Vakiovihje: Vakio 1 lauantaina 22.10.2022

Lauantain Vakio 1-kierroksella veikataan otteluita Valioliigasta, Englannin Mestaruussarjasta sekä Ykkösliigasta. Peliaika päättyy tunnetusti lauantaina klo 16.58. | 22.10.2022 | 16.58
Kohde sulkeutuu: 22.10.2022 16:58

1. Chelsea - Manchester U


Vakio-kierros startataan todellisella herkkupalalla, kun Lontoossa Chelsea isännöi Manchester Unitedia. Kotijoukkue Chelsea tulee otteluun sarjan neljänneltä sijalta, vihjettä kirjoitettaessa Chelsea on pelannut yhdeksän ottelu ja napsinut niistä itselleen 19 pistettä. Manchester United on pykälän isäntien alapuolella, kolme pistettä Chelseaa perässä. Chelsealla pyyhkii Graham Potterin alaisuudessa hyvin, joukkue on kaikki kilpailut mukaan laskettaessa pelannut kuusi viimeisintä otteluaan ilman tappioita.

Meidän kirjoissamme Chelsea on otteluun tultaessa suosikki, joukkue on edellisillä kierroksilla ollut vahvassa vireessä ja joukkue saa itselleen matsiin myös kotiedun. Manchester Unitedin otteet ovat olleet koko kauden ajan todella ailahtelevaisia, emmekä jaksa uskoa joukkueen pystyvän isäntiä haastamaan. Tämä veto on rohkeahko, mutta emme kuluta otteluun enempää merkkejä, vaan pelaamme Chelsean lapullemme varmaksi.

Tulos: 12. Manchester C - Brighton


Edellisessä ottelussaan Liverpoolille tappion kokenut Manchester City tulee sisuuntuneena otteluunsa Brightonia vastaan. City saa myös huilia viikkokierroksen, sillä joukkueen ottelu Arsenalia vastaan siirrettiin myöhempään ajankohtaan, joten joukkue tulee otteluun myös vieraita levänneempänä. Brightonin kone yskähtelee, vieraat ovat nyt pelanneet neljä viimeisintä matsiaan ilman voittoa ja sarjasijoituskin jo valahtanut jo seitsemänneksi. Tästä ottelusta on vaikea löytää syitä Brightonin yllätykselle. Pep Guardiolan poppoo tulee matsiin levänneenä, sisuuntuneena ja saa itselleen kotiedunkin, joten pelaamme otteluun Manchester Cityn varmaksi.

Tulos: 13. Everton - Crystal P


Evertonin ja Crystal Palacen kohtaamiseen tullaan tasaisista asetelmista, joukkueet ovat molemmat tasaisessa keskikastissa ja formitkin ovat samankaltaiset. Crystal Palacella on viikkokierroksen jälkeen yksi päivä enemmän palautumisaikaa, mutta emme usko sen suuremmin tähän matsiin vaikuttavan. Joukkuuet siis taistelevat tärkeistä pisteistä, molemmat joukkueista koittavat vahvistaa paikkaansa tasaisessa keskikastissa ja kummallekkin jengille pisteet tulisivat tarpeeseen. Tässä ottelussa on äärimmäisen hankala lähteä voittajaa arvioimaan, sen verran tasaisesta väännöstä on kyse. Olemmekin rohkeita ja laitamme lapullemme varman tasapelin tähän otteluun, kahden tasaisen ja samoista sijoista taistelevan joukkueen kohtaamisessa se on hyvinkin todennäköinen lopputulos.

Tulos: X4. Sheffield U - Norwich C


Championshipin kärkitaistossa Sheffield United saa vieraakseen Teemu Pukin edustaman Norwich Cityn. Sheffield on vihjettä kirjoitettaessa sarjan kolmannella sijalla, 14 kierroksen jälkeen pisteitä on kasassa 25. Norwichin kone sen sijaan yskähtelee pahasti, vieraat ovat hävinneet kolme matsia putkeen ja pelanneet neljä viimeisintä ilman voittoa. Mikäli tämänkaltainen formi jatkuu, tulee joukkueen sarjasijoitus romahtamaan nopeasti ja suora nousu Valioliigaan vaikeutuu entisestään.

Vastakkain on kaksi sarjan parhaimpiin kuuluvaa joukkuetta, joilla molemmilla on menossa pelissään heikko jakso. Matsiin tullaan tasaisista asetelmista ja uskomme myös ottelun itsessään olevan äärimmäisen tasainen. Varma tasapeli ei olisi tähän otteluun lainkaan hullumpi haku, mutta varmistelemme tasapelin kotivoitolla, sillä Sheffield Unitedin kotietua ei pidä aliarvioida tässä ottelussa.

