Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 12.5.2019

Julkaistu: 11.05.2019 11:47


Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 12.5.2019
Vakio 1 pelataan poikkeuksellisesti sunnuntaina, kun Valioliigan päätöskierroksella panokset ovat valtavat. City tarvitsee voiton mestaruuteen, Liverpool puolestaan toivoo manchesterilaisten tappiota ja omaa voittoa. Kolme kohdetta myös kotimaisesta Veikkausliigasta.
Betsafe Betsafe

1. Brighton - Manchester City


Voitosta voittoon loppukauden marssinut City tarvitsee voiton varmistaakseen mestaruutensa. Mikäli manchesterilaiset jää tasuriin, voi Liverpool nousta voitolla ohi mestaruuteen.

Brighton onnistui naaraamaan kolme tasuria edellisellä viidellä kierroksella kahden tappion ohella, mutta siitä tuskin on pistämään kapuloita Pep Guardiolan miehistön rattaisiin. City pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, ja vaikka paineet on suuria, uskon sen kykenevän ylittämään ne ongelmitta.

Tulos: 2

2. Liverpool - Wolverhampton


Liverpool on niin lähellä sitä vuosikymmeniä himoitsemaansa mestaruutta, mutta samalla se ei ole edes omissa käsissä. Jürgen Kloppin luotsaama joukkue voi päästä peräti 97:ään pisteeseen, mutta jäädä silti toiseksi.
Poolin kausi tullaan muistamaan mahdollisesta hopeasta huolimatta, sillä joukkue pelasi tiensä Mestarien Liigan finaaliin täysin uskomattomalla tavalla.
Pool on kotikentällään uskomattoman vahva ja Anfield tulee antamaan omille jopa isomman tuen kuin tiistaina Barcelona-kamppailussa. Wolves ei ole vastus helpoimmasta päästä missään nimessä, ja se on onnistunut nappaamaan pisteitä kaikilta top-6 joukkueilta tällä kaudella. Poolin on silti pakko voittaa.

Tulos: 1

3. Tottenham - Everton


Jalkapalloa seuraava maailma oli vasta tokenemassa Liverpoolin huimasta tempusta Barcelonaa vastaan, kun Spurs painoi heti perään uskomattoman nousun ja raivasi tiensä Mestarien Liigan finaaliin, kiitos Lucas Mouran hattutempun.
Valioliigassa Spurs on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta sille riittää yksikin piste varmistaakseen paikkansa myös ensi kaudeksi Euroopan suurimpaan turnaukseen.
Everton on ollut loppukaudesta väkevä, ja edellisestä viidestä pelistään se hävisi vain kertaalleen. Sillä ei kuitenkaan ole panoksia viimeisessä pelissä.
Spurs on keskiviikon tuloksesta täysin hurmiossa, mutta myös väsynyt. Uskon kuitenkin kotijoukkueen olevan ennakkosuosikki, vaikka se ei ole Liigassa ollutkaan parhaimmillaan.

Tulos: 1X

4. Leicester - Chelsea


Kahdeksantena oleva Leicester on pelannut hieman ailahtelevasti viimeiset kierrokset. Viimeisimpänä alla on 1-0 tappio Citylle, josta Kettuja ei voi millään muotoa syyllistää.
Kolmanneksi noussut Chelsea katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa kaatamalla Watfordin. Lontoolaiset on varmasti vähintään neljäs ja lunastaa paikan Mestarien Liigaan. Edessä on toki vielä Euroopan Liigan finaali rakasta Arsenalia vastaan, josta voittaja niin ikään lunastaisi paikan mantereen ykköskilpailuun.
Leicester on edellisestä viidestä kotipelistään voittanut neljä. Mikäli Ketut onnistuu Eden Hazardin pimentämisessä on isännillä oivat mahdollisuudet täyteen pistepottiin. Belgialainen toki voi kääntää pelin myös vieraille.

Tulos: 12

5. Burnley - Arsenal


Sijalla 15 olevan Burnleyn kausi päättyy hieman odotettua alemmas. Joukkue on tunnettu väkevänä kotijoukkueena, mutta tällä kaudella otteet eivät olleet kotiyleisön edessä aivan totuttuja. Alla on kolmen voitottoman pelin jakso.
Viidentenä oleva Arsenal voi nousta Tottenhamin kanssa tasapisteisiin, mutta Spursilla on huomattavasti parempi maaliero. Arsenalin tähtäin on varmasti visusti Euroopan liigan finaalissa, johon on vielä kuitenkin tovi. Arsenal pelasi Valencian vieraana torstaina, joten jonkinasteista kierrätystä nähtäneen sunnuntaina. Tykkimiehet on silti kiistaton suosikki, vaikka sekään ei ole ollut loppukaudesta terävimmillään.

Tulos: X2

6. Manchester United - Cardiff


"Oles at the wheel", mutta silti kaudesta jäi paha maku suuhun. ManU on neljän pelin voitottomassa putkessa ja tie Euroopassakin tyssäsi huumaavan PSG-voiton jälkeen. Ensi kaudella ManU pelaa jälleen Euroopan Liigassa.
Cardiff on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan ja ensi kaudella walesilaiset hakee vauhtia sarjaporrasta alempaa.
ManU tekee kaikkensa voiton eteen, jotta kaudesta jäisi kotiyleisölle edes joku hyvä muisto.

