Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 10.11.2018

Julkaistu: 09.11.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 10.11.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen Valioliigan kohteet vaikuttavat melko selkeiltä, mutta Championshipistä löytyy haasteeellisia kamppailuita.

1. Newcastle - Bournemouth


Newcastle nappasi vihdoin avausvoittonsa kymmenen voitottoman matsin jälkeen, kun se kaatoi Watfordin 1-0 kotonaan.
Bournemouthin pitkä pisteputki puolestaan katkesi ManU:n ryöstettyä pisteet 2-1 vierasvoitolla.
Bournemouth on alkukauden positiivisen yllätys. Laajalla ratkaisuvoimalla operoiva joukkue on iskenyt liki 2 maalia per peli tahdilla hyökkäyspäässä. Newcastlen puolustus on häntäpään joukkueista selvästi paras, mutta riittääkö se pitämään Kirsikat pois pahanteosta?

Tulos: 2

2. Southampton - Watford


Alemman keskikastin Southamptonilla on vasta yksi voitto tähän mennessä. Edellisestä viidestä pelistä pistepussi karttui kahdella paunalla ja alla on tökerö 6-1 tappio Manchester Citylle.
Watfordin parin pelin voittoputki katkesi Newcastlea vastaan. Herhiläiset on pelanneet hieman ailahtelevasti läpi kauden.
Kotonaan Southampton on osoittanut venymiskykyä, eikä Watford ole aivan samassa lennossa enää kuin avauskierroksilla.

Tulos: X

3. Leicester - Burnley


Leicester kokosi rivinsä tragedian keskellä ja katkaisi kolmen pelin voitottoman putkensa kaatamalla Cardiffin. Joukkue matkasi ottelun jälkeen Thaimaahan seuran omistajan hautajaisiin, joten aivan optimaalista harjoitteluviikkoa Ketut ei kyennyt pitämään.
Alemman keskikastin Burnley lähtee otteluun karuista lähtökohdista. Kolmen pelin tappiokierre painaa päälle, jonka aikana omissa soi peräti 13 kertaa.

Tulos: 1

4. Huddersfield - West Ham


Huddersfield nappasi maanantaina kauden avausvoittonsa, kun se kaatoi Fulhamin 1-0. Joukkue on kuitenkin edelleen melkoisessa kriisissä, sillä tehtyjä maaleja on vasta surkeat viisi.
West Hamin taso on heitellyt runsaasti, mutta neljä tehtyä maalia Burnleyn verkkoon saattoi avata hieman lukkoja. West Ham onnistuu luomaan paikkoja, mutta tehokkuus kaipaa viimeistä silausta.

Tulos: 2

5. Crystal Palace - Tottenham


Vasta kahdeksan maalia tällä kaudella tehnyt Palace onnistui kerämään edellisestä viidestä pelistään vain yhden pisteen.
Neljäntenä oleva Spurs puolestaan nappasi samalla jaksolla 12 pistettä. Tottenham pelasi tiistaina Mestarien Liigaa kotonaan, jolloin ratkaisijaksi nousi jälleen Harry Kane.
Spursilla on siis vähemmän aikaa levolle, mutta Mauricio Pochettino on tottunut kierrättämään runsaasti kokoonpanoaan.

Tulos: 2

6. Middlesbrough - Wigan


Neljäntenä oleva Middlesbrough on vain kaksi pistettä sarjaa johtavan Leedsin perässä. Borolla on alla peräti kolme perättäistä tasuria. Joukkueen puolustus on rautainen, mutta hyökkäyspeli ei ole aivan sarjan terävintä kärkeä.
Alemmassa keskikastissa viihtyvä Wigan lähtee otteluun puolestaan alla kolme perättäistä tappiota. Wigan on melko tehokas maalinteossa, mutta sen puolustus vuotaa surutta. Sen vierassaldo on kuitenkin surkea - yksi voitto, seitsemän tappiota.

Tulos: 1

7. Norwich - Millwall


Toisena oleva Norwich porskuttaa neljän pelin voittoputkessa. Teemu Pukki palasi tehokkaasti takaisin pelille, kun El Pugi iski kaksi maalia heti toivuttuaan lihasvammasta.
Alemman keskikastin Millwallin orastava voittoputki katkesi viime kierroksella, kun Brentford oli parempi 2-0 lukemin.
Millwall on kahdeksasta reissupelistä saanut kasaan vain kaksi pistettä.

