Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 4.12.2021

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan perinteiseen tapaan Valioliigan ja Englannin mestaruussarjan otteluita. Peliaika päättyy lauantaina klo 16:58.
Kohde sulkeutuu: 04.12.2021 16:58

1. Watford - Manchester City


Kotijoukkue Watford on noussut valmentajanvaihdoksen myötä uudelle tasolle ja ponkaissut pois putoamisviivan alta. Watford häviää toki edelleen runsaasti otteluita mutta voitot Manchester Unitedista ja Evertonista ovat olleet elintärkeät viime viikkoina ja tappiosta huolimatta joukkue on laittanut kahdella edellisellä kierroksella kampoihin Chelsealle ja Leicesterille.

Tulikuuma Manchester City taitaa kuitenkin olla tekemätön paikka Watfordille. City matkustaa Vicarage Roadille kuuden ottelun voittoputkessa minkä lisäksi Cityllä on iso henkinen niskalenkki isännistä. City on voittanut kaikki kolme edellisestä keskinäistä järkyttävällä maalierolla 18-0. Miltä tilastot näyttävät tämän ottelun jälkeen?

Tulos: 22.Wolves - Liverpool


Liverpool ja Mo Salah ovat tällä hetkellä pysäyttämättömiä Valioliigassa. Pool painelee tällä hetkellä kaikki kilpailut huomioiden neljän ottelun voittoputkessa, joissa se on takonut taululle hurjan maalieron 14-1. Wolves on pelannut kolme nollapeliä putkeen West Hamia, Norwichia ja Burnleytä vastaan mutta Liverpoolia joukkue ei pysty pysäyttämään. Liverpool voittamaan tämän kuten kaikki yhdeksän edellisestä keskinäistä Valioliigakohtaamista.

Tulos: 23. Southampton - Brighton


Southampton isännöi Brightonia. Soto on pelannut tällä kaudella kotinurmella seitsemän ottelu, joista neljä on päättynyt tasan ja loput kolme 1-0 tai 0-1. Englannin Yyteristä eli Brightonista saapuvat vieraat sen sijaan ovat olleet tämän Valioliigakauden ehdottomia tasapelikoneita. Brightonilla on tällä kaudella vyöllä jo seitsemän tasapeliä ja kaikki nuo ovat tulleet edellisen yhdeksän ottelun aikana. Sarjataulukossa neljän pisteen päässä toisistaan olevat ja tasan yhtä maalia (13) tällä kaudella tehneet joukkueet jakavat isolla todennäköisyydellä pisteet.

Tulos: X4. Newcastle - Burnley


Newcastlen ja Burnleyn välinen ottelu on niin stereotyyppinen risti kohde kuin olla ja voi. Harakoiden kymmenestä edellisestä ottelusta kuusi on päättynyt tasapeliin ja neljä tappioon, joista kaksi vain maalin erolla. Myös vierasjoukkue Burnleyllä on alla kuusi tasapeliä edellisestä kymmenestä ja Sean Dychen joukkue starttaa tämän ottelun kolmen peräkkäisen tasurin putkessa.

Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen on elokuulta Englannin Liigacupissa ja vähemmän yllättäen tuo ottelu päättyi 0-0 tasapeliin. Pelijakauma on tällä hetkellä Newcastlelle mutta Burnley on tällä hetkellä paremmassa vireessä, joten otetaan kupongille varmuuden vuoksi myös vierasvoitto

Tulos: X25. Blackpool - Preston


Mestaruussarjassa sarjan vitonen Blackburn isännöi kello 17:00 Preston North Endiä. Vain kuusi ottelua tällä kaudella voittanut Preston on tässä ennakkoon selkeä altavastaaja mutta joukkuetta ei pidä aliarvioida. Preston nappasi viime kierroksella tasapelin kärkijoukkue Fulhamilta ja kuukausi sitten se haki 1-2 vierasvoiton Bournemouthia vastaan.

