Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntaina 15.5.2022

Viikonlopun Vakio 1-kierros pelataan poikkeuksellisesti sunnuntaina. Kattauksessa on mukana pelejä Valioliigasta, Serie A:sta ja myös kotimaan aladivareista. Peliaika päättyy sunnuntaina klo 16.00. | 16.00 | 15.5.2022
Kohde sulkeutuu: 15.05.2022 16:00

1. West Ham - Manchester City


Kotijoukkue West Ham yrittää lyödä kapuloita Cityn mestaruusjunan rattaisiin, emme kuitenkaan usko että joukkue tässä onnistuu. West Hamin otteet ovat olleet todella ailahtelevaisia ja joukkue majailee kuntopuntarissa sarjan keskikastissa. Manchester Cityn meno sen sijaan on vakuuttavaa, joukkue on matkalla kohti mestaruutta eikä mikään anna olettaa sitä, etteikö joukkue siihen pystyisi. City on vihjettä kirjoitettaessa sarjan ja kuntopuntarin piikkipaikalla.

West Ham katkaisi edellisenä viikonloppuna peräti viiden voitottoman ottelun putkensa kaatamalla vieraissa umpisurkean Norwichin numeroin 0-4, vaikka joukkue on nyt päässyt jälleen voiton makuun, emme usko isäntien pystyvän vahvaa Manchester Cityä haastamaan. Vaikka City pelaa viikolla Wolvesia vastaan, on Pep Guardiolalla käytettävissään niin laaja kokoonpano ettemme usko väsymyksenkään pystyvän Cityn menoa haittaamaan!

Tulos: 22. Wolverhampton - Norwich


Wolves lähtee massiivisena ennakkosuosikkina otteluunsa Norwichia vastaan, eikä ihme, onhan kanarianlintujen kausi ollut järkyttävän huono. Kumpikin joukkue pelaa keskiviikkona viikkokierroksella, joten näiltäkään osin ei kummallekkaan joukkueelle etua tule. Wolvesilla on vielä pienet mahdollisuudet eurokentille, mutta se vaatii pisteitä. Huuhkaja-kärki Teemu Pukin edustamalla Norwichilla ei ole moneen kierrokseen enään ollut minkäänlaisia panoksia matseissaan, tippuminen tulee jälleen kerran Championshipiin.

Wolves on kotikentällään suosikki, emmekä me näe mitään syytä sille miksi tähän otteluun kannattaisi kuluttaa enempää merkkejä. Wolverhampton varmaksi kotikentällään ja useammat merkit jätetään muihin kohteisiin.

Tulos: 13. Leeds U - Brighton


Putoamistaistossa mukana oleva Leeds saa vieraakseen loistavassa vireessä olevan Brightonin. Leeds on matsiin tultaessa sarjassa sijalla 18, tasapisteissä viivan paremmalla puolella olevan Burnleyn kanssa, mutta Burnley on pelannut pelin vähemmän mitä isännät. Leeds tarvitsee siis kipeästi pisteitä, muutan kohtalona joukkueella on pelata tulevalla kaudella sarjaporrasta alempana. Brighton on äitynyt jälleen loistavaan vireeseen, joukkue on sarjassa yhdeksäntenä ja kuntopuntarissa joukkue keikkuu peräti toisella sijalla.

Leeds tulee otteluun kolmen ottelun tappioputkessa, maaliero näissä kolmessa matsissa on karmea 1-9. Brighton sen sijaan lentää korkealiidossa ja vieraat hakevat matsista kolmatta perättäistä voittoa. Edellisellä sarjakierroksella joukkue murskasi kotonaan suuren ja mahtavan ManU:n peräti numeroin 4-0, joten vieraita ei todellakaan kannata nykykunnossa aliarvoida. Pelaammekin lapullemme Brightonin varmana, Leeds pelaa ottelunsa valtavissa paineissa ja edelliset kierrokset ovat osoittaneet sen, ettei isännät ole silloin parhaimmillaan. Tähän kun lisätään loistovireinen vierasjoukkue, niin Brightonin varma vaikuttaa hyvältä vedolta!

