Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 30.4.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan perinteiseen tyyliin, eli kierroksella veikataan otteluita Valioliigasta ja Englannin mestaruussarjasta. Peliaika päättyy totuttuun tapaan lauantaina klo 17.00 | 17.00 | 30.4.2022
Kohde sulkeutuu: 30.04.2022 17:00

1. Leeds U - Manchester C


Leedsin ja Manchester Cityn välisessä kohtaamisessa ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä, Manchester City nappaa ottelusta voiton ja jatkaa paineen lyömistä Liverpoolille mestaruustaistossa. Leeds on sarjataulukossa sijalla 16 ja piste-eroa putoamisviivan huonommalle puolelle on vain viisi pistettä, viivan alapuolella majaileva Everton on pelannut matsin Leedsiä vähemmän, joten isännät tarvitsevat kipeästi pisteitä. Manchester City on sarjan piikkipaikalla, toisena oleva Liverpool on Cityä pisteen perässä, mutta etu on silti vierailla.

Vaikka Cityllä on myös eurokiireitä, on joukkue silti ottelussa massiivinen ennakkosuosikki. Pep Guardiolalla on käytettävissään niin laaja materiaali, että peliruuhka ei suuremmin joukkueen tekemiseen vaikuta. Luotamme Cityyn kuin vuoreen ja nappaammekin lapullemme varman vierasvoiton!

Tulos: 22. Aston Villa - Norwich C


Teemu Pukin edustama ja kannattelema Norwich vierailee Aston Villan kotiluolassa. Aston Villa on otteluun tultaessa Valioliigassa sijalla 15, piste-ero putoamisviivaan on kahdeksan pistettä, joten suhteellisen turvallisin mielin joukkue voi olla sarjapaikkansa puolesta. Norwich sen sijaan on tukalassa paikassa, sarjassa viimeisenä olevat kanarianlinnut ovat viivan alapuolella yhdeksän pisteen erolla kun matseja on jäljellä viisi. Säilyminen sarjassa vaatii ihmeen, eikä mikään viittaa siihen että vieraat tähän ihmeeseen pystyisivät.

Isännät ovat viidestä viimeisimmästä sarjapelistään napanneet vain yhden pisteen, Norwich on samassa ajassa naarannut itselleen neljä pistettä, joten formissa hienoinen etu on vierailla. Aston Villa on kuitenkin sen verran parempi joukkue ollut tällä kaudella, että on vaikea kuvitella Norwichin pistepussin karttuvan tässä matsissa. Aston Villa myös hoiti nimiinsä kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen numeroin 0-2, joten näiltäkin osin joukkueiden välinen tasoero näyttää selvältä. Luotamme kotijoukkueeseen ja otamme lapullemme varman kotivoiton!

Tulos: 13. Wolverhampton - Brighton


Wolverhamptonin ja Brightonin välisestä kohtaamisesta voidaan odottaa tasaista vääntöä. Isännät ovat otteluun tultaessa kahdeksantena sarjassa, piste-ero eurokentille on vain kolme pistettä, joten panoksia ottelussa on Wolverhamptonin puolesta valtavasti. Brighton on sarjassa kolme pykälää isäntien alapuolella, piste-ero joukkueiden välillä on kuitenkin kahdeksan pistettä, joten vieraat eivät europaikoista taistele. Siltikin kausi on ollut vieraiden kannalta loistava, eikä Brighton-fanien kannata päätä pensaaseen puskea.

Kumpikin joukkue on jäänyt kahdessa viimeisimmässä ottelussa voitotta, joten tasaisista asetelmista otteluun tullaan. Wolverhamptonilla on ottelussa motivaatioetu, kotietu ja myös sekin kääntää vaakakuppia isäntien puolelle, että Wolverhampton kaatoi kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Brightonin vieraskentällä lukemin 0-1. Uskomme tasaisen ottelun ratkeavan pieniin asioihin, ja kotiedun ja motivaation tuomaa etua ei kannata tässä ottelussa väheksyä. Lyömme Wolverhamptonin lapullemme varmaksi.

