Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntaina 22.5.2022

Viikonlopun Vakio 1-kierros pelataan poikkeuksellisesti sunnuntaina. Kattauksessa on mukana pelejä Valioliigasta, Veikkausliigasta ja Ruotsin Allsvenskanista. Peliaika päättyy sunnuntaina klo 18.00. | 18.00 | 22.5.2022
Kohde sulkeutuu: 22.05.2022 18:00

1. Manchester C - Aston Villa


Manchester Cityn ja Aston Villan välisen ottelun panokset ovat selvät, Cityn voitolla Manchesterin vaaleansiniset juhlivat varmuudella mestaruutta, tasapelillä tai Aston Villan voitolla mestaruuden kohtalo jää Liverpoolin käsiin. City johtaa sarjaa pisteen erolla Liverpooliin ja kyseessä on viimeinen ottelukierros. Aston Villalla ei panosta ottelussa ole, mielenkiintoisen ottelusta tekee myös se että Aston Villan managerinahan toimii Liverpool-legenda Steven Gerrard, joten Pool-legendalla on mahdollisuus tehdä ottelussa valtava palvelus rakkaalle seuralleen.

City lähtee otteluun kuitenkin selvänä suosikkina, joukkueen formi ja materiaali on selvästi vieraita parempi. City on kolmesta edellisestä ottelustaan napannut itselleen seitsemän pistettä, kun Aston Villa on samassa ajassa hankkinut itselleen neljä pistettä. City kaatoi Villan myös kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa, uskomme saman käyvän myös tässä ottelussa. Laitammekin Pep Guardiolan miehistön varmaksi lapullemme!

Tulos: 12. Liverpool - Wolverhampton


Mestaruustaiston toinen osapuoli Liverpool isännöi Wolverhamptonia Anfieldillä. Liverpoolin tilanne on Cityä simppelimpi, joukkueen on ottelu voitettava mikäli mestaruus kiinnostaa. Liverpoolin formi on otteluun tultaessa loistava, joukkue on yhdeksästä edellisestä ottelustaan voittanut seitsemän ja pelannut kaksi tasan. Wolves on samassa ajassa voittanut vain kaksi ottelua, joten Liverpool on otteluun tultaessa ansaitusti suuri suosikki. Vaikka Liverpool onkin otteluruuhkassa, emme usko sen näkyvän kentällä. Pool kierrätti edellisessä ottelussa Southamptonia vastaan kokoonpanoaan ja Jürgen Kloppin ykkösmiehistö pääse tähän otteluun tuoreena. Liverpool nappaa ottelusta kotivoiton ilman suurempia ongelmia ja jää toivomaan apuja Aston Villalta!

Tulos: 13. Chelsea - Watford


Kolmantena Valioliigassa oleva Chelsea saa vieraakseen sarjassa viimeistä edellisenä olevan Watfordin. Kummallakaan ei ottelussa panosta ole, Chelsea on varmistanut paikan ensikauden Mestarien Liigassa ja Watfordin kohtalo on ollut selvä jo useamman viikon ajan, puotaminen on edessä. Chelsea pelaa torstaina viikkokierroksella rästipelinsä pois, mutta silläkään ottelulla ei suurempaa panosta ole, joten voimme olettaa joukkueen lepuuttavan miehiään että kauden viimeisessä ottelussa Chelsea pääsee kotiyleisönsä edessä pelaamaan ykkösmiehillään.

Chelsea kaatoi Watfordin kauden ensimmäsessä keskinäisessä kohtaamisessa vieraskentällä numeroin 1-2, emmekä usko Watfordin pystyvän Chelseaa vieraskentälläkään haastamaan. Vieraat ovat edellisestä kahdeksta ottelustaan napanneet itselleen vain yhden pisteen, joten olisi hulluutta pelata kohde Chelseaa vastaan. Isännät varmaksi lapulle ja eteenpäin!

Tulos: 14. Arsenal - Everton


Arsenal käy kiivasta taistelua Mestarien Liiga-paikasta Tottenhamin kanssa. Arsenal on tähän matsiin tultaessa sarjassa viidentenä, kaksi pistettä Lontoon naapureitaan perässä ja tarvitsee Evertonia vastaan ottelusta voiton. Myös torstaina rästipelinsä pelaava Everton tarvitsee pisteitä, joukkue on sarjassa sijalla 16, eikä piste-eroa puotoamisviivan huonommalle puolelle ole kuin kaksi pistettä. Frank Lampardin miehistön etuna on tosiaan se että joukkueella on vielä kaksi ottelua jäljellä, mutta silti putoamispeikko hengittää niskaan ja paineita Evertonilla on varmasti.

Arsenalilla on ottelussa siis kotietu ja lepoetu. Formit joukkueilla on samankaltaiset, Arsenal kolmesta viimeisimmästä ottelustaan napannut itselleen kolme pistettä, Everton samassa ajassa neljä pistettä. Uskomme kuitenkin virkeämmän kotijoukkueen ottavan ottelusta itselleen kolme pistettä, Arsenal tulee lapullemme varmaksi.

