Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 14.7.2018

Julkaistu: 13.07.2018 16:36


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 14.7.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen kotimaan kolmelta korkeimmalta sarjatasolta.

1. HJK - TPS


HJK saa vieraakseen sarjan häntäpään TPS:n.

Kotijoukkue Klubi on esiintynyt viimeiset kuukaudet vakuuttavasti erityisesti kotonaan, ja eroa toisena olevaan RoPSiin onkin jo seitsemän pistettä.
Klubi kärsii hienoisesta loukkaantumissumasta, jota paikkaamaan hankittiin Mikko Sumusalo.

TPS oli jo sarjajumbona, mutta turkulaiset voittivat kaksi edellisestä kolmesta pelistä nousten samalla pois putoajan paikalta. Voitot tulivat tosin TPS:n takana olevia IFK Mariehamnia ja PS Kemiä vastaan.

Tulos: 1

2. PS Kemi - Honka


Sarjajumbo PS Kemin tappioputki on jo viiden ottelun mittainen. Erityisen karvas tappio tuli Turussa edellisellä kierroksella, kun TPS oli jumbotaistossa parempi 3-2.

Hongan yli 50 ottelun tappioton kotiputki tuli päätökseensä, kun VPS kukisti sen 1-0 Espoossa. Erinomaisesti läpi kesäkuun esiintyneet espoolaiset ovat kuitenkin viidentenä ja vain pisteen kolmannesta paikasta perässä.

Honka on pelannut kuitenkin runsaasti tasapelejä kuluvalla kaudella, vaikkakin Mac Kandjin liityttyä joukkueeseen on voittojakin alkanut tulla.

Tulos: X2

3. FC Inter - SJK


Kahden alisuorittajan kamppailu. Inter on kahdeksantena ja kaksi peliä putkeen voittanut SJK pisteen päässä seuraavalla sijalla.

Inter yllätti positiivisesti edellisessä pelissä kaatamalla Lahden vieraissa 2-1. SJK puolestaan kukisti Lahden ja RoPSin osoittaen hieman potentiaaliaan.

Kummankaan puolustus ei ole toistaiseksi vakuuttanut, mutta SJK on sentään hiljalleen pääsemässä yli loukkaantumisruuhkasta. Seinäjokisilla on ollut pari edellistä peliä hyvä meininki, joka varmasti näkyy myös tulevissa otteluissa. Nyt olisi mahdollisuus aloittaa kunnon voittoputki.

Tulos: X2

4. FC Haka - AC Kajaani


Hyvään vireeseen päässyt Haka on napannut kauden viidestä voitostaan kolme edellisestä viidestä matsista.

Seitsemäntenä oleva AC Kajaani puolestaan on voittanut vain yhden edellisestä viidestä pelistään ja alla on kaksi perättäistä tappiota.

Kajaani pelaa ajoittain melko upporikasta ja rutiköyhää jalkapalloa, jossa sattuu ja tapahtuu molemmissa päissä. Haka puolestaan on huomattavasti tasaisempi joukkue, joka toteuttaa pelisuunnitelmaansa tarkasti.

Tulos: 1

5. EIF - KPV


Toisena oleva KPV matkaa kolmantena majailevan EIF:n vieraaksi Tammisaareen.

EIF on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kerran, kun AC Oulu yllätti sen. Tappion jälkeen tammisaarelaiset palasivat jälleen tasolleen ja neljästä edellisestä pelistä irtosi peräti kymmenen pistettä.

KPV on pelannut tasaisen vahvasti, josta kielii seitsemän voittoa, mutta kokkolalaisten maalinteko on yllättävän vaisua materiaaliin nähden.

Molemmat pelaavat todella tarkkaa puolustuspeliä ja lauantaina maalit tulevat olemaan kortilla. EIF on pelannut peräti kuusi tasuria, eikä maaliton lopputulos yllättäisi lauantaina ketään.

Tulos: X

6. KTP - AC Oulu


Alemman keskikastin kamppailussa KTP saa vieraakseen surullisen vierassaldon omaavan AC Oulun.

KTP oli lähellä kärsiä tappion Klubi 04:lle viime kierroksella, mutta loppuhetkien kahden osuman myötä kotkalaiset venyivät Helsingissä tasapeliin.

AC Oulu on puolestaan hienoisessa lamassa. Edellisestä kolmesta pelistä pisteitä irtosi vain yksi, ja kahdessa edellisessä pelissä hävinneet oululaiset eivät onnistuneet maalinteossa.

AC Oulu on hävinnyt kuudesta reissupelistään viisi, ja vaikkei KTP:n kotisaldo olekkaan mitenkään järisyttävän maaginen, on vaikea nähdä oululaisten kykenevän ainakaan kolmeen pisteeseen.

Tulos: 1X

7. KuFu 98 - SJK 2Kakkosen C-lohkon viidentenä oleva KuFu kärsi TPV:lle 2-0 tappion, mikä katkaisi kuopiolaisten neljän pelin tappiottoman jakson.

