Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 15.10.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan otteluita Valioliigasta, Englannin Mestaruussarjasta sekä Ykkösliigasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 15.10.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 15.10.2022 16:58

1. Tottenham - Everton


Vakio-kierros startataan Antonio Conten ja Frank Lampardin luotsaamien Tottenhamin ja Evertonin kohtaamisella. Tottenham tulee otteluun sarjan kolmannelta sijalta yhdeksästä ottelusta joukkue on kerännyt itselleen 20 pistettä, piste-ero johtavaan Arsenaliin on neljä pistettä. Evertonin tilanne on stabiili, joukkue on sarjassa sijalla 12 ja pisteitä yhdejksän kierroksen jälkeen joukkueella on kasassa kymmenen. Tottenham on peliprosenteissa yli 70% suosikki, emmekä me lähde tässä ottelussa pelaamaan prosentteja vastaan. Isännät ovat materiaaliltaan valovuoden Evertonia edellä ja saavat matsiin vielä kotiedunkin, uskommekin Spursin nappaavaan itselleen voiton ja lyövän kärkikaksikolle painetta sarjataulukossa!

Tulos: 12. Fulham - Bournemouth


Valioliigan ylemmässä keskikastissa majailevat Fulham ja Bournemouth kohtaavat lauantaina. Matsiin tullaan tasaisista asetelmista, joukkueet ovat sarjataulukossa perätysten ja piste-eroa on vieraiden hyväksi yksi piste. Hieman yllättäen Fulham on peliprosenteissa selvä suosikki, me emme asiaa kuitenkaan näin näe. Fulham tulee otteluun kaksi perättäistä tappiota rasitteenaan, näissä kahdessa ottelussa joukkueen maaliverkkoon on paukutettu peräti seitsemän maalia, joten puolustuspelaaminen on ongelmissa. Bournemouth sen sijaan saapuu otteluun viiden perättäisen tappiottoman ottelun putkessa ja on formiltaan selvästi isäntiä edellä. Pelaamme tämän kohteen peliprosentteja vastaan, jotka ovat meidän mielestämme heittäneet aivan häränpyllyä. Lyömme lapullemme tuplamerkit tasapelille ja vierasvoitolle, jotka ovat selvästi vähemmän pelattuja, mutta meidän kirjoissamme todennäköisempiä mitä kotivoitto!

Tulos: X23. Wolverhampton - Nottingham


Valioliigan häntäpään kahinassa Wolves isännöi Nottinghamia. Kumpikin joukkue on kriisissä, eikä voittoja oikein suostu tulemaan vaikka mitä tekisi. Kumpikin joukkueista on putoamisviivan alapuolella, eikä formitkaan anna viitteitä siitä, että kurssi olisi kääntymässä. Wolves tulee otteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa, kun taas Nottingham on pelannut kuusi viimeisintä sarjamatsiaan ilman voittoa.

Tämä ottelu on pelaajan kannalta äärimmäisen hankala, emme löydä mitään syytä sille miksi toinen joukkueista ottelun voittaisi. Varmistelemmekin isolla kädellä tämän kohteen ja pelaamme jo kierroksen kolmannen kohteen läpi. Eli lapullemme lähtee kaikki mahdolliset merkti.

Tulos: 1X24. Watford - Norwich C


Watford saa vieraakseen Teemu Pukin edustaman Norwichin. Watfordin alkukausi on ollut vaikea, joukkue majailee 13 kierroksen jälkeen sarjan keskikastissa ja pistepussiin on pisteitä kertynyt 17. Norwich sen sijaan on sarjataulukossa toisella sijalla, tasapisteissä johtavan Sheffield Unitedin kanssa. Teemu Pukki on vaikean alkukauden jälkeen jälleen löytänyt forminsa ja on jälleen kerran yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä, Norwichin kannalta merkittävää on myös se että puolustus on saatu pitämään ja kotkalaiselle on maalinteossa löytynyt myös tulitukea.

Watfordin formi otteluun tultaessa voisi olla parempikin, joukkue on viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan kerännyt itselleen neljä pistettä. Norwich sen sijaan on samassa ajassa napsinut plakkariinsa kahdeksan paunaa, joten etu formissa on vierailla. Watford on ollut sen verran vaisu, ettemme näe mitään syytä sille, miksi Norwich ei tätä peliä voittaisi. Pelaammekin vahvassa vireessä olevan vierasjoukkueen varmaksi lapullemme.

