Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 16.2.2019

Julkaistu: 15.02.2019 17:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 16.2.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet löytyvät FA Cupista, ja luvassa onkin paljon tasaisia kohtaamisia.

1. Newport County - Manchester City


Kakkosliigan, eli neljänneksi korkeimman sarjatason, sijalla 15 oleva Newport saa vieraakseen Valioliigan kärkijoukkue Cityn.
Ottelun ennakkoasetelmista ei ole epäselvyyttä. City tulee lepuuttamaan avainmiehiään, mutta manchesterilaisten rosterista löytyy kyllä tuntemattomampiakin ratkaisijoita. Citylle mikä tahansa muu tulos, kuin voitto, olisi katastrofi.

Tulos: 2

2. AFC Wimbledon - Millwall


Ykkösliigan jumbona oleva Wimbledon on jäänyt toiseksi viimeisestä sijasta jo kuusi pistettä. Edellisestä viidestä pelistään se hävisi neljä, eli suunta ei ole ainakaan ylöspäin.
Pykälän ylemmällä sarjatasolla, Championshipissä, sijalla 20. oleva Millwall ei voittanut edellisestä viidestä pelistään yhtäkään, mutta venyi sentään kolmesti tasuriin.
Millwall puolustaa yllättävänkin hyvin, joten Wimbledonille tuskin liikaa tulee aukeamaan saumoja maalintekoon.

Tulos: 2

3. Aston Villa - West Bromwich


Championshipin tehokkain (WBA) ja kolmanneksi tehokkain (Villa) hyökkäys kohtaavat.
Kymmenentenä oleva Villa takoo maaleja, mutta puolustus vuotaa. Sillä on alla niukka 1-0 tappio Brentfordille.
Neljäntenä oleva WBA tähyää edelleen suoraan nousuun Valioliigaan. Edellisestä viidestä pelistään se hävisi vain yhden.
WBA on hienoinen ennakkosuosikki tässä kamppailussa, mutta Championshipin joukkueiden kohtaamisessa kotietu on usein isossa roolissa.

Tulos: X2

4. Ipswich Town - Stoke


Championshipin jumbona oleva Stoke on voittanut vain kolmesti kuluvalla kaudella. Edellisestä viidestä pelistään se saalisti tasan yhden pisteen, ja maalinteossa se onnistui noissa peleissä kahdesti.
Championshipin alemman keskikastin Stoke onnistui katkaisemaan kolmen pelin tappioputkensa tasaamalla pisteet pelattuaan maalittoman pelin Wiganin kanssa.
Ipswich on niin läpeensä kehno joukkue, ettei sen voittoon voi uskoa juurikaan ketään saman sarjatason edustajaa vastaan. Joukkue pelaa fyysistä peliä, mutta puolustus vuotaa jatkuvasti. Cupissa olisi kasvojenpesun paikka, mutta siihen ei usko riitä.

Tulos: X2

5. Sheffield United - Reading


Championshipin kolmantena oleva Sheffield on vain kaksi pistettä Norwichin perässä. Championshipin parhaalla kotijoukkueella on käynnissä neljän pelin pisteputki.
Viimeisen säilyjän paikalla samalla sarjatasolla oleva Reading on parantanut asemiaan, kun kolmen perättäisen tasapelin jälkeen tuli kaivattu voitto Blackburnin kustannuksella. Noissa peleissä vastus ei kuitenkaan ollut sarjan eliittiä.

Tulos: 1

6. Bolton - Norwich


Putoajan paikalla oleva Bolton katkaisi pitkän voitottoman putkensa kukistettuaan Birminghamin vieraissa 0-1.
Norwich sen sijaan joutui luopumaan kärkipaikasta hävittyään Prestonille keskiviikkona 3-1. Huippuvireinen Teemu Pukki osui kuitenkin jälleen.
Norwich pistää varmasti kaiken peliin sarjanousun puolesta, joten lauantaina joukkueen voisi olettaa antavan lepoa tietyille pelaajille. FA Cup on kuitenkin arvostettu turnaus seurojen kesken, joten vaikea kuvitella Kanarialintujen lähtevän totaalisesti hassuttelemaan tälläiseen matsiin.

Tulos: X2

7. Preston - Nottingham


Championshipin sijalla 13 oleva Preston on erinomaisessa vireessä. Edellisen viiden ottelun saldo on neljä voittoa ja tasuri, ja viimeisimpänä tullut voitto Norwichista oli oiva myrskyvaroitus.
Sijalla 9 oleva Nottingham ei ole sekään pelannut heikosti. Edellisen viiden kierroksen saldo oli seitsemän pistettä, mutta se kohtasi kolme itseään ylempänä olevaa joukkuetta.
Nottingham on läpi sarjakauden ollut vieraskentillä vaikeuksissa, ja reissupeleistä onkin vain kolme suoraa voittoa plakkarissa. Nykykuntoinen Preston ei tule olemaan yhtään edellisiä lempeämpi isäntä.