Tulos: 1

8. Bristol - Preston


Keskikastin Bristolilla on alla kaksi perättäistä tappiota. Erityisesti viimeisimpänä tullut Reading-tappio varmasti hiertää joukkuetta.
Putoamisviivan yläpuolella keinutteleva Preston on hyvässä vireessä. Edellisestä viidestä pelistä se ei hävinnyt yhtäkään ja keräsi kasaan yhdeksän pistettä. Tosin vastus ei noissa peleissä ollut sarjan parempaa puoliskoa.
Preston on parantanut peliään, mutta sillä on ainakin toistaiseksi vierasvoitto vielä saavuttamatta.

Tulos: 1X

9. Derby - Aston Villa


Viidentenä oleva Derby ei hävinnyt yhtäkään viidestä edellisestä pelistään. Alla on vakuuttava 3-1 voitto Birminghamista.
Sijalla 14 oleva Aston Villa katkaisi parin pelin tappiokierteensä kaatamalla Boltonin 2-0.
Derby on ollut väkevä kotijoukkue, mutta sen taso on heitellyt hieman. Villa on onnistunut nappaamaan tasurin kolmesta perättäisestä reissusta.

Tulos: 1X

10. Nottingham - Stoke


Kuudentena oleva Nottingham on hävinnyt vain kaksi kertaa, mutta pelannut peräti kahdeksan tasuria.
Alemman keskikastin Stoke aloitti kautensa heikosti, mutta meno on parantunut kauden edetessä. Edellisestä viidestä pelistään se hävisi vain yhden.
Stoke on pelannut vieraissa jopa kotipelejään paremmin, mutta suosikin viittaa sille on vaikea asetella.

Tulos: 1X

11. QPR - Brentford


Keskikastin QPR:n kolmen pelin voittoputki katkesi, kun Blackburn kukisti sen 1-0. Edellisessä viidessä pelissä lontoolaisten verkkoon tehtiin vain kaksi maalia.
Kaksi pykälää QPR:n perässä huohottava Brentford katkaisi kolmen pelin tappiokierteensä kukistamalla Millwallin 2-0.
Brentford on onnistunut maalinteossa kymmenen kertaa useammin kuin QPR. Kotijoukkueen parantunut puolustuspeli antaa sille kuitenkin selkänojaa lauantain kohtaamiseen.

Tulos: X2

12. Bolton - Swansea[/otsikko3

Boltonin kuntokäyrä on jyrkästi alaspäin. Edellisestä viidestä pelistä pistepussi karttui tasan yhdellä pisteellä ja käynnissä on kolmen pelin häviöputki. Viiden pelin jaksolla Bolton onnistui tekemään tasan yhden maalin.
Yhdeksäntenä oleva Swansea ei ole ollut viime viikkoina parhaimmillaan, mutta joukkueen peli on pysynyt melko kasassa. Swansea pelaa puolustuslähtöisesti, mikä takaa Boltonille vaiken kamppailun.

Tulos: 2

[otsikko3]13. West Bromwich - Leeds


Kauden väkevästi startannut WBA on hukannut punaisen langan otteistaan. Käynnissä on neljän pelin voitoton putki, joista WBA hävisi kolme. Joukkue on edelleen sarjan selvästi tehokkain, vaikka noissa neljässä pelissä se onnistui väsäämään vain kaksi maalia.
Kärkijoukkue Leeds puolestaan jatkaa tasaisen varmoin ottein. Tappioita on tullut vasta kaksi.
WBA on tasokas joukkue edelleen, eikä heikko jakso vesitä missään nimessä koko kautta. Leeds on kuitenkin tällä hetkellä selkeä suosikki, mutta kärkijoukkueen kohtaaminen voi toimia WBA:lle herätyksenä.

Tulos: X2

Vakio 1 10.11.2018 koko kierros:

1. 2
2. X
3. 1
4. 2
5. 2
6. 1
7. 1
8. 1X
9. 1X
10. 1X
11. X2
12. 2
13. X2


32 riviä 8€