Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 19.1.2019

Julkaistu: 19.01.2019 09:25


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 19.1.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet löytyvät jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta.

1. Arsenal - Chelsea


Lontoon paikalliskamppailu on aina massiivinen kohtaaminen, mutta nyt sen arvoa nostaa erityisesti Arsenalin kipeä tarve pisteille.
Tykkimiehet on sarjassa viidentenä, kuusi pistettä juuri Chelsean perässä. Mikäli kärkinelikko voittaa omat pelinsä, voi Arsenal hiljalleen alkaa heittää hyvästejä Mestarien Liigalle.
Kumpikaan ei ole ollut viime viikkoina parhaimmillaan. Arsenal jäi viime vuoden viimeisessä pelissä Liverpoolin jyrän alle 5-1 lukemin ja viikko sitten tuli 1-0 tappio toiselle paikallisvastustajalle, West Hamille.
Chelsea palasi voittojen tielle nöyryyttävän 0-0 tasapelin Southamptonin kanssa jälkeen, mutta 2-1 voitto Newcastlesta oli kaukana vakuuttavasta. Chelsean maalinteko on alkanut hieman yskimään, sillä viidessä viime ottelussa maaleja syntyi vain viisi, mikä on selvästi alle joukkueen kauden keskiarvon.
Chelsean puolustuspeli on kuitenkin läpi kauden ollut huomattavasti Arsenalia paremmassa jamassa ja Maurizio Sarrin miehistö onkin päästänyt Manchester Cityn ohella toiseksi vähiten maaleja. Arsenalin hyökkäyskalustossa riittää vauhtia ja taitoa, mutta Tykkimiesten ailahtelevat otteet ei houkuttele pelaamaan sitä.

Tulos: X2

2. Liverpool - Crystal Palace


Sarjakärjessä viilettävä Liverpool koki kärkikamppailussa Manchester Cityä vastaan toissa kierroksella kauden avaustappionsa, mutta kurssi kääntyi heti, kun Pool ryösti vieraspisteet Brightonilta Mo Salahin kyseenalaisella maalilla.
Keskikastin Palace on napsinut pisteitä tasaiseen tahtiin, mutta maalinteon vaikeus on lontoolaisille iso haaste. Nyt vastassa on liigan pitävin puolustus, mikä ei varsinaisesti helpota tilannetta.

Tulos: 1

3. Mancester United - Brighton


Ole-Gunnar Solskjaer on ollut ManU:n peräsimessä viisi ottelua ja peli-ilmeensä uusinut joukkue on voittanut jokaisen niistä. Viime kierroksella vastassa oli Tottenham, joka oli ensimmäinen todellinen koetinkivi. Rehellisesti ManU voitti pisteet tuosta ottelusta vain David De Gean ilmiömäisellä pelillä, sillä Spurs sai luotua tukun oivia maalipaikkoja toisella jaksolla.
Sijalla 13 oleva Brighton on voittanu vain yhden edellisestä viidestä pelistään. Brighton tulee lähtemään otteluun tiiviisti puolustaen, mutta se tuskin tulee riittämään täyttä 90-minuuttista peli-ilon löytäneiden ManU-tähtien painostuksessa.

Tulos: 1

4. Southampton - Everton


Southampton on kahden pelin pisteputkessa, jonka myötä Pyhimykset nousi pois putoajan paikalta. Chelsea-tasuria seurasi vierasvoitto Leicesteristä, eli pisteet eivät missään nimessä tulleet sarjan heikoimmasta päästä.
Kymmenentenä oleva Everton katkaisi kahden pelin orastavan tappiokierteensä kaatamalla Bournemouthin 2-0. Everton on läpi kauden ollut vieraskentällä melko heikko, sillä sillä on reissupeleistä vain kaksi voittoa.
Southampton on osoittanut piristymisen merkkejä, mutta vielä ei ole aihetta juhlaan.

Tulos: X

5. Watford - Burnley


Seitsemäntenä oleva Watford on kolmen pelin pisteputkessa. Viimeisimpänä se kaatoi Crystal Palacen vieraissa 1-2.
Sijalle 15 kohonnut Burnley on myös petrannut asemiaan. Se on kolmen pelin voittoputkessa, mutta kaksi viimeisintä päänahkaa tuli putoajan paikalla olevilta Fulhamilta ja Huddersfieldiltä.
Burnley on läpi kauden ollut heikko vierasjoukkue, eikä sen hyvä virekkään tee siitä ennakkosuosikkia millään tavoin.

Tulos: 1X

6. Newcastle - Cardiff


Putoajan paikalla oleva Newcastle onnistui haalimaan vain kaksi pistettä edelliseltä viideltä kierrokselta. Tuolla jaksolla tappiot tosin tulivat Liverpoolille, ManU:lle ja Chelsealle. Rafa Benitez ei ole onnistunut virittämään Harakoiden hyökkäyspeliä kuosiin, sillä joukkue on tehnyt vain 16 maalia tähän mennessä.
Pisteen ja pykälän Newcastlen edellä oleva Cardiff ei ole pelannut juurikaan ruusuisemmin. Kauden viides voitto sentään tuli ennen vuodenvaihdetta Leicesterin kustannuksella. Cardiff on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja kuluvalla kaudella.
Newcastle on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue, Cardiff taas toiseksi heikoin vieraskentällä. Tästä ottelusta tuskin kehkeytyy varsinaista klassikkoa.

