Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 15.9.2018

Julkaistu: 14.09.2018 17:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 15.9.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksella kohteet jälleen Englannin Valioliigasta ja Championshipistä.
Nordicbet Nordicbet

1. Manchester City - Fulham


Hallitsevan mestarin kilpeen tuli naarmu, kun nousija Wolves onnistui nipistämään siltä pisteen. Muutoin Pep Guardiolan miehistö on marssinut voitosta voittoon.

Nousijajoukkue Fulham aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta kahdesta edellisestä pelistä kertyi yhteensä neljä pistettä.

City on päivänselvä ennakkosuosikki, vaikka Fulham onkin esiintynyt pari kertaa jo pirteästi.

Tulos: 1

2. Chelsea - Cardiff


Puhtaalla pelillä kärkipaikkaa jakava Chelsea on ollut alkukaudesta vakuuttava. Maurizio Sarri on heti tuonut lontoolaisten peliin uusia tuulia.

Cardiff on onnistunut nappaamaan kaksi pistettä neljästä pelistään. Walesilaisten puolustus on toiminut suhteellisen hyvin, mutta tehoton hyökkäys on tehnyt vasta kaksi maalia.

Chelsealta vaaditaan melkoinen epäonnistuminen, jotta peli päättyisi edes tasan.

Tulos: 1

3. Newcastle - Arsenal


Kehnosti kautensa aloittanut Newcastle on kolmanneksi viimeisenä. Rafa Benitezin luotsaama joukkue on onnistunut nappaamaan vasta yhden pisteen. Otteluohjelma on ollut kuitenkin vaikein kaikista, sillä joukkue on kohdannut jo Tottenhamin, Chelsean ja Manchester Cityn. Jokaisessa noista kamppailusta Harakat hävisi maalilla.

Arsenal avasi kauden häviämällä Chelsealle ja Citylle, mutta nyt joukkue on päässyt kahden pelin voittoputkeen. Arsenalin pelissä on Unai Emeryn tulon myötä näkynyt muutoksia, mutta joukkue ei vielä täysin vakuuta.

Arsenalin joukkue on nimivahva, mutta pelaajat eivät ole vielä aivan täydessä vireessä. Tykkimiehet ovat ennakkosuosikkeja, mutta Newcastle ei ole helppo vastus kotikentällään.

Tulos: X2

4. Bournemouth - Leicester


Bournemouth aloitti kauden kahdella voitolla, mutta nyt sillä on alla tasapeli ja tappio.

Leicester puolestaan nappasi kaksi voittoa avaustappion jälkeen, mutta edellisellä kierroksella Liverpool kukisti sen 2-1.

Leicester on kamppaillut liki tasaväkisesti ManU:n ja Liverpoolin kanssa, ja sen peli tuntuu olevan uomissaan. Joukkue ei ole kokenut isoja muutoksia viime kaudesta.

Bournemouth onnistuu kiusaamaan isompiaan, mutta sen pelaajamateriaali ei ole sarjan parempaa puoliskoa.

Tulos: X2

5. Huddersfield - Crystal Palace


Vaikean startin kauteen saanut Huddersfield on kahden tasurin putkessa. Pisteen nipistämin Evertonilta viime kierroksella voitiin pitää jo positiivisena yllätyksenä.

Avauskierroksen voiton jälkeen kolmen pelin tappiokierteeseen ajautunut Palace kaipaa onnistumisia. Noissa kolmessa pelissä Kotkat tekivät vain yhden maalin.

Huddersfieldin verkko soi yhdeksän kertaa kahdessa ensimmäisessä pelissä, ja nyt joukkue keskittyykin puolustamiseen. Palace kaipaisi avoimempaa peliä.

Tulos: X

6. Watford - Manchester United


Watford on avannut kauden puhtaalla pelillä, ja jakaa kärkipaikkaa Liverpoolin ja Chelsean kanssa. Edellisellä kierroksella se onnistui kaatamaan isoista joukkueista jo Tottenhamin.

ManU:n alkukausi on jälleen kaksijakoinen. Kaksi tappiota neljästä pelistä on jo saanut huhut Jose Mourinhon asemasta kiihtymään.

Mourinho peluuttaa nimekästä miehistöään useiden mielestä väärin. Esimerkiksi Paul Pogba loisti Ranskan maajoukkueessa kesän MM-kisoissa, mutta Mourinhon alaisuudessa taiteilijan pelistä katoaa paras terä.

