Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 7.5.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan pelejä Valioliigasta, kotimaisesta Veikkausliigasta sekä muutama peli myös Espanjan La Ligasta. Peliaika päättyy totuttuun tapaan lauantaina klo 17.00. | 17.00 | 7.5.2022
Kohde sulkeutuu: 07.05.2022 17:00

1. Liverpool - Tottenham


Lauantain herkkupalassa vastakkain ovat mestaruudesta taisteleva Liverpool ja paikasta Mestarien Liigaan haaveileva Tottenham. Liverpool on otteluun tultaessa Valioliigassa toisella sijalla, piste-eroa piikkipaikalla majailevaan Manchester Cityyn on vain yksi piste. Tottenham sen sijaan on sarjassa viidentenä, kaksi pistettä neljäntenä olevaa Arsenalia perässä.

Liverpool on matsiin tultaessa suosikki, joukkue hakee ottelusta neljättä perättäistä voittoaan Valioliigassa, kolmen viimeisimmän ottelun voitot ovat tulleet komealla maalierolla 7-0. Tottenham on kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut vain yhden, joten formien osalta vaakakuppi kääntyy isäntien puolelle. Luotamme Liverpooliin kuin vuoreen, joukkueen otteet ovat niin vakuuttavia, ettemme kuluta tähän otteluun enempää merkkejä. Liverpool nappaa huippumatsista voiton ja jatkaa paineen antamista Manchester Citylle.

Tulos: 12. Brighton - Manchester U


Brighton saa vieraakseen Manchester Unitedin. Sarjassa yhdeksäntenä oleva kotijoukkue pelailee kauden viimeiset ottelut ilman suurempaa panosta, joukkueella ei ole mahdollisuuksia enää nousta taistelemaan europaikoista, eikä putoamispeikkokaan ole riivannut isäntiä oikeastaan koko kauden aikana ollenkaan, joten Brightonin kautta voidaan pitää loistavana. ManU sen sijaan taistelee vielä paikasta Eurooppa-Liigaan, joka toki on ManU:n kaltaiselle suurseuralle pieni lohtu, kausi on ollut kaikilla mittareilla mitatessa valtava pettymys.

Joukkueiden formit ovat samankaltaiset, kumpikin on kolmesta edellisestä sarjamatsistaan kerännyt itselleen neljä pistettä ja tulee otteluun voitot alla. ManU voitti joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen, joten se kääntää vaakakuppia vieraille. Kuten myös se, että joukkueen esitys Brentfordia vastaan oli loistava, joten emme näe syytä siihen miksi sama ei jatkuisi myös tässä ottelussa. Materiaaliltaan valovuoden isäntiä edellä oleva ManU nappaa ottelusta itselleen vierasvoiton ja me pidämme Manchesterin punaiset varmana lapullamme.

Tulos: 23. Chelsea - Wolverhampton


Valioliigassa kolmantena oleva Chelsea saa vieraakseen kahdeksantena olevan Wolverhamptonin. Chelsea on tiukasti kiinni paikassa tulevan kauden Mestarien Liigassa, piste-eroa viidentenä olevaan Tottenhamiin on viisi pistettä. Woverhampton sen sijaan taistelee vielä paikasta eurokentille, seitsemäntenä oleva West Ham on vain kolme pistettä vieraiden yläpuolella ja pelannut pelin Wolvesia enemmän, joten vierailla on oivat mahdollisuudet napata itselleen paikka eurokentiltä.

Kummankin joukkueen formit ovat heikot, Chelsea on kolmesta edellisestä ottelustaan napannut itselleen neljä pistettä. Wolverhampton on samassa ajassa hävinnyt jokaisen ottelun, joten formien osalta etu on kotijoukkueella. Wolverhampton ei ole kolmessa viimeisimmässä ottelussaan tehnyt maaliakaan, joukkueen on pakko saada ongelmat pelissään ratkottua mikäli europelit kiinnostavat. Me luotamme tässä ottelussa Thomas Tuchelin luotsaamaan kotijoukkueeseen, sen verran heikko vire vierailla on, ettemme näe syytä kuluttaa otteluun enempää merkkejä. Chelsea varmaksi lapuille ja eteenpäin!