Tulos: 1X5. Middlesbrough - Huddersfield


Championshipin häntäpään taistelussa Middlesbroughin vieraaksi tulee Huddersfield. Joukkueet ovat sarjassa perätysten sijoilla 22 ja 23, takanaan vain Coventry. Kumpikin joukkue on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut yhden ja hävinnyt kaksi, näiltäkin osin kyseessä on siis äärimmäisen tasainen taisto. Pelaamme kuitenkin Middlesbroughin varmaksi lapullemme ja syy löytyy Huddersfieldin umpisurkeasta vieraspelaamisesta. Middlesbrough on kotikentällään sarjan keskikastia, kun taas Huddersfield on vieraspelaamisessa sarjan huonoin joukkue. Huddersfield on kuudesta pelaamastaan vierasmatsista saanut napattua itselleen vain yhden tasuripisteen ja maaliero vierasotteluissa on 7-14. Tässä ottelussa Middlesbroghilla onkin oiva mahdollisuuus pistepussinsa kartuttamiseen kotikentällään ja uskomme joukkueen siihen myös pystyvän.

Tulos: 16. Sunderland - Burnley


Championshipin keskikastissa oleva Sunderland saa vieraakseen huippuvireisen Burnleyn. Sunderland tulee otteluun sarjataulukon sijalta 13, 15 ottelua on tuottanut joukkueelle 20 pistettä. Burnley sen sijaan liitää loistovireessä, joukkue on sarjassa kolmantena ja on pelannut peräti 12 perättäistä sarjamatsia ilman tappiota. Viidestä viimeisimmästä ottelusta isännät ovat napsineet itselleen viisi pistettä, kun taas Burnley on samassa ajassa saalistanut itselleen yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasurilla.

Burnley on meidän kirjoissamme otteluun tultaessa suosikki, mutta varmaksi niitä ei uskalla laittaa. Kumpikin joukkue on pelannut runsaasti tasureita viime kierroksilla ja tasurin uhka on vahva tässäkin ottelussa, pelaammekin lapullemme merkit tasurille ja vierasvoitolle, emme millään jaksa uskoa siihen, että juuri Sunderland on se joukkue, joka katkaisee vieraiden putken.

Tulos: X27. Millwall - West Bromwich


Championshipin ylemmässä keskikastissa oleva Millwall saa vieraakseen WBA:n. Millwall on otteluun tultaessa sarjassa kahdeksantena, eikä piste-eroa kärkikahinoihin ole kuin muutama pauna. WBA sen sijaan on sarjan pohjamudissa, joukkue on sijalla 22 takanaan vain vähemmän otteluita pelanneet Coventry ja Huddersfield. Isäntien formikin matsiin tultaessa on loistava, joukkue on voittanut kolme viimeisintä matsiaan ja lähteekin otteluun meidän kirjoissamme suosikkina. Vaikka WBA:n otteissa onkin ajoittain näkynyt merkkejä piristymisestä, emme usko sen riittävän pistekantaan tässä matsissa. Isännät jahtaavat ottelusta jo neljättä perättäistä voittoaan, emmekä usko että Millwall jättää sitä mahdollisuutta tässä ottelussa käyttämättä. Isännät varmaksi lapulle.

Tulos: 18. Blackburn - Birmingham


Sarjassa jo toiseksi noussut Blackburn saa vieraakseen Birminghamin, ottelusta voidaan odottaa äärimmäisen tasaista, sillä vastakkain on kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta. Blackburn on siis Championshipin toisella sijalla, 16 pelatun ottelun jälkeen joukkueella on pisteitä kasassa 27, Birmingham tulee pelin vähemmän pelanneena seitsemän pistettä isäntiä perässä, joten ei sarjataulukossakaan joukkueiden välillä isoa eroa ole. Blackburn hakee ottelusta itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan, kun taas Birmingham jahtaa neljättä perättäistä tappiotonta matsia, eli kaksi hyvävireistä joukkuettä tässä taistelee pisteistä.

Ottelu on hankala veikattava, kyseessä on se perinteinen "kolikonheittopeli". Emme löydä syitä siihen miksi toinen joukkueista ottelun voittaisi, joten varmistelemmekin tämän kohteen. Pelaamme tämän ottelun läpi ja laitamme lapullemme merkit kaikkiin mahdollisiin lopputulemiin.

Tulos: 1X29. Reading FC - Bristol City


Championshipin tiukassa keskikastin kohtaamisessa Reading FC ottaa mittaa Bristol Citystä. Reading tulee matsiin sarjan kymmenenneltä sijalta, kun taas vierailija Bristol City on sarjassa sijalla 12, piste-eroakaan joukkueiden välillä ei ole kuin yksi pauna. Reading on pelannut nyt neljä viimeisintä otteluaan voitoitta, näistä neljästä matsista saldona on kolme tappiota ja yksi tasuri. Bristol on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut kaksi, joten formeja tutkaillessa etu on vierailla. Reading kuitenkin kotietunsa turvin on vaikeasti lyötävissä ja epäilemmekin että tässä ottelussa päädytään pistejakoon, lyömmekin tasapelin rohkeasti varmaksi tähän kohteeseen.

