Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 6.3.2021

Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 6.3.2021
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Valioliigan ja Championshipin otteluita. Peliaika loppuu lauantaina klo 16:58. Bonuskierroksella 600 000 euron potti jaetaan täysosumien kesken!
Kohde sulkeutuu: 06.03.2021 16:58

1. Brighton - Leicester


Brightonin tehottomuus koitui jälleen joukkueen kohtaloksi WBA:ta vastaan ja putoamisviiva alkaa olla jo turhan lähellä. Graham Potter tykkää kierrättää, joten tässä matsissa nähdään varmasti jälleen pientä rotaatiota. Pelin henki on kuitenkin selvä, liinat kiinni ja toivotaan vihdoin pientä onnea myös viimeistelyssä.

Lähtökohdat matsiin ovat erittäin tasaiset. Leicester pelasi myös viikolla, joten rasitusetu on isännillä. Vierailla on myös ikäviä poissaoloja eikä virekään vakuuta. Sarjakolmonen on kuitenkin Vakiossa pelattu selkeäksi suosikiksi, mikä on aivan väärin. Ketut ohitetaan tässä kohteessa oikein hyvällä maistuvuudella.

Tulos: 1X

2. Aston Villa - Wolverhampton


Kotijoukkue Villa hävisi viikolla jumbo Sheffield Unitedille, vaikka sai pelata yli puolituntia miesylivoimallakin. Kapteeni Jack Grealish jatkanee sivussa, mikä on iso isku isännille. Täydellä kokoonpanolla Villa olisi ottelun selkeähkö suosikki, nyt lähtökohdat ovat melko tasaiset. Vakiokansa onkin ruksinut kotijoukkueen rajusti yli.

Myös Wolvesin hyvä tappioton putki katkesi viikolla Man Cityä vastaan. Vieraissa on ollut vaikeaa, mutta kyllä tällä materiaalilla tulosta pitää tulla kentästä riippumatta. Kokoonpanokin on suhteellisen terve ja Wolves nappaa ottelusta vähintään pinnan yli 60% ajasta. Tässäkin kohteessa ylipelattu suosikki siis ohitetaan.

Tulos: X2

3. Sheffield United - Southampton


Kotijoukkue Blades piti ohuita säilymishaaveita Valioliigassa elossa voittamalla Aston Villan viikolla. Tilanne on silti edelleen karmaiseva niin taulukossa kuin kopissakin. Runkomiehiä on lasaretissa useita ja Phil Jagielka otti suoran punaisen Villaa vastaan. Varsinkin toppariosastolla tekee erittäin tiukkaa. Chris Wilderilla onkin jälleen miettimistä lauantain kokoonpanon suhteen.

Myös vieraiden sesonki on ollut viime ajat melkoisessa syöksylaskussa. Edellisistä yhdeksästä matsista on kasassa peräti kahdeksan tappiota ja jopa säilymistaistoon ajautuminen alkaa olla realismia. Kyllähän vierasjoukkue Saints kaikesta huolimatta on paljon laadukkaampi ja saanee myös sairastuvalta apuja tähän matsiin. Ottelu on myös vieraille lähes elintärkeä ja kakkoseen päädytäänkin melkein kerran kahdesta. Näillä peliprosenteilla Soton on kelpo varma.

Tulos: 2

4. Norwich - LutonSarjakärki Norwich painaa vastustamattomasti kohti Valioliigaa. Viikolla kaatui Brentford ja nyt eroa on jo kymmenen pinnaa. Daniel Farkella on jälleen myös keskikentän kaksikkoa Marco Stiepermann - Todd Cantwell lukuunottamatta terve miehistö käytössään. Hurjat 18 kertaa osunut Teemu Pukkikin on löytänyt huippuvireen oivaan aikaan.

Loistokauden pelannut Luton nappasi viikolla hienon voiton Nottinghamista. Tässä matsissa jaot ovat kuitenkin väärät ja sen tietää myös Nathan Jones, rotaatiota lienee luvassa. Norwich on vakiokierroksen todennäköisin voittaja, eikä pelikannatuskaan ole mennyt juuri yli. Otetaan siis kotijoukkueesta oikein maistuva piikki.

