Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 13.5.2018

Julkaistu: 12.05.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 sunnuntai 13.5.2018
Poikkeuksellisesti sunnuntaina pelattavalta Vakio 1 -kierrokselta löytyy kohteita muun muassa Englannin Valioliigan päätöskierrokselta, sekä kotimaisesta Veikkausliigasta.
Betsson Betsson

1. Newcastle - Chelsea


Kymmenentenä oleva Newcastle voi olla tyytyväinen kauteensa. Sarjan puoliväliin pääsy on oiva suoritus nousijajoukkueelta. Päätöskierrokset jättävät kuitenkin pahan maun suuhun, kun alla on neljän ottelun tappioputki.

Viidentenä oleva Chelsea on kaksi pistettä Liverpoolin perässä. Hallitseva mestari tarvii siis voiton ja Liverpoolin konttaamisen, ansaitakseen suoran paikan Mestareiden Liigassa ensi kaudella.

Tulos: 2

2. Manchester United - Watford


Toisen sijan varmistanut ManU lähtee kotiotteluun täysin paineettomassa tilassa. Joukkueen kokoonapanossa nähtäneen jotain yllätyksiä, mutta millään täydellä hassuttelu-avauksella Mourinhon miehistö tuskin on liikkeellä.

Alemman keskikastin Watford tuskin pystyy yllättämään punaisia paholaisia heidän kotiluolassa.

Tulos: 1

3. Liverpool - Brighton


Kuten jo mainittua, Liverpool tarvii vielä pisteitä, jotta Chelsea ei pääse nousemaan rinnalle ja ohi. Joukkueella on vielä edessä Mestareiden Liigan finaali, joten kausi ei suinkaan pääty launtaina.

Brighton säilyy varmasti sarjassa, eikä sillä ole tässä ottelussa muuta tehtävää, kuin heittää kapuloita Poolin rattaisiin.

Tulos: 1

4. Tottenham - Leicester


Spursin kausi päättyy neljän parhaan joukossa, mutta viimeinen kierros määrää onko lopullinen sijoitus kolmas vai neljäs. WBA:lle kärsitty tappio toissakierroksella oli paha pistemenetys, mutta lontoolaisilla on avaimet edelleen täysin omissa käsissä.

Kauden lopun heikosti pelannut Leicester katkaisi viiden ottelun voitottoman putkensa keskiviikkona, kun se kaatoi Arsenalin 3-1. Ketut voivat vielä nousta kolmen pisteen myötä kahdeksanneksi, mutta varsinaista panosta ei sillä ole tässä kamppailussa.

Spurs on hävinnyt kotonaan vain kahdesti kuluvalla kaudella, mutta sen täytyy onnistua hyökkäyspäässä tällä kertaa saadakseen pisteitä.

Tulos: 1X

5. Crystal Palace - West Bromwich


Sijalle 11 kohonnut Palace on pelannut viime viikot erinomaisesti. Sen pisteputki on viiden ottelun mittainen ja erityisesti hyökkäys on ollut tehokkaalla päällä.

Jumbosijalta pois päässeen WBA:n putoaminen on jo varmaa, mutta joukkue on osoittanut oivaa taistelutahtoa loppuun asti. Uuden valmentajan myötä joukkue on päässyt viiden pelin pisteputkeen, jonka aikana se sai pisteitä niin ManU:lta, Liverpoolilta, kuin Tottenhamiltakin.

Tulos: 1X

6. Swansea - Stoke


Stoke putoaa varmasti, mutta Swansealla on vielä mahdollisuudet voiton myötä nousta Southamptonin kanssa tasapisteisiin. Soton kohtaa omassa pelissään Manchester Cityn, joten Swansea tietää oivan sauman pistejahdilleen olevan olemassa.

Swansea on kuitenkin hävinnyt neljä peliä putkeen tekemättä maaliakaan noissa peleissä. Stoke ei tehoilla juhli, mutta se osaa tilkitä puolustuksensa.

Tulos: X

7. Southampton - Manchester City


Neljässä pelissä putkeen pisteille päässyt Southampton otti elintärkeän voiton juuri Swanseasta viime kierroksella repien joukkueiden välisen piste-eron kolmeen.

