Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntaina 05.06.2022

Viikonlopun Vakio 1-kierros pelataan sunnuntaina. Kierroksen ottelut koostuvat kotimaan aladivari-matseista, sekä UEFA Kansojen Liigan otteluista. Peliaika päättyy sunnuntaina klo 18.30. | 18.30 | 05.06.2022
Kohde sulkeutuu: 05.06.2022 18:30

1. Gnistan - PEPO


Ykkösessä kolmantena oleva Gnistan saa vieraakseen sarjan häntäpäässä majailevan PEPOn. Gnistan on alkukauden kuudesta ottelustaan voittanut kolme ja hävinnyt vain yhden, joten alkukausi on ollut isäntien kannalta lennokas. Lappeenrannan PEPO sen sijaan on kuudesta ensimmäisestä ottelustaan voittanut yhden ja pelannut kaksi tasan, nousijajoukkue on napsinut pisteitä siis ihan kohtalaiseen tahtiin.

Gnistanin orastava voittoputki katkesi edellisellä kierroksella kun SJK Akatemia kaatoi joukkueen selvästi kotonaan numeroin 4-0, PEPO sen sijaan tulee matsiin hakemaan jo neljättä perättäistä tappiotonta otteluaan. Edellisellä kierroksella PEPO tasasi pisteet kotonaan KPV:n kanssa numeroin 1-1. Gnistan on ottelussa meidän kirjoissamme suosikki, isännät eivät ole tällä kaudella vielä kotonaan ottelua hävinneet, emmekä usko niin käyvän tässäkään ottelussa. Joukkueiden välillä on tasoeroa isäntien hyväksi ja uskomme sen näkyvän myös kentällä, nappaammekin ensimmäiseen kohteeseen isännät varmaksi kotivoittajaksi lapullemme.

Tulos: 12. EIF - MP


EIF saa vieraakseen Mikkelin Palloilijat. EIF tulee otteluun sarjan neljänneltä sijalta, seitsemästä ottelusta joukkueella on kasassa 11 pistettä. MP sen sijaan majailee sarjassa yhdeksäntenä, tosin joukkue on pelannut vasta viisi ottelua tällä kaudella, viidestä matsistaan vieraat ovat saaneet kasaan seitsemän pistettä, eli vieraidenkin alkukausi on ollut onnistunut.

EIF on viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan hävinnyt vain yhden ja tuleekin otteluun hakemaan itselleen kolmatta perättäistä tappiotonta sarjaottelua. MP sen sijaan kärsi edellisellä kierroksella kauden toisen tappionsa kun PK-35 oli vahvempi kotonaan numeroin 2-0. Meidän kirjoissamme etu on ottelussa isännillä, EIF on voittanut kolma perättäistä kotimatsiaan, kun taas alkukauden kolmesta vierasmatsista MP on voittanut vain yhden. EIF on peliprosenteissa päälle 40% suosikki, jonka me myös allekirjoitamme. Uskomme kuitenkin MP:n pystyvän isännille tarjoamaan tiukan vastuksen ja varmistelemmekin EIF:n kotivoiton tasapelillä!

Tulos: 1X3. JS Hercules - JBK


Kakkosen C-lohkossa viidentenä oleva JS Hercules saa vieraakseen kahdeksantena olevan JBK:n. JS Hercules on aloittanut kautensa vahvasti, joukkue on viidestä matsistaan hävinnyt vain kertaalleen ja kerännyt itselleen kahdeksan pistettä. JBK on samassa ajassa voittanut vain yhden ottelun ottelun ja kerännyt viisi pistettä.

JS Hercules on pelannut kaksi viimeistä otteluaan tasan, vastassa on ollut kuitenkin lohkon kärkijoukkueisiin kuuluvat RoPS ja Närpes Kraft, joten näistä otteluista kaksi tasapeliä on hyvä saavutus. JBK on kolmesta viimeisimmästä matsistaan hävinnyt kaksi, edellisellä kierroksella joukkue taipui kotonaan OLS:lle numeroin 1-2. JS Hercules on alkukauden aikana ollut joukkueista selvästi vahvempi ja on meidän kirjoissamme myös suosikki. JS Hercules on myös voittanut joukkueiden kolme keskinäistä ottelua, myös se vahvistaa meidän käsitystä siitä että isännät ovat ottelussa suosikki. Me nappaammekin lapullemme JS Herculesin varmaksi.