Tulos: 24. Aston Villa - Crystal P


Valioliigan keskikastissa perätysten olevan Aston Villa ja Crystal Palace kohtaavat sunnuntaina. Otteluun lähdetään tasaisista lähtökohdista, 35 matsin jälkeen joukkueiden välinen piste-ero on Palacen eduksi pisteen verran. Viiden ottelun otannalla joukkueiden formitkin ovat samankaltaiset, kumpikin on viidestä viimeisimmästä ottelustaan napannut itselleen seitsemän pistettä. Ottelu on äärimmäisen kiharainen ja voittajan ennustaminen on äärimmäisen vaikeaa, turvaudummekin lapullemme varmaan tasapeliin. Ottelu tulee ratkeamaan pieniin marginaaleihin ja todennäköisesti ottelu on se legendaarinen "maalin peli", jos sitäkään. Luotamme varmaan tasapeliin ja se varsinkin Vakiota haravana pelaaville sopii mainiosti!

Tulos: X5. Watford - Leicester


Ensi kaudeksi Championshipiin putoava Watford saa vieraakseen Leicesterin. Watford on matsiin tultaessa sarjassa viimeistä edellisenä, takanaan vain umpisurkea Norwich. Leicesterin sijoitus Valioliigassa on kymmenes, piste-eroa eurokentille on kymmenen pistettä, joten ne jäävät kettupaidoilta haaveeksi tulevalla kaudella. Watford tulee otteluun peräti seitsemä ottelun mittaisessa voitottomassa putkessa, edellisellä kierroksella joukkue sai sentään tappioputkensa poikki tasattuaan pisteet Evertonin kanssa numeroin 0-0. Leicester katkaisi edellisellä kierroksella tappioputkensa Norwichin kustannuksella, Leicester kaatoi sarjajumbot kotonaan numeroin 3-0.

Joukkueiden välinen tasoero on valtava, eikä Watford näytä osaavan otteluita voittaa. Leicester sai edellisellä kierroksella itselleen helpottavan voiton ja tässä ottelussa on oiva mahdollisuus napata jo toinen perättäinen voitto. Uskomme näin myös tapahtuvan, Leicester on materiaaliltaan selvästi isäntiä edellä emmekä usko Watfordin pystyvän Leicesteriä haastamaan, nappaammekin lapullemme varman vierasvoiton!

Tulos: 26. Everton - Brentford


Sarjapaikkansa puolesta taisteleva Everton saa vieraakseen alemmassa keskikastissa olevan Brentfordin. Frank Lampardin luotsaama Everton on Valioliigassa sijalla 16, piste-eroa putoamisviivan huonommalle puolelle joukkueella on vain kaksi pistettä, positiivista Evertonin tilanteessa on se että joukkue on pelannut pelin vähemmän mitä viivan alapuolella vaaniva Leeds. Brentford sen sijaan voi pelailla kauden loput pelinsä turvallisin mielin, joukkue on sarjassa sijalla 14 ja piste-eroa putoamisviivaan on yhdeksän pistettä.

Kolmen ottelun otannalla etu formien osalta kääntyy isännille, Everton on kolmesta edellisestä ottelustaan voittanut kaksi ja pelannut kertaalleen tasan. Brentford sen sijaan on kolmesta edellisestä matsistaan ottanut itselleen neljä pistettä. Epäilemme kuitenkin että ottelusta tulee äärimmäisen kiharainen, eikä paineettomana pelaavaa Brentfordia kannata matsista sulkea pois. Pelaammekin kohteen läpi, kaikki mahdolliset merkit lapulle ja eteenpäin!

