Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 13.10.2018

Julkaistu: 12.10.2018 16:30


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 13.10.2018
Maaottelutauon vuoksi lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet ovat tällä kertaa Englannin Ykkösliigasta, sekä Kansojen Liigan kamppailuista.

1. AFC Wimbledon - Portsmouth


Ykkösliigan sijalla 20 olevan Wimbledonin peli ei ole toistaiseksi vakuuttanut. Edellisestä viidestä pelistä saldona oli yhden voiton myötä vain kolme pistettä.

Kärkijoukkue Portsmouth koki kauden ensimmäisen tappionsa edellisessä pelissä, kun Gillingham kukisti sen hieman yllättäenkin 2-0. Mistään katastrofista ei kuitenkaan ole kyse, ja Pompein paluu tasolleen on hyvin todennäköistä.

Tulos: 2

2. Scunthorpe - Peterborough


Keskikastin Scuntorpen tappioton jakso päättyi, kun Luton kukisti sen 3-2. Scunthorpen otteluissa on nähty poikkeuksellisen paljon maaleja. Sen maaliero on 12. kierroksen jälkeen 20-24.

Toisena majaileva Peterborough voitti vain kertaalleen edellisen viiden kierroksen aikana. Alla on nolo 4-0 kotitappio Barnsleylle. Loistava startti tuntuu hieman laantuneen.

Peterborough'n suurin vahvuus on sen loistava hyökkäys. Barnsleytä vastaan se tökki pahasti ja nyt on tilaisuus saada onnistumisia, sillä Scunthorpen puolustus on todella haavoittuva.

Tulos: X2

3. Rochdale - Doncaster


Sijalla 15 oleva Rochdale on pelannut neljä voitotonta ottelua perätysten. Viimeisimmät kaksi sentään päättyivät tasapeliin. Rochdalen puolustus on ollut melko vuotava läpi kauden, sillä se on päästänyt yli kaksi maalia per peli.

Kuudentena oleva Doncaster aloitti kauden väkevästi, mutta edelliset kaksi peliä se hävisi tekemättä maaliakaan. Doncaster pelaa huomattavasti tasaisempia kamppailuita kuin Rochdale.

Rochdale on yksi sarjan heikoimmista kotijoukkueista, joten Doncasterilla on oiva sauma palata voittojen tielle.

Tulos: X2

4. Accrington - Bradford


Seitsemäntenä oleva Accrington on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kahdesti, mutta tasureita on viisi. Maaliero on Ykkösliigan tasolle kovin maltillinen 14-12.

Putoajan paikalla oleva Bradford on kerännyt vain kymmenen pistettä 12. ottelusta. Sen hyökkäyspeli tökkii pahasti, josta osoituksena vain yhdeksän täysosumaa.

Tulos: 1

5. Gillingham - Southend


19. oleva Gillingham katkaisi tappioputkensa tasurilla Shrewsburyn kanssa, jota seurasi todellinen yllätys sen kaadettua Portsmouthin.

Keskikastin Southend on puolestaan päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään vauhtiin ja käynnissä on neljän pelin pisteputki.

Gillingham sai rutkasti itseluottamusta sarjakärjen kaatamisesta, mutta yksi ottelu ei vielä pelasta koko kautta.

Tulos: X

6. Fleetwood - Shrewsbury


Keskikastin Fleetwood on pelannut tasaisen varmasti, mutta erityisesti sen puolustuspää on ollut hyvässä tikissä alkukauden, josta osoituksena vain kymmenen päästettyä maalia.

Sijalla 16 oleva Shrewsbury on napsinut pisteitä, mutta maalinteon hankaluus on illasta toiseen ongelmana. Voittoja on vain kaksi, kun taas tasuriin joukkue on jäänyt jo kuudesti.

Tulos: 1X

7. Coventry - Wycombe


Alemmassa keskikastissa majailevat Coventry ja Wycombe iskevät yhteen. Coventry on kolme pistettä Wycomben edellä.

Kumpikaan ei ole juhlinut maaleilla toistaiseksi. Coventry on iskenyt kymmenen kaappia, Wycombe 14.

Wycombe on jäänyt tasuriin jo kuudesti, eikä risti olisi lauantainakaan suuri yllätys.