Lohkon kärjessä viilettävä SJK puolestaan porskuttaa viiden pelin pisteputkessa, joista kahdessa viimeisessä se kaatoi TamU:n ja Herculeksen iskettyään yhteensä yhdeksän osumaa.

SJK on tällä hetkellä hirmuisessa vedossa, ja seinäjokisten tehokkuus on todella vakuuttavaa.

Tulos: 2

8. PK-37 - TPV


Lohkossa putoajan paikalla oleva PK-37 katkaisi viiden ottelun voitottoman kierteensä edellisellä kierroksella kaadettuaan OLS:n 3-2. Joukkue on kuitenkin onnistunut 11 pelissään tekemään vain kymmenen maalia.

Neljäntenä oleva TPV puolestaan palasi voittojen pariin neljän pelin jälkeen kaatamalla KuFu:n.

TPV on päästänyt tähän mennessä vain kahdeksan takaiskua, mikä on lohkon selkeästi vakuuttavin lukema. Pieni ihme tarvitaan, jotta kotijoukkue pystyisi lauantaina maalin tekemään.

Tulos: 2

9. JBK - OLS


Lohkon keskikastin kamppailussa JBK isännöi OLS:a.

Kahden pelin orastavassa voittoputkessa matsiin lähtevä JBK onnistui iskemään yhteensä seitsemän osumaa Närpes Kraftin ja VIFK:n verkkoon, joten joukkueessa on varmasti itseluottamus koholla.

OLS puolestaan palasi voittojen tielle kolmen voitottoman kamppailun jälkeen kaatamalla jumbojoukkue TP-47:n nihkeästi 2-1.

JBK on huomattavasti paremmassa vireessä tällä hetkellä, mutta sen kotipelit ovat sujuneet toistaiseksi kehnosti. Nyt olisi kasvojenpesun paikka kotiyleisön edessä.

Tulos: 1

10. TamU - VIFK


Tampere United hävisi kolme edellistä peliään surkealla 2-10 maalierolla.

VIFK puolestaan on saalistanut edellisestä kuudesta pelistään vain pisteen, vaasalaisten maalieron ollessa noissa peleissä 2-11.

Kummankaan hyökkäyspeli ei siis ole ollut parhaimmillaan, kun taas peräpäät ovat vuotaneet.

TamU on suoritunut kotonaan kohtuullisella tasolla toistaiseksi, ja kotiedun merkitys korostuukin tässä kamppailussa.

Tulos: 1X

11. TP-47 - GBK


Lohkossa armotta viimeiseksi jätetty TP-47 nappasi ensimmäisen voittonsa kesäkuun 20., kun se kaatoi VIFK:n 2-0. Sen jälkeen oli kuitenkin luvassa paluu arkeen ja kaksi viimeisintä kamppailua päättyivät torniolaisten tappioon.

Kolmantena oleva GBK porskuttaa kuuden pelin pisteputkessa, jonka aikana se voitti neljä matsia.

Tulos: 2

12. FC Espoo - GriFK


Kakkosen B-lohkon seitsemäntenä oleva FC Espoo ei ole toistaiseksi pelannut vielä yhtään tasuria. Voittoja on kertynyt viisi ja tappioita kuusi.

Kolmantena oleva GrIFK on vain pisteen päässä kärkijoukkue SalPa:sta. Kolmen pelin voittoputki katkesi edellisellä kierroksella HIFK 2:n oltua kovempi 2-1.

GrIFK pelaa huomattavasti tasalaatuisempaa ja varovaisempaa peliä. Sen oma pää pysyy puhtaana, mutta hyökkäys ei ole tehoiltaan aivan lohkon kärkipäätä. Espoolaisten materiaali on kuitenkin selvästi heikompaa.

Tulos: X2

13. KäPa - Kiffen


Helsingin paikalliskamppailussa yhdeksäntenä oleva KäPa ja heti perässä väijyvä Kiffen iskevät yhteen.

KäPa koki yllättävän 4-0 tappion lohkojumbo HJS Akatemialle, mutta kasasi nopeasti rivinsä ja tasasi pisteet toisena olevan MuSa:n kanssa.

Kiffen on peräti seitsemän ottelun mittaisessa voitottomassa putkessa, jonka aikana sen pistepussi karttui vain kahdella paunalla.

Kummankaan hyökkäyspeli ei ole ollut vakuuttavaa. KäPa on iskenyt kahdeksan maalia, Kiffen vaivaiset viisi. Molempien puolustus on sentään ollut melko toimivaa.

Tulos: 1X

Vakio 1 14.7.2018 koko kierros:

1. 1
2. X2
3. X2
4. 1
5. X
6. 1X
7. 2
8. 2
9. 1
10. 1X
11. 2
12. X2
13. 1X


64 riviä 16€