Tulos: 14. Southampton - Crystal P


Southamptonin ja Crystal Palacen välinen kohtaaminen on äärimmäisen kiharainen. Joukkueet ovat sarjan keskikastissa perätysten eikä piste-eroa joukkueiden välillä ole kuin kaksi pistettä. Tasaisia lähtökohtia korostaa myös se, että joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen vääntö päättyi pistejakoon numeroin 2-2, silloinkaan ei siis paremmuudesta saatu selvyyttä.

Kumpikin joukkue on viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut yhden, joten myös formin osalta on vaikea eroa joukkueiden väliltä löytää. Jostain syystä Southampton on peliprosenteissa 44% suosikki, asia ei todellakaan ole näin. Matsi on perinteinen kolikonheitto-peli, joten tähän otteluun on fiksua pelata peliprosentteja vastaan. Varma tasuri ei todellakaan ole otteluun huono haku, me kuitenkin käytämme kohteeseen myös toisen merkin ja lyömme sen reilusti alipelattuun Crystal Palaceen.

Tulos: X25. Watford - Burnley


Watfordin ja Burnleyn välisessä kohtaamisessa on masiiviset panokset, molemmat joukkueet taistelevat vielä sarjapaikkansa puolesta ja tarvitsevat pisteitä. Watford on sarjassa toiseksi viimeisenä takanaan vain umpisurkea Norwich, piste-eroa puotamisviivan yläpuolella olevaan Burnleyyn on yhdeksän pistettä. Watfordille kyseessä on siis pakkovoitto, mikäli Burnley nappaa matsista pisteitä, voidaan Watfordinkin säilymishaaveet haudata samaan hautaan jossa jo valmiiksi ovat Norwichin samaiset haaveet.

Isännät ovat hävinneet neljä viimeisintä matsiaan, kun taas Burnley tulee hakemaan ottelusta peräti kolmatta perättäistä voittoaan. Uskomme näin myös tapahtuvan, Burnley on sen verran vakuuttavassa vireessä, että uskallamme pelata kohteen heidän kauttaan. Emme näe minkäänlaista syytä sille, miksi Watford pystyisi tappioputkeaan katkaisemaan ja piste-eroa viivan yläpuolelle kaventamaan. Burnley nappaa ottelusta elintärkeän voiton ja hautaa Watfordin nousuhaaveet.

Tulos: 26. Blackburn - Bournemouth


Championshipissä toisena oleva Bournemouth vierailee nousukarsinnoista haaveilevan Blackburnin kotiluolassa. Isännät ovat sarjasssa kahdeksantena, piste-eroa nousukarsintapaikoille on kolme pistettä kun matseja joukkueella on jäljellä kaksi, eli pisteet tulisivat tarpeeseen. Bournemouth sen sijaan on sarjassa siis toisena, kolmen pisteen erolla kolmantena tulevaan Nottingham Forestiin. Kummallakin jengillä on matseja jäljellä kolme, joten tiukaksi menee myös taisto suorasta noususta.

Tässä ottelussa etu on vierailla, Bournemouth on koko sarjan kuntopuntarissa neljäntenä, kun taas Blackburnin sijoitus siinä on 19. Kumpikin joukkue on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittaneet yhden, mutta ero joukkueiden välillä löytyy siitä ettei Bournemouth ole siinä ajassa hävinnyt matsiakaan, kun taas isännät ovat viidestä viimeisimmästä hävinneet kaksi. Me luotamme Bournemouthiin, joukkueiden välinen tasoero tulee varmasti näkymään kentällä, emmekä usko heikkovireisen Blackburnin pystyvän kotonaan pisteitä Bournemouthilta napsimaan, varma vierasvoitto lapulle!