Tulos: 1X27. Milan - Atalanta


Serie A:n mestaruuteen matkalla oleva Milan saa vieraakseen paikkaa eurokentille jahtaavaan Atalantan. Milan on sarjan piikkipaikalla kun pelikierroksia on jäljellä kaksi, piste-eroa toisena tulevaan Interiin on kaksi pistettä. Milan on keskinäisissä otteluissa Interiä edellä, joten isännille riittää mestaruuden varmistamiseen kahdesta viimeisestä ottelusta neljä pistettä. Atalanta sen sijaan kaipaa myös pisteitä, joukkue on tällä hetkellä jäämässä ulos eurokentiltä, mutta Atalanta on tasapisteissä edellä olevien AS Roman ja Fiorentinan kanssa.

Milan on voittanut neljä viimeisintä sarjamatsiaan ja kymmenestä viimeisimmästä kilpailullisesta ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden. Atalanta tulee otteluun neljän tappiottoman matsin letkussa, joten vieraat varmasti pystyvät isännät haastamaan. Otamme lapullemme isäntien kotivoiton, jonka varmistelemme tasurilla. Atalanta on neljästä edellisestä ottelustaan pelannut kaksi tasan, joten tasurin uhka ottelussa on olemassa.

Tulos: 1X8. Cagliari - Inter


Seria A:n putoamistaistossa mukana oleva Cagliari saa vieraakseen mestaruutta jahtaavan Interin. Cagliari on sarjassa sijalla 18, piste-eroa putoamisviivan paremmalle puolelle joukkueella on pisteen verran, joten isäntien on pakko napsia itselleen pisteitä. Myös Inter kaipaa kipeästi pisteitä, joukkue on kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta Milanista, kun keskinäisten otteluiden etu on Milanilla, on Interin lähes pakko voittaa kaksi viimeistä otteluaan.

Ottelun ennakkosuosikista tuskin on epäselvyyttä kenelläkään, Inter on massiivinen suosikki. Cagliarin formi otteluun tultaessa on huono, joukkue on kolmesta viimeisimmästä matsistaan napannut itselleen vain yhden pisteen. Inter tulee matsiin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, vieraat juhlivat viikolla myös Italian Cupin voittoa, joten siitäkin tulee varmasti lisäboostia kauden kahteen viimeiseen otteluun. Me laitamme lapullemme vieraat varmaksi, emme yksinkertaisesti vain näe syytä siihen, miksi isännät pystyisivät vahvaa vierasjoukkuetta horjuuttamaan!

Tulos: 29. Napoli - Genoa


Napoli pääsee otteluun Genoaa vastaan ilman panosta, kun taas vierailla panokset ovat tapissa ja paineet ovat valtavat. Napoli on otteluun tultaessa Serie A:ssa kolmantena ja on varmistanut paikkansa tulevan kauden Mestarien Liigassa, piste-eroa UCL-kenttien ulkopuolelle joukkueella 11 pistettä kun kierroksia on jäljellä kaksi. Genoa sen sijaan kaipaa kipeästi pistetä, joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä ja piste-ero putoamisviivan paremmalle puolelle on kaksi pistettä.

Napoli tulee hakemaan ottelusta itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan, kun edellisellä kierroksella joukkue kaatoi vierasissa Torinon numeroin 0-1. Myös Genoan formi on hyvä, joukkue on voittanut kolmesta viimeisimmästä sarjamatsistaan kaksi, Genoa yllätti edellisellä kierroksella kotonaan Juventuksen numeroin 2-1 ja piti näin säilymishaaveensa elossa. Vaikka Genoa voittikin suuren ja mahtavan Juventuksen kotonaan, emme usko joukkueen yltävän toiseen yllätykseen perättäin. Genoan vieraspelaaminen on ollut koko kauden ajan todella vaikeaa ja paineettomana kotimatsiinsa pääseva Napoli nappaa ottelusta voiton, varma kotivoitto lapulle!

