Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 23.4.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella palataan perinteiseen tyyliin, eli kierroksella veikataan otteluita Valioliigasta ja Englannin mestaruussarjasta. Peliaika päättyy totuttuun tapaan lauantaina klo 17.00 | 17.00 | 23.4.2022
Kohde sulkeutuu: 23.04.2022 17:00

1. Manchester C - Watford


Manchester Cityn ja Watfordin välisessä ottelussa ei ennakkosuosikista ole minkäänlaista epäselvyyttä. Mestaruudesta taisteleva City on massiivinen suosikki myös meidän kirjoissamme, joukkueella on ottelussa materiaalietu sekä kotietu, Pep Guardiolan luotsaama joukkue tulee otteluun myös selvästi paremmassa vireessä. Manchester City voitti myös joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Watfordin kotikentällä lukemin 1-3, joten niiltäkin osin Manchester Cityllä on etu otteluun tultaessa.

Me luotamme kotijoukkueeseen kuin vuoreen. Emme näe mitään syytä siihen, miksi Watford pystyisi ottelusta itselleen nappaamaan edes yhtä pistettä. Lyömmekin kohteeseen varman kotivoiton ja säästelemme merkit muihin kohteisiin.

Tulos: 12. Norwich C - Newcastle U


Teemu Pukin edustama Norwich saa vieraakseen Newcastlen. Isäntien otteet ovat saaneet selvän piristysruiskeen edellisillä kierroksilla, Norwich oli lähellä pisteitä vieraspelissään ManU:a vastaan, vain Cristiano Ronaldon paukuttama hattutemppu vesitti haaveet tästä ja ManU voitti ottelun kotonaan numeroin 3-2. Isännät ovat kolmesta edellisestä ottelustaan ottaneet itselleen neljä pistettä, tämä tahti on selvästi yläkanttiin koko kauden otteisiin verrattuna. Newcastle on vihjettä kirjoitettaessa kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa, joukkue kohtaa viikolla kotonaan Crystal Palacen kotikentällään. Norwichilla ei arkipeliä ole, joten niiltä osin etu on isännillä.

Norwich pääsee otteluun siis tuoreena ja uskommekin sen tuovan isännille otteluun edun. Kotietunsa ja rasite-edun turvin uskomme Norwichin pystyvän haastamaan Newcastlen tasapäisesti ottelussa, lähdemmekin pelaamaan kohdetta isäntien kautta. Tasapeli ei matsista todellakaan ole kaukana ja varmistelemme tasurin vielä kotivoitolla, eli kaikki muu kelpaa paitsi Newcastlen vierasvoitto!

Tulos: 1X3. Leicester - Aston Villa


Leicesterin ja Aston Villan välisessä ottelussa me luotamme kotijoukkueeseen. Leicester on vihjettä kirjoitettaessa sarjassa yhdeksäntenä, kun taas Aston Villa on sijalla 15, piste-eroa joukkueiden välillä on kuitenkin vain muutama piste. Isännät ovat neljästä viimeisimmästä Valioliiga-matsistaan hävinneet vain yhden, kun taas Aston Villa on samassa ajassa hävinnyt neljä matsia putkeen, joten formien osalta vaakakuppi kääntyy Leicesterin eduksi.

Odotamme ottelusta äärimmäisen tasaista, joka ratkeaa pieniin marginaaleihin. Luotamme Leicesterin vireen kantavan kotikentällään voittoon heikossa vireessä olevasta Aston Villasta. Me pelaamme matsiin varman kotivoiton, mutta mikäli haluatte merkkejänne kuluttaa, on tämä hyvä ottelu siihen. Tasapelin uhka on ottelussa olemassa, joten varmistus tasapelin kautta ei ole lainkaan hullumpi veto.

