Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 18.5.2019

Julkaistu: 17.05.2019 17:14


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 18.5.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet koostuvat pääosin kotimaan Kakkosen kamppailuista, joista useassa vierasjoukkue tuntuu olevan ennakkosuosikki.
Betsafe Betsafe

1. EIF - MyPa


Ykkösen jumbokamppailussa kautensa kahdella tappiolla ja tasurilla startannut EIF saa vieraakseen kolmen pelin tappioputkessa kärvistelevän sarjanousija MyPAn.
EIF nipisti toistaiseksi ainoan pisteensä TPS:ltä, ja huomattavaa on myös se, että tammisaarelaiset ovat tehneet maalin jokaisessa pelissään.
MyPa puolestaan on onnistunut tekemään kolmessa pelissä vain yhden täysosuman. EIF joutuu taistelemaan tosissaan sarjapaikkansa puolesta tällä kaudella, mutta silti se on ennakkosuosikki heikkoa MyPAa vastaan.

Tulos: 1X

2. Jippo - Klubi 04


Kotijoukkue Jippo on aloittanut kautensa kahdella maalittomalla tasurilla. Viime kaudella vielä Ykköstä pelannut Klubi puolestaan avasi kautensa tappiolla, mutta on sen jälkeen napannut kaksi perättäistä voittoa.
Kolmeen peliin Klubi on paukuttanut 11 osumaa, joten on sanomattakin selvää, että nuorella joukkueella riittää vauhtia. Klubi ei kuitenkaan viihdy läheskään niin hyvin vieraissa, kuin tutulla vauhdikkaalla alustalla varustetulla kotikentällään.

Tulos: X2

3. Sudet - Viikingit


Kouvolan Sudet koki avausmatsissaan tylyn 4-0 tappion PEPOlle, mutta seuraavaan peliin MiPK:n kanssa se kasasi rivinsä, ja nappasi kauden avauspisteen maalittoman tasurin myötä.
Viikingit on sarjan viimeisenä, kun kahden pelin saldo on nolla pistettä maalierolla 2-8. Kuusi noista takaiskuista tuli Klubin toimesta.
Susien maalitili on vielä avaamatta, Viikkarit on sentään iskenyt jo kaksi täysosumaa. Molemmat tuntuvat vielä hakevan peliään roimasti.

Tulos: X

4. JäPS - VJS


JäPS on tähän mennessä hankkinut kahdesta pelistä pisteen, kun taas kolme ottelua pelanneen VJS:n pistesarake näyttää jo seitsemää.
VJS:n puolustuspeli ei ole toistaiseksi vakuuttanut, mutta hyökkäyksestä tuntuu löytyvän tehoja. JäPS puolestaan ei ole kahdessa ensimmäisessä pelissä juurikaan vakuuttanut.

Tulos: 2

5. TamU - P-Iirot


Kakkosen B-lohkossa tasapisteissä olevat TamU ja Pallo-Iirot iskevät yhteen Tampereella.
Molemmat ovat avanneet kautensa voitolla ja häviöllä. Toistaiseksi mitään isoja linjoja tähän kamppailuun mennessä ei ole ollut näkyvissä. Kotietu on usein Kakkosen peleissä tuntuva, ja uskonkin tamperelaisten esiintyvän kotiyleisönsä edessä pirteästi.

Tulos: 1X

6. EPS - SalPa


EPS aloitti kautensa kaatamalla TamU:n, mutta toisessa pelissä tuli tappio Espoon paikalliskamppailussa.
Useina kausina lohkonsa kärkikahinoissa viihtynyt SalPa on kerännyt neljä pistettä kahdesta pelistä. Salolaisten verkkoon on tehty vasta yksi maali, joten puolustuspeli tuntuu olevan kunnossa heti kauden ensi metreillä.
EPS on kyennyt maalintekoon molemmissa peleissään, mutta SalPan peli vaikuttaa olevan jo todella hyvässä kunnossa.

Tulos: X2

7. KaaPo - FC Espoo


Molemmat ovat aloittaneet kautensa tappioitta. KaaPolla on neljä pistettä kahdesta pelistä, Espoolla kuusi.
KaaPon vahvuus on puolustuspelissä, mutta hyökkäys ei tunnu aivan yhtä vakuuttavalta. Espoolaisille ei ole kuitenkaan tiedossa helppoa vieraspeliä, sillä isännät ovat ehtineet jo nollata lohkon kärkijoukkue Honka Akatemian.