Tulos: 110. SJK Akatemia - TPS


SJK Akatemia saa vieraakseen TPS:n Ykkösen kärkikamppailussa, molemmat ovat aloittaneet kautena mallikkaasti, joukkuet löytyvät sarjasta sijoilta kaksi ja kolme. Isännät eivät ole tällä kaudella vielä hävinneet peliäkään ja tulevat otteluun hakemaan jo peräti kuudetta perättäistä tappiotonta otteluaan, TPS sen sijaan ei ole kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut yhtäkään, joten etu formin osalta ottelussa on isännillä.

SJK Akatemia kaatoi edellisellä kierroksella kotonaan PK-35:n komeasti numeroin 4-1, kun taas TPS taipui kotikentällään Pargas IF:lle numeroin 0-2. Lähtökohdista huolimatta TPS on peliprosenteissa hienoinen suosikki, mutta me pelaamme täysin prosentteja vastaan. SJK Akatemian alkukausi on ollut sen verran mallikas että lyömme joukkueen rohkeasti varmaksi lapullemme!

Tulos: 111. FF Jaro - PK-35


Ykkösessä kuudentena olea FF Jaro saa vieraakseen sarjan häntäpäässä olevan PK-35:n, FF Jaro on otteluun tultaessa suosikki, niin peliprosenteissa kuin meidänkin kirjoissamme. PK-35 on vielä sarjaotteluissa ilman voittoja, neljästä ottelustaan joukkue on hävinnyt kaksi ja pelannut kahdesti tasan. Kotijoukkue Jaro sen sijaan on kolmesta pelaamastaan sarjamatsista napsinut itselleen neljä pistettä, joten kauden aloitus on ollut isäntien osalta ihan mukiinmenevä. FF Jaro pelaa ottelussaan myös kauden ensimmäisen kotimatsinsa, joten myös se antaa lisäarvoa isäntien kauden aloitukselle, uskomme kotiedun ja paremman formin riittävän isännille siihen, että FF Jaro ottelusta poistuu kolmen pisteen kera!

Tulos: 112. Närpes Kraft - OLS


Kakkosen C-lohkossa puhtaalla pelillä kautensa avannut Närpes Kraft saa vieraakseen OLS:n. Närpes Kraft on siis avannut kautensa mainiosti, joukkue on pelannut kaksi ottelua ja voittanut niistä molemmat, maaliero näiden kahden ottelun jälkeen on 4-1. OLS sen sijaan on alkukauden aikana pelannut jo kolme kilpailullista matsia, joista se on voittanut vain yhden. Peliprosenteissä isännät ovat yli 50% suosikki, jonka me myös osittain vahvistamme, emme kuitenkaan uskalla kotijoukkuetta otteluun varmaksi laittaa. Varmistelemme Närpes Kraftin kotivoiton tasapelillä, joten tähän otteluun kelpaa kaikki muut lopputuloket paitsi OLS:n vierasvoitto!

Tulos: 1X13. GrIFK - Honka Akatemia


Vakiokierros huipentuu GrIFK:n ja Honka Akatemian väliseen kohtaamiseen Kakkosen B-lohkossa. Näiden joukkueiden välinen kohtaaminen on arviolta jopa koko kierroksen kiharaisin. Maaliodottama on taivaissa ja voittajan etsiminen matsista on aivan täyttä arpapeliä. GrIFK on pelannut sarjassa kaksi matsia, joissa on nähty yhteensä kahdeksan maalia, Hongan Akatemia sen sijaan on pelannut neljä ottelua, jossa maaliverkkojen kestävyyttä on testattu peräti yhteensä 23 kertaa. Hyökkäyspelin juhlaa on siis luvassa, emme osaa ja uskalla lähteä tähän maali-iloitteluun voittajaa hakemaan ja pelaammekin kohteen läpi. Kaikki mahdolliset merkit käyttöön ja kierros nippuun siten.

Tulos: 1X2
Vakio 1 15.5.2022 koko kierros:


1: 2
2: 1
3: 2
4: X
5: 2
6: 1X2
7: 1X
8: 2
9: 1
10: 1
11: 1
12: 1X
13: 1X2


36 riviä - 9€

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!