Tulos: 14. Brentford - Tottenham


Brentfordin ja Tottenhamin välinen kohtaaminen on mielenkiintoinen, vastakkain on kaksi loistovireessä olevaa joukkuetta. Brentford tulee matsiin sarjan sijalta 11, Thomas Frankin luotsaama joukkue on noussut upeasti sarjan keskikastiin ja voikin olla loppukauden ajan turvallisin mielin sarjapaikkansa puolesta. Tottenham taistelee tiukasti paikasta Mestarien Liigaan, joukkue on vihjettä kirjoitettaessa sarjassa neljäntenä, kolme pistettä takana tulevaa Arsenalia edellä.

Vaikka Brentford on hyvässä vireessä ja sillä on ottelussa kotietu, luotamme me siltikin vierasjoukkueeseen. Tottenhamilla on ottelussa panokset tapissa ja pistemenetyksiin ei ole varaa. Emme millään jaksa uskoa siihen, että Brentford pystyisi ottelua voittamaan ja otammekin lapullemme kohteeseen tuplamerkit tasurille ja vierasvoitolle!

Tulos: X25. Bournemouth - Fulham


Championshipin kärkikamppailussa sarjassa toisena oleva Bournemouth saa vieraakseen piikkipaikalla majailevan Fulhamin. Bournemouthin tilanne matsiin tultaessa on loistava, joukkue on sarjassa toisena ja piste-eroa takana tulevaan Huddersfieldiin on neljä pistettä. Isännät ovat vieläpä pelanneet kaksi matsia vähemmän mitä lähin uhkaaja, joten Bournemouthilla ovat pullat paremmin kuin hyvin uunissa suoraa nousua ajatellen. Fulhamin menoa ei pysäytä juurikaan mikään, joukkue johtaa sarjaa ylivoimaisesti yhdeksän pisteen erolla ja sarjan mestaruus lähestyy kierros kierrokselta.

Vastakkain ovat siis sarjan kaksi parasta joukkuetta, joiden välinen tasoero on pieni. Me emme pysty ottelusta ennakkosuosikkia löytämään, joten me kulutammekin tähän huippumatsiin kaikki mahdolliset merkit mitä voi. Pelaamme kohteen läpi ja jätämme suuremmat pohdinnat muihin kohteisiin.

Tulos: 1X26. Peterborough U - Nottingham


Putoajan paikalla oleva Peterborough U saa vieraakseen nousukarsinnoista haaveilevan Nottinghamin. Isäntien tilanne alkaa olla lohduton, kun joukkueella on kolme peliä jäljellä, ovat isännät seitsemän pisteen erolla putoamisviivan huonommalla puolella, joten säilyminen sarjassa vaatii jo ihmeen. Nottingham sen sijaan on mukana taistossa nousukarsintapaikoista, vieraat ovat sarjassa viidentenä ja piste-eroa karsintapaikkojen ulkopuolelle on viisi pistettä. Nottinghamilla ei siis ole pistemenetyksiin varaa mikäli vieraat haluavat kauttansa nousukarsinnoissa jatkaa.

Vähemmän yllättäesn Nottingham on meidän kirjoissamme otteluun tultaessa massiivinen suosikki. Joukkue on kuntopuntarissa sarjan kovakuntoisin joukkue, emmekä usko Championshipin heikoimpiin seuroihin kuuluvan Peterboroughin pystyvän vieraita nujertamaan, nappaammekin lapullemme varman vierasvoiton.

Tulos: 27. Sheffield U - Cardiff


Championshipissä kuudentena oleva Sheffield U saa vieraakseen alemmassa keskikastissa majailevan Cardiffin. Isännät ovat vielä kiinni nousukarsintapaikassa, mutta äärimmäisen hiekko formi uhkaa tuhota isäntien unelmat sarjanoususta. Sheffield U on viimeisellä karsintapaikalla, mutta takana tuleva Millwall hengittää vain yhden pisteen päässä. Isännät ovat viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittaneet vain yhden ja kolme viimeisintä ottelua on mennyt voitoitta, joten tämä alkaa vaikuttaa todelliselta sulamiselta. Cardiff on viidestä viimeisimmästä matsistaan voittaneet kaksi, joten ei heilläkään formi liian hyvä ole kun otteluun tullaan.

