Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntaina 29.5.2022

Viikonlopun Vakio 1-kierros pelataan sunnuntaina. Kierrokset ottelut ovat kotimaasta, pelejä on niin Veikkausliigasta, Ykkösestä ja myös Kakkosesta. Peliaika päättyy sunnuntaina klo 16.00. | 16.00 | 29.5.2022
Kohde sulkeutuu: 29.05.2022 16:00

1. KuPS - HJK


Vakio 1-kierros startataan huippumatsilla, kun Kuopiossa KuPSin kotikentällä isännät saavat vieraakseen HJK:n. Nämä kaksi joukkuetta tulevat taistelemaan tällä kaudella mestaruudesta, se on selvinnyt jo alkukauden aikana. Kummallakin on alkukauden matseista kerättynä itselleen 25 pistettä, kun taas kolmantena tuleva FC Honka on saanut pisteitä kasaan itselleen 14. Kumpikin joukkue on viidestä viimeisimmästä kilpailullisesta ottelustaan voittanut neljä ja pelannut kertaalleen tasan, joten myös tämä vahvistaa tasaisen ottelun odottamaa.

Me nappaamme avauskohteeseen varman tasapelin, vastakkain on kaksi äärimmäisen tasaista joukkuetta eikä jengien välillä tasoeroa ole nimeksikään. Peräti joukkueiden neljä viimeisintä kohtaamista on päättynyt tasapeliin, joten varman tasapelin hakeminen otteluun ei ole lainkaan hullumpi veto!

Tulos: X2. HIFK - FC Honka


Veikkausliigan jumbosijalla majaileva HIFK saa vieraakseen kolmantena olevan FC Hongan. Entisen Huuhkaja-luotsi Mixu Paatelaisen käskyttämä HIFK on vielä voitoitta tämän kauden Veikkausliigassa, kahdeksasta ottelusta saldona on kolme tasuripistettä. FC Honka sen sijaan keikkuu kolmannella sijalla, mutta piste-eroa kärkikaksikkoon on jo tässä vaiheessa kautta peräti 11 pistettä. HIFK on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan pelannut kaksi tasan jä hävinnyt kertaalleen, Hongan saldo samalla ajalla on voitto, tappio ja häviö.

Honka on meidän kirjoissamme otteluun tultaessa selvä suosikki, mutta varmistelemme vierasvoiton tasapelillä. HIFK on saanut napsittua tärkeitä tasuripisteitä itselleen ja joukkueet kohtasivat tämän kuun alussa Suomen Cupissa josta HIFK meni jatkoon rankkareiden jälkeen, eli siinäkin päädyttiin tasapeliin. Laitamme siis otteluun lapullemme tasapelin ja vierasvoiton!

Tulos: X23. IFK Mariehamn - VPS


Veikkausliigan häntäpäässä majailevat IFK Mariehamn ja VPS kohtaavat sunnuntaina. Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä perätysten sijoilla 10 ja 11, takanaan vain voitoitta ahertava HIFK. Kumpikin joukkue tulee otteluun kaksi tappiota niskassaan ja lähtevätkin hakemaan tappioputkelleen katkaisua. Isäntien kannalta lohtua sarjatilanteeseen tuo se, että IFK on pelannut suurimman osan otteluistaan vieraskentällä. Itse asiassa isännät eivät vielä tällä kaudella ole kotikentällään tappiota kokeneet, joten se tuo valtavan edun otteluun IFK Mariehamnille.

Ottelusta voidaan ennakolta odottaa tasaista, joka ratkeaa pieniin marginaaleihin. Meidän kirjoissamme IFK Mariehamn on kuitenkin pieni suosikki otteluun, joukkueen kotietua ei voi olla väheksymättä ja tasaisessa ottelussa se voi olla juurikin se marginaali joka ottelun isäntien eduksi kääntää. Laitamme lapullemme siis kotivoiton, mutta varmistelemme sen myös tasapelilla. VPS pystyy varmasti haastamaan isännät ottelussa, mutta emme millään jaksa uskoa vieraiden nappaavan kolmea pistettä mukaansa.

