehtyä maalia neljään matsiin on vahva näyttö. Otteluohjelmakin on toki ollut suotuista, mutta kyllä EIF kiistatta sarjan kärkinippuja on.

MuSa kuuluu ainakin paperilla alempaan keskikastiin. Taisteleva nippu on pahimmillaan ilkeä vastus, mutta nyt haaste on kova. Vierailla on myös ottelu alla viikolta. Lähes kaksi kertaa kolmesta voittava EIF on jäämässä jopa karvan alipelatuksi, joten ykkönen on erinomainen varma.

Tulos: 1

8. VPS - MP


Sarjan suuriin kuuluva VPS ei vielä ole saanut konettaan kunnolla käyntiin. Ei Vepsu tosin ole kertaakaan myöskään hävinnyt, uudistuneen joukkueen alkukankeus on sinänsä ihan ymmärrettävää. MP puolestaan aloitti hyvin, mutta Ykkösen arki on nopeasti iskenyt silmille. Nuori vierasjoukkue on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan ja säilyminen olisi hyvä suoritus.

Tasoero on paperilla hirmuinen, kentällä ei ehkä ihan niin suuri. kaikesta huolimatta VPS nousee ehdottomasti hieman yli 60% suosikiksi. Jos kannatus ei loppumetreillä lähde laukalle, kotivoitossa on ainesta myös varmaksi asti.

Tulos: 1

9. MyPa - NJS


Kakkosen kamppailut aloitetaan A-lohkosta, jossa pelataan avausottelut. MyPa putosi viime kauden jälkeen Ykkösestä ja menetti joitain avainpelaajiaan, mutta toisaalta sai myös mm. Tomi Räikkösen takaisin. MyPa kuuluu materiaaliltaan sarjan ylempään kastiin, muttei ole missään nimessä mikään ylikylä.

NJS oli viime kaudella lohkon yhdeksäs, mutta voisi omata saumat pieneen petraukseen. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja lienee valmiimpi heti kauden alusta. Vakiossa MyPa on kerännyt tolkuttoman paljon peliä, joten haetaan riviin arvoa ohittamalla rajusti ylipelattu kotijoukkue.

Tulos: X2

10. PeKa - KäPa


Kotkalainen PeKa ei materiaalillaan hurmaa ja kaudesta voi tulla erittäin hankala, jos ei KTP:stä saada reilumminkin vahvistuksia. Vieraaksi saapuva KäPa puolestaan on oikein mielenkiintoinen nippu. Nousijajoukkueeksi erittäin laadukas ryhmä on kerännyt paljon vahvistuksia ja Ossi Virralla vaikuttaakin olevan yksi haastajakastin kovimmista ryhmistä.

Avausottelu on toki aina arvoituksellinen, mutta kyllä KäPa meidän papereissamme suosikkiaseman ansaitsee. Vakiokansa on ruksinut kohteen kokolailla tasan, joten vieraista saadaan mainio ideavarma riviin.

Tulos: 2

11. FC Jazz - SalPa


B-lohko avataan Porista, FC Jazz lähtee melko kovin odotuksin kauteen, SalPa puolestaan pelannee jälleen alemman kastin sijoituksista kuitenkin vailla putoamisuhkaa. Kotijoukkueen nimekkäin osa on valmennus, mutta myös esimerkiksi Elias Ahde on mainio lisä kärkeen. Pienellä tuurilla kotijoukkue voisi mielestämme taistella jopa lohkon kärkisijoista.

Tasoero on iso, kotijoukkue nousee noin 55% suosikiksi. Vakiossa kohde on pelattu oikein, joten mennään useimmin osuvalla ja ihan maistuvalla merkillä eli ykkösellä.

Tulos: 1

12. Ilves 2 - Ilves-Kissat


B-lohkon toinen matsi viikon vakiokupongilla tarjoilee Tampereen derbyn. Ilveksen kakkosjoukkue on ehdottomasti tälläkin kaudella yksi sarjan kovimmista nipuista. Nousija Ilves-Kissat puolestaan on melko nuori ryhmä, joka pelannee alemman kastin sijoituksista.

Vakiokansalle joukkueiden tasoero ei ilmeisesti ole täysin selvä. Ilves on paikallismatsin hengestä huolimatta noin kaksi kertaa kolmesta voittava suursuosikki. Pelikannatus on jäämässä selvästi alemmas, joten oikein hieno varma ykkösestä saadaan.

Tulos: 1

13. OTP - JJK


C-lohkossa on keretty jo otteluita pelaamaan. Nousija OTP on vahvistui viime kauden päätteeksi ja se on näkynyt myös kentällä, viisi pinnaa kolmesta matsista on kelpo saldo. JJK puolestaan on kaksikosta paperilla ehkä hieman laadukkaampi, mutta aloittanut paljon heikommin.

Vakiossa OTP:n vahva alku ei isommin peliprosenteissa näy ja ykkönen onkin hyvä perusmerkki. Otetaan kuitenkin kettupaitojen suuntaan myös ristivarmistus mukaan kupongille.

Tulos: 1X

Vakio 1 29.5.2021 koko kierros:


1. 1
2. 1
3. 2
4. 1X
5. X
6. 1X
7. 1
8. 1
9. X2
10. 2
11. 1
12. 1
13. 1X

16 riviä - 4€

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››