Me nappaamme kohteeseen varman tasapelin, Sheffieldillä alkavat paineet kasaantua ja otteet ovat myös olleet sen mukaisia. Voitot ovat kiven alla ja niin me myös uskomme sen olevan myös tässä ottelussa, Cardiff pystyy varmasti aiheuttamaan ongelmia isännille ja jättää Sheffieldin voitotta. Me otamme lapullemme varman tasapelin, mikäli haluatte kuluttaa merkkejänne, niin tasurin varmistaminen tähän otteluun vierasvoitolla vaikuttaa hyvältä kokeilulta!

Tulos: X8. Swansea - Middlesbrough


Sarjan keskikastissa majailevat Swansea ja Middlesbrough kohtaavat lauantaina. Swansea elättelee vielä pieniä toiveita nousukarsinnoista, joukkue on karsintaviivaa perässä seitsemällä pisteellä mutta on pelannut pelin vähemmän mitä viimeistä karsintapaikkaa hallussaan pitävä Sheffield U. Middlesbroughin tilanne on myös jännittävä, joukkue on sarjassa yhdeksäntenä ja vain kolme pistettä Sheffieldiä jäljessä. Ottelussa pelataan siis äärimmäisen isoista pisteistä ja uskomme sen myös näkyvän kentällä.

Tähän kohteeseen otamme lappumme toisen läpipeluun. Kyseessä on pienten marginaalien tasainen vääntö, jossa voittajan ennakoiminen on silkkaa kolikonheittoa. Varmistelemme tämän äärimmäisen vaikean ja kiharaisen kohteen, laitammekin lapullemme otteluun kaikki mahdolliset merkit.

Tulos: 1X29. Birmingham - Millwall


Championshipin häntäpäässä oleva Birmingham saa vieraakseen tiukassa nousukarsintapaikkojen taistossa mukana olevan Millwallin. Birminghamin tilanne on stabiili, joukkue on sarjassa sijalla 20, mutta pelkoa putoamispeikosta ei ole. Joukkue on putoamisviivan yläpuolella yhdeksän pisteen erolla. Millwall on sarjassa seitsemäntenä, pykälän nousukarsintaviivan alapuolella. Piste-eroa edellä olevaan Sheffield Unitediin on kuitenkin vain yksi piste, joten loppukaudesta tulee vierasfanien kannalta äärimmäisen jännittävä.

Millwall on matsiin selvääkin selvempi suosikki, motivaatietu on vierailla ja tähän lisätään iso ero joukkueiden formissa. Birmingham on koko sarjan heikkovireisin joukkue, kun taas vieraat ovat kuntopuntarissa seitsemäntenä. Näihin faktoihin nojaten uskallamme ottaa Millwallin varmaksi lapullemme, joukkueella ei pistemenetyksiin ole varaa, emmekä usko sitä myös tästä ottelusta tulevankaan!

Tulos: 210. West Bromwich - Coventry C


WBA:n ja Coventryn kohtaaminen on ennakolta äärimmäisen tasainen vääntö, joukkueet ovat sarjassa keskikastissa perättäisillä sijoilla, eikä joukkueiden formissakaan suuria eroavaisuuksia ole. Kuntopuntarissa joukkueiden välinen ero on yksi piste, joten ottelusta voittajan hakeminen tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä. Molemmat joukkueet omaavat vielä pienenpienet mahdollisuudet nousukarsintoihin, mutta pistemenetyksiin ei kummallakaan ole varaa. Lähdemme hakemaan matsista osumaa varmalla tasapelillä, joukkueiden välinen tasoero on lähes olematon ja kummallekkin ottelu on tärkeä. Emme löydä otteluun järkevää hakua voittajaksi, jolloin ainoa looginen vaihtoehto merkiksi on tasapeli.

