Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 8.10.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan perinteiseen tapaan otteluita Valioliigasta ja Englannin Mestaruussarjasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 8.10.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 08.10.2022 16:58

1. Manchester C - Southampton


Vakio-kierros startataan Manchester Cityn ja Southamptonin kohtaamisella. Ottelun ennakkosuosikista tuskin lienee epäselvyyttä, sillä sen verran vakuuttavassa vireessä on Manchesterin sininen joukkue ollut. Erling Haalandin johdolla liitävään hyökkäyspeliin tuskin löytyy pysäyttäjää ja Southamptonille tulee pitkä iltapuhde. Emme kuluta tähän kohteeseen sen enempää merkkejä, Manchester City hoitaa ottelun nimiinsä ilman vaikeuksia. Peliprosenteissakin isännät ovat yli 80% suosikki, emmekä näe mitään syytä sille miksi Pep Guardiolan poppoo tässä ottelussa pisteitä menettäisi.

Tulos: 12. Chelsea - Wolverhampton


Chelsean ja Wolverhamptonin kohtaamisessa on myös suhteellisen selvät sävelet, Chelsea lähtee massiivisena suosikkina otteluun. Chelsea tulee otteluun sarjan viidenneltä sijalta, seitsemän ottelua on tuottanut joukkueelle 13 pistettä. Wolves sen sijaan on kriisissä, joukkue majailee putoamisviivan alapuolella ja pisteitä joukkueella on seitsemän kierroksen jälkeen vain kuusi. Wolvesin leirissä reagoitiin surkeaan alkukauteen ja manageri Bruno Lage sai monoa, joskus valmentajan erottaminen antaa joukkueelle boostia parille seuraavalle kierrokselle, mutta Wolvesin kannalta ikävää on se fakta että seuraavassa pelissä on tosiaan vastassa Chelsea.

Chelsea napsi edelliseltä kierrokselta itselleen helpottavan voiton ja pääsee otteluun hyvillä mielin. Uskommekin sen näkyvän myös tässä ottelussa eikä Wolvesilla ole ottelussa saumoja. Kotietunsa turvin Chelsea nappaa ottelusta voiton emmekä me kuluta tähänkään otteluun enempää merkkejä.

Tulos: 13. Newcastle - Brentford


Keskikastin yläpuolella majaansa pitävät Newcastle ja Brentford kohtaavat ennakolta äärimmäisen tasaisessa kohtaamisessa. Joukkueiden välinen piste-ero on isäntien hyväksi yksi piste ja sarjataulukossa joukkueilla on eroa kolme sijaa. Formeiltaan joukkueet lähtevät otteluun myös tasaisissa merkeissä, sillä viiden viimeisimmän ottelun formi on tismalleen sama, kolme tasuria, yksi voitto ja yksi tappio. Me näemmekin tässä ottelussa oivan mahdollisuuden pelata lapullemme varman tasapelin, tasurit ovat tulleet kummallekkin joukkueelle edellisillä kierroksilla tutuksi ja vastakkain ovat kaksi äärimmäisen tasaväkistä joukkuetta. Rohkea rokan syö ja varma risti lapulle!

Tulos: X4. Bournemouth - Leicester


Valioliigan alemmasssa keskikastissa oleva Bournemouth saa vieraakseen häntäpäähän jumittuneen Leicesterin. Bournemouth on sarjassa sijalla 13, pisteitä isännät ovat kahdeksasta pelaamastaan ottelusta keränneet itselleen yhdeksän. Leicester sen sijaan on vielä putoamisviivan alapuolella, mutta merkit viittaavat siihen, että kettupaidat sieltä vielä nousevat. Leicesterin saldo kahdeksan pelatun ottelun jälkeen on yksi voitto ja yksi tasuri, eli neljä pistettä.

Vaikka Bournemouth onkin pelannut neljä viimeisintä otteluaan ilman tappiota, uskomme sen tulevan nyt. Leicester nimittäin nappasi edellisellä kierroksella henkisesti valtavan voiton vakuuttavan esityksen jälkeen ja tulee otteluun varmasti vapautuneena. Vieraat ovat materiaaliltaan isäntiä muutaman pykälän edellä ja uskomme sen näkyvän myös kentällä. Leicester nappaa itselleen ottelusta vierasvoiton ja jatkaa nousuaan kohti sarjataulukon parempaa puoliskoa.