Tulos: 14. Burnley - Aston Villa


Sarjapaikkansa puolesta taistelva Burnley saa vieraakseen alemmassa keskikastissa majailevan Aston Villan. Burnley on sarjassa vain pari pykälää putoamisviivan yläpuolella ja piste-eroa viivan alapuolelle on vain kaksi pistettä. Aston Villa sarjataulukossa kolme pykälää isäntien yläpuolella, piste-eroa joukkueiden välillä on kuusi pistettä, joten suhteellisen rauhassa saa vieraat olla sarjapaikkaansa ajatellen.

Isännät hakevat ottelusta jo peräti neljättä perättäistä voittoaan, joten kreivin aikaan on Burnley äitynyt loistovireeseen. Aston Villa katkaisi edellisellä kierroksella viiden ottelun voitottoman putkensa Norwichin kustannuksella, mutta Burnley taitaa silti olla liian loistavassa vireessä vieraiden kannalta. Emme näe syytä siihen miksi Aston Villa pystyisi vieraskentällä nappaamaan kolmea pistettä isänniltä, pelaammekin lapullemme sekä kotivoiton että tasapelin, tämän kohteen luulisi olevan suhteellisen turvassa näillä merkeillä.

Tulos: 1X5. Crystal P - Watford


Keskikastissa majaileva Crystal Palace saa vieraakseen sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Watfordin. Patrick Vieiran luotsaama Crystal Palace saa olla tyytyväinen kauteensa, pelkoa putoamisesta ei ole ja lopulliseksi sijoitukseksi näyttää jäävän paikka keskikastissa. Watford sen sijaan tulee tämän kauden jälkeen putoamaan Valioliigasta, joukkue on putoamisviivaa perässä 12 pistettä ja otteluita on joukkueella jäljellä kaksi.

Ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, Crystal Palace nappasi edellisellä kierroksella itselleen henkisesti helpottavan voiton, sillä sitä ennen joukkue oli pelannut viimeiset neljä ottelua ilman voittoa. Watford sen sijaan on viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa, emmekä näe syytä siihen miksi se tässä ottelussa katkeaisi. Crystal Palace nappaa itselleen kotonaan voiton ja pelaammekin Crystal Palacen lapullemme varmaksi.

Tulos: 16. Brentford - Southampton


Valioliigan alemman keskikastin kamppailussa Brentford isännöi Southamptonia, joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten tasapisteissä, joten asetelmat ovat tasaiset otteluun tultaessa. Kumpikin joukkue on 35 ottelusta saalistanut itselleen 40 pistettä, piste-eroa putoamisviivan huonommalle puolelle joukkueilla on kahdeksan pistettä, joten täysin turvassa ei kumpikaan jengi vielä ole.

Brentford lähtee tärkeään otteluun meidän kirjoissamme ennakkosuosikkina, joukkue on viidestä viimeisimmästä Valioliiga-matsistaan voittanut kolme, kun taas Southampton on samassa ajassa poistunut voittajana ottelusta vain kertaalleen. Brentfordilla on siis itselleen kotiedun lisäksi myös etu formien osalta ja uskomme sen myös ottelussa näkyvän. Me pelaamme Brentfordin varmana, mutta mikäli haluatte merkkejä kuluttaa niin ei varmistelu tasapelillä ole hullumpi haku tähän otteluun.

Tulos: 17. FC Honka - FC Inter


Kotimaisen Veikkausliigan kärkikamppailussa FC Honka saa vieraakseen FC Interin. Joukkueet ovat sarjataulukossa perärtysten sijoilla kolme ja neljä, piste-eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste, joten tasaiset ovat asetelmat myös tässä ottelussa. Kumpikin joukkue saapuu otteluun tappio niskassaan, FC Honka tippui Suomen Cupista HIFK:ta vastaan rankkareiden jälkeen, kun taas FC Inter kärsi kotitappion HJK:lle numeroin 0-1.

