Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 17.11.2018

Julkaistu: 16.11.2018 16:21


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 17.11.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksella maaottelutauosta johtuen runsaasti kohteita Englannin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta, sekä muutama kansainvälinen ottelu.

1. Sunderland - Wycombe


Englannin Ykkösliigan toisena oleva Sunderland saa vieraakseen alemman keskikastin Wycomben.
Sunderland on hurjassa vedossa. Sen voittoputki on kahdeksan ottelun mittainen kaikki kilpailut mukaan luettuna.
Wycombe on parannellut asemiaan pirteiden otteiden myötä, mutta tässä kamppailussa ei ole kuin yksi suosikki.

Tulos: 1

2. Peterborough - Bradford


Kolmantena oleva Peterborough on hävinnyt kuluvalla kaudella neljästi, joista kaksi viimeisintä on tullut edellisen neljän kierroksen aikana.
Sarjajumbo Bradford puolestaan on voittanut vain kolmesti. Viidestä viimeisestä kamppailusta pistepussi ei karttunut laisinkaan.

Tulos: 1

3. Burton - Coventry


Sijalla 14 oleva Burton hävisi edellisestä viidestä pelistään vain yhden. Vajaa kuukausi sitten se pelasi muun muassa tasan kärkijoukkue Portsmouthin kanssa.
Kahdeksantena olevan Coventryn viiden ottelun voittoputki katkesi viime kierroksella, kun se tasasi pisteet Accringtonin kanssa 1-1 tuloksella.
Coventry on ollut väkevä vierasjoukkue läpi kauden. Sille ottelu on kuitenkin jo kolmas viikon sisään cupien otteluiden vuoksi. Burtonilla on peräti kolmen päivän etu palautumisessa edellisestä pelistä.

Tulos: 1X

4. Luton - Plymouth


Viidentenä oleva Lutonin kolmen pelin voittoputki katkesi tasuriin Rochdalen kanssa.
Putoajan paikalla oleva Plymouth onnistui nappaamaan kaksi perättäistä voittoa, mutta paluu arkeen tapahtui Sunderlandin kustannuksella, kun Mustat Kissat hakivat 0-2 vierasovoiton.
Luton on sarjan paras kotijoukkue.

Tulos: 1

5. Doncaster - Wimbledon


Kymmenentenä oleva Doncaster on pelannut neljä voitotonta ottelua putkeen, joista kolme viimeisintä se hävisi. Kaikki tappiot tosin tulivat sarjan top-10 joukkueelle.
Toiseksi viimeisenä oleva Wimbledon on hävinnyt kauden 17 ottelustaan peräti 12. Edellisessä viidessä pelissä se onnistui maalinteossa tasan kahdesti.

Tulos: 1

6. Southend - Blackpool


Keskikastin Southend lähtee otteluun alla kaksi tappiota, jotka tosin tulivat sarjan kärkikahinoissa oleville Barnsleylle ja Sunderlandille.
Yhdeksäntenä oleva Blackpool puolestaan katkaisi orastavan tappiokierteen kaatamalla niukasti Gillinghamin vieraissa.
Molemmilla on alla kaksi kamppailua cupeissa edellisen sarjakamppailun jälkeen. Blackpoolilla on yhden päivän etu palautumisajassa.
Blackpool on hävinnyt vain kolmesti kuluvalla kaudella, ja se on osoittanut sitkeytensä useasti.

Tulos: X2

7. Accrington - Barnsley


Seitsemäntenä olevalla Accringtonilla on alla kaksi perättäistä tasuria, joista erityisesti kärkijoukkue Portsmouthilta riistetty piste varmasti lämmittää mieltä.
Neljäntenä oleva Barnsley puolestaan lähtee otteluun kahden pelin voittoputkessa.
Barnsley on yksi sarjan tehokkaimmista joukkueista, mutta sen puolustuspeli on silti laadukasta. Sen maaliero on +15, kun esimerkiksi Accringtonin vastaava lukema on +2.