Tulos: 14. FC Jazz - HJS


Kakkosen B-lohkossa viidentenä oleva FC Jazz saa vieraakseen lohkon häntäpäässä olevan HJS:n. FC Jazz on pelannut alkukauden tappioitta, joukkue on viidestä matsistaan voittanut kaksi ja pelannut kolme tasan. HJS sen sijaan on viidestä ottelusta voittanut vain yhden ja hävinnyt neljä, joten joukkueen alkukausi on ollut vaikea.

FC Jazz kaatoi edellisellä kierroksella vieraissa Ilveksen kakkosjoukkueen numeroin 1-2 ja jatkoi näin tappiotonta putkeaan. HJS hävisi kotonaan edellisellä kierroksella Tampereen-Viipurin Ilves-Kissoille selvästi numeroin 0-4. FC Jazz on peliprosenteissa 60% suosikki voittajaksi ja myös me allekirjoitamme tämän, FC Jazz tulee ottelun kotikentällään voittamaan ja jatkaa loistavaa alkukauttaan!

Tulos: 15. EPS - GrIFK


Espoon palloseura saa vieraakseen Grankulla IFK:n Kakkosen B-lohkossa. EPS lähtee otteluun lohkon toiselta sijalta, isännät ovat pelanneet viisi ottelua josta joukkue on napsinut itselleen 11 pistettä. GrIFK on lohkossa kymmenentenä, vierailijat ovat myös pelanneet viisi kamppailua josta joukkueelle on kertynyt kasaan neljä pistettä.

EPS on pelannut kaksi viimeisintä sarjamatsiaan tasan, kun taas GrIFK on hävinnyt kaksi viimeisintää, eli etu formissa on isäntien puolella. EPS on myös aloittanut tämän kautensa selvästi GrIFK:ta paremmin ja onkin meidän kirjoissamme suosikki. EPS:n kaksi viimeisintä ottelua on kuitenkin päättynyt tasan ja tasurin pelko on vahva tässäkin kamppailussa, sen vuoksi varmistelemmekin kotijoukkueen voiton tasapelillä.

Tulos: 1X6. Ilves 2 - MuSa


Ilveksen kakkosjoukkue saa vieraakseen MuSa:n. Ilves on alkukauden aikana pelannut viisi ottelua, joista se on voittanut yhden ja hävinnyt neljä, MuSa on pelannut vasta neljä matsia joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Ilveksen murheen kryyninä on alkukauden aikan ollut puolustuspelaaminen, sillä joukkue on viidessä pelaamassaan sarjamatsissä päästänyt peräti 13 maalia omiin, MuSa kun on neljässä ottelussa tehnyt 11 maalia vastustajan verkkoon, niin näiltä osin etu on vierailla.

Ilves tulee otteluun neljän ottelun tappioputkessa, edellisellä kierroksella joukkue taipui kotonaan FC Jazzin käsittelyssä numeroin 1-2. MuSa sen sijaan katkaisi oman orastavan tappioputkensa edellisellä kierroksella ja kaatoi kotikentällään KaaPo:n komeasti numeroin 4-1. Me luotamme matsissa vieraisiin, joukkue on ollut alkukaudella selvästi isäntiä vakuuttavampi ja Ilveksen ongelmat puolustuspäässä antavat loistavan mahdollisuuden vieraille pistepotin kasvattamiseen. MuSa on peliprosenteissa niukkaakin niukempi suosikki, mutta meidän kirjoissamme homma on selvä, MuSan vierasvoitto varmaksi lapulle!

Tulos: 2


7. NJS - PPJ


Kakkosen A-lohkossa neljäntenä oleva NJS saa vieraakseen kymmenentenä olevan PPJ:n. NJS on alkukauden viidestä ottelustaan voittanut kolme ja hävinnyt kaksi, kun taas PPJ on samassa ajassa voittanut yhden, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolmesti. Alkukauden suorittamista tutkaillessa on siis selvä että kotijoukkue NJS lähtee otteluun suosikkina.