Tulos: X

8. Burton - Bristol


Burton lähtee otteluun alla kaksi niukkaa 2-1 tappiota. Putoajan paikalla oleva Bristol puolestaan hävisi edellisen ottelunsa, kun Walsall oli parempi 1-0.

Burton on napannut kaikki kolme voittoaan tällä kaudella kotikentällään. Bristol on pelannut vieraissa jopa yllättävän hyvin, mutta toistaiseksi reissut eivät ole osuneet sarjan kovimpien joukkueiden vieraaksi.

Tulos: 1

9. Oxford - Plymouth


Ykkösliigan jumbona oleva Oxford on voittanut vasta kertaalleen. Tappioita on niskassa jo kahdeksan.

Plymouth on toiseksi viimeisenä vain pisteen Oxfordin edellä. Sillä on alla kuitenkin kauden avausvoitto, kun Wimbledon kaatui 1-0.

Vähemmän yllättäen kummankaan hyökkäys ei ole vakuuttanut ja puolustukset vuotavat. Ennakkoon todella vaikea kamppailu, sillä Oxfordille ei kotiedustakaan tunnu olevan paljoakaan hyötyä.

Tulos: X

10. Norja - Slovenia


Kansojen liigassa Norja isännöi Sloveniaa.

Kahdesta pelistä Norjalla on kolme pistettä sen voitettua Kyproksen kotonaan. Viimeisimmästä pelistä saldona oli vierastappio Bulgarialle.

Slovenia on hävinnyt sekä Kyprokselle, että Bulgarialle 2-1. Tuloksia voidaan pitää hienoisina yllätyksinä, sillä erityisesti Kyproksesta odotettiin ennakkoon lohkon heikointa joukkuetta.

Slovenian peli ei ota oikein kulkeakseen, mutta ei Norjaakaan voi pitää täysin kirkkaana ennakkosuosikkina.

Tulos: 1X

11. Hollanti - Saksa


Kansojen liigan huippukamppailussa kohtaavat Hollanti ja Saksa. Molemmilla on takan yksi kamppailu. Hollanti hävisi Ranskalle 2-1, Saksa onnistui nipistämään maalittoman tasapelin hallitsevalta maailmanmestarilta.

Hollannin maajoukkueen taso on kaukana 2000-luvun parhaimmastaan. Saksa on puolestaan hienoisessa tuuliajossa, joka näkyi pettymykseen päättyneissä MM-kisoissa kesällä.

Saksan joukkue on nimivahva ja kokenut, mutta sen pelitapa ei tunnu uusiutuneen tarpeeksi. Sen rutiini riittää silti ketä tahansa vastaan.

Tulos: X2

12. Irlanti - Tanska


Irlanti aloitti taipaleensa Kansojen liigassa tylyllä 4-1 tappiolla Walesille.

Tanska oli syyskuun alussa todellisessa turbulenssissa, kun joukkueen pelaajat kieltäytyivät pelaaamasta maajoukkueessa, kun liiton ja pelaajien välille ei syntynyt sopimusta.

Sopimus runnottiin kuitenkin läpi vain paria päivää ennen Wales-kamppailua, ja MM-kisoissakin pelanneet Juutit nappasivat tyylipuhtaan 2-0 voiton.

Tanskan suurin tähti, Christian Erikssen on ollut jo jonkin aikaa sivussa Tottenhamin peleistä, ja miehen poissaolo näkyy Tanskan pelissä isosti.
Joukkueesta löytyy kuitenkin taitoa, ja erityisesti Tanskan puolustus vakuuttaa.

Tulos: X2

13. Bulgaria - Kypros


Bulgaria on avannut jopa yllättävän hyvin, kun se kaatoi Norjan ja Slovenian.

Kyproksen voitto Sloveniasta oli hienoinen yllätys, sillä Kypros ei ole tottunut juurikaan voittamaan. Toukokuussa se esimerkiksi hävisi Jordanialla peräti 3-0.

Bulgaria ei ole tällä hetkellä mikään jalkapallon suurmaa, mutta jotain maajoukkueessa kuitenkin on tehty oikein.

Tulos: 1

Vakio 1 13.10.2018 koko kierros:

1. 2
2. X2
3. X2
4. 1
5. X
6. 1X
7. X
8. 1
9. X
10. 1X
11. X2
12. X2
13. 1


64 riviä 16€