Tulos: 25. Brighton - Tottenham


Valioliigan kärkikamppailussa loistavaa alkukautta pelaava Brighton saa vieraakseen Tottenhamin. Joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten sijoilla kolme ja neljä, piste-eroa on vieraden hyväksi joukkueiden välillä vain kolme pistettä. Formit joukkueilla ovat suhteellisen samankaltaiset, joten sieltäkään ei joukkueiden välille löydy eroa. Varmistelemmekin tämän kohteen totaalisesti, vastakkain ovat joukkueet joiden välille on vaikea löytää voittajaa. Brighton liitää hurmoksessa ja Tottenham on totutun vahva. Lyömme tähän kohteeseen kaikki mahdolliset merkit ja jätämme riskit muihin kohteisiin.

Tulos: 1X26. Norwich - Preston


Teemu Pukin edustama Norwich saa vieraakseen Prestonin. Norwich on vaikeasti alkaneen kauden jälkeen saanut otteensa paranemaan ja keikkuukin sarjassa toisena tasapisteissä piikkipaikalla olevan Sheffield Unitedin kanssa. Preston on vihjettä kirjoitettaessa sarjassa 15, pisteitä 11 ottelusta on vieraille siunaantunut 13. Norwich on otteluun tultaessa suosikki ja saapuukin matsiin huippuvireessä, joukkue lähtee hakemaan ottelusta jo kymmenettä perättäistä sarjamatsiaan ilman tappiota. Norwich on myös peliprosenteissa valtava suosikki ja me allekirjoitamme tämän, säästämme ylimääräiset merkit muihin matseihin ja pelaamme kanarianlinnut varmaksi lapullemme.

Tulos: 17. Millwall - Middlesbrough


Championshipin häntäpäässä olevat Millwall ja Middlesbrough kohtaavat lauantaina. Otteluun tullaan tasaisista lähtökohdista, joukkueiden välinen piste-ero on lähes olematon ja sarjataulukossakin eroa on viisi sijaa. Millwall on ottelussa suosikki, joukkue saa otteluun kotiedun ja on myös formiltaan aavistuksen vieraita edellä, vihjettä kirjoitettaessa Millwall on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi, kun taas Middlesbrough on samassa ajassa napannut itselleen vain yhden voiton. Me pelaamme lapullemme Millwallin, mutta varmistelemme kohteen tasapelillä. Kun vastakkain on kaksi tasaista joukkuetta, ei meillä riitä rohkeus laittaa isäntiä varmaksi, joten käytämme otteluun tuplmerkit.

Tulos: 1X8. West Bromwich - Luton


Championshipin häntäpäässä oleva WBA saa vieraakseen ylemmässä keskikastissa majailevan Lutonin. Kotijoukkueen alkukausi on ollut vaikea, sillä isännät ovat 11 pelaamastaan ottelusta voittaneet vain yhden ja pelanneet peräti seitsemän tasapeliä. Luton sen sijaan tulee otteluun hakemaan itselleen jo viidettä perättäistä tappiotonta otteluaan, näistä neljästä edellisestä se on voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan. Näihin faktoihin nojaten on yllätys, että peliprosentit pitävät WBA:ta selvänä suosikkina, asia ei todellakaan ole näin. Me pelaammekin kohteessa peliprosentteja vastaan ja käytämme myös tähän otteluun kaksi merkkiä, merkit menevät tasapelille ja vahvemmassa vireessä olevalle Lutonille.

Tulos: X29. Swansea - Sunderland


Sarjataulukon paremmalla puolella olevat Swansea ja Sunderland kohtaavat ja vääntävät tärkeistä pisteistä. Otteluun tullaan äärimmäisen tasaisista lähtökohdista, joukkueet taistelevat samoista sijoituksista ja ovat pelanneet samankaltaiset alkukaudet. Swansea saa pienoisen edun otteluun kotiedustaan, mutta muuten joukkueiden välille on äärimmäisen vaikea löytää eroja. Me pelaammekin kohteen tasan, tämä ottelu on se legendaarinen kolikonheittopeli, joten olisi hölmöä lähteä väkipakolla etsimään voittajaa. Kaikki mahdolliset merkit lapuille ja kohti seuraavaa kohdetta.

