Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 5.10.2019

Julkaistu: 05.10.2019 09:53


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 5.10.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan ja Championshipin kohteita.
Eaglebet Eaglebet

1. Norwich - Aston Villa


Norwichin loukkaantumislista on pitkä kuin nälkävuosi. Se ei kuitenkaan vakioveikkaajia tunnu häiritsevän, usko Pukki-Partyihin on jälleen nostanut Norwichin selvästi ylipelatuksi. Toki Norwich kotonaan parantaa varmasti, mutta Vakiossa paras pelivalinta löytyy isäntien ohituksesta.

Toinen nousija Villa teki kesällä mittavia hankintoja, mutta ei ole löytänyt otteisiinsa riittävää tasaisuutta. Varsinkin matkapelit ovat olleet todella vaikeita, Villalla ei ole vierasotteluistaan vielä pistettäkään. Nyt sellaiseen on oiva sauma, varmistetaan kuitenkin heikko vierailija ristillä.

Tulos: X2

2. Liverpool - Leicester


Liverpool on ainoana joukkueena voittanut jokaisen pelaamansa ottelun Valioliigassa. Ei Pool silti viime otteluissaan ole mitenkään erityisesti vakuuttanut. Myös Mestarien liigaa mahtui viikko-ohjelmaan, kun Salzburg kaatui Anfieldilla trillerissä 4-3. Liverpool on hieman ylipelattu Vakiossa, mutta usein osuvana kelpaa silti riviin mukaan.

Leicester on ollut viime ajat mainio. 5-0 murskajaiset Newcastlesta viime ottelussa vain vahvistivat kuvaa Ketuista "suurten" potentiaalisena haastajana. Nyt tehtävä on todella vaikea, mutta ei Leicesterin yltäminen pinnoille mitään utopiaa ole. Ainakin risti on syytä ottaa kupongille, kukkaron salliessa kakkonenkaan ei ole huono merkki.

Tulos: 1X

3. Burnley - Everton


Burnleyn ja Evertonin kohtaaminen on etukäteen rivin hankalimpia. Vieraiden pitäisi olla joukkueista selvästi parempi, mutta ainakaan alkukaudesta tästä ei ole ollut mitään viitteitä. Burnley puolestaan on pelannut mainiota futista.

Ottelu on vakiokupongilla rastittu täysin tasan. Koska Evertonin noususta ei ole näkynyt mitään merkkejä, luotetaan Toffeesin kyntämiseen ja Marco Silvan pallin heilumiseen. Kotietu tekee Burnleystä varsin kelvollisen kotivarman.

Tulos: 1

4. Watford - Sheffield UtdWatford on teoriassa rivin paras pelikohde. Sarjajumbo on selvästi tuloksiaan parempi joukkue ja esiintyi myös edelliskerralla lupauksia herättävästi. Teoriaa ei puolestaan tue se, että joukkue vaikuttaa henkisesti todella hauraalta jatkuvien tappioiden jälkeen.

Sheffield United on ollut suorastaan mainio. Nousijajoukkue oli ennen kautta suurimpia putoajakandidaatteja mutta ainakin alkukausi on sujunut lupaavasti. Ei Blades kuitenkaan missään tapauksessa yhtäkkiä ole niin hyvä, että sen kuuluisi olla rastittu tasoihin vierasottelussa. Uskotaan Watfordin nousun vihdoin alkavan, näillä peliprosenteilla Hornets on maistuva kotivarma.

Tulos: 1

5. West Ham - Crystal Palace


Lontoon paikallinen päättää vakiorivin Valioliigan osalta. Molemmat joukkueet ovat suoriutuneet alkukaudesta hyvin ja tiedossa onkin laadukas taisto. West Ham on joukkueista paperilla selvästi laadukkaampi, mutta Crystal Palace on viime ajat ollut pelillisesti jopa parempi.

Isäntien osalta ison kysymysmerkin tuo ykkösvahti Lukasz Fabianskin loukkaantuminen. Roberto Jimenez on sinänsä kelpo korvaaja, muttei tietenkään läheskään samaa tasoa. Hammers saattaakin hieman passivoittaa pelitapaansa tähän otteluun. Isännät ovat suosikkeja, mutta pelikannatus on mennyt yli. Erittäin vähämaaliseen otteluun risti on selvästi paras merkki ja kelpaa ainakin pienemmissä riveissä myös varmaksi asti.

Tulos: X

6. Millwall - Leeds


Kaukana ovat ne ajat, kun Millwall herätti kauhua New Denillään. Joukkueen edellinen voitto on lähes kahden kuukauden takaa, mutta vakiokansalla piisaa uskoa perinteisesti kovaan kotijoukkueeseen.

Leeds on kohteeseen erinomainen vierasvarma. Joukkue on sarjan laadukkaimpia ellein laadukkain ja selkeä nousijasuosikki. Vieraiden pelissä ei tällä hetkellä heikkouksia ole ja myös Vakiossa käsillä on erittäin maistuva kakkonen.