ManU:n puolustuskin on ollut yllättävän haavoittuvainen. Se on päästänyt jo seitsemän maalia, mikä on suhteellisen huolestuttava lukema.

ManU on kuitenkin omissa papereissani rutiininsa ansiosta hienoinen suosikki tälläisiin kamppailuihin. Watfordin virettä ei parane aliarvioda, mutta sen materiaalilla lento tuskin kestää ikuisuuksia.

Tulos: X2

7. Norwich - Middlesbrough


Championshipin alempaan keskikastiin jämähtänyt Norwich on onnistunut voittamaan vasta kertaalleen tällä kaudella. Kanarialintujen hyökkäys on tehokasta, mutta puolustus vuotaa liiaksi.

Toisena majaileva Middlesbrough on toistaiseksi tappioitta. Edellisellä kierroksella se tasasi pisteet kärkijoukkue Leedsin kanssa maalittomalla tuloksella.

Middlesbrough on päästänyt vasta kaksi maalia, joten Teemu Pukilla ja kumppaneilla ei tule olemaan helppo työ päästä tekopaikoille. Middlesbrough on näistä kahdesta huomattavasti tasaisempi joukkue.

Tulos: 2

8. Swansea - Nottingham


Seitsemäntenä oleva Swansea on hävinnyt vasta kerran ja joukkue onkin tasaisessa kärkikahinassa hyvissä asemissa.

Keskikastin Nottinghamilla on puolestaan vasta yksi voitto, mutta peräti neljä tasuria.

Kumpikin on pelannut Championshipin tasoon nähden melko vähämaalisia kamppailuita. Swansea lähtee kuitenkin kotiyleisön eteen hienoisena suosikkina. Nottinghamin venymiskyky on silti nähty jo tällä kaudella.

Tulos: 1X

9. Sheffield Wednesday - Stoke


Sijalla 11 oleva Sheffield aloitti kauden vaisusti, mutta nyt joukkue porskuttaa kolmen pelin voittoputkessa. Jokainen voitoistas tuli kuitenkin vain maalilla, ja vastustajat olivat sarjan heikointa kolmannesta.

Stoken alkukausi on ollut ehdoton pettymys. Vielä viime kaudella Valioliigaa pelannut joukkue on napannut vasta kertaalleen täyden pistepotin. Stoken puolustus on ollut erityinen murheenkryyni.

Tulos: 1X

10. Bristol - Sheffield United


Kuudentena oleva Bristol ja kolmantena majaileva Sheffield United ovat vain pisteen päässä toisistaan.

Bristolilla on päällä kolmen pelin voittoputki, Sheffield pistää yhdellä voitolla paremmaksi. Molemmat ovat viime peleissä olleet melko tehokkaita maalinteossa.

Ennakkoon todella vaikea kamppailu, joka voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Tulos: 12

11. Millwall - Leeds


Sijalla 16. oleva Millwall on voittanut vasta kerran, ja nyt sillä on kolmen tappion kierre käynnissä.

Kärkijoukkue Leeds on puolestaan edelleen tappioton, kun sillä on saldona kuudesta kamppailusta neljä voittoa ja kaksi tasuria.

Tulos: 2

12. Rotherham - Derby


Nousijajoukkue Rotherham on onnistunut nappaamaan jo kaksi voittoa, mutta vastapainona sillä on neljä tappiota. Maaliero on jo nyt -6, mikä kielii ongelmista puolustuspäässä.

Neljäntenä oleva Derby sisuuntui kahdesta perättäisestä tappiosta, ja on napannut nyt kolme voittoa putkeen. Frank Lampardin valmentama Derby on ollut hyökkäyspäähän melko tehokas, mutta täysi tasapaino pelistä uupuu edelleen.

Tulos: 2

13. Blackburn - Aston Villa


Keskikastin kamppailussa tasapisteissä olevat Blackburn ja Aston Villa iskevät yhteen.

Molemmilla on yhdeksän pistettä tähän mennessä. Villan otteet ovat heitelleet runsaasti, ja joukkueen taso on heitellyt pelien välillä. Blackburn on pelannut hieman tasaisemmin.

Molempien peleissä on nähty maaleja, joten lauantaina saatetaan nähdä suurinumeroinenkin peli.

Tulos: X

Vakio 1 15.9.2018 koko kierros:

1. 1
2. 1
3. X2
4. X2
5. X
6. X2
7. 2
8. 1X
9. 1X
10. 12
11. 2
12. 2
13. X


64 riviä 16€