Tulos: X10. Stoke - Coventry


Alemmassa keskikastissa majaansa pitävä Stoke saa vieraakseen viimeistä edellisenä sarjassa olevan Coventryn. Stoke on sarjassa sijalla 16, 15 ottelustaan joukkue on napsinut pisteitä 19. Coventryn sarjasijoitus selittyy sillä, että joukkue on pelannut vasta 12 ottelua. Näistä 12 ottelusta Coventry on saanut väännettyä kasaan 13 pistettä, mutta kunhan joukkue saa rästipelinsä pois alta, nousee pistetili varmasti ja samalla myös sarjasijoitus.

Tässä ottelussa haemme kierroksen suurinta yllätystä. Stoke on peliprosenteissa 60% suosikki, mutta me emme näe asiaa näin. Stoken ja Coventryn välinen tasoero on reilusti pienempi mitä sarjataulukko antaa osoittaa ja Stoke on myös sarjan heikoimpia kotijoukkueita. Coventry myös tulee otteluun hakemaan itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan, joten tämä antaa meille uskoa siihen, että yllätyksen katkua voisi olla ilmassa. Tämä on rohkea veto, mutta me pelaamme vierailijat otteluun varmaksi ja pelaamme peliprosentteja vastaan.

Tulos: 211. Rotherham - Hull


Rotherham saa vieraakseen Hullin lauantain kierroksella. Rotherham on matsiin tultassa sijalla 11, 14 pelatun ottelun jälkeen kasassa on 21 pistettä, joten isännät ovat hyvissä iskuasemissa. Hull sen sijaan on sarjassa sijalla 19, 15 ottelua on kerryyttänyt pistetpussia 17 pisteen verran, tämäkin on ihan mukiinmenevä saldo, mutta ei varmasti sitä mitä Hullin leirissä on lähdetty hakemaan. Isännät lähtevät hakemaan ottelusta itselleen jo kolmatta perättäistä voittoaan, joukkueen formi on siis hyvä. Hull sen sijaan on kolmesta viimeisimmästään voittanut vain yhden, joten etu formeja vertaillessa on isännillä. Rotherhamilla on myös kotietu otteluun, isännät ovat kotikentällään sarjan neljänneksi paras joukkue ja tähän kun lisätään se fakta, että Hull on sarjan heikoimpia vierasjoukkueita, niin varman kotivoiton haku tähän otteluun ei tunnu lainkaan hullummalta idealta.

Tulos: 112. QPR - Wigan


Koko Championshipiä johtava QPR saa vieraakseen alemmassa keskikastissa majailevan Wiganin. QPR tulee otteluun loistavassa vireessä, joukkue on viidestä viimeisimmästä matsistaan voittanut peräti neljä. Wiganin formi sen sijaan on täysin päinvastainen isäntiin verrattuna, sillä joukkue on viidestä viimeisimmästä hävinnyt neljä. Varsinkin puolustuspelaamisessa vierailla on vaikeuksia, sillä joukkueelle on kahdessa viimeisimmässä ottelussa tehty peräti kuusi maalia. QPR on ajoittain esittänyt tällä kaudella iloista hyökkäyspelaamista ja saakin oivan mahdollisuuden maalikarkeloille myös tässä ottelussa, QPR on joukkueista selvästi vahvempi ja saa itselleen myös kotiedun. Emme näe syytä miksi tähän otteluun kannattaa merkkejä kuluttaa, varma kotivoitto lapulle.

Tulos: 113. Forest Green - Portsmouth


Vakio-kierros viimeistellään Ykkösliigan matsilla, jossa vastakkain ovat Forest Green ja Portsmouth. Forest Green tulee otteluun sarjan häntäpäästä joukkue on sijalla 21 ja pistetili on 14 kierroksen jälkeen kerttynyt vain 12 paunalla. Portsmouth sen sijaan on sarjassa viidentenä 12 ottelusta pisteitä on 22. Joukkueiden formit ovat kuitenkin samankaltaiset, kumpikin on kahdesta viimeisimmästä sarjamatsistaan saanut vain yhden pisteen ja lähtevät hakemaan katkaisuaan voitottomalle putkelleen. Emme oikein osaa tässä ottelussa hakea ennakkosuosikkia, vaikka peliprosentit muuta antavatkin olettaa. Varmistelemme kierroksen viimeisen kohteen ja pelaamme sen läpi. Eli Vakio-kierroksen viimeiseen otteluun kaikki mahdolliset merkit ja eikun kassan kautta jännittämään!

Tulos: 1X2
Vakio 1 22.10.2022 koko kierros:


1: 1
2: 1
3: X
4: 1X
5: 1
6: X2
7: 1
8: 1X2
9: X
10: 2
11: 1
12: 1
13: 1X2