Vakiovihje: Vakio 1 - Jalkapallo - Lauantai

Julkaistu: 18.10.2019 13:19


Vakiovihje: Vakio 1 - Jalkapallo - Lauantai
Lauantain Vakio 1 -kierroksella veikataan Englannin Valioliigan ja Championshipin kohteita. Vakion potti on 600 000€ ja 13 oikein -voittoluokkaan lisätään n. 300 000€.
Eaglebet Eaglebet

1. Bournemouth - Norwich City


Bournemouth on aloittanut kauden tuloksien valossa kelvollisesti ja joukkue löytyy tasaisten otteiden seurauksena sarjataulukon sijalta kymmenen. Sivussa lauantaina ottelusta jatkavat Gosling, Brooks, Daniels, Stanislas sekä Smith. Norwichin loukkaantumislista sen sijaan on pitkä ja lasaretti osastolta löytyy tällä hetkellä peräti 13 pelaajaa, joista varmuudella sivussa ovat avainpelaajista 1. ja 2. maalivahdit Tim Krul ja Ralf Fahrmann, puolustajat Hanley, Godfrey ja Zimmermann, keskikentän Tettey, Trybull, Vrancic sekä Hernandez. Pukki väläytteli taas lupaavia otteita Armeniaa vastaan, mutta saako siivetön kotkalainen tarpeeksi tukea Norwichin hyökkäyspäässä siivittääkseen joukkueen kauden ensimmäiseen vierasvoittoon. Bournemouth on luokkaa vahvempi joukkue, ja kotiedun sekä paremman loukkaantumistilanteen turvin kotijoukkue kelpaa varmaksi.

Tulos: 1

2. Chelsea - Newcastle


Frank Lampardin suojatit pääsi maajoukkuetauolle erinomaisen neljän ottelun voittoputkessa ja edeltävällä kierroksella Southampton kaatui vieraissa peräti 4-1 lukemin. Maajoukkuetauolla Chelsea koki kuitenki kovia kolauksia, kun lasaretti osastolle siirtyi loukkaantumisten seurauksena Kante, Kovacic, Christensen sekä James, kun valmiiksi sairastuvalta löytyivät jo Loftus-Cheek, Emerson, Rudiger ja van Ginkel. Kriisissä oleva Newcastle nappasi ennen maajoukkue taukoa niukan, mutta sitäkin tärkeämmän henkeä nostattavan voiton Manchester Unitedista 1-0 lukemin. Siitä huolimatta Harakat kuuluu Valioliigan heikoimpiin joukkueisiin eikä Ritchien, Haydenin ja Lejeunen poissaolot helpota tilannetta lainkaan. Chelsea on perustasoltaan huomattavasti laadukkaampi ja Stamford Brdigellä suursuosikki kelpaa varmaksi, vaikka pelikannatus onkin hieman liian suurta.

Tulos: 1

3. Tottenham - Watford


Tottenhamin kriisi kulminoitui ennen maajoukkuetauko karusti kahdella murskatappiolla, kun ensin Mestarien liigassa Bayern Munchen haki 2-7 vierasvoiton Lontoosta ja Valioliiga -kierroksella sarjan heikoimpiin joukkueisiin kuuluva Brighton oli Amex Stadiumilla vahvempi maalein 3-0. Spurs kuuluu kauden suurimpiin pettymyksiin - peli on sekaisin ja otteet ailahtelevia. Sivussa kotijoukkueelta lauantain ottelusta ovat Lloris, Sessegnon ja Lo Celso. Watford löytyy sarjataulukon jumbosijalta ja manageri Javier Gracia vaihdettiin maanmies Quique Floresiin, mutta joukkue on edelleen ilman voittoja, vaikka otteet ovat olleet kohtuullisen kelvollisia. Deeney, Prodl, Capoue ja Success ovat lasaretti osastolla. Tottenhamin materiaalilla Ponchettinon suojattien pitäisi kyetä kaatamaan Watfordin tasoinen joukkue ongelmitta, varsinkin kotikentällään. Luottoa kurssin kääntöön löytyy ja kotivoitto kelpaa varmaksi.

Tulos: 1

4. Leicester - Burnley


Leicester pelaa tällä hetkellä todella viihdyttävää jalkapalloa ja on erinomaisen hyvässä iskussa. Puolustuspelaaminen on ollut sarjaa johtavan Liverpoolin jälkeen varminta, kun hyökkäyspäähän tehoja on löytynyt myös kelvollisesti. Valioliigan TOP4 -joukkueesta ei kuitenkaan ole kyse. Joukkue pääsee otteluun parhaalla kokoonpanolla, kun vain keskikentän Matthew James on sivussa. Burnley on ollut alkukauden aikana hyvä ja mielestäni jopa ylisuorittanut joukkueen todelliseen tasoon nähden. Päävalmentaja Sean Dyche on organisoinut joukkueen puolustamaan tiiviinä ja on hyökkäyspäässä Barnes ja Wood ovat olleet tehokkaita. Lasaretissa pitkäaikais toipilas Drinkwaterin lisäksi ovat Gudmundssonin sekä Cork. Maalijuhlaa ei ole odotettavissa ja uskon pari pykälää vahvemman ja loistavan kotijoukkue Leicesterin nappaavan neljännen perättäisen kotivoitonsa.