Tulos: 1

5. Brentford - Rotherham


Tappio Norwichille oli kova kolaus Brentfordin nousuhaaveille, toki homma edelleen on omissa käsissä. Thomas Frankilla on kuitenkin käytössään huippulaadukas ja laaja materiaali, joten kauden loppuhuipennukseen lähdetään hyvistä asemista.

Rotherhamia vastaan Bees tuskin valtavan koville joutuu. Millers otti viikolla helpottavan voiton Sheffield Wednesdaysta ja jatkaa säilymistaisteluaan. Tässä matsissa haaste on kuitenkin liian kova, kohdilleen pelattu kotijoukkue on ehdottomasti varma-ainesta myös viikon vakiokupongilla.

Tulos: 1

6. Preston - Bournemouth


Pahasti vihkoon vetäneen Prestonin kausi näyttää taputellulta. Vire on heikko ja Alex Neilillä on riesanaan liuta loukkaantumisia, monipuolinen keskikenttäpeluri Alan Brownekin lienee jälleen sivussa. North End napsinee materiaalillaan jonkin verran pinnoja loppukaudesta, mutta tämä ottelu tuskin kuuluu niihin.

Bournemouth kaatoi Bristol Cityn viikolla ja vankisti asemiaan kärkipäässä. Suorasta noususta haaveilu vaatisi paljon lisää voittoja ja nyt on mainio sauma myös tuota tilastoa kaunistella. Jonathan Woodgatella on terve ja laadukas miehistö käytössään ja Cherries voittaa tämän matsin noin kerran kahdesta. Alipelattu vierasvoitto on mainio merkki.

Tulos: 2

7. Swansea - Middlesbrough


Swansea näytti luonnetta ottamalla viikolla lisäajalla voiton Stokesta. Jopa suorasta noususta pelaava kotijoukkue ei ole mitenkään ylivoimaisen vakuuttava viime matseissaan ollut, mutta peruslaadukas miehistö Steve Cooperilla toki on käytössään. Kotiotteluun Middlesboroa vastaan Swans nousee reilun 40% suosikiksi, joten kannatus on menossa hieman yli.

Boro katkaisi orastavan tappioputkensa Coventrya vastaan. Neil Warnockin miehistö ei kuitenkaan sekään ole erityisen hyvä viime aikoina ollut. Nousukarsintoihin olisi vielä täydet saumat, mutta se vaatii otteiden selvää kohenemista. Otetaan kuitenkin karvan liikaa pelatun kotivoiton kaveriksi ristivarmistus, Boro on joka ottelussaan ikävä vastus.

Tulos: 1X

8. Millwall - Blackburn


Millwall nappasi viime hetkien maalilla voiton Prestonista viikolla ja hieno vire sai jatkoa. Voisiko paikka nousukarsinnoissa olla vielä mahdollinen? Gary Rowettilla on pari haastavaa poissaoloa, mutta tällä hetkellä Lionsin tekeminen on kokonaisuudessaan korkealla tasolla. Ja niin toki kuuluukin, materiaaliltaan Millwall on ehdottomasti sarjan parempaa kastia.

Blackburnin sukellus sai jatkoa Readingia vastaan. Tällä hetkellä mikään ei toimi ja yhtäkkiä putoamisviiva onkin jo lähempänä kuin nousukarsintapaikka. Sairastupakin pullistelee. Kohdilleen pelattu Millwall nousee umpisurkeaa Roversia vastaan varsin houkuttelevaksi kotivarmaksi.

Tulos: 1

9. Stoke - Wycombe


Stoke hävisi viikolla Swansealle osin pelitapahtumien vastaisestikin. Tappio oli Pottersille jo kolmas perättäinen ja haaveet nousukarsintapaikasta voinee haudata. Michael O'Neilillä on myös useita loukkaantumisia riesanaan, joten toinen matsi muutaman päivän sisään on kova tehtävä. Isona suosikkina kotijoukkue toki jumbo-Wycombea vastaan lähtee.

Wycomben kohtalona lienee putoaminen sarjaporrasta alemmas ja visiitistä Championshipiin tullee näin ranskalainen. Ei Chairboys mitenkään toivoton ole kuitenkaan ollut ja useimmissa matseissa ilme on ollut ihan mukava. Horjuvaa Stokea vastaan vieraspinna on mahdollisuuksien rajoissa, joten varmistetaan kotivoitto hyvin maksavalla ristillä.