Joukkueiden keskinäinen historia on myös varsin mielenkiintoinen sillä Preston on hävinnyt Blackburnin kotinurmella Ewood Parkilla viimeksi vuonna 2001! Blackburn on vahva suosikki mutta laitetaan tähän kohteeseen 65% pelatun kotivoiton kylkeen vielä X, sillä Preston on täysin kykenevä varastamaan pisteen tältä reissulta.

Tulos: 1X6. Barnsley - Huddersfield


Barnsley – Huddersfield otteluparissa pitää veikata tällä kertaa sitä kumpi on huonompi joukkue eikä sitä kumpi on parempi. Molemmat joukkueet lähtevät peliin melko mollivoittoisista asetelmista, sillä kummallakin joukkueella on taskussa vain yksi voitto edellisestä viidestä pelistä. Barnsley on voittanut vain yhden neljästä edellisestä kotipelistä ja kaksi kymmenestä. Huddersfield vastaavasti ei ole voitanut yhtään edellisestä viidestä vieraspelistä ja kymmenestä vierasreissusta täydet pisteet ovat lähteneet mukaan kahdesti (elokuussa ja syyskuussa).

Isossa kokonaiskuvassa Huddersfield on kuitenkin kerännyt peräti 16 pistettä enemmän kuin Barnsley ja terrierit ovat myös tehneet kymmenen maalia enemmän. Lähdetään siitä, että Huddersfield saisi karmean vierastilastonsa poikki.

Tulos: 27. Middlesbrough - Swansea


Koillis-Englannissa kohtaavat samoista sarjasijoituksista pelaavat Middlesbrough sekä Swansea. Joukkueiden statsit ovat tältä kaudelta lähes identtiset eikä maalieroissa ja pisteissä ole eroa kuin yksi digitaali. Me lähdemme hakemaan tästä kotivoittoa sillä Boro on pelannut nyt kolme ottelua uuden koutsin Chris Wilderin alaisuudessa ja otteet ovat olleet selvästi parempia mitä aiemmin.

Middlesbrough on pelannut Wilderin kanssa tilastoin 1-1-1 vaikka sarake voisi olla täysin ansaitusti 3-0-0 sillä Boro oli ennen viime kierroksen Huddersfield voittoa kuskin paikalla myös Prestonia ja Millwallia vastaan mutta voittoihin ottelun hallinta ei silloin vielä riittänyt. Nyt olisi oiva paikka kaataa Swansea kotiyleisön edessä.
Tulos: 18. Millwall - Birmingham


Jos asetelmat Middlesbrough – Swansea ottelussa ovat tasaiset niin sitä samaa voi sanoa myös ottelusta Millwall – Birmingham. Näilläkin joukkueilla on vain yksi piste eroa sarjataulukossa sekä marginaalinen yhden tehdyn maalin ero maalierossa. Kotijoukkue Millwall on pelannut tällä kaudella jo yhdeksän tasapeliä, joka on sarjan toiseksi korkein saldo ja tasurilta tuoksahtaa tämäkin. Milwallin viiteen edelliseen peliin mahtuu kolme 1-1 tasapeliä kun taas Birminghamin viidestä edellisestä vieraspelistä kaksi on päättynyt 0-0. Keskinäisessä otteluhistoriassa neljästä edellisestä kolme on päättynyt tasan…

Tulos: X9. Blackpool - Luton


Ja ei muuta kuin lisää tasaisia ottelupareja uunista ulos. Lähes kolmasosa ottelun Blackpool – Luton pelimerkistä on laitettu kohteelle X. Ja onko se ihme, jos tilastot ovat Blackpoolin osalta 7-6-7 ja Lutonilla 6-7-7? Tähän on ehdottomasti pelattava tasapeli mutta otetaan sen rinnalle vielä kotivoitto. Sillä vaikka Blackpool on tällä hetkellä viiden ottelun voitottomassa putkessa, niin otantaan mahtuu kolme tasapeliä ja kotikentällään Blackpool ei ole hävinnyt edellisestä kahdeksasta kuin kaksi. Luton on tällä hetkellä kuntopuntarissa hieman parempi mutta totuus on se ettei The Hatters ole tehnyt yli 270 minuuttiin yhtään maalia vieraskentällä.