Tulos: 1X4. SJK Akatemia - Gnistan


Ykkösen sarjakärki Gnistan matkustaa SJK Akatemian vieraaksi Seinäjoelle. SJK Akatemia on sarjassa kolmantena, viidestä ottelusta on saldona kymmenen pistettä. Gnistan on viidestä ottelustaan napannut itselleen 11 pistettä ja pitää tällä saldolla sarjassa piikkipaikkaa itsellään. SJK Akatemia on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi ja hävinnyt yhden, sama on saldo myös Gnistanilla, tosin sillä erotuksella että vieraat lähtevät hakemaan ottelusta jo kolmatta perättäistä voittoaan.

Me luotamme ottelussa vierasjoukkueeseen. Gnistan on ollut alkukauden aikana vakuuttava, tästä kertoo myös viiden kamppailun maaliero 15-3. SJK Akatemia on jostain syystä peliprosenteissa yli 40% suosikki, mutta me emme asiaa näe aivan niin ja nappaammekin kohteeseen varman vierasvoiton.

Tulos: 25. PK-35 - MP


Ykkösen jumbosijalla oleva PK-35 saa vieraakseen sarjan keskikastissa olevan MP:n. PK-35 Helsinki on kauden kuudesta ottelustaan saanut raavittua kasaan vain kaksi tasuripistettä, joten alkukausi ei todellakaan ole ollut joukkueelle mitään ruusuilla tanssimista. Mikkelin Palloilijat sen sijaan ovat pelanneet mallikkaan alkukauden, neljästä ottelusta saldona on seitsemän pistettä ja näillä pisteillä irtoaa sarjasta kuudes sija.

PK-35 on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan, joten formi voisi olla parempikin. Maaliero näissä neljässä tappiollisessa ottelussa on 3-12, joten puolustus pelaamisessa on rutkasti parantamisen varaa. MP on neljästä viimeisimmästä ottelustaan voittanut kolme ja pelannut kertaalleen tasan, joten formien perusteella suosikista ei ole epäselvyyttä. MP on myös meidän kirjoissamme otteluun tultaessa selvä suosikki ja nappaammekin mikkeliläiset lapullemme varmaksi vierasvoittajaksi!

Tulos: 26. PIF - JäPS


Ykkösessä kymmenentenä majaileva Pargas IF saa vieraakseen viidentenä olevan JäPSin. Isäntien alkukausi on ollut murheellinen, joukkue on kuudesta ensimmäisestä ottelustaan onnistunut voittamaan vain yhden. JäPS sen sijaan pelannut hyvän alkukauden, joukkue keikkuu kärjen tuntumassa ja napsii itselleen tasaiseen tahtiin pisteitä. Tällä tahdilla jos vieraat pisteitä keräävät pitkin kautta, voi JäPS hyvinkin olla haastamassa jopa sarjan kärkijoukkueita.

PIF tulee otteluun kaksi perättäistä tappiota niskassaan, kun taas JäPS tulee otteluun metsästämään itselleen kolmatta perättäistä voittoaan. Alkukauden perusteella joukkueiden välissä on tasoeroa selvästi ja uskomme sen näkyvän myös kentällä. JäPS nappaa ottelusta itselleen kolmannen perättäisen voittonsa ja lisää isäntien tuskaa entisestään!

Tulos: 27. FF Jaro - TPS


FF Jaron ja TPS:n välinen kamppailu tulee olemaan äärimmäisen kiharainen. FF Jaro on matsiin tultaessa sarjassa seitsemäntenä, kun taas TPS on sarjassa toisena. Piste-eroa joukkueiden välillä on neljä pistettä, mutta FF Jaro on pelannut ottelun vähemmän mitä TPS. Kuntopuntaria tutkaillessa etu on lievästi vierailla, FF Jaro on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan kerännyt itselleen kolme pistettä, kun taas TPS on samassa ajassa napannut matkaansa neljä pistettä. Suurta eroa joukkueiden välillä ei siis ole ja uskomme tämän myös näkyvän kentällä.