NJS tulee otteluun hakemaan kolmatta perättäistä voittoaan, joukkue kaatoi edellisellä kierroksella kotonaan KuPS Akatemian numeroin 2-1 ja piti näin orastavan voittoputkensa hengissä. PPJ tulee otteluun kaksi perättäistä tappiota niskassaan, edellisellä kierroksella joukkue taipui kotonaan PK Keski-Uusimaalle numeroin 3-4. Kotijoukkue NJS on peliprosenteissa yli 60% suosikki ja myös meidän kirjoissamme on vahva ehdokas varmaksi voittajaksi. Säästämmekin tässä kohteessa merkkejä ja luotamme kotijoukkueeseen kuin vuoreen, vahvan alkukauden pelannut NJS varmaksi lapullemme ja ylimääräiset merkit muihin kohteisiin.

Tulos: 1


8. KuPS Akatemia - FC Futura


Kakkosen A-lohkossa viimeistä edellisenä oleva KuPS Akatemia saa vieraakseen lohkon keskikastissa majailevan FC Futuran. KuPS Akatemian alkukausi on ollut äärimmäisen hankala, joukkue on viidestä pelaamastaan ottelusta saanut napattua itselleen vain yhden tasuripisteen. KuPS Akatemian surkeaa alkukautta korostaa joukkueen maaliero, isännät ovat viidessä ottelussaan tehneet kolme maalia ja päästäneet peräti 14. FC Futura sen sijaan on viidestä pelaamastaan ottelusta voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan, joten vieraiden alkukausi on ollut oikeinkin mallikas.

KuPS Akatemia tulee otteluun neljä perättäistä tappiota niskassaan, edellisellä kierroksella joukkue taipui vieraskentällä NJS:lle numeroin 2-1. FC Futura on matsiin tultaessa hävinnyt kaksi viimeisintä matsiaan, edellisen kierroksen taistossa vierailijat taipuivat Atlantis FC:lle vieraissa numeroin 1-0. KuPS Akatemia on peliprosenteissa jostain syystä niukka suosikki, me emme asiaa todellakaan näe niin. FC Futura on pelannut selvästi isäntiä paremman alkukauden ja on meidän kirjoissamme suosikki. Nappaammekin rohkeastai FC Futuran varmaksi lapullemme, mikäli haluatte merkkejä kuluttaa niin tähän otteluun varmistelu tasapelin kautta ei ole lainkaan hullumpi ratkaisu.

Tulos: 2


9. Kypros - P-Irlanti


Kypros isännöi P-Irlantia UEFA Nations Leaguessa. Ottelusta on odotettavissa äärimmäisen tasaista, sillä vastakkain on kaksi samantasoista joukkuetta. Meidän kirjoissamme P-Irlanti on aavistuksen isäntiä tasokkaampi joukkue, mutta Kyproksen kotietu ottelussa tasoittaa puntteja selvästi. Pohjois-Irlanti on saanut Nations League-otteluihin vahvan kokoonpanon jalkeille, joukkueen suurimpana tähtenä tuikkii Valioliiga-seura Leicesterissä pelaava toppari Jonny Evans.

Tämä kohden on kiharainen, joukkueiden välillä ei tasoeroa juurikaan ole ja sekin tasoero joka P-Irlannin hyväksi tulee, kuroutuu kiinni isäntien kotiedun vuoksi. Starttaamme Nations League-kohteet läpipeluulla, eli laitamme lapulle kaikki mahdolliset merkit ja jätämme suuremmat pohdiskelut muihin otteluihin.

Tulos: 1X210. Portugali - Sveitsi


Nations Leaguen A-Liigan toisessa lohkossa Portugali isännöi Sveitsiä. Portugali avasi Nations League-taipaleensa tasapelillä vieraskentällä Espanjan kanssa, kun taas Sveitsi hävisi vieraissa Tshekille numeroin 2-1. Portugalin maajoukkueen formi on otteluun tultaessa muutenkin mallikas, joukkue on kolmesta viimeisimmästä pelaamastaan ottelusta voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan. Sveitsin maajoukkue on samassa ajassa hävinnyt kahdesti ja pelannut kertaalleen tasan, joten näiltäkin osin etu ottelussa on isännillä.