Tulos: 2

7. Sheffield Wed - Wigan


Seiskakohteeseen haetaan kunnon nousua rivin arvoon. Isännät on toki suosikki, mutta pelikannatus on karannut täysin käsistä. Wigan ei ole ollut erityisen hyvä, muttei se millään peliprosenttien veroinen jättialtavastaaja ole.

Wedsiltä ovat tästä ottelusta sivussa edelleen Fernando Forestieri sekä Tom Lees pitkäaikaispotilaiden lisäksi. Wigan puolestaan pääsee otteluun vahvalla kokoonpanolla, Paul Cook peluuttanee Laticsia käytännössä samalla miehistöllä joka voitti Birminghamin aiemmin viikolla. Ristikakkonen on osuessaan mahtava arvonlisäys vakioriviin.

Tulos: X2

8. Preston - Barnsley


Preston selvästi Barnsleya parempi joukkue niin paperilla kuin pelillisestikin. Harmillisesti North End on kuitenkin myös selvähkösti ylipelattu vakiokansan toimesta. Ohitus ei kuitenkaan tässä kohteessa maistu.

Barnsley viettänee kautensa lähinnä putoamistaistelussa. Joukkue on voittanut vasta yhden ottelun, eikä pistesaldon kaunistelemiseen juuri vaikeampaa paikkaa voisi olla. Otetaan ylipelattunakin Preston usein osuvaksi kotivarmaksi riviin.

Tulos: 1

9. Bristol City - Reading


Bristol City on aloittanut kauden loistavasti. Ei joukkue ihan niin hyvä ole, että sen kuuluisi taistella nousukarsintapaikoista mutta yhdeksän pelin tappioton putki kertoo yhtä kaikki myös laadusta. Isäntien ennestään pitkä loukkaantumislista sai lisää täytettä, kun keskikentän Sammie Szmodics loukkasi pohjettaan.

Reading ei ole ollut missään mielessä vakuuttava, mutta isäntien hurja liito loppuu joskus. Nostetaan kaiken varalta alipelattu risti ykkösen kaveriksi riviin arvoa tuomaan.

Tulos: 1X

10. QPR - Blackburn


Keskikastin ottelussa QPR nousee kotiedun myötä pieneksi suosikiksi. Kohde on rastittu käytännössä täysin kohdilleen, joten mikään merkki ei sinänsä ole virhe. Nostetaan useimmin osuvana ykkönen varmaksi asti.

Isoa eroa joukkueiden välillä ei ole. Ehkä Blackburn on karvan laadukkaampi paperilla, mutta toisaalta "Ärrät" on ollut hieman parempi kentällä.

Tulos: 1

11. Derby - Luton


Derby on ollut yksi kauden suurimmista pettymyksistä. Nousukarsinnoista sarjan alempaan keskikastiin ajautunut Pässit on kuitenkin edelleen ainakin paperilla laadukas joukkue, jonka nousun uskoisi alkavan mielummin aiemmin kuin myöhemmin.

Nousija Luton on puolestaan hurmannut pallollisella pelillä, joukkueen tekemisessä on jotain samaa kuin toisen nousijan Norwich pykälää ylempänä. Realiteetit nousevat kuitenkin myös Lutonin eteen nopeasti, taso ei kaikesta huolimatta ole kummoinen. Derby kelpaa suunnilleen oikein pelattuna oikein maistuvaksi varmaksi.

Tulos: 1

12. West Bromwich - Cardiff


Kahden laatujoukkueen kohtaaminen on yksi kierroksen helmistä. WBA on ollut kaksikosta alkukaudesta parempi ja sillä on täydet saumat vaikka nousuun asti. Tämä näkyy korostetun selvästi kuitenkin myös vakiokannatuksessa, ei Albion millään reilusti yli 60% kotisuosikki sentään ole.

Cardiff ei ole saanut vielä koneitaan täysin käyntiin sarjaporrasta alempana. Walesilaiset ovat kuitenkin umpilaadukas nippu ja selvä kotivoitto QPR:stä edellisottelussa antoi jo viitteitä paremmasta. Haetaan yllätystä lähes kerran kahdesta osuvalla ristin ja kakkosen yhdistelmällä.

Tulos: X2

13. Nottingham - Brentford


Rivi päättyy kenties kierroksen maistuvimpaan yllätyshakuun. Nottingham on ollut alkukauden sensaatio, sijoitus neljäntenä on todella suuri yllätys. Toisaalta isännät eivät ole todellisuudessa lainkaan näin laadukas joukkue ja nyt myös loukkaantumiset alkavat kasaantua. Forest on kuitenkin kerännyt valtavat määrät peliä, ilmeisesti suurelta osin sarjataulukon perusteella.

Brentford on aloittanut tulosten valossa vaisusti. Joukkue on kuitenkin parantanut kuin sika juoksuaan ja tulokset seurannevat pian perässä. Paperilla Bees on isäntiään laadukkaampi nippu, näillä kokoonpanotilanteilla jopa melko selvästi. Kakkonen on loistava merkki päätöskohteeseen.

Tulos: 2

Vakio 1 5.10.2019 koko kierros:


1. 1
2. X2
3. 1X
4. 1
5. X
6. 2
7. X2
8. 1
9. 1X
10. 1
11. 1
12. X2
13. 2


32 riviä 8e