Tulos: 27. Coventry - Huddersfield


Keskikastissa oleva Coventry saa vieraakseen jopa suorasta noususta haaveilevan loistovireisen Huddersfieldin. Coventry on sarjassa kymmenentenä, piste-ero nousukarsintapaikkaan on kuusi pistettä, joten nousukarsinnat vaikuttavat isäntien kannalta äärimmäisen epätodennäköiseltä kun otteluita Coventryllä on jäljellä vain kaksi. Huddersfield sen sijaan on noussut loistavan vireensä ansiosta taistelemaan jopa suorasta noususta Valioliigaan, joukkue on sarjassa neljäntenä, kolme pistettä toisesta sijasta. Toisena oleva Bournemouth on kuitenkin pelannut pelin vieraita vähemmän, joten todennäköisesti Huddersfield joutuu hakemaan nousua karsintojen kautta.

Isännät ovat pelanneet kaksi viimeisintä otteluaan ilman voittoa, kun taas Huddersfield liitää peräti viiden ottelun tappiottomassa putkesta, näistä matseista se on voittanut neljä. Huippuvireinen vierasjoukkue hakee ottelusta kolmatta perättäistä voittoaan ja uskommekin sen myös Huddersfieldille tulevan. Kreivin aikaan loistovireen löytänyt Huddersfield tuleekin varmaksi lapullemme.

Tulos: 28. Nottingham - Swansea


Koko Championshipin kovakuntoisin joukkue Nottingham saa vieraakseen Swansean. Nottinghamin loistava vire on nostanut joukkueen joukkueen taistelemaan jopa suorasta noususta Valioliigaan, joukkue on sarjassa kolmantena ja vain kolmen pisteen päässä toisesta sijasta. Nottinghamilla ja toisena olevalla Bournemouthilla on kummallakin otteluja jäljellä kolme, joten suora nousu ei ole utopiaa mikäli Bournemouthin kone yskähtelee. Swansea on sarjassa sijalla 14, eikä joukkueella ole loppukauden kahteen otteluun panoksia.

Isännät ovat voittaneet viidestä viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi, joten joukkueen nousu kärkikahinoihin ei todellakaan ole vääryys. Vaikka Swansea on pelannut viimeiset yhdeksän peliä tappioitta, on se näistä yhdeksästä ottelusta pelannut neljä viimeisintä tasan. Me luotamme vahvaan kotijoukkueeseen ja nappaammekin Nottinghamin varmaksi lapullemme, mikäli haluatte merkkejä kuluttaa, ei ottelun varmistelu tasapelillä ole vääryys. Tasapelin uhka on olemassa, mutta uskomme Nottinghamin jatkavat voittokulkuaan.

Tulos: 19. Millwall - Peterborough U


Millwallin ja Peterboroughin välinen kohtaaminen on kiharaisempi matsi mitä kuvitellaan. Millwall on sarjassa yhdeksäntenä ja taistelee vielä paikasta nousukarsintoihin, kun taas Peterbroughin kohtaloksi tulee tämän kauden jälkeen putoaminen. Kiharaiseksi ottelun tekee se, että Peterborough on äitynyt paineettomana pelatessaan loistavaan vireeseen ja onkin koko sarjan kuntopuntarissa peräti seitsemäntenä ja on esimerkiksi ottelun isäntien yläpuolella. Peterborough myös voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen tällä kaudella, joten itse en ainakaan aliarvoi vieraita tässä ottelussa.

Millwall on peliprosenteissa peräti 73% suosikki, mutta me haistamme ottelussa mahdollisuuden. Toki Millwallin voittokin löytyy lapultamme, mutta me pelaamme kohteen läpi. Eli kaikki mahdolliset lopputulokset kelpaa, mutta tällä pelivalinnalla on mahdollisuudet ison ylläyksen nappaamiseen!

