Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 16.3.2019

Julkaistu: 15.03.2019 18:25


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 16.3.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet tällä kertaa Englannin kentiltä Valioliigasta, Championshipistä, sekä FA Cupista.
Betsson Betsson

1. Bournemouth - Newcastle


Keskikastin kamppailussa sijalla 12 oleva Bournemouth isännöi heti perässä hönkivää Newcastlea.
Kotijoukkue Bournemouth katkaisi pitkän voitottoman putkensa kaatamalla Huddersfieldin vieraissa 0-2. Newcastle on puolestaan piristynyt selvästi kauden edetessä loppua kohti ja Harakat keräsikin kymmenen pistettä viimeisestä viidestä matsista.
Kyseessä on kaksi hyvin erityyppistä joukkuetta. Bournemouth luottaa hyökkäyspeliinsä ja sen matseissa onkin nähty maaleja runsaasti molemmissa päissä. Newcastle puolestaan pelaa puolustuksen kautta, mikä syö ikävästi tehoja omasta hyökkäyksestä.
Bournemouth on läpi kauden ollut väkevä kotijoukkue. Newcastle puolestaan on onnistunut nappaamaan vain kaksi täyttä pistepottia reissupeleistä.

Tulos: 1X

2. Burnley - Leicester


Huimaa kevätkautta pelannut Burnley on palannut kuolevaiselle tasolle ja käynnissä onkin kolmen pelin tappioputki. Liverpoolille tullutta tappiota saattoivat monet odottaakkin, mutta Palacelle ja Newcastlelle häviäminen peräkkäisinä kierroksina oli hienoinen yllätys.
Keskikastin Leicester on ailahdellut läpi kauden. Joukkue ei tunnu löytävän tasaisuutta otteisiinsa. Nyt alla on vakuuttava 3-1 voitto Fulhamista, joka ei tosin ole vastustajana sarjan haastavin.
Burnley päästi noissa kolmessa tappiopelissä peräti yhdeksän takaiskuosumaa, joten puolustuspelin täytyy tiivistyä. Leicester kaipaa Jamie Vardyltä lisää tehoja, mutta hyökkääjä ei pysty kantamaan yksin vastuuta ratkaisuista.

Tulos: X

3. West Ham - Huddersfield


Yhdeksänneksi kohonnut West Ham koki viime kierroksella yllättävän tappion, kun Cardiff kukisti Hammersin 2-0.
Sarjajumbo Huddersfield jatkoi totutulla tiellä Bournemouthin korjatessa pisteet joukkueiden kohtaamisesta.
Huddersfieldin putoaminen alkaa olla sinetöity homma. Ennakkosuosikista ei kysymystäkään.

Tulos: 1

4. Swansea - Manchester City


Championshipissä sijalle 15 tipahtanut Swansea on ollut viime viikot vaikeuksissa. Edellisen viiden pelin saldo oli yksi voitto ja neljä tappiota. Tosin kolme noista tappioista tuli top-4 joukkueille.
Valioliigan kärkeen puskenut City on osoittaunut jo aikaisemmin tällä kaudella, ettei se pelleile alemman sarjatasonkaan vastustajien kanssa. Alla on murskavoitto Schalkesta Mestarien Liigan pudotuspeleissä, joka varmasti toi taas tärkeitä onnistumisia joukkueessa vähemmälle peliajalle jääneille yksilöille.
Vaikka City saattaa marssittaa kentälle jonkun yllätysnimen, ei ennakkosuosikin asemasta ole epäselvyyttä.

Tulos: 2

5. Wolverhampton - Manchester United


Valioliigassa seitsemäntenä oleva Wolves on jäänyt tasuriin peräti kolmesti viiden viime kierroksen aikana. Sarjanousija on pelannut kuluvalla kaudella suurseuroja vastaan hyvin, ja nyt sillä onkin oiva iskun paikka tiputtaa ManU.
ManU yllätti kaikki kaatamalla PSG:n Mestarien Liigassa melkoisella B-miehistöllä. Loukkaantumishuolet hellittivät hieman viime sunnuntain huippukamppailuun Arsenalia vastaan, mutta siinä Tykkimiehet veivät tärkeät pisteet 2-0 voitolla.
ManU ei missään nimessä ollut Arsenalin vieraana heikko. Sillä oli paikkansa ratkoa peli, mutta erityisesti Romelu Lukakun ruuti oli tällä kertaa märkää.
ManU on varmasti väsynyt tällä hetkellä, ja PSG:n kaataminen täytti joukkueen vatsan hetkeksi. Katse täytyy olla naulittuna Liigassa neljän parhaan joukkoon nousemiseen, sekä Mestarien Liigan seuraavaan kierrokseen. FA Cup jää nyt prioriteeteissa vasta kolmanneksi. Wolvesille turnaus on puolestaan ainoa sauma päästä pelaamaan pokaalista tällä kaudella.

Tulos: 1X

6. Rotherham - Norwich


Championshipissä putoajan paikalla oleva Rotherham onnistui voittamaan kaksi edellisestä kolmesta pelistään ja nousi pisteiden myötä aivan putoamisviivan tuntumaan.
Kärkijoukkue Norwich jatkoi viikolla komeaa voittoputkeaan, vaikkei Teemu Pukki osunut, kun Kanarialinnut kellistivät Hullin 3-2.
Molemmat joukkueet pelasivat arkena, joten palautumisaika on lyhyt. Norwichin voittokululle ei toistaiseksi näy loppua ja on vaikea nähdä Rotherhamin muuttavan tätä tilannetta.