Nyt vastassa on kuitenkin huippukuntoinen City, joka voi voiton myötä nousta maagiseen sataan pisteeseen. City on rikkonut ennätyksiä läpi kauden, ja joukkue haluaa varmasti nimensä mahdollisimman moniin historiankirjoihin UCL-pettymyksen jälkeen.

Tulos: 2

8. Burnley - Bournemouth


Seitsemäntenä oleva Burnley on varmistanut sijoituksensa ja sen myötä joukkue pelaa ensi kaudella Euroopassa. Neljä edellistä ottelua sujuivat alavireisesti, kun saldona tuolta jaksolta oli vain kehnot kaksi pistettä.

Sijalla 12 oleva Bournemouth puolestaan katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kukistamalla Swansean edellisessä kamppailussaan.

Burnley nojaa kotiyleisön tukeen ja tiukkaan puolustukseen. Bournemouthin hyökkäystehot tuskin riittävät sen nujertamiseen.

Tulos: 1X

9. West Ham - Everton


Molemmille panokseton peli.

West Ham on voittanut edellisestä kymmenestä pelistään vain kaksi.

Everton sen sijaan hävisi samalla jaksolla vain kolmesti. Nyt Toffees porskuttaa viiden pelin pisteputkessa. Ottelu voi hyvinkin olla Wayne Rooneyn viimeinen Englannin kentillä, joten latauksen voisi joukkueella olettaa olevan kohdillaan.

Tulos: X2

10. Huddersfield - Arsenal


Sijalla 16 oleva Huddersfield säilyy sarjassa pisteen turvin. Joukkueen pistetahti ei päätä huimaa, mutta nousijajoukkue voi olla tyytyväinen kauteensa.

Kuudenneksi jäävä Arsenal pelaa viimeisen ottelunsa Arsene Wengerin komennossa. Joukkueen hyökkäyspeli on toiminut keväällä hyvin, enkä usko Huddersfieldin pysyvän sen tahdissa mukana.

Tulos: 2

11. PS Kemi - TPSVeikkausliigan jumbokamppailu. PS Kemi aloitti kautensa kaatamalla SJK:n, mutta sen jälkeen joukkue on pelannut viisi peliä häviten putkeen.

Pisteen Kemiä edellä oleva TPS on pelannut huomattavasti tasaisemmin, mutta voittaminen on ollut turkulaisille toistaiseksi hankalaa.

TPS kaipaa tehoja pelaamiseensa, mutta toistaiseksi joukkueesta ei ole noussut sellaisia yksilöitä esille, jotka voisivat ratkaista pelejä.

Tulos: X

12. RoPS - KuPS


RoPS aloitti kautensa sensaatiomaisesti viiden pelin voittoputkella, mutta rovaniemeläisten yllätysmomentti tuntuu haihtuneen. Nyt käynnissä on kolmen pelin voitoton putki, joista kaksi viimeisintä RoPS hävisi.

KuPS puolestaan aloitti yskähdellen, mutta parin kierroksen jälkeen pisteitä alkoi tulemaan. Petteri Pennanen ja Rasmus Karjalainen miehittävät maalipörssin kärkeä ja kuopiolaisten laadukas rinki on alkanut näyttämään potentiaaliaan.

Tulos: X2

13. IFK Mariehamn - Ilves


Maarianhamina on aina vierasjoukkueelle ikävä paikka pelata. Tällä kaudella IFK ei kuitenkaan ole loistanut kotikentällään, vaan sillä on vasta yksi kotivoitto plakkarissa.

Kuudentena oleva Ilves matkaa saarella neljän pelin pisteputkessa. Edellisessä kahdessa pelissä se piti maalinsa puhtaana ja voitti. IFK puolestaan on pelannut kolme tappiotonta ottelua perättäin.

IFK:n peleissä on nähty tällä kaudella runsaasti maaleja, mutta jos Ilves pääsee määräämään ottelun tahdin, ei tällä kertaa maalijuhlia ole luvassa.
Viime kaudella Ilves oli keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä, ja sillä on tälläkin kertaa oivat saumat napata täysi pistepotti.

Tulos: X2

Vakio 1 13.5.2018 koko kierros:

1. 2
2. 1
3. 1
4. 1X
5. 1X
6. X
7. 2
8. 1X
9. X2
10. 2
11. X
12. X2
13. X2


64 riviä 16€