Tulos: 25. Middlesbrough - Blackburn


Marcus Forssin edustama Middlesbrough on pienimuotoisessa kriisissä, joukkue majailee Championshipin häntäpäässä eikä tasaisuutta otteisiin näytä löytyvän millään. Isännät ovat 13 pelikierroksen aikana keränneet itselleen 13 pistettä ja se on auttamatta liian vähän. Blackburn sen sijaan keikkuu sarjassa seitsemännellä sijalla, eikä piste-eroa kärkisijoille ole kuin kolmen pisteen verran. Formeja vertaillessa etu on selvästi vierailla, isännät ovat viidestä viimeisimmästä matsistaan keränneet neljä pistettä, kun taas Blackburn on samassa ajassa naarannut itselleen yhdeksän pistettä.

Blackburn on alkukauden aikana ollut hyvässä vireessä ja uskomme sen jatkuvan tässäkin ottelussa. Vaikka Middlesbrough onkin ollut kotonaan kohtalaisen hyvässä vireessä, emme usko joukkueen pystyvän Blackburnia tässä ottelussa haastamaan, pelaamme vierasjoukkueen jälleen varmaksi lapulle ja jätämme varmistelut muihin kohteisiin.

Tulos: 26. Sheffield U - Blackpool FC


Championshipin kärkisijaa hallussaan pitävä Sheffield United saa vieraakseen häntäpäässä olevan Blackpoolin. Sheffield U siis johtaa sarjaa, 13 kierroksen jälkeen pisteitä isännille on kertynyt 24, kun taas Blackpool on samassa ajassa saanut itselleen 15 pistettä. Vaikka isännät tulevatkin otteluun kolmen voitottoman ottelun putkessa, niin tässä ottelussa Sheffieldillä on oiva mahdollisuus tämän putken katkaisemiseen. Sheffield U on materiaaliltaan vieraita edellä selvästi ja saa itselleen myös kotiedun. Sheffield United lähtee meidän lapulle varmaksi, emme millään usko Blackpoolin pystyvän vieraskentältä edes tasuripistettä hommaamaan.

Tulos: 17. Burnley - Swansea


Championshipin kärkitaistossa Burnley saa vieraakseen Swansean. Burnley on matsiin tultaessa sarjan neljännellä sijalla, kun taas Swansea on kuudentena, eikä piste-eroakaan ole isäntien hyväksi kuin yksi piste. Burnley liitää upeassa putkessa, joukkue on pelannut peräti kymmenen viimeisintä Championship-matsiaan ilman tappiota, joten ei ole lainkaan yllätys että sarjasijoitus on mitä on. Myös Swansea on hienossa vireessä, joukkue on voittanut neljä viimeisintä sarjamatsiaan.

Ottelusta on odotettavista laadukasta ja äärimmäisen tasaista. Emme löydä joukkueiden välille merkittävää eroa ja varmistelemmekin tässä kohteessa reilusti. Pelaamme kohtee läpi, kahden laadukkaan joukkueen kohtaamisesta on vaikea löytää suosikkia tai syytä sille miksi kumpikaan ottelua häviäisi, eli kaikki mahdolliset merkit lapulle!

Tulos: 1X28. Sunderland - Wigan


Championshipin keskikastissa Sunderland ja Wigan taistelevat pisteistä. Kotijoukkue Sunderland tulee otteluun sarjataulukon sijalta 12, pisteitä 13 kierroksen jälkeen joukkueella on 17. Wigan on kolme pykälää isäntien yläpuoella, piste-eroa joukkueilla on Wiganin hyväksi kaksi pistettä. Kumpikin joukkeuista on viidestä viimeisimmästä ottelustaan kerännyt itselleen kuusi pistettä, joten näiltäkin osin ottelusta voidaan odottaa hyvinkin tasaista. Kotijoukkue Sunderland on pelannut viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan peräti kolme tasan, joten tasapelin katku on ottelussa ilmassa. Pelaammekin lapullemme tähän kohteeseen varman tasapelin, rohkea veto mutta rohkea rokan syö!

Tulos: X9. Reading FC - West Bromwich


Championshipin kärkisijoja hätyyttelevä Reading FC saa vieraakseen sarjan häntäpäässä olevan West Bromwichin. Reading on otteluun tultaessa sarjassa peräti viidentenä, eikä piste-ero kärkipaikkaan ole kuin kaksi pistettä. WBA sen sijaan on sarjassa kolmanneksi viimeisenä, 13 kierroksen jälkeen joukkueella on pisteitä kasassa 11. Etu formeissa on isännillä, Reading on viidestä viimeisimmästä sarjamatsistaan napsinut itselleen seitsemän pistettä. WBA sen sijaan tulee otteluun peräti kahdeksan perättäisen voitottoman sarjamatsin putkessa, joten ei ole yllätys että sarjasijoitus on mitä on.

