Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 13.4.2019

Julkaistu: 12.04.2019 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 13.4.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta. Tällä kertaa erityisesti Championshipin kamppailut vaikuttavat ennakkoon todella tasaisilta, mitä kannattaa hyödyntää myös pitkävetolapuilla.

1. Manchester United - West Ham


Kuudentena oleva ManU koki karvaan 2-1 tappion Wolvesille edellisellä kierroksella, mutta saumat neljän parhaan joukkoon nousemiseksi elävät edelleen.
Keskiviikkona ManU isännöi Mestarien Liigassa Barcelonaa, ja vaikka englantilaiset hävisivät 0-1, oli isäntien pelissä paljon positiivista, eikä suurena ennakkosuosikkina kamppailuun lähtenyt Barca dominoinut mitenkään näkyvästi.
Sijalla 11 olevan West Hamin koko kausi on ollut melko sekavaa, ja sama meno näyttää jatkuvan loppuun asti. Edellisestä neljästä pelistä saldona yksi voitto (Huddersfieldistä) ja kolme tappiota ei maalaile suuria odotuksia. Kaiken lisäksi tuolla jaksolla lontoolaisten verkko helisi peräti yhdeksän kertaa.
ManU:lla toki painaa jaloissa keskiviikon ottelu, mutta Ole Gunnar Solskjaer ei peluuttanut kaikkia avainmiehiään tuossa kamppailussa puhki. Sairastuvaltakin saattaa tulla vielä apuja lauantaiksi.

Tulos: 1

2. Southampton - Wolverhampton


Viimeisen säilyjän paikalla olevalla Southamptonilla on viisi pistettä eroa putoamisviivaan, mutta se tuskin tulee riittämään paikan säilyttämiseen. Edellisestä viidestä pelistä Pyhimykset voittivat kolme, eli kuntokäyrä on positiivinen.
Kahdeksantena oleva Wolves kukisti ManU:n toistamiseen tämän vuoden puolella, kun edellisellä kierroksella sarjanousija oli parempi 2-1 lukemin.
Wolves on pelannut todella tasaisesti läpi kauden, ja erityisesti sen puolustuspeli on toiminut hyvin. Southampton ei puolestaan pullistele maalintekovoimalla.

Tulos: X2

3. Fulham - Everton


Fulhamin putoaminen sarjaporrasta alemmaksi on jo varmistunut, ja siltä joukkueen peli näyttääkin. Edellisestä viidestä pelistä pistesaldo näyttää pyöreää nollaa, eikä parannusta ole näkyvissä.
Everton nappasi jo kolmannen voittonsa putkeen, kun se kaatoi Arsenalin. Voittoputkensa aikana se on kaatanut jättiläisistä myös Chelsean, eikä sen verkko ole heilunut kertaakaan viimeiseen 270 minuuttiin.

Tulos: 2

4. Brighton - Bournemouth


Sijalla 16 oleva Brighton kaipaa edelleen pisteitä taatakseen sarjapaikkansa. Eroa putoamisviivaan on Southamptonin tavoin viisi pistettä. Edellisestä kahdesta pelistä Lokit eivät kuitenkaan saaneet pistettäkään, eikä se onnistunut noissa matseissa maalinteossa.
Sijalla 13 oleva Bournemouth raapi kasaan vain neljä pistettä edellisestä viidestä pelistä. Ajoittain erinomaista hyökkäyspeliä väläyttelevä Kirsikat on melko ailahtelevainen joukkue, jonka hyökkäyspelin on onnistuttava, jotta voitto olisi mahdollinen.
Brighton on tarkasti puolustava joukkue, ja Bournemouth on läpi kauden ollut vieraskentillä vaikeuksissa.

Tulos: X

5. Burnley - Cardiff


Alemman keskikastin Burnleyn kriisi taitaa olla taitettu. Pitkä tappioputki on tullut päätökseen, ja nyt alla on vakuuttavat voitot Wolvesista ja Burnleystä.
Ensimmäisen putoajan paikalla oleva Cardiff hävisi neljä edellisestä viidestä pelistään. Tappiot toki tulivat top-10 joukkueille, eli niissä ei varsinaisesti ollut mitään yllättävää.
Cardiff on kauden aikana onnistunut noutamaan tasan kahdeksan pistettä vieraspeleistä, joten tämänkään reissun varaan tuskin seurassa on hirveästi laskettu.

Tulos: 1

6. Leeds - Sheffield Wednesday


Toisena oleva Leeds on jäänyt jo kuusi pistettä Norwichista, kun taas takana väijyvä Sheffield United on vain pisteen päässä. Leeds ei ole ollut viime viikkoina aivan parhaimmillaan, mutta se on raapinut silti voittoja tasaisesti.
Sheffield Wednesday löytyy kymmenenneltä sijalta. Joukkue kärsi vain yhden tappion viiden edellisen kierroksen aikana, joten peli on ollut uomissaan.
Leedsillä on kaikki paineet, ja Marcelo Bielsan pitää onnistua joukkueen kanssa käsittelemään ne. Sheffield voi lähteä kamppailuun melko rennoin mielin, eikä olisi iso yllätys, jos lukemat repeäisivät suuntaan tai toiseen rumastikkin.