Tulos: X11. Stoke - QPR


Stoke saa vieraakseen heikossa formissa vaeltavan QPR:n lauantain kierroksella. Stoke on matsiin tultaessa sarjassa sijalla 14, piste-eroa nousukarsintaviivaan joukkueella on kahdeksan pistettä, joten ne haaveet joukkue voi haudata jo. QPR sen sijaan taistelee vielä paikasta nousukarsintoihin, mutta joukkueen umpisurkea formi uhkaa murskata unelman noususta Valioliigaan. QPR on kuntopuntarissa sarjan toiseksi heikoin joukkue, kuudesta viimeisimmästä matsista saldona on neljä pistettä.

Me luotamme matsissa kotijoukkue Stokeen, joukkueella on matsissa kotietu ja on selvästi paremmassa vireessä mitä vierailija. Kuntopuntarissa viidentenä keikkuva kotijoukkue saa otteluun oivaan mahdollisuuteen kasvattaa pistepottiaan ja aiheuttaa QPR:lle lisähuolia taistelussaan nousukarsintapaikasta, uskomme näin myös käyvän ja nappaamme lapullemme kohteeseen varman kotivoiton!

Tulos: 112. Derby - Bristol C


Kierroksen kolmas ja viimeinen varman tasurin haistelu käytetään Derbyn ja Bristol Cityn väliseen otteluun. Joukkueet ovat kumpikin sarjan häntäpäässä, vailla suuria panoksia. Kotijoukkue Derbyn tilanne on lohduton, joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä ja piste-eroa putoamisviivan paremmalle puolelle on jo kymmenen pistettä. Bristol City on sarjassa sijalla 18, piste-eroa putoamisviivaan on jo peräti 15 pistettä, joten joukkue on turvassa.

Derby on kuntopuntarissa aavistuksen vieraita korkeammalla, mutta on viiden edellisen kierroksen aikana hävinnyt vieraita enemmän otteluita. Bristol on edellisen viiden kierroksen aikana pelannut peräti kolme tasuria, isännät ovat samassa ajassa päätyneet kerran pistejakoon, joten myös tämä antaa lisäuskoa varmalle tasurille. Pelaamme siis rohkeasti varman tasapelin kohteeseen, halukkaat voivat tietysti varmistella kohteen isäntien kautta, mutta rohkea rokan syö!

Tulos: X13. Hull - Reading FC


Vailla panosta oleva Hull saa vieraakseen sarjapaikkansa puolesta taistelevan Readingin. Kotijoukkue Hull on varmistanut sarjapaikkansa, eikä joukkueella ole viimeiselle kolmelle kierrokselle suurempia panoksia, joukkue on sarjassa sijalla 19 ja jää myös sarjan häntäpäähän. Readingillä on vielä mahdollisuudet tippumiseen, mutta ne voivat jäädä unholaan jo tämän pelikierroksen jälkeen. Kun jäljellä on kolme ottelua, on joukkue putoamisviivan paremmalla puolella seitsemän pisteen turvin ja voi voitolla varmistaa sarjapaikkansa tulevalle kaudelle.

Reading on viidestä viimeisimmästä ottelustaan hävinnyt vain yhden, joten joukkueen formi matsiin tultaessa on loistava. Kotijoukkue Hull on samassa ajassa kärsinyt kolme tappiota, joten motivaatioedun lisäksi vaakakuppia vieraiden hyväksi kääntää myös joukkueiden formit. Me luotamme ottelussa Readingiin ja otammekin joukkueen varmaksi lapullemme. Reading kaataa Hullin vieraskentällä ja varmistaa itselleen paikan Championshipissä myös kaudelle 2022-2023!

Tulos: 2
Vakio 1 23.4.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1X
3: 1
4: X2
5: 1X2
6: 2
7: X
8: 1X2
9: 2
10: X
11: 1
12: X
13: 2


36 riviä - 9€

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››