Tulos: 1X210. Reading FC - West Bromwich


Sarjan häntäpäässä oleva Reading FC saa vieraakseen keskikastin WBA:n. Kummallakaan joukkueella ei ottelussa ole merkityksellistä panosta, Reading on sarjapaikkansa jo varmistanut ja WBA on vailla mahdollisuuksia nousukarsintoihin. Joukkueiden formi viiden viimeisimmän ottelun osalta on identtinen, molemmat ovat voittaneet kaksi, hävinneet kaksi ja pelanneet kertalleen tasan. Uskommekin ottelusta tulevan tasainen ja ratkeavan pieniin marginaaleihin, Readingilla on ottelussa kotietu ja se ei voi olla näkymättä. Vaikka WBA onkin näistä kahdesta joukkueesta vahvempi, uskomme isäntien pystyvän panoksettomassa pelissä laittamaan vieraille kampoihin. Tasapeli on tässä ottelussa lähellä ja nappaammekin lapullemme kierroksen ensimmäisen varman tasapelin!

Tulos: X11. Middlesbrough - Stoke


Middlesbroughia uhkaa jääminen ulos nousukarsinnoista, joukkue on kaksi pistettä viivan alapuolella kun otteluita on kaksi jäljellä. Stoke sen sijaan tulee otteluun vailla panoksia, mutta on silti meidän kirjoissamme matsiin ennakkosuosikki. Stoke on koko sarjan kuntopuntarissa peräti toisena, kun taas kotijoukkue Middlesbrough majailee samaisessa puntarissa keskikastissa.

Stoke saapuu otteluun hakemaan kolmatta perättäistä voittoaan, ja uskomme sen myös nappaavan tästä matsista. Vaikka Middlesbrough katkaisikin edellisellä kierroksella peräti viiden voitottoman ottelun putkensa, emme usko että isännät pystyvät voittamaan loistovireistä vierasjoukkuetta. Middlesbroughin kone yskii kriittisellä vaiheella eikä Stoke jätä mahdollisuuttaan kolmeen pisteeseen käyttämättä!

Tulos: 212. Cardiff - Birmingham


Cardiffin ja Birminghamin välisessä ottelussa kohtaavat kaksi heikkovireistä joukkuetta. Kumpikin joukkue majailee sarjan häntäpäässä ja ovatkin sarjataulukossa perätysten, piste-eroa on isäntien hyväksi kolmen pisteen verran. Cardiff on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan, eikä vierailla juurikaan sen paremmin mene, neljän edellisen ottelun saldona on kolme tappiota ja tasuri. Näillä otteilla kummankin kuntopuntarin sijoitus sarjan jumbosijoilla ei todellakaan ole vääryys.

Ottelusta on odottettavissa äärimmäisen tasaista, kummallakaan ei ole ottelussa panosta ja voitot tuntuvat karttavan kumpaakin jengiä. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa päädyttiin pistejakoon eikä se ole kaukana tässäkään ottelussa. Otammekin lapullemme kierroksen toisen ja viimeisen varman tasapelin.

Tulos: X13. Bristol C - Hull


Bristol Cityn ja Marcus Forssin edustaman Hullin välinen kamppailu on äärimmäisen kiharainen ja vaikeasti ennakoitavissa. Joukkueet ovat sarjan häntäpäässä, eikä ottelussa ole panosta kummallakaan joukkueella. Kumpikin joukkue on loppukauden aikana äitynyt kohtalaisen hyvään vireeseen, joukkueet ovat kuntopuntarissa sarjan paremmalla puoliskolla ja pisteitä kummallekkin joukkueelle on kuudesta viimeisimmästä ottelusta kertynyt yhdeksän.

Voittajan ennustaminen tässä ottelussa on vaikeaa, joten kulutamme kierroksen viimeiseen kohteeseen kaikki mahdolliset merkit. Pelaamme kohteen läpi ja jätämme kaikki mahdolliset muuttujat vaille mahdollisuuksia tässä ottelussa.

Tulos: 1X2
Vakio 1 30.4.2022 koko kierros:


1: 2
2: 1
3: 1X
4: X2
5: 2
6: 2
7: 2
8: 1
9: 1X2
10: X
11: 2
12: X
13: 1X2


36 riviä - 9€

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!