Tulos: 1X

7. Sheffield United - Millwall


Kolmantena oleva Sheffield United on siis vain pisteen perässä suoraan nousuun oikeuttavasta kakkospaikasta. Keskiviikkona se jäi hieman yllättäenkin Birminghamin kanssa tasuriin, joten nyt olisi voitolle tarvetta.
Sijalla 19 oleva Millwall tuskin kykenee tässä pelissä taistelemaan voitosta. Vaikka se onkin kerännyt pisteitä tasaiseen tahtiin, on ero sarjan kärkeen selkeä.

Tulos: 1

8. West Bromwich - Preston


Neljäntenä oleva West Bromwich on kahden pelin orastavassa tappiokierteessä, jonka myötä ero kolmanteen sijaan venyi jo kahdeksaan pisteeseen.
Keskikastin Preston pistää tässä tilastossa kuitenkin "paremmaksi", sillä se on hävinnyt jo kolmesti peräkanaa.
Molempien peleissä on nähty maaleja runsaasti tällä kaudella, joskin WBA on silti selkeästi tehokkaampi joukkue. Kotietu on aina iso Championshipissä, ja sitä se on myös lauantaina.

Tulos: 1X

9. Nottingham - Blackburn


Keskikastin Nottinghamilla on alla kaksi tappiota ja edellisestä viidestä pelistä vain yksi voitto. Se on kuitenkin ollut läpi kauden hyvä kotijoukkue, ja edellisestä viidestä kotimatsista täysi pistepotti irtosi neljästi.
Seitsemän pistettä Nottinghamin perässä tuleva Blackburn puolestaan katkaisi kolmen ottelun tappiokierteensä kaatamalla Derbyn viikolla. Blackburnin vierassaldo on kuitenkin surullista luettavaa. Edellisestä viidestä vieraspelistä irtosi tasan yksi piste.

Tulos: 1X

10. Aston Villa - Bristol City


Huippujännittävä kamppailu viidentenä olevan Villan ja seuraavana vain pisteen perässä hönkivän Bristolin välillä.
Molemmat ovat olleet keväällä huippukuntoisia. Villan edellisen viiden pelin pistesaldo on täydellinen 15, Bristolin vastaava 11. Noita jaksoja verrattaessa Bristolilla oli kuitenkin selkeästi hankalammat vastustajat.
Villa on kärsinyt vain kolme kotitappiota kuluvalla kaudella, mutta Bristol on osoittanut viimeisten kierroksien aikana olevansa kykenevä kaatamaan kenet tahansa. Tappion välttäminen on molemmille tärkeää, ja uskon sen näkyvän hienosena varovaisuutena.

Tulos: X

11. Stoke - Rotherham


Sijalle 15 oleva Stoke koki pitkästä aikaa tappion, kun Swansea oli viikolla kovempi 3-1 lukemin.
Putoajan paikalla oleva Rotherham puolestaan kärsi niukan 1-2 tappion Aston Villalle.
Rotherhamilla on edelleen mahdollisuudet nousta pois putoamisviivan alapuolelta, joten sillä on huomattavasti enemmän pelissä. Se on kuitenkin onnistunut nappaamaan vasta yhden vierasvoiton kuluvalla kaudella.

Tulos: 1X

12. Reading - Brentford


Häntäpään Reading yllätti kaikki pelaamalla tasapelin Norwichin kanssa viikolla. Readingilla on vain kaksi pistettä eroa ensimmäiseen putoajaan, eli silläkin on vielä suuret panokset loppukaudelle.
Keskikastin Brentford puolestaan nappasi pitkästä aikaa voiton, kun se kukisti Ipswichin viikolla 2-0.
Brentford on onnistunut voittamaan vain kaksi kertaa vieraissa tällä kaudella. Reading sai varmasti itseluottamuksen kohdilleen keskiviikon myötä, mutta mitään riemumarssia siitä tuskin starttasi.

Tulos: X

13. Middlesbrough - Hull


Boro onnistui surkean tappioputken myötä tippumaan pois kuuden joukosta, mutta ero nousukarsintarajaan on vain neljä pistettä. Se onnistui kaatamaan Boltonin maanantaina, ja nyt täytyy irrota toinen voitto putkeen.
Yhdeksäntenä oleva Hull on äitynyt hyvään vireeseen ja Tiikereiden voittoputki onkin kolmen ottelun mittainen.
Boro on läpi kauden ollut hämmentävän heikko kotonaan. Se on vasta sarjan 20. paras kotijoukkue, ja edellisestä neljästä kotipelistä niskassa on tappio. Joukkue ei ole saanut hyökkäyspeliään rullaamaan koko kauden aikana, ja nyt sen pitäisi kaivaa jostain uudet juonet huippukuntoisen Hullin kaatamiseksi. Itse en usko pelkän pyhän hengen tähän riittävän.

Tulos: X2

Vakio 1 13.4.2019 koko kierros:

1. 1
2. X2
3. 2
4. X
5. 1
6. 1X
7. 1
8. 1X
9. 1X
10. X
11. 1X
12. X
13. X2


64 riviä 16€

VB:n Telegram- palvelu on nyt avoinna!


Veikkausbonusten Telegram- keskusteluryhmä on nyt auki. Liity kasvavaan joukkoon vedonlyönti- ja urheiluihmisiä, niin saat päivittäisiä vihjeitä ja tarjouksia palveluun. Sana on jokaisella vapaa, ja jokaisen näkemystä arvostetaan!