Tulos: 1

7. Watford - West Ham


Kymmenentenä olevan Watfordin kausi meni jotakuinkin odotusten mukaisesti. Viimeisestä viidestä pelistä irtosi kuitenkin vain yksi voitto, eli enemmänkin olisi ollut tarjolla.
Watfordin perässä pisteen päässä hönkivän West Hamin kausi oli todella kaksijakoinen. Lontoolaisten nimivahva hyökkäys ihastutti, mutta katosi myös tyystin kuvasta kauden keskellä. Monelta nimimieheltä olisi ollut lupa odottaa enemmän.
West Hamilla on alla kaksi voittoa eikä omissa soinut noissa peleissä laisinkaan. Vieraskentillä on ollut kuitenkin jo pitkään vaikeaa.

Tulos: X

8. Crystal Palace - Bournemouth


Keskikastin Palace pelasi väkevän kevätkauden. Syksyllä maalinteko oli todella hankalaa, mutta Wilfried Zahan johdolla Kotkat on päässyt asemiin, jotka varmasti auttavat ensi kautta silmällä pitäen.
Pisteen päässä Palacen perässä oleva Bournemouth on väläytellyt hyökkäysvoimaansa, ja ihastuttanut ajoittain, mutta vastapainona pelannut myös täysin surkeita jaksoja.
Molemmat ovat olleet viime viikot hyvässä vireessä, mutta Palacella peli ei jostain syystä ole kulkenut kotikentällään, ja kotkat onkin sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue. Tämän uskonkin olevan juonikkaan Bournemouthin hienoinen etu.

Tulos: X2

9. Fulham - Newcastle


Tippumisen sarjaporrasta alemmas hyvissä ajoin varmistanut Fulham pelasi pirteästi loppukauden, mutta kolmen pelin voittoputki katkesi viime kierroksella Wolvesin vieraana.
Newcastle pelasi kevätkaudella syksyä pirteämmin, mutta mitään juhlaa ei Rafa Benitezin miehistöllä kokonaisuudessaan ole ollut. Viime kierroksella Harakat kiusasi Liverpoolia tosissaan, mutta Reds piti mestaruushaaveensa elossa viime hetkien maalilla.
Molemmat pelaavat ilman paineita, ja maaleja tullaan näkemään. Fulhamin voittoon en silti rahojani löisi.

Tulos: X2

10. Southampton - Huddersfield


Sijalla 16 oleva Southampton on pelannut neljä perättäistä voitotonta ottelua. Kolmessa noista peleistä omissa soi peräti kolmesti, joten loppukausi ei ole ollut Pyhimyksille mitään herkkua.
Nyt vastassa on kuitenkin vain 21 maalia tällä kaudella tehnyt Huddersfield. Selvästi sarjan heikoin joukkue, joka katkaisi pitkän tappioputkensa viime kierroksella surkean ManU:n kustannuksella.

Tulos: 1X

11. IFK Mariehamn - Inter


Sarjan keskikastin kamppailussa kohtaa Veikkausliigan kaksi tehokkainta joukkuetta. Molemmat ovat tehneet jo 14 täysosumaa.
IFK:n kohdalla tehot yllättävät, Interiltä puolestaan ei. Maarinahaminassa nurmi ei kuitenkaan ole erinomaisessa kunnossa, mikä saattaa vaikeuttaa vieraiden Mika Ojalan ja Filip Valencicin juonnikaiden syöttöjen etenemistä.
Molemmilta on nähty jo melkoisi hurlumhei-otteluita, mutta tästä tuskin sellaista tulee. Inter on kuitenkin ollut mielestäni väkevämpi toistaiseksi, vaikka sillä onkin ollut hieman ongelmaa maalivahtipelin kanssa.

Tulos: X2

12. RoPS - Ilves


Viime kauden hopeamitalisti RoPSin toinen kausi Toni Koskelan alaisuudessa ei ole lähtenyt edellisen kaltaisesti käyntiin. Peli ei ole enää yhtä iloista ja hyökkäyspeli huutaa Lassi Lappalaisen kaltaista tekijää. Seitsemässä pelissä rovaniemeläiset ovat tehneetkin vasta viisi maalia.
Sarjakärjessä porskuttava Ilves on vielä tappioitta ja se päästi vasta kuudennessa pelissä ensimmäisen takaiskuosuman. Ilveksen puolustus toimii moitteetta, mutta hyökkäys ei puolestaan ole sarjan tehokkainta. Toki sarjakärjelle tälläinen annetaan anteeksi.
Ilveksellä on pitkä vieraspelimatka, joka saattaa hyydytttää liikettä. Jarkko Wissin miehet kuitenkin toteuttavat pelitapaa tarkasti ja he luottavat yhden maalin riittävän voittoon.

Tulos: 2

13. HIFK - KuPS


Jälleen Veikkausliigaan noussut HIFK tuomittiin kauden alla altavastaajaksi, mutta stadin punaiset on onnistunut horjuttamaan jo isompiaan. Joukkueella on tosin vasta yksi voitto.
KuPS aloitti kauden vaisusti ja Itä-Suomesta huudeltiin farssia. Laadukas joukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan se marssii nyt kolmen pelin voittoputkessa. Petteri Pennanen on kenties sarjan paras pelaaja, ja Lucas Rangelin & Rasmus Karjalaisen muodostama hyökkäys ei löydä kotimaastamme veroistaan.

Tulos: 2

Vakio 1 12.5.2019 koko kierros:

1. 2
2. 1
3. 1X
4. 12
5. X2
6. 1
7. X
8. X2
9. X2
10. 1X
11. X2
12. 2
13. 2


128 riviä 32€