Tulos: 1X

8. Charlton - BlackpoolCharlton on Ykkösliigassa viidentenä. Edellisestä viidestä pelistään se hävisi vain yhden ja erityisesti kotikentällään se on ollut läpi kauden todella paha vastus.
Kolme pykälää Charltonin perässä tuleva Blackpool ei hävinnyt samaisella jaksolla yhtäkään peliä, mutta jäi kolmesti tasapeliin.
Charlton on näistä joukkueista huomattavasti tulivoimaisempi, kun taas Blackpool pelaa puolustuksen kautta, ja sen puolustus onkin ollut todella pitävä. Vieraat luottavat tässä kamppailussa vastaiskujen voimaan.

Tulos: 1X

9. Fleetwood - Luton


Ykkösliigan yhdeksäntenä oleva Fleetwood lähtee kärkijoukkue Lutonin vieraaksi kahden pelin voittoputkessa. Sen peli on ollut hyvässä jamassa viime kierrokset, sillä edelliseen viiteen peliin se päästi vain kaksi maalia.
Ykkösliigan selkeä kärkijoukkue Luton on hurjassa vireessä. Edellisestä viidestä pelistä irtosi täydet 15 pistettä maalierolla 14-2. Lutonin kauden kaikki neljä tappiota ovat kuitenkin tulleet vieraskentillä, ja vaikka se onkin selkeä ennakkosuosikki omissa papereissani, ei Fleetwoodia parane aliarvioida.

Tulos: X2

10. Barnsley - Wycombe


Ykkösliigan toisena hurjasteleva Barnsley on väkevästi kiinni nousuhulinoissa. Vaikka joukkue onkin kuusi pinnaa kärkijengi Lutonin perässä, on Barnsleyn käyrä vahvasti nousujohteinen. Edellisen viiden pelin saldo neljä voittoa ja tasuri oikeuttavat kuntopuntarin toiseen tilaan.
Kymmentenenä oleva Wycombe ei ole pelannut lainkaan hassummin, vaikka nyt käynnissä onkin kolmen pelin voitoton putki. Vieraskentillä joukkueella olisi kuitenkin reilusti parannettavaa. Toistaiseksi Wycombe on vasta sarjan 19. paras vierasjoukkue.

Tulos: 1

11. Shrewsbury - Burton Albion


Ykkösliigassa putoajan paikalla oleva Shrewsbury ei voittanut edellisestä viidestä pelistään ensimmäistäkään. Vaikka joukkue ei esimerkiksi päästä maaleja samaan tahtiin kuin muut pahnan pohjalla olijat, ei Shrewsbury onnistu kääntämään tiukkoja vääntöjä voitoiksi.
Keskikastin Burton on neljän pelin pisteputkessa, joista kolme tosin päättyi pistejakoon. Burton on kerännyt läpi kauden pisteitä tasaisesti, eikä sen taso heittele juuri koti- ja vierasotteluiden välillä.
Shresbury on sijoitukseensa nähden varsin kelvollinen kotijoukkue, mutta sen maalinteon vaisuus aiheuttaa hankaluuksia. Helpolla se ei kuitenkaan tule taipumaan ja toisaalta Burtonin tulivoima ei ole millään lailla häikäisevää.

Tulos: X

12. Oxford - Peterborough


Juuri Ykkösliigan putoamisviivan yläpuolella taiteileva Oxford ei hävinnyt edellisestä viidestä pelistään yhtään, mutta pelasi neljästi tasan yhden voiton lisäksi. Peräti kolme noista viidestä ottelusta oli top-5 joukkuetta vastaan, eli tällä hetkellä Oxford pelaa kauden parasta peliään.
Seitsemäntenä olevan Peterboroughn kunto on päinvastainen. Edellisestä viidestä pelistään se sai vain kaksi pistettä kasaan ja alla on kaksi perättäistä häviötä.
Peterboroughn hyökkäys on ollut tehokasta, mutta viime kierrokset jopa maalinteko on tökkinyt. Nyt on Oxfordin saumat iskeä.

Tulos: 12

13. Coventry - Walsall


Sijalla 11 oleva Coventry katkaisi pitkän voitottoman putkensa kaatamalla Rochdalen 1-0. Edelliseen viiteen peliin Coventry onnistui maalinteossa vain neljästi.
Alemman keskikastin Walsallilla menee huomattavasti heikommin. Joukkue rämpii neljän pelin tappiokierteessä, ja viimeisimpänä se hävisi sarjajumbo Wimbledonille.

Tulos: 1

Vakio 1 16.2.2019 koko kierros:

1. 2
2. 2
3. X2
4. X2
5. 1
6. X2
7. 1X
8. 1X
9. X2
10. 1
11. X
12. 12
13. 1


128 riviä 32€