Tulos: 15. Norwich C - Tottenham


Teemu Pukin edustama Norwich voi työntää oman lusikkansa soppaan kun puhutaan paikasta Mestarien Liigassa. Norwich isännöi ottelussa Tottenhamia, joka voitolla voi varmistaa paikkansa Mestarien liigassa, mutta tappiolla voi jopa luiskahtaa ulos kyseisestä kilpailusta. Norwichilla ei ottelussa ole minkäänlaista panosta, joukkueen kohtalo on ollut selvillä jo kauan.

Joukkueiden välinen tasoero on valtava ja se näkyi myös joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa, jonka Tottenham voitti kotonaan selvästi numeroin 3-0. Emme näe syytä siihen miksi Antonio Conten luotsaama Tottenham kompuroisi Norwichia vastaan ja antaisi Arsenalille mahdollisuuden ohitukseen. Tottenham voittaa ottelun ja matkaa tulevalla kaudella Mestarien Liigaan.

Tulos: 26. Crystal P - Mancehster U


Ilman panosta päätöskierrokselle lähtevä Crystal Palace lähtee otteluun Manchester Unitedia vastaan sarjan keskikastista. ManU sen sijaan taistelee vielä paikasta Eurooppa-Liigassa, takana tuleva West Ham on kahden pisteen päässä. Nämä kaksi seuraa mittelevät siitä kumpi pelaa ensi kaudella Eurooppa Liigassa ja kumpi Konferenssi Liigassa.

Crystal Palace tulee otteluun neljä ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa, näistä neljästä ottelusta joukkue on voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan. ManU sen sijaan on viidestä viimeisimmästä ottelustaan napannut itselleen vain neljä pistettä, joten etu formien osalta on isännillä. Meidän kirjoissamme etu on kuitenkin ManU:lla, joukkue tulee otteluun levänneenä, kun taas Crystal Palace pelaa viikkokierroksella ja on otteluruuhkassa. ManU myös voitti joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen, joten sekin kääntää vaakakuppia vieraille. Ottelussa on kuitenkin selvä tasurin uhka ilmassa ja varmistelemme ManU:n vierasvoiton tasapelillä!

Tulos: X27. Brighton - West Ham


Valioliigan keskikastissa oleva Brighton saa vieraakseen West Hamin. Brightonilla ei ottelussa ole suurempaa panosta, joukkueen kautta voi pitää onnistuneena ja lopullinen sijoitus tulee olemaan keskikastissa. West Ham elättelee vielä toiveita Eurooppa Liigasta, sillä joukkue on vain kaksi pistettä ManUa perässä ja voi voitolla sysätä paineet Mancehsteriin.

Asetelmat otteluun lähdettäessä ovat tasaiset, kumpikin joukkue on kahdesta viimeisimmästä ottelustaan napannut itselleen neljä pistettä ja tulee otteluun tasapelin jälkeen. Me otamme lapullemme varman tasapelin, sillä todennäköisyydet sille ovat korkeat. Joukkueiden viisi viimeisintä keskinäistä kohtaamista on päättynyt tasan, emmekä me suurta syytä näe sille miksi sama ei toistuisi myös tässä ottelussa. Mikäli ette halua varmaa tasapeliä pelata, tasurin voi varmistella West Hamilla, jolla on ottelussa motivaatioetu itsellään.

Tulos: X8. Brentford - Leeds U


Huippuvireessä oleva Brentford saa vieraakseen Leeds Unitedin Valioliigan päätöskierroksella. Brentfordin kausi on ollut onnistunut, joukkue on matsiin tultaessa sarjan keskikastissa sijalla 11 ja lopullinen sijoitus tulee päätymään samoille sijoille. Leeds U sen sijaan on ongelmissa, vieraat tarvitsevat kipeästi pisteitä tai kohtalona saattaa olla jopa putoaminen sarjaporrasta alemmas. Leeds on sarjassa sijalla 17 ja piste-eroa putoamisviivan alapuolelle on vain yksi piste.

Isännät tulevat otteluun kuntopuntarin neljänneltä sijalta ja hakee matsista kolmatta perättäistä voittoaan. Vierailija Leeds sen sijaan on pelannut nyt viisi perättäistä otteluaan ilman voittoa, joten ei liene väärin sanoa että paineet putoamisesta ovat iskeneet melkoisen lukon vieraiden pelaamiseen. Luotamme Brentfordiin kotikentällään kuin vuoreen ja pelaammekin joukkueen varmaksi lapullemme. Brentford pääsee paineettomana pelaamaan onnistuneen kauden viimeisen matsinsa kotiyleisönsä edessä, emmekä näe syytä siihen miksi Leeds pystyisi vieraista edes pistettä napsimaan itselleen.