Kotiedun lisäksi vaakakuppia meidän kirjoissamme FC Hongan puolelle kääntää myös se fakta, että vieraiden tähtipelaaja Petteri Forsell on pelikiellosta ottelusta otettuaan kaksi keltaista korttia HJK:ta vastaan. Emme usko että Inter saa pisteitä ottelusta napattua ilman tähtipelaajaansa ja pelaammekin lapullemme FC Hongan varmana kotivoittajana!

Tulos: 18. FC Haka - VPS


Veikkausliigassa viidentenä oleva FC Haka saa vieraakseen kahdeksannella sijalla majailevan VPS:n. Haka on aloittanut kautensa mallikkaasti, joukkue on viidestä ottelustaan voittanut kolme. VPS sen sijaan on alkukauden viidestä ottelustaan voittanut vain kertaalleen, joten FC Haka tulee otteluun selvästi paremmassa formissa. Me emme näe sille syytä miksi VPS pystyisi vieraskentällä FC Hakaa haastamaan, pelaammekin lapullemme valkeakoskelaiset varmana voittajana, emmekä kuluta kohteeseen enempää merkkejä.

Tulos: 19. AC Oulu - HIFK


AC Oulu saa vieraakseen alkukauden ylivoimaisesti heikoimman joukkueen HIFK:n. AC Oulu on viidestä ottelustaan napannut itselleen viisi pistettä ja tuleekin otteluun hakemaan itselleen jo kolmatta perättäistä voittoa, kun alkuviikolla kaatui Suomen Cupissa Tornion Pallo 47 vieraskentällä komeasti 0-4. HIFK sen sijaan on heikko joukkue, vieraat ovat keränneet viidestä sarjamatsistaan vain yhden pisteen ja maalierokin on karmea 3-10. Pientä valoa vieraiden leiriin tuo se, että joukkue tiputti Suomen Cupista FC Hongan rankkareiden jälkeen ja marssi näin seuraavalle kierrokselle.

AC Oulu on lapullamme varmana kotivoittajana, joukkue tulee otteluun hyvässä vireessä ja kotietunsa turvin napanneekin ottelusta itselleen jo kolmannen perättäisen voittonsa. HIFK:n puolustuspelaaminen ei tule riittämään Oulua vastaan, joka on kahdessa edellisessä ottelussa tehnyt yhteensä seitsemän maalia ja voimmekin turvallisin mielin pitää isännät varmana lapullamme.

Tulos: 110. Athletic - Valencia


La Ligassa kahdeksannella sijalla oleva Athletic Bilbao saa vieraakseen kymmenentenä olevan Valencian, piste-eroa joukkueiden välillä on isäntien hyväksi kahdeksan pistettä. Athletic Bilbao taistelee vielä paikasta eurokentille, sinne joukkueella on eroa vain pisteen verran, joten pistemenetyksiin isännillä ei ole varaa. Valencia sen sijaan voi pelailla kauden loput ottelut paineetta lävitse, mahdollisuuksia eurokentille ei ole, eikä putoamiseenkaan ole minkäänlaista pelkoa.

Me pelaamme kohteeseen varman tasurin. Bilbao on viidestä viimeisimmästä ottelustaan pelannut kertaalleen tasan, kun taas Valencian viidestä viimeisimmästä tasan on päättynyt peräti kolme. Tasapelin todennäköisyyttä nostaa myös se fakta, että joukkueiden viidestä viimeisimmästä keskinäisestä kohtaamisesta peräti neljä on päättynyt tasan. Näemmekin tässä kohteessa oivan mahdollisuuden pelata tasapeliä, jonka peliprosentit ovat lähtökohtiin nähden yllättävän alhaiset.

Tulos: X11. Celta - Alaves


La Ligan keskikastissa majaileva Celta Vigo saa vieraakseen Alavesin. Celta voi pelailla kauden loput pelinsä vailla suurta pelkoa putoamisesta, piste-eroa puotamisviivan huonommalle puolelle joukkueella on yhdeksän pistettä kun otteluita on jäljellä neljä. Alaves sen sijaan tarvitsee kipeästi pisteitä, joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä ja mikäli voittoja ei ala tulemaan, on kohtalona tippuminen sarjaporrasta alemmas. Alaves on putoamisviivan alapuolella kuitenkin vain neljän pisteen erolla, joten aivan toivoton ei tilanne vielä ole.