Tämä ottelu on se perinteinen kolikonheitto-peli, lopputulos voi olla mitä tahansa ja voittajan arvioiminen on äärimmäisen vaikeaa. Pelaammekin tämän kohteen läpi, vastakkain on kaksi laadukasta joukkuetta, joista kumpi tahansa voi ottelun nimiinsä hoitaa. Laitammekin kohteeseen lapullemme kaikki mahdolliset merkit ja säästämme suuremman pohdiskelut seuraaviin kohteisiin.

Tulos: 1X28. PeKa - Reipas


Kakkosen A-lohkon häntäpäässä majaileva PeKa saa vieraakseen puhtaalla pelillä porskuttavan Reippaan. PeKa on neljästä alkukauden matsistaan napannut itselleen neljä pistettä, kun taas Reipas on voittanut kauden kaikki kolme pelaamaansa sarjapeliä. PeKa on saanut peliään hieman järjestykseen ja tuleekin otteluun kahden matsin tappiottomassa putkessa, edellisellä kierroksella joukkue tasasi pisteet Kiffenin vieraana lukemin 1-1. Reipas on siis voittanut kauden kaikki kolme sarjamatsiaan, maaliero näissä kolmessa matsissa on komea 7-3, joten loistavan startin on Reipas kaudelleen saanut.

Me luotamme ottelussa vierasjoukkueeseen. Vaikka PeKa onkin saanut otteitaan paranemaan, emme usko joukkueen pystyvän haastamaan loistavassa vireessä olevaa Lahden Reipasta, joten laitammekin lapullemme vierailijat varmaksi!

Tulos: 29. SalPa - VJS


Kakkosen B-lohkossa SalPa saa vieraakseen VJS:n. SalPa on alkukauden viidestä ottelustaan napannut plakkariinsa kaksi voittoa, tappioita on kertynyt kolme, joten pisteitä on joukkuella kasassa kuusi kappaletta. VJS on neljästä pelaamastaan matsista voittanut kaksi, pelannut kertaalleen tasan ja hävinnyt kerran, joten vieraiden alkukauden taival on ollut onnistunut.

SalPa hävisi edellisellä kierroksella FC Hongan akatemiajoukkueelle vieraskentällä numeroin 2-0 ja isäntien ailahtelevat otteet saivat näin jatkoa. VJS hävisi viikolla Suomen Cupissa Veikkausliigaseura VPS:lle vieraskentällä numeroin 2-0 ja näin katkesi myös VJS:n neljän ottelun mittainen tappioton putki. Me luotamme ottelussa vierasjoukkueeseen, VJS:n otteet alkukaudella ovat olleet sen verran mallikkaita, ettemme näe syytä siihen miksei joukkue vieraskentältä täyttä pistepottia nappaisi. VJS on myös peliprosenteissa selvä altavastaaja, SalPa on peliprosenteissa yli 50% suosikki, mutta me luotamme rohkeasti vieraisiin!

Tulos: 210. EPS - Honka Akatemia


EPS ja Honka Akatemia kohtaavat ennakolta äärimmäisen tasaisessa väännössä. Kakkosen B-lohkossa toisella sijalla oleva EPS on neljästä matsistaan voittanut kolme ja pelannut kertaalleen tasan, eli isännät saapuvat otteluun ilman tappiota sarjamatseissaan. EPS pelasi viikolla Suomen Cupissa jossa Veikkausliigaseura IFK Mariehamn oli vahvempi kaataen EPS:n vieraissa numeroin 0-3. Honka Akatemia on tullut alkukauden aikana tutuksi tasapeleistään, sillä joukkue on alkukauden kuudesta sarjamatsistaan pelannut tasan peräti neljästi.