Tulos: 19. Burnley - Newcastle U


Burnleyn ja Newcastlen kohtaamisesta voidaan odottaa tasaista ja lähtökohdat otteluun ovat kiharaiset. Burnleyllä on matsissa panosta, sillä joukkue on mukana kiivassa taistossa putoamista vastaan, kun taas vierailja Newcastle tulee matsiin ilman suurempia panoksia. Joukkueiden formit ovat samankaltaiset, vihjettä kirjoitettaessa kumpikin on kolmesta viimeisimmästä matsista hävinnyt kaksi ja voittanut yhden.

Burnleyllä on ottelussa itsellään kotietu ja motivaatioetu, Newcastlella etu lepopäivien suhteen. Burnley pelaa viikkokierroksella rästipelissä tärkeistä pisteistä eikä joukkueella ole varaa ykkösmiehistöään lepuuttaa. Emme saa joukkueiden välille niin suurta eroa että voittajan valikoiminen otteluun olisi järkeävää, pelaammekin kohteen läpi ja käytämme otteluun kaikki mahdolliset merkit.

Tulos: 1X210. Leicester - Southampton


Leicesterin ja Southamptonin kohtaamisessa vastakkain ovat kaksi joukkuetta kenellä kummallakaan ei ottelussa ole suurempaa panosta. Brendan Rodgersin luotsaama kotijoukkue on otteluun tultaessa sijalla yhdeksän, eikä europeleihin ole kettupaidoilla enää mahdollisuuksia. Southampton sen sijaan on sarjassa sijalla 15 eikä putoamisesta ole pelkoa, joten kumpikin joukkue pelaileen ottelun vain pois ja lähtee kesäloman viettoon.

Leicester tulee otteluun paremmassa formissa, joukkue on voittanut kaksi viimeisintä matsiaan, kun taas Southampton rämpii peräti viiden voitottoman ottelun putkessa. Lapullemme lähtee isäntien kotivoitto, jonka varmistelemme tasapelillä. Joukkueiden kaksi viimeisintä keskinäistä kohtaamista on päättynyt tasan, joten olisi riski jättää tasapeli varmistamatta tässä kohteessa.

Tulos: 1X11. HJK - FC Haka


Veikkausliigassa toisena oleva HJK saa vieraakseen kuudentena majailevan FC Hakan. HJK on otteluun tultaessa loistavassa vireessä, isännät ovat viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan voittanut neljä ja pelanneet kertaalleen tasan. Hakan saldo viidestä viimeisimmästä sarjamatsista on neljä tappiota ja yksi voitto, joten etu on näillä osin isännillä. HJK on peliprosenteissa yli 70% suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän, emme näe syytä käyttää kohteeseen enempää merkkejä. Klubi varmaksi lapulle ja kohti seuraavaa kohdetta!

Tulos: 112. Malmö FF - BK Häcken


Allsvenskanin kärkikamppailussa viidentenä oleva Malmö FF saa vieraakseen kolmantena keikkuvan BK Häckenin. Kotijoukkue Malmö tulee otteluun kaksi perättäistä tappiota niskassaan, joukkue on näissä päästänyt yhteenstä peräti kuusi maalia. Kuuden päästetyn maalin lisäksi päänvaivaa aiheuttaa se fakta, ettei isännät tehneet kahdessa viimeisimmässä ottelussa maaliakaan, joten puolustuksen lisäksi myös hyökkäyspelissä on valtavia puutteita. Vierailija BK Häcken tule otteluun peräti viiden ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa, näistä viidestä ottelusta joukkue myös voittanut kolme viimeisintä, joten loistavassa vireessä vieraat ovat.

BK Häcken on meidän kirjoissamme otteluun tultaessa suosikki, joukkue on isäntiä paremmassa formissa ja pystyy varmasti haastamaan isännät tasapäisesti. Tasuri ei ole otteluun lainkaan huono haku, onhan vastakkain kaksi huippujoukkuetta. Me kuitenkin varmistelemme tasapelin vielä huippukuntoisen vierasjoukkueen voitolla!

Tulos: X213. Kalmar FF - Djurgården


Allsvenskanin yhdeksännellä sijalla oleva Kalmar FF saa vieraakseen neljäntenä olevan Djurgårdenin. Kumpikin joukkue tulee otteluun hyvässä vireessä, Kalmar FF on kolmesta viimeisimmästä matsistaan voittanut kaksi. Djurgården sen sijaan tulee otteluun neljän matsin mittaisessa tappiottomassa putkessa, joten myös hienossa vireessä on vierailija. Joukkueet ovat myös Allsvenskanin kuntopuntarissa perätysten sijoilla kuusi ja seitsemän, joten myös tämä vahvistaa tasaisen ottelun odotuksia.

Me käytämme kierroksen viimeiseen otteluun kaikki mahdolliset merkit ja pelaamme kohteen läpi. Sen verran tasaisesta ottelusta on kyse että voittajan arivoiminen muodostuu haasteelliseksi ja varmistelemmekin tästä ottelusta näin osuman lapullemme!

Tulos: 1X2
Vakio 1 22.5.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1
3: 1
4: 1
5: 2
6: X2
7: X
8: 1
9: 1X2
10: 1X
11: 1
12: X2
13: 1X2


36 riviä - 9€