Celta Vigon formi on kehno, viidestä viimeisimmästä ottelustaan joukkue on voittanut vain yhden, kun taas Alaves on samassa ajassa voittanut kaksi. Alaves on voittanut nuo kaksi otteluaan edellisen kolmen matsin aikana, joten pientä valonpilkahdusta on havaittavissa vieraiden leiristä. Celta Vigo on peliprosenteissa yli 60% suosikki, mutta me emme asiaa näe aivan niin. Alaves tulee matsiin paremmassa vireessä ja myös motivaatioetu on vierailla. Me pelaamme ottelun läpi, käytämme kiharaiseen kohteeseen kaikki mahdolliset merkit ja turvaamme täten osuman.

Tulos: 1X212. Cadiz - Elche


Tiukassa putoamistaistossa mukana oleva Cadiz saa vieraakseen keskikastissa majailevan Elchen. Cadiz on juuri putoamisviivan yläpuolella, piste-eroa takana tulevaan Granadaan on kuitenkin vain yksi piste, joten pistepussin on viimeisillä kierroksilla karuttava mikäli joukkue haluaa La Ligassa pelata myös tulevalla kaudella. Elche sen sijaan on sarjassa sijalla 13, seitsemän pistettä ottelun isäntiä edellä. Ei Elchenkään sarjapaikka vielä varma ole, mutta paljon enemmän joukkueella on tilaa hengittää mitä isännillä.

Cadizin formi matsiin tultaessa on kohtalainen, joukkue on kolmesta edellisestä ottelustaan napannut itselleen neljä pistettä. Elche pistää kuitenkin tällä saralla paremmaksi, joukkue on kolmesta viimeisimmästä matsitaan hakenut itselleen seitsemän pistettä ja metsästääkin tästä ottelusta neljättä perättäistä tappiotonta otteluaan. Uskomme sen myös tulevan, Elche on isäntiä vahvempi joukkue ja tulee myös paremmassa vireessä otteluun. Ottelu tulee ratkeamaan pieniin marginaaleihin, emmekä usko isäntien pystyvän ottelusta itselleen kolmea pistettä ottamaan. Pelaamme matsiin tuplamerkit tasurille ja vierasvoitolle, eli kaikki muu kelpaa paitsi kotivoitto!

Tulos: X213. Betis - Barcelona


Betisin ja Barcelonan välisessä kiharaisessa ottelussa kamppaillaan tärkeistä pisteistä. Betis jahtaa itselleen paikkaa Mestarien Liigassa, kun taas Barcelonalla on mahdollisuus voitolla varmistaa itselleen kyseinen paikka. Betis on sarjassa viidentenä, piste-eroa neljäntenä olevaan Atletico Madridiin on kolme pistettä, Barcelona sen sijaan on sarjassa toisena, kahdeksan pistettä ottelun isäntiä edellä.

Betis on viidestä viimeisimmästä ottelustaan hävinnyt vain kertaalleen ja isännät myös voittivat joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen. Barcelona on viidestä viimeisimmästä ottelustaan napannut itselleen kaksi voittoa ja hävinnyt kolmesti, joten formien osalta etu on hienoisesti isännillä. Barcelona on vieraskentällä peliprosenteissa yli 50% suosikki, mikä on mielestämme yllätys. Betis pystyy varmasti aiheuttamaan kotikentällään Barcalle päänvaivaa ja siksi pelaammekin kohteen läpi. Käytämme kaikki mahdolliset merkit ja otamme mielellämme vastaan mahdollisuuden pieniprosenttiseen osumaan!

Tulos: 1X2
Vakio 1 7.5.2022 koko kierros:


1: 1
2: 2
3: 1
4: 1X
5: 1
6: 1
7: 1
8: 1
9: 1
10: X
11: 1X2
12: X2
13: 1X2


36 riviä - 9€

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!