Tulos: X

8. FC Jazz- GrIFK


Jazzin kausi on alkanut katastrofaalisesti. Kolme peliä, kolme tappiota, maaliero 1-9.
Grani on saanut sentään kahdesta pelistä naarattua pisteen, mutta sekään ei ole toistaiseksi liiemmin vakuuttanut. Jazz on kuitenkin tällä hetkellä todella hukassa, ja sen puolustuspeli vaatisi todellista tasonnostoa.

Tulos: 2

9. KäPa - Ilves 2


KäPa on toiseksi viimeisenä, kun kahdesta pelistä saldo näyttää nollaa pistettä. Käpyläläiset ei ole myöskään onnistunut toistaiseksi maalinteossa.
Ilves aloitti kautensa tappiolla, mutta nyt käynnissä on kahden matsin orastava voittoputki. Viimeisenä alla on 1-0 työvoitto lohkokärki Hongasta.
KäPan hyökkäyksen nuhaisuus nousee ratkaisevaksi tekijäksi. Ilves on toistaiseksi päästänyt vain yhden maalin, joten tamperelaisilla on puolustus kunnossa.

Tulos: 2

10. FCV - PK-37


Kakkosen C-lohkossa FCV on pelannut kaksi peliä ja hävinnyt molemmat. Viimeisin matsi oli todellinen farssi, kun JBK nöyryytti vaajakoskelaisia peräti 7-1.
PK-37:n kausi ei ole alkanut sen ruusuisemmin. Kahdesta pelistä kuokkaan maalierolla 0-7 kertoo karua kieltä.
Kumpikaan ei toistaiseksi ole onnistunut juuri missään, mutta FCV:n tilastoja toki rumentaa yksittäinen repeäminen. Nyt joukkueella olisi kotiyleisön edessä tilaisuus pestä kasvonsa.

Tulos: 1X

11. VIFK - OLS


VIFK aloitti kautensa vakuuttavalla voitolla FCV:sta, mutta heti perään tuli rökäletappio RoPS 2:lle 5-0 lukemin.
OLS puolestaan kuuluu edelleen lohkon nollakerhoon hävittyään peräjälkeen JBK:lle ja SJK Akatemialle, jotka molemmat kuuluvat lohkon suosikkeihin. Molemmat matsit päättyivät niukimmalla mahdollisella tavalla, eli 1-0.
OLS on laadukas joukkue, joka on kyennyt haastamaan sarjan kovimpia. VIFK on huomattavasti ailahtelevaisempi myös pelin sisällä.

Tulos: 12

12. JS Hercules - RoPS 2


Hercules on pelannut jo kolme ottelua, joista saaliiksi se sai neljä pistettä. Tappio tuli odotetusti SJK:lle, tasuri ja voitto olivat niin ikään odotettuja.
Avausmatsin KuFu:lle kärsitystä tappiosta RoPS kasasi nopeasti rivinsä ja kaatoi toisessa matsissaan VIFK:n puhtaasti 5-0. RoPS tulee varmasti viihtymään kotikentällään hyvin, sillä vierasmatkat Rovaniemelle ovat monelle joukkueelle myrkkyä, mutta sama pätee RoPSin vierasreissuihin. Bussimatkat tulevat joukkueelle tutuksi.
Herculeksen puolustus on toistaiseksi ailahdellut, mutta joukkueen hyökkäyskalusto kykenee maalintekoon. Lauantaina tullaan näkemään maaleja, eikä isotkaan lukemat olisi yllätys. RoPS on omissa papereissani kuitenkin hienoinen suosikki.

Tulos: 2

13. KajHa - JBK


Lohkonsa viimeiseksi jäänyt Kajaanin Haka on aloittanut kautensa vaisusti. Kahdesta pelistä turpaan ja maaliero näyttää jo 1-9.
JBK puolestaan on hurjastellut päinvastaisesti. Kaksi voittoa 8-1 maalierolla on kova saldo heti kauden alkuun.
KajHa vaikuttaa jo lyhyen otannan perusteella tekevän ranskalaisen visiitin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Tulos: 2

Vakio 1 18.5.2019 koko kierros:

1. 1X
2. X2
3. X
4. 2
5. 1X
6. X2
7. X
8. 2
9. 2
10. 1X
11. 12
12. 2
13. 2


64 riviä 16€