Tulos: 1

5. Aston Villa - Brighton


Aston Villa haki ennen maajoukkuetaukkoa Teemu Pukin Norwichin vieraana Carrow Roadilta murskaavan 5-1 vierasvoiton. Joukkue on pelannut kolme ottelua ilman tappioita ja joukkueen pelaaminen on mennyt vahvasti eteenpäin. Loukkaantumishuoliakaan ei suuremmin ole, kun ainoa poissaolija tällä hetkellä on keskikentän espanjalainen Jota. Brighton sen sijaan nappasi edeltävällä kierroksella yllättävän 3-0 kotivoiton sekaisin olevasta Tottenhamista, jonka peliesitys oli todella lamaantunut. Lokit ovat perustasoltaan Aston Villaa heikompi joukkue, mutta tiivis puolustuspelaaminen on tuonut joukkueelle alkukauden aikana tärkeitä pisteitä. Sivussa vierasjoukkueelta ovat Izquierdo ja Bernardo, kun Trossardin pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Varmistetaan kotivoittoa ristillä.

Tulos: 1X

6. Wolves - Southampton


Wolves on kärsinyt alkukaudella lievästä otteluruuhkasta ja siitä huolimatta joukkue löytyy keskikastista. Joukkuetta on erittäin vaikea voittaa, mutta
Santo Espiriton suojateilla on ollut vaikeuksia kääntää tiukkoja otteluita voitoiksi. Ennen maajoukkuetaukoa Wolves kuitenkin haki yllätävän 0-2 vierasvoiton Manchester Citystä, joka nostaa varmasti tunnelmaa joukkueessa. Lasaretissa ovat avauksenpelaajiin lukeutuvat Jota, Neto sekä Saiss. Soton on ollut pelillisesti tuloksiaan parempi, vaikka sijoitus onkin tällä hetkellä putoamisviivan tuntumassa, kuuluu Pyhimykset Valioliigan keskikastin joukkueisiin ja nousua on vielä luvassa. Sairastuvalla ovat Djenepo ja Soares, joten tilanne sen suhteen on hieman kotijoukkuetta parempi. Vakiossa kotivoittoa on pelattu hieman liikaa ja tässä kohtaa kotivoiton kaveriksi otetaan ristivarmistus.

Tulos: 1X

7. Crystal Palace - Manchester City


CP on tällä hetkellä Valioliigassa suuri ylisuorittaja, vaikka alkukauden otteluohjelma onkin ollut helppo. Joukkue löytyy sarjataulukon sijalta kuusi ja vaikka puolustuspelaaminen on ollut vakuuttavaa, niin siitä huolimatta omissa on vastustajien luomiin paikkoihin nähden soinut liian harvakseltaan. Palace tulee varmasti valumaan sarjataulukossa alaspäin. Sivussa kotijoukkueelta on ainoastaan Mamadou Sakho, joten sillä saralla joukkueen tilanne on myös mainio. Cityn alkukausi on ollut erittäin vahva, vaikka Pep Guardiolan suojatit ovatkin kokeneet Liverpoolia herkemmin epäonnisia pistemenetyksiä, vaikka pelillisesti joukkue on otteluissa ollut vahvasti niskan päällä. Sivussa joukkueen vahvuudesta ovat Sane, Laporte ja Mendy, kun taas De Bruynen ja Stonesin pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Vierasvoiton peliprosenttien ollessa 70%, kelpaa City ylivoimasen pelaajamateriaalin turvin varmaksi.

Tulos: 2

8. Stoke - Fulham


Stokea povattiin ennen kauden alkua kamppailemaan nousukarsintapaikasta, mutta tällä hetkellä joukkue löytyy sarjajumbona. Stoke otti ennen maaottelutaukoa henkisesti todella tärkeän kauden avausvoittonsa kärkikahinoissa löytyvästä Swanseasta ja joukkueelle sopii odottaa nousua sijoituksen suhteen. Lasaretissa jatkaa jalkansa heinäkuussa murtanut kapteeni Shawcross. Fulham on Mestaruussarjaan vahva nippu, joka tulee alkukauden otteiden jatkuessa kamppailemaan tiukasti nousukarsinta paikasta. Tasainen vääntö pisteistä on luvassa ja kun Vakiossa kansa on pelannut Fulhamin vierasvoiton 43 prosenttiin, lähtee omalle lapulle vahvasti alisuorittanut Stoke ristivarmistuksella.