Tulos: 1X210. Blackpool FC - Watford


Championshipin häntäpäähän jumittunut Blackpool saa vieraakseen Watfordin, joka jahtaa paikkaa kärkikahinoissa. Blackpool on matsiin tultaessa siis sarjassa häntäpäässä, pisteitä joukkueella on kasassa 12 ja se oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 21. Watford sen sijaan on napsinut itselleen 17 pistettä ja on kärjen tuntumassa yhdeksäntenä. Blackpool tulee matsiin neljän perättäisen voitottoman ottelun putkessa, näistä neljästä ottelusta tappioita on kertynyt kolme ja tasapelejä yksi. Watford on samassa ajassa napannut itselleen neljä pistettä, joten formeja katseltaessa on vierasjoukkue selvä suosikki otteluun. Watford on myös peliprosenteissa yli 50% suosikki, emmekä me näe syytä tätä epäillä. Watford on formiltaan ja materiaaliltaan isäntiä parempi joukkue ja uskomme sen myös näkyvän tässä ottelussa kentällä, vieraat varmaksi lapuille!

Tulos: 211. Blackburn - Rotherham


Kärkikahinoiden tuntumassa oleva Blackburn saa vieraakseen alemmassa keskikastissa olevan Rotherhamin. Blackburn on 12 pelaamastaan ottelusta napsinut itselleen 18 pistettä, kun taas pelin vähemmän pelannut Rotherman väijyy kolmen pisteen päässä isännistä. Kyseessä on tasainen kohtaaminen, kumpikin joukkue on viidestä viimeisimmästä matsistaan kerännyt itselleen kuusi pistettä ja materiaaleiltaankin joukkueet ovat suhteellisen tasaväkiset. Me koitamme otteluun varmaa tasapeliä, Rotherhamin viidestä viimeisimmästä matsista peräti kolme on päättynyt tasan ja uskomme tämän lopputuleman olevan lähellä tässäkin matsissa. Mikäli teillä on merkkejä säästössä, on tässä oiva tilaisuus niitä käyttää, mutta me menemme varmalla tasapelillä eteenpäin.

Tulos: X12. Birmingham - Bristol C


Kierroksen toinen varma risti tulee Birminghamin ja Bristol Cityn kohtaamiseen. Joukkueet ovat sarjataulukossa kahden pisteen päässä toisistaan ja ottelun lähtökohdat ovat muutenkin tasaiset. Birminghamin voitottomien otteluiden putki on kolmen matsin mittainen, kun taas vieraiden kyseinen putki on kestänyt jo neljä ottelua. Kumpaakin joukkuetta siis tuntuvat voitot tällä hetkellä karttavan ja kahden heikkovireisen joukkueen kohtaamisessa on tasapeli todennäköinen. Birminghamin kolmesta viimeisimmästä ottelusta kaksi on päättynyt tasan ja Bristol City on samassa ajassa pelannut kertaalleen tasan, joten myös tämä vahvistaa näkemystämme siitä, että tasapeli on tässä taistossa todennäköinen!

Tulos: X13. Stoke - Sheffield U


Championshipin häntäpäässä oleva Stoke saa vieraakseen sarjaa johtavan Sheffield Unitedin. Stoke on 12 ottelusta napsinut itselleen 13 pistettä ja on tällä pistesaaliilla sarjassa sijalla 20. Sheffield U siis pitää itsellään sarjan piikkipaikkaa, joukkue on 12 ottelusta saalistanut itselleen komeat 24 pistettä. Stoke on otteluun tultaessa selvä altavastaaja, joukkue on viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut vain yhden, kun taas vieraat ovat samassa ajassa voittoja kaapineet itselleen kolme. Vaikka Sheffield Unitedilla onkin kaksi viimeisintä ottelua mennyt ilman voittoa, saa joukkue tähän otteluun oivan mahdollisuuden voittokantaan palaamiselle, sillä sen verran on näiden kahden joukkueen välillä tasoeroa. Me luotamme vieraisiin ja laitammekin sarjakärjen varmaksi lapullemme!

Tulos: 2
Vakio 1 8.10.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1
3: 1
4: 2
5: 1X2
6: 1
7: 1X
8: X2
9: 1X2
10: 2
11: X
12: X
13: 2