Tulos: X2

8. Shrewsbury - Rochdale


Alemman keskikastin Shrewsbury keräsi kuusi pistettä viidestä edellisestä pelistään. Kauden 18 pisteestä se on kerännyt 12 kotikentällään.
Sarjataulukossa kaksi pykälää ja pistettä Shrewsburyn edellä oleva Rochdale on kerännyt pisteitä tasatahtiin, mutta vieraissa se on onnistunut voittamaan vain kerran.
Rochdalen puolustus vuotaa näistä joukkueista huomattavasti enemmän ja erityisesti tien päällä on ollut vaikeaa.

Tulos: 1X

9. Bristol - Scunthorpe


Sijalla 20 oleva Bristol pelaa selvästi sarjan vähämaalisimmat kamppailut. Sillä on alla vakuuttava 0-3 vierasvoitto Blackpoolista.
Pisteen Bristolin edellä oleva Scunthorpe on ollut viime viikot hukassa. Edellisestä viidestä pelistä irtosi tasan yksi piste.
Bristol on näistä joukkueista selvästi paremmassa vireessä, mutta sen heikohko viimeistely täytyy parantua.

Tulos: 1

10. Oxford - Gillingham


Sijalla 21 oleva Oxford on pelannut viime ajat nousujohteisesti. Edellisestä viidestä pelistään se ei hävinnyt yhtään. Tuolla jaksolla se keräsi yhdeksän pistettä, mikä on valtaosa koko kauden 15 pisteen yhteissaldosta.
Alemman keskikastin Gillingham on pelannut tasaisen varmasti ilman suurempia urotekoja saati notkahduksia.
Molempien peleissä on nähty runsaasti maaleja ja sama meno jatkunee lauantaina.

Tulos: X

11. Turkki - Ruotsi


Kansojen Liigassa Turkki isännöi Ruotsia. Ruotsi on kahden pelin jälkeen ilman voittoa, kun taas Turkki on napannut kolmesta ottelustaan yhden täyden pistepotin - juuri Ruotsin kustannuksella.
Syyskuun alussa Turkki onnistui nappaamaan vierasvoiton 2-3 lukemin. Ruotsi on pelannut kesän MM-kisojen jälkeen neljä peliä voittamatta niistä yhtäkään.
Turkkilainen kotiyleisö on tunnetusti riehakas ja kotijoukkue tarvitsee täydet pisteet pysyäkseen lohkon kärkijoukkue Venäjän tahdissa. Ruotsi ei kuitenkaan ole mikään heittopussi.

Tulos: 1X

12. Albania - Skotlanti


Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuun 10., jolloin Skotlanti oli kotikentällään parempi 2-0 lukemin.
Albania on puolestaan ottanut Kansojen Liigan ainoan voittonsa lohkon kärjessä viilettäväst Israelista.
Albania on onnistunt kolmessa ottelussa tekemään vain yhden maalin, joten se kaipaa ehdottomasti lisää tehoja.

Tulos: X

13. Italia - Portugali


Kansojen Liigan parhaalla tasolla Italia on aloittanut lohkovaiheensa vaisusti. Kolmen pelin saldo on neljä pistettä maalierolla 2-2. Italia onnistui kaatamaan Puolan keskiviikkona
Lohkon kärjessä kahden pelin jälkeen on puhtaalla pelillä Portugali. Se voitti joukkueiden avauskohtaamisen kotikentällään niukasti 1-0. Keskiviikkona harjoituspelissä Skotlanti kaatui 3-1.
Huippumaiden kohtaamisesta on helppo povata tasaista. Italian huippuvuodet on takanapäin ja maajoukkue kaipaa uusia tähtiä lopettaneiden tilalle. Italia osaa kyllä puolustaa, mutta hyökkäyspään tehot ovat toistaiseksi olleet arvoitus.

Tulos: X2

Vakio 1 17.11.2018 koko kierros:

1. 1
2. 1
3. 1X
4. 1
5. 1
6. X2
7. X2
8. 1X
9. 1
10. X
11. 1X
12. X
13. X2


64 riviä 16€