Tulos: X

7. Bournemouth - West Ham


Syksyllä säväyttänyt Bournemouth on hieman taantunut, mikä näkyy otteissa ja sarjataulukossa. Käynnissä on neljän pelin voitoton putki, jonka aikana omissa on soinut peräti 14 kertaa.
Yhdeksäntenä oleva West Ham nappasi kovan päänahan sen kukistettua Arsenalin viime kierroksella. Lontoolaisten hyökkäyspeli on alkanut lunastamaan odotuksia, mutta harmaita pilviä on alkanut kasaantua joukkueen ylle. Marko Arnautovicia viedään huhuissa tiukasti Kiinaan ja itävaltalaisen poistuminen jättäisikin melkoisen loven hyökkäykseen.
Bournemouth kärsii loukkaantumisista vähän väliä, mutta joukkueessa on potentiaalia. Nyt sen pitää saada kuitenkin parsittua puolustuksensa kasaan.

Tulos: X2

8. QPR - Preston


Keskikastin QPR:n pisteputki tuli päätökseensä, kun kärkipään Sheffield United kaatoi sen 1-0. QPR on saanut puolustuksensa kuntoon, sillä viidessä viime pelissä sen verkkoi soi vain kolmesti.
Alemman keskikastin Prestonin kunto on päinvastainen. Edellisestä viidestä pelistä irtosi vain kaksi pistettä, vaikka vastassa oli muun muassa heikosti esiintynyt Rotherham.
QPR on läpi kauden ollut väkevä kotijoukkue ja sillä onkin oiva sauma palata voittojen tielle.

Tulos: 1

9. Derby - Reading


Kuudentena oleva Derby hävisi viikolla Leedsille ottelussa jota varjosti Leedsin vakoilu Derbyn harjoituskeskuksessa ottelun alla. Derby on voittanut edellisestä viidestä pelistään vain yhden, mutta noissa viidessä pelissä sen jokainen vastus oli top-7 joukossa.
Putoajan paikalla oleva Reading onnistui pitkästä aikaa voittamaan, kun se kaatoi Nottinghamin 2-0. Tasonnousu ei saa kuitenkaan jäädä yhteen peliin, mikäli joukkue aikoo pelata samalla sarjatasolla ensi syksynäkin.

Tulos: 1

10. Nottingham - Bristol City


Yhdeksäntenä oleva Nottingham onnistui toissa kierroksella kaatamaan sarjakärki Leedsin, jota seurasi nolo tappio Readingille.
Seitsemäntenä oleva Bristol on oivassa vedossa ja sen voittoputki on jo kolmen ottelun mittainen. Noissa peleissä vastus ei ollut sarjan eliittiä, mutta hyvät tulokset ruokkivat itseluottamusta. Kiivastahtisessa Championshipissä on ylipäätään todella haastavaa kasvattaa voittoputkea useampaan otteluun.
Bristol on pärjännyt läpi kauden erinomaisesti myös vieraskentillä ja sen oiva vire tekeekin siitä hienoisen suosikin ailahtelevan Nottinghamin vieraana.

Tulos: X2

11. Stoke - Leeds


Keskikastin Stoke kyntää jälleen ahdingossa. Edellisessä neljässä pelissä se onnistui maalinteossa vain kerran ja pistepussi karttui yhdellä paunalla.
Kärkijoukkue Leeds katkaisi orastavan tappioputkensa kaatamalla Derbyn tyylikkäästi 2-0. Marcelo Bielsa joutui vastaamaan vakoilusyytöksiin lehdistölle, mutta konkarivalmentaja ei tästä hämmentynyt. Bielsa piti medialle oppitunnin miten vastustaja voitetaan, eikä kenenkään tarvitse enää miettiä valmentajan intohimoa työtään kohtaan.

Tulos: 2

12. Middlesbrough - Millwall


Viidentenä oleva Boro kasvatti pisteputkensa kolmeen peliin kaatamalla Birminghamin vieraissa 1-2.
Kolmen pelin voittoputken myötä hienoisen eron putoamisviivaan repinyt Millwall teki paluun tappioiden pariin, kun Blackburn ryösti pisteet siltä 0-2 lukemin.
Boro on näistä kahdesta joukkueesta huomattavasti kurinalaisempi ja laadukkaampi. Sen varovainen hyökkäyspeli on välillä kääntynyt sitä itseään vasten, mutta lauantaina niin tuskin käy.

Tulos: 1

13. Swansea - Sheffield United


Sijalla 13 oleva Swansea jatkoi pisteputkensa kolmen pelin mittaiseksi tasaamalla pisteet Prestonin kanssa 1-1. Joutsenet ei ole onnistunut kotikentällään tällä kaudella odotetulla tavalla, sillä se on vasta sarjan 20. paras kotijoukkue.
Neljän pelin voittoputkessa porskuttava Sheffield nousi jo toiseksi sarjataulukossa. Noissa neljässä pelissä joukkue on ollut melko suvereeni, mistä kertoo otteluiden yhteismaaliero 10-1.
Swanseakin on kuitenkin esiintynyt edukseen viime viikot.

Tulos: X2

Vakio 1 19.1.2019 koko kierros:

1. X2
2. 1
3. 1
4. X
5. 1X
6. X
7. X2
8. 1
9. 1
10. X2
11. 2
12. 1
13. X2


32 riviä 8€