Me luotamme ottelussa varmaan tasuriin. Kuten jo mainitsimme, on Honka Akatemia vääntänyt alkukauden aikana jo neljä tasapeliä, eikä se ole kaukana tässäkään ottelussa. Tasapelin todennäköisyyttä lisää myös se fakta, että joukkueiden kaksi viimeisintä keskinäistä kohtaamista on päättynyt tasan. Rohkeasti varmaa tasapeliä lapuille!

Tulos: X11. KajHa - JJK Jyväskylä


Kakkosen C-lohkossa kuudentena oleva Kajaanin Haka saa vieraita Jyväskylästä, kun vieraaksi saapuu JJK. Isännät ovat neljästä pelaamastaan sarjamatsista napanneet itselleen kuusi pistettä, saldona on yksi voitto ja kolme tasuria. JJK:n saldo samassa ajassa on käänteinen, eli kolme voittoa ja yksi tasapeli. Eli todennäköisesti tämän ottelun jälkeen jompikumpi saa kontolleen kauden ensimmäisen tappionsa.

KajHa on pelannut kolme viimeisintä otteluaan tasan, kun taas JJK saapuu otteluun metsästämään itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan. Meidän kirjoissamme JJK on otteluun tultaessa selvä suosikki ja tämän vahvistaa myös peliprosentit. JJK on ottelussa noin 50% suosikki ja mekin luotamme vierasjoukkueeseen kuin vuoreen, nappaamme jyväskyläläiset varmaksi lapullemme ja luotamme vierasvoittoon!

Tulos: 212. RoPS - JS Hercules


RoPSin ja JS Herculesin välinen ottelu on äärimmäisen kiharainen, kummankaan joukkueen alkukausi ei ole sujunut vaikeuksitta. RoPS tulee otteluun Kakkosen C-lohkon seitsemänneltä sijalta, neljästä ottelusta joukkue on napannut itselleen viisi pistettä. JS Hercules on lohkossa viidennellä sijalla, myös vieraas ovat pelanneet neljä ottelua, joista se on itselleen napannut seitsemän pistettä.

Ottelu on ennakolta ehkä jopa kierroksen kiharaisin ja se näkyy myös meidän pelivalinnassamme. Emme saa selvyyttä ottelun ennakkosuosikista ja voittajan arvioiminen on hankalaa. Kulutammekin tähän otteluun merkkejä reilusti, pelaamme kohteen läpi eli kaikki mahdolliset merkit peliin. Tähän otteluun ei kannata lähteä merkkejä säästelemään, ottelun kaikki kolme mahdollista lopputulosta ovat kaikki yhtä todennäköisiä ja merkkien säästely olisi meidän mielestämme hölmöyttä.

Tulos: 1X2

13. Närpes Kraft - OTP


Kakkosen C-lohkossa kolmantena oleva Närpes Kraft saa vieraakseen OTP:n. Närpes Kraft tulee otteluun ilman tappioita, joukkue on neljästä pelaamastaan ottelusta voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan. OTP sen sijaan on neljästä ottelustaan saanut naarattua itselleen vain kolme pistettä, saldona yksi voitto ja kolme tappiota. Närpes Kraft tasasi edellisellä kierroksella pisteet JS Herculesin vieraana numeroin 2-2, OTP sen sijaan kärsi tappion VIFK:lle kotonaan numeroin 0-2.

Me luotamme ottelussa kotijoukkueeseen, Närpes Kraftin alkukausi on ollut selvästi vieraita parempi emmekä usko OTP:n pystyvän vahvaa kotijoukkuetta haastamaan. Närpes Kraft on peliprosenteissa yli 60% suosikki ja myös me allekirjoitamme tämän, isännät lähtevät varmaksi lapullemme ja päätämmekin Vakio 1-kierroksen varmaan kotivoittoon!

Tulos: 1
Vakio 1 29.5.2022 koko kierros:


1: X
2: X2
3: 1X
4: 2
5: 2
6: 2
7: 1X2
8: 2
9: 2
10: X
11: 2
12: 1X2
13: 1


36 riviä - 9€