Reading on peliprosenteissa yli 50% suosikki ja me allekirjoitamme tämän. Vieraat ovat sen verran surkeassa vireessä tällä hetkellä, että uskallamme pelata Readingin jopa varmaksi lapullemme!

Tulos: 110. Preston - Stoke


Championshipin ylemmässä keskikastissa majaileva Preston saa vieraakseen Stoken. Preston tulee ot teluun sarjan kahdeksannelta sijalta, pisteitä 13 kierroksen jälkeen joukkueella on kasassa 19. Stoke on samassa ajassa kerännyt itselleen 16 pistettä, joten eivät vieraat huonoa alkukautta ole pelanneet vaikka sarjasijoitus saattaakin sitä näyttää. Preston tulee otteluun hakemaan itselleen kolmatta perättäistä voittoaan ja isännät ovat pelanneet kolme viimeisintä sarjamatsiaan ilman tappioita. Myös Stoken vire on kohtalainen, joukkue metsästää itselleen toista perättäistä voittoaan ja kolmatta tappiotonta ottelua putkeen.

Ottelun lähtökohdat ovat tasaiset ja pienet marginaalit tulevat ratkaisemaan tämän ottelun. Uskomme tuloksen kääntyvän isännille, Preston sai varmasti massiivisen boostin tekemiseensä voitettuaan Norwichin edellisellä kierroksella. Prestonilla on ottelussa myös kotietu, joten isäntien kotivoitto lähtee meillä lapuille varmaksi.

Tulos: 111. Cardiff C - Coventry C


Championshipin keskikastissa oleva Cardiff saa vieraakseen sarjajumbona olevan Coventryn. Cardiff on sarjassa sijalla 11, pisteitä 13 pelikierroksen jälkeen on kertynyt 18. Coventry on pelannut vasta kymmenen ottelua, näistä kymmenestä matsista on kertynyt vieraille seitsemän pistettä. Cardiff hakee ottelusta itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan ja uskomme sen myös tulevan. Vaikka Coventryn otteet ovatkin parantuneet merkittävästi, on joukkue silti ottelussa altavastaaja. Cardiff on materiaaliltaan vieraita edellä ja on myös loistavassa vireessä, vaikka matsi ei olekkaan mikään läpihuutojuttu, uskomme isäntien matsista voiton nappaavan ja pelaammekin Cardiffin lapullemme varmaksi.

Tulos: 112. Bristol C - Millwall


Championshipin alemman keskikastin väännössä Bristol City saa vieraakseen Millwallin. Bristol City on otteluun tultaessa sarjassa sijalla 18, 13 ottelun jälkeen pisteitä on 15. Millwall on muutaman pykälän isäntiä edellä sarjataulukossa, mutta pisteissä joukkue on Bristolia edellä vain kahdella pisteellä. Bristolin formi otteluun tultaessa on karmaiseva, viidestä viimeisimmässä sarjamatsissa joukkue on vain kertaalleen ollut pisteillä ja sekin tuli maalittomalla tasapelillä. Millwall sen sijaan on viidestä viimeisimmästä ottelustaan napannut itselleen seitsemän pistettä, joten kuntopuntarissa joukkueiden käyrät ovat täysin päinvastaiset. Joukkeuiden formit antaa myös meidän peli-ideamme tähän otteluun, pelaamme Millwallin vierasvoiton lapulle, jonka varmistelemme vielä tasapelillä. Emme millään jaksa uskoa heikkovireisen Bristolin pysyvän ottelua voittamaan.

Tulos: X213. Cambridge U - Sheffield W


Englannin Ykkösliigan keskikastissa oleva Cambridge U saa vieraakseen kärkikahinoissa mukana olevan Sheffield W:n. Cambridge on sarjataulukossa sijalla 14, 13 kierroksen jälkeen pisteitä on kasassa 16. Vieraat ovat samassa ajassa keränneet kymmenen pistettä isäntiä enemmän, joten Sheffield W:n ennakkosuosikin asema ei todellakaan ole vääryys. Isännät ovat hävinneet kolme viimeisintä sarjamatsiaan, kun taas vieraat ovat neljästä viimeisimmästään voittaneet kolme. Tämä vain vahvistaa näkemystämme siitä että vieraat ovat ottelussa suosikin asemassa. Me luotamme Sheffield Wednesdayn vireeseen niin paljon, että laitamme Vakio-kierroksen viimeiseen kohteeseen vierasjoukkueen varmaksi lapullemme!

Tulos: 2
Vakio 1 15.10.2022 koko kierros:


1: 1
2: X2
3: 1X2
4: 2
5: 2
6: 1
7: 1X2
8: X
9: 1
10: 1
11: 1
12: X2
13: 2