Tulos: 1X10. Notthingham - Peterborough


Nottingham Forest lähtee ennakkosuosikkina kotiotteluunsa Peterboroughia vastaan joka pelaa ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen Mestaruussarjassa. Tällä hetkellä Peterborough on putoamisviivan alapuolella ja sitä myöden palaamassa vain yhden kauden jälkeen takaisin Leagua One kentille.

Peterboroughin kyyti on ollut kylmää erityisesti vieraspeleissä joissa se on hävinnyt yhdeksästä reissupelistä kahdeksan. Mikä surkeinta, joukkue on jäänyt peräti kuudesti maaleitta vieraissa. Ei kotijoukkue Nottinghamkaan missään maalivireessä ole juuri nyt mutta uskomme isäntien hoitavan tämän ja laittavan tarvittavan maalin tai kaksi sarjan surkeimman puolustuksen verkkoon.

Tulos: 111. Cardiff - Sheffield


Viime kauden päätteeksi Valioliigasta tippunut Sheffield vierailee lauantaina Walesissa, jossa vastaan asettuu Cardiff. Molemmat joukkueet ovat antaneet vastikään kenkää koutseilleen. Cardiff ei ole nimennyt vielä virallista uutta valmentajaa mutta väliaikainen käskyttäjä Steve Morrison vienyt joukkueen kolmeen voittoon neljässä ensimmäisessä pelissä.

Sheffieldin uusi valmentaja Paul Heckingbottom sen sijaan on ollut Bladesin käskyttäjä vasta yhden ottelun mutta se tuotti heti 2-0 voiton Bristol Citystä. Me uskomme, että Sheffield vie tämän ottelun Heckingbottomin ja pelaajien kuherruskuukauden ollessa vielä käynnissä mikä tuottaa positiivista tulosta. Lisäksi Cardiff on hävinnyt kotonaan neljä edellisestä viidestä ottelusta...

Tulos: 212. Bristol City - Derby


Bristolissa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun Derby yrittää raapia elintärkeitä pisteitä ja tehdä mahdottomasta mahdollista sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Derbyllä on kerännyt tällä kaudella 22 pistettä, joka on vain pisteen vähemmän kuin Bristolilla. Valitettavasti Derbyä rasittaa -21 pisteen rangaistus ja näin ollen joukkue on sarjan jumbo.

Tässä pelissä voidaan hyvinkin nähdä tämän Vakion ties monesko tasapeli. Derby on pelannut peräti puolessa tämän kauden otteluista tasurin kun taas Bristol on pelannut edellisessä kymmenessä kotipelissä viisi tasapeliä. Otetaan X:n kaveriksi kakkonen, sillä Derby on ollut viime aikoina hyvässä iskussa ja edellinen QPR tappio tuli aivan ottelun loppuhetkillä. Tästä on varmasti otettu opiksi Wayne Rooneyn miehistön toimesta!

Tulos: X213. Reading - Hull


Rivin viimeisessä ottelussa Reading on asetettu niin pitkävetokertoimien kuin vakion pelivaihdon muodossa selväksi ennakkosuosikiksi. Mielestämme tämä on hieman erikoista, sillä Hull lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa, joissa se on peräti kolmesti nollannut vastustajansa. Reading vastaavasti on napannut edellisestä kahdestatoista kotikentällä jaossa olleesta pisteestä vain yhden! Me lähdemme siis tiikereiden kelkkaan kakkosella mutta otetaan kaveriksi tasapeli. Edellisestä kahdestatoista keskinäisestä peräti yksitoista kertaa tulos on ollut joko Hullin voitto tai tasapeli.

Tulos: X2
Vakio 1 4.12.2021 koko kierros:


1: 1
2: 2
3: X
4: X2
5: 1X
6: 2
7: 1
8: X
9: 1X
10: 1
11: 2
12: X2
13: X2


32 riviä - 8€