Tulos: 1X

10. Coventry - Derby


Coventry lähtee jättimäiseen matsiin hienoisena suosikkina. Viikolla tuli kirpeä tappio Middlesborolle, nyt pitäisi jotain napata kassiin. Hienosti kauden aloittanut Sky Blues on voittanut vain yhden edellisestä yhdeksästä ottelustaan ja putoamisviiva alkaa olla turhan liki. Brighton-laina Leo Østigard on vielä tämän matsin pelikieltoinen.

Derbyn Wayne Rooney kierrätti rajusti viikolla Cardiffia vastaan ja tukkaan tuli rumasti. Viikon pääotteluun lähdetään taatusti jälleen ykkösmiehistöllä, joten pässien iskukyky paranee. Tätä ottelua ei kumpikaan halua ainakaan hävitä. Erittäin tasaisten lähtökohtien matsiin risti onkin hyvä perusmerkki, vaihtomerkit oikein ruksittuun kohteeseen voi ottaa maun mukaan.

Tulos: X

11. Bristol City - QPR


Bristol City taipui viikolla Bournemouthille, mutta edelleen vire on ihan hyvä. Vakiokansa on kuitenkin ylireagoinut kotijoukkueen parempiin esityksiin rajusti, Robins on edelleen vahvasti varamiehinen ja manageri Nigel Pearsonille tiukka ottelutahti onkin myrkkyä.

QPR:n hurja meno sai toisen takapakin, kun Barnsley oli vahvempi. Ärrät on kuitenkin edelleen isossa kuvassa mennyt paljon eteenpäin ja on etukäteen pieni suosikki tähänkin matsiin. Myös vieraiden kokoonpano on paljon terveempi ja kierrätykseen on hyvät saumat, eiköhän Nico Hämäläinenkin jälleen vasemmalla laidalla nähdä. Ylipelattu kotijoukkue on syytä ohittaa.

Tulos: X2

12. Barnsley - Birmingham


Barnsleyn hirmuvire jatkui vierasvoitolla QPR:stä ja nousukarsintahaaveet ovat edelleen elossa. Tykes on yksi sarjan kuumimpia joukkueita juuri nyt ja Valerien Ismaelilla on myös terve miehistö, mikä mahdollistaa pienen kierrätyksen. Toimivaa permanenttia ei kuitenkaan taatusti haluta liikoja muutella.

Myös Birmingham otti arvokkaan pinnan viikolla Huddersfieldilta. Brumin tilanne on silti kaikkea muuta kuin helppo, tällä tahdilla loppukaudesta tulee vielä vaikea. Kuuma Barnsley voittaa selvästi yli kerran kahdesta, joten peliprosentit ovat Vakiossa kokolailla kohdillaan. Mennään siis useimmin osuvalla merkillä eli ykkösellä.

Tulos: 1

13. Reading - Sheffield Wednesday


Reading otti todella arvokkaan voiton viikolla Blackburnista ja paikka nousukarsintaviivan paremmalla puolella vankistui. Veljko Paunovicin miehistö on palannut heikomman jakson jälkeen oikealle uralle ja muutamasta poissaolosta huolimatta lähtee selkeänä suosikkina tähänkin otteluun. Selvästi yli kerran kahdesta toteutuvasta kotivoitosta puhutaan.

Surkeassa jamassa olevan Wedsin tilanne on tukala. Viikolla tullut musertava viime hetkien tappio oli jo viides perättäinen pisteetön ottelu. Neil Thompsonilla on myös puolenkymmentä runkomiestä sivussa, joten kelkan kääntäminen on vaikeaa. Kohdilleen ruksittu kotivoitto kelpaa mainiosti varmaksi saakka.

Tulos: 1

Vakio 1 6.3.2021 koko kierros:


1. 1X
2. X2
3. 2
4. 1
5. 1
6. 2
7. 1X
8. 1
9. 1X
10. X
11. X2
12. 1
13. 1

32 riviä 8€

Lunasta 2x5€ ilmaisvedot hiihdon MM-kisoihin!


Hiihdon MM-kisat käydään Oberstdorfissa, Saksassa 24. helmikuuta - 7. maaliskuuta. Vedonlyöntisivusto Coolbetilta voit lunastaa kisojen aikana kaksi 5€ ilmaisvetoa MM-hiihtojen live-vedonlyöntiin!
Coolbet: lunasta ilmaisvedot MM-hiihtoihin ››