Portugalin suurin tähti Cristiano Ronaldo lepäsi Espanjaa vastaan ja tuli kentälle vasta 60-minuutin kohdilla, joten maan kaikkien aikojen jalkapalloilija pääsee virkeänä Sveitsin kimppuun. Me luotamme ottelussa Portugaliin, joukkue on pelannut selvästi Sveitsiä paremmin ja saa ottelussa itselleen myös kotiedun. Laitammekin lapullemme isännät varmaksi voittajaksi emmekä kuluta matsiin enempää merkkejä.

Tulos: 111. Tshekki - Espanja


Tshekki isännöi Espanjaa A-Liigan kakkoslohkossa. Kotijoukkue Tshekki on tällä hetkellä lohkon piikkipaikalla kolmella pisteellään, jonka joukkue nappasi itselleen Sveitsin kustannuksella kaatamalla kotikentällään joukkueen numeroin 2-1. Espanja on yhden pelatun ottelun jälkeen yhdessä pisteessä, kun vieraat tasasivat kotikentällään pisteet Portugalin kanssa numeroin 1-1. Ottelussa pelataan siis isoista pisteistä, voittamalla ottelun Tshekki ottaa vahvan otteen itselleen lohkon piikkipaikalla.

Joukkueiden välillä on tasoeroa vieraiden hyväksi, Tshekki ei materiaaliltaan ole lähelläkään Espanjan tasoa ja uskomme sen näkyvän myös kentällä. Vaikka Tshekki voittikin Sveitsin, on Espanja silti meidän kirjoissamme ottelussa suosikki. Espanjan pelaaminen oli suurimman osan ajasta Portugalia vastaan loistavaa, mikäli vieraat samalla tasolla pelaavat myös Tshekkiä vastaan, emme usko isäntien pystyvän "La Rojaa" haastamaan.

Tulos: 212. Ruotsi - Norja


Nations Leaguen B-liigan neljännessä lohkossa taipaleensa voitolla aloittaneet Ruotsi ja Norja kohtaavat. Ruotsi avasi UNL-urakkansa kaatamalla vieraskentällä Slovenian numeroin 0-2, joukkueen voittomaalista vastasi RB Leipzigiä edustava joukkueen supertähti Emil Forsberg. Myös Norja avasi siis Nations League taipaleensa voitolla, joukkue kaatoi vieraskentällä Serbian lukemin 0-1. Serbia oli pelillisesti ottelussa selvästi edellä, mutta niin vain Erling Hålandin iskemä maali ja ottelun ainokaiseksi ja Norja nappasi itselleen kolme pistettä.

Ruotsi on joukkueista vahvempi, siitä tuskin on kenelläkään epäselvyyttä. Vahva Ruotsi saa otteluun vieläpä itselleen edun myös kotiyleisöstä, joten vierasjoukkue Norjalle on vaikea iltapuhde tiedossa. Me lyömmekin lapullemme Ruotsin varmaksi, paremman materiaalinsa ja kotietunsa turvin Ruotsi nappaa ottelusta voiton ja ottaa itselleen piikkipaikan lohkosta!

Tulos: 113. Serbia - Slovenia


UNL:n B-liigan neljännen lohkon Serbia ja Slovenia vääntävät tärkeistä pisteistä, kumpikin joukkue aloitti Nations League-urakkansa tappiolla joten pisteet tulevat molemmille tarpeeseen. Serbia koki avausmatsissa tappion kotikentällään Norjalle numeroin 0-1, isännät olivat ottelussa selvästi parempia, mutta maalinteko sakkasi pahasti ja näin pisteet lähtivät mukaan pohjoiseen. Slovenia sen sijaan taipui kotikentällään Ruotsin käsittelyssä numeroin 0-2, Slovenialla oli ottelussa paikkansa, muttei pystynyt niitä käyttämään hyväksi ja näin pistesarake näyttää myös vierailla pyöreää nollaa.

Serbia on otteluun tultaessa meidän kirjoissamme suosikki, joukkue on kotikentällään vahva ja se antaa isännille etua. Slovenia kuitenkin pystyy varmasti haastamaan isännät ja me otammekin sen huomioon, lyömme kierroksen viimeisen kohteen läpi ja käytämme otteluun kaikki mahdolliset merkit!

Tulos: 1X2
Vakio 1 5.6.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1X
3: 1
4: 1
5: 1X
6: 2
7: 1
8: 2
9: 1X2
10: 1
11: 2
12: 1
13: 1X2


36 riviä - 9€