Tulos: 1X

9. Middlesbrough - West Bromwich


Kotijoukkue Middlesbroughin heikko jaksa sai jatkoa ennen maajoukkuetaukoa, kun joukkue hävisi Birminghamin vieraana 1-2 lukemin ja pelasi jo neljännen voitottoman ottelunsa perä jälkeen. West Brom sen sijaan otti ennen maajoukkuetaukoa Mestaruussarjan piikkipaikan, kun joukkue kukisti Cardiffin kotona 4-2 lukemin. Tulivoimaa joukkueesta on löytynyt alkukauden aikama laajalta rintamalta. Tasoero ei ole niin suuri kuin sarjataulukko tällä hetkellä osoittaa, mutta pelivireet huomioon ottaen vierasvoittoa sopii varmistaa ristillä.

Tulos: X2

10. Leeds United - Birmingham


Leeds on Mestaruussarjassa viidentenä, kaksi pistettä sarjaa johtavasta WBA:sta. Puolustuspelaaminen on ollut todella vahvaa ja joukkueelle on alkukauden aikana tehty selvästi vähiten maaleja ja viisi pistemenetystä on tilastojen valossa ollut vääryys. Maalipaikkoja joukkue on onnistunut luomaan runsaasti, mutta viimeistely on huutanut lisää tehoja. Keskikastin joukkueeksi povattu Birmingham on esiintynyt alkukaudella kelvollisesti ja joukkue löytyykin odotetusti sarjataulukosta sijalta 12:ta. Lasaretissa ovat Montero, Kieftenbeld ja Trueman, kun Keitan pelaaminen on epävarmaa. Leeds on selvästi vahvempi joukkue ja voittaa kotonaan Birminghamin noin kaksi kertaa kolmesta. Kotivoitto kuuluu kierroksen varmoihin valintoihin.

Tulos: 1

11. Charlton - Derby


Kotijoukkue Charton pelasi ennen maajoukkuetaukoa kelvollisen 2-2 tasapelin Fulhamin vieraana, vaikka pelillisesti olikin ottelussa aika-ajoin pahasti altavastaajana. Otteet ovat viime viikkoina ollut laskusuhdanteessa. Derby sen sijaan on aloittanut kauden odotuksiin nähden heikosti, mutta onnistui edeltävällä kierroksella kairaamaan onnekkaan 2-0 kotivoiton sarjanousija Lutonista. Derby on perustasoltaan kotijoukkuetta vahvempi ja joukkue löytyykin viiden ottelun kuntopuntarista viidenneltä sijalta, joten pelivireet joukkueilla on täysin päinvastaiset. Charlton on onnistunut kuitenkin voittamaan kotonaan sarjan elittiin kuuluvan Leedsin ja pelasi 1-2 tappiosta huolimatta kelpo ottelun kärkijoukkueisiin lukeutuvan Swansean kanssa, joten potenttiaalia yllätykseen löytyy. Kamppailuun runsas rastitus paikallaan.

Tulos: 12

12. Luton - Bristol City


Sarjanousija Luton pelaa viihdyttävää, hyökkäävää futista, mutta liiaksi puolustuspelaamisen kustannuksella, sillä omissa on soinut peräti 20 kertaa, mikä on sarjassa kolmanneksi eniten. Bristol City sen sijaan on yksi alkukauden suurimpia yllättäjiä Mestaruussarjassa ja keskikastin joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kuusi. Materiaaliin nähden heikohko hyökkäyspää on onnistunut yli odotuksien ja heikon puolustuspelaamisen vuoksi joukkue tulee olemaan vielä pahasti laskusuhteessa. Joukkue on kuitenkin onnistut pelaamaan tappioitta avauskierroksen jälkeen ja vieraat ansaitsee marginaalisen suosikin aseman, joka sopii varmistaa ristillä.

Tulos: X2

13. Barnsley - Swansea


Barnsley kuuluu pelaajamateriaalinsa puolesta ehdottomiin sarjan putoaja ehdokkaisiin ja näin ollen odotukset ja peliesitykset ovat ainakin alkukauden suhteen toteutuneet, kun joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden 11:sta ottelusta. Swansea on ollut alkukaudella erittäin hyvä, mutta puolustuspäässä joukkue on onnistunut jopa odotettua paremmin eikä Englannin U21 maajoukkue vahti Frederick Woodmania olla onnistuttu ohittamaan kuin yhdeksän kertaa, joka on jaetusti toiseksi vähiten koko sarjassa. Tasoero vieraiden hyväksi on suuri ja Swansea voittaa Barnsleyn tasoiset joukkueet vieraspelistä huolimatta noin 50% todennäköisyydellä ja näin ollen hieman yli pelattu vierasvoitto kelpaa varmaksi.

Tulos: 2

Lauantaina 19.10.2019 Vakio 1 -rivi on siis:

1.1
2.1
3.1
4.1
5.1X
6.1X
7.2
8.1X
9.X2
10.1
11.12
12.X2
13.2


64 riviä: hinta 16,00€