Tulos: 2

7. Aston Villa - MiddlesbroughKahdeksantena oleva Villa on hienoisen suvantovaiheen jälkeen löytänyt taas pelin punaisen langan ja joukkue on kolmen pelin voittoputkessa. Myös maalinteko on alkanut taas kulkemaan, kun noissa kolmessa pelissä vastustajan verkko heilui peräti yhdeksästi.
Nousukahinoissa läpi kauden mukana ollut Middlesbrough on puolestaan vaikeuksissa. Kolmesta edellisestä pelistä irtosi vain piste, vaikka vastus ei noissa kamppailuissa ollutkaan sarjan eliittiä.
Boron puolustuspeli on kiistatta sarjan eliittiä, mutta hyökkäyspää huutaa tehoja. Villan tulivoima on kuitenkin sitä luokkaa, ettei vieraille ole helppoa peliä luvassa.

Tulos: 1X

8. Hull - QPR


Sijalla 13 oleva Hull lähtee peliin kahden matsin tappioputkessa, mutta viikolla joukkue onnistui hyvin haastamaan Norwichin.
Viisi pykälää Tiikereiden perässä oleva QPR onnistui voittamaan viiden viime kierroksen aikana vain kerran. Erityisesti hyökkäyspeli tökki, sillä tuolla ajalla se onnistui maalinteossa vain kahdesti.
Hull on hyvä kotijoukkue, kun taas QPR on hävinnyt viisi perättäistä vierasmatsia.

Tulos: 1

9. Stoke - Reading


Sijalla 17 oleva Stoke voitti edellisestä viidestä pelistään yhden ja pelasi loput tasan. Puolustuspää on pysynyt tiiviinä viime viikot, mutta samalla maalinteko on kärsinyt.
Kolme pykälää Stoken perässä oleva Reading taistelee kynsin ja hampain sarjapaikkansa puolesta. Joukkueen motivaatio on varmasti kohdillaan, mutta ainakaan toistaiseksi mitään erityistä virettä ei ole ollut näkyvissä.

Tulos: 1X

10. Sheffield Wednesday - Blackburn


Keskikastin Sheffield on äitynyt hyvään menoon. Viimeiset viisi kierroista sujuivat tappioitta ja pisteitä kertyi 11.
Sijalla 16 olevan Blackburnin vire on liki päinvastainen. Tiistaina se katkaisi viikkojen voitottoman putkensa kaatamalla Wiganin.
Sheffield on hävinnyt kotonaan vain kolmesti, mutta jämähtänyt tasuriin peräti kahdeksan kertaa.

Tulos: 1X

11. Brentford - West Bromwich


Keskikastin Brentfordilla on kausi sujunut melko tasapaksusti. Peli kulkee ajoittain todella hyvinkin, mutta kärkijoukkueita haastamaan siitä ei ole.
Neljäntenä oleva WBA onnistui viikolla katkaisemaan kolmen pelin voitottoman putkensa kaatamalla Swansean puhtaasti 3-0. Pistemenetysten myötä joukkue tuntui tipahtaneen kilvasta suoraan nousuun.
Sijoitukseensa nähden Brentford on erinomainen kotijoukkue, sillä se on kyseisessä kategoriassa peräti sarjan neljänneksi paras. WBA puolestaan on pärjännyt vieraskentilläkin mainiosti.
Molemmat pelaavat melko hyökkäysvoittoista fudista, ja päivän osumatarkkuus tuleekin olemaan ratkaiseva tekijä, sillä paikkoja nähtäneen molemmissa päissä. WBA:lla on kuitenkin ehdottomasti isommat panokset tässä vaiheessa kautta.

Tulos: X

12. Ipswich - Nottingham


Sarjajumbo Ipswich on parannellut hieman pistesaldoaan, kun edellisestä viidestä pelistään se raapi tappion ohella neljä tasuria.
Kymmenentenä oleva Nottingham lähtee puolestaan alla tyly 1-3 kotitappio Aston Villalle.
Ipswichin pelissä näkyy paineettomuus, sillä vaikka joukkueella on matemaattiset mahdollisuudet vielä säilyä, on eroa viivaan kertynyt jo 13 pistettä. Nottingham on kuitenkin ehdottomasti laadukkaampi joukkue.

Tulos: X2

13. Preston - Birmingham


Yhdeksäntenä olevalla Prestonilla on käynnissä mojova tappioton putki ja viimeisimpänä se nipisti vieraspisteet Middlesbroughilta.
Keskikastin Birmingham puolestaan on jo kolmen matsin tappiokierteessä, jonka aikana se ei onnistunut maalinteossa kertaakaan.
Preston on ollut kotonaan vaikea kaadettava ja vierasjoukkue onkin poistunut sen kotistadionilta voittajan vain kolmesti.

Tulos: 1

Vakio 16.3.2019 koko kierros:

1. 1X
2. X
3. 1
4. 2
5. 1X
6. 2
7. 1X
8. 1
9. 1X
10. 1X
11. X
12. X2
13. 1


64 riviä 16€