Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 2.2.2019

Julkaistu: 01.02.2019 17:29


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 2.2.2019
Lauantain Vakio 1 -kierrkoksen kohteet löytyvät jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta. Ennakkoon haiskahtaa melko tasaiselta kierrokselta.

1. Everton - Wolverhampton


Ylemmän keskikastin kohtaamisessa Everton saa vieraakseen kaksi pistettä sarjataulukossa edellä olevan Wolvesin.
Viikolla molemmat nappasivat voiton. Wolves kaatoi vakuuttavasti West Hamin 3-0, kun taas Everton sai täyden pistepotin niukalla 1-0 voitolla Huddersfieldista.
Molemmat ovat pelanneet tasaisen vahvaa kautta, joskin Everton on hieman ailahdellut alakanttiin, kun taas Wolves on ollut positiivinen yllättäjä.
Wolves on onnistunut kahteen edelliseen peliin maalinteossa peräti seitsemästi, joka on huimasti yli sarjanousijoiden keskiarvon. Joukkue onkin pirteiden otteidensa myötä omissa papereissani valmis yllättämään Toffeesin.

Tulos: X2

2. Chelsea - Huddersfield


Chelsea koki kauden tähän asti pahimman nöyryytyksen keskiviikkona, kun Bournemouth kukisti sen peräti 4-0. Uusi hyökkääjähankinta Gonzalo Hiquain on joiden huhujen mukaan jo loukkaantunut, mutta sen ei pitäisi tässä kohtaamisessa näkyä.
Sarjajumbo Huddersfield on onnistunut edellisessä viidessä pelissään hankkimaan tasan yhden pisteen, ja maalinteossa joukkue onnistui yhtä monta kertaa.

Tulos: 1

3. Brighton - Watford


Sijalla 12 olevalla Brightonilla on alla kolme perättäistä tappiota. Viikolla jopa putoamiskamppailua kyävä Fulham kuritti Lokkeja 4-2 lukemin.
Yhdeksäntenä oleva Watford taipui viikolla niukasti Tottenhamille 2-1. Herhiläisten viime viikot eivät ole kuitenkaan sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, kun edellisestä viidestä pelistä voittoja on vain yksi.

Tulos: X2

4. Crystal Palace - Fulham


Sijalla 15 oleva Palace katkaisi orastavan tappioputkensa pelaamalla keskiviikkona Southamptonin kanssa 1-1 tasurin.
Fulham puolestaan katkaisi kolmen pelin tappiokierteen komealla voitolla Brightonista. Voitto oli lontoolaisille vasta kauden neljäs.
Fulhamin puolustuspeli on Valioliigan heikointa, mutta Palace on tuskaillut hyökkäyspelinsä kanssa läpi kauden. Osumia tullaan varmasti näkemään tälläkin kertaa, mutta uskon niiden tulevan tasatahtiin.

Tulos: X

5. Burnley - Southampton


Burnley on ManU:n ohella ollut viime viikkojen kuumin joukkue Valioliigassa. Edellisestä viidestä pelistä pisteitä irtosi 11, vaikka kaksi viimeisintä matsia päättyivätkin tasureihin. Tiistaina voittokin oli lähellä, mutta 0-2 johto Old Traffordilla suli lisäajalla.
Burnleyn kanssa tasapisteissä putoamisviivan yläpuolella kelluva Southampton on niin ikään oivassa vireessä. Neljän ottelun pisteputki ei edes syntynyt sarjan heikoimpia joukkueita vastaan.
Molempien joukkueiden käyrä on kehnon syyskauden jälkeen selvästi ylöspäin. Ennakkoon haiskahtaa todella tasaiselta väännöltä.

Tulos: X

6. Cardiff - Bournemouth


Putoajan paikalle jämähtänyt Cardiff on napannut vain yhden pisteen edellisestä neljästä pelistä, eikä joukkueen esitykset ole juurikaan viitanneet, että luvassa olisi parempaa.
Kymmenentenä oleva Bournemouth näyttää piristyneen pitkän heikon jakson jälkeen. Kaksi perättäistä voittoa maalierolla 6-0 on kova suoritus aina, mutta sen arvoa nostaa todellisesti Chelseaa vastaan nähty 4-0 esitys.
Bournemouth on selvästi paremmassa kunnossa tällä hetkellä, mutta joukkueen vierassaldon tuntien voitto ei välttämättä ole mikään riemumarssi.

Tulos: X2

7. Leeds - Norwich


Sarjakärki Leeds ja vieraana toisena oleva Norwich. Kumpikaan ei komeile kuntopuntarin kärjessä, mutta nousuhaaveet ovat molemmilla silti kirkkaat.
Klassisesti peli jota kumpikaan ei halua hävitä. Leeds pelaa ajoittain upeaa jalkapalloa Marcelo Bielsan oppien mukaan, Norwichilla taas pelit rönsyilevät enemmän, mutta Pukki pelastaa joukkueelle pisteet.
Tässä kamppailussa päivän kunto ja kokoonpanot ratkaisevat isosti. Mikäli tärkeitä pelaajia uupuu, voi vaakakuppi kääntyä toiselle. Leeds saa kuitenkin kotiyleisöltänsä voimaa.

Tulos: 1X

8. Birmingham - Nottingham


Sijalla 12 oleva Birmingham ei onnistunut viidellä viime kierroksella voittamaan peliäkään. Tasureita tuli sentään kolme.
Nottinghamillakaan ei sama jakso kulkenut mitenkään mieleenpainuvasti, kun kahden voiton kylkeen tuli kolme tappiota.
Birmingham on hävinnyt vain kahdesti kotonaan - tasureita on sen sijaan seitsemän. Ristiltä haiskahtaa tämäkin kamppailu ennakkoon.

Tulos: X

9. Hull - Stoke


Sijalla 13 nousseen Hullin pitkä tappioton putki tuli vihdoin päätökseensä, kun Blackburn kylvetti Tiikereitä 3-0.
Pari pykälää takana olevan Stoken toissa viikkoinen voitto ei siivittänyt joukkuetta parempaan lentoon, kun paluu tappioiden pariin tuli välittömästi Prestonin kustannuksella.
Hull on pelannut kevätkaudella todella pirteästi edellistä matsia lukuunottamatta. Stokesta ei voi sanoa samaa.

Tulos: 1

10. West Bromwich - Middlesbrough


Neljäntenä oleva WBA ja viidentenä majaileva Boro luottavat todella erilaisiin pelityyleihin. WBA kaataa vastustajia sarjan tehokkaimman hyökkäyksen voimin, Boro taasen luottaa yhdenkin maalin riittävän pisteisiin.
WBA on kotikentällään todella vaikea kaadettava, eikä Boro ole missään nimessä parhaimmillaan todella tehokkaita joukkueita vastaan. Sen puolustuspää on sarjan selvästi pitävin.

Tulos: 1X

11. Bristol - Swansea


Seitsemänneksi noussut Bristol porskuttaa neljän pelin voittoputkessa, jonka aikana sen verkko on soinut vain kerran.
Swansea puolestaan ei hävinnyt edellisellä viidellä kierroksella peliäkään, mutta jäi kolmesti tasapeliin.
Molemmilla on käynnissä väkevä jakso, mutta kumpikaan ei ole kohdannut viime kierroksella sarjan eliittiä.
Bristol on sijoitukseensa nähden melko kehno kotijoukkue, mutta viime ajat on kulkenut kotiyleisönkin edessä.

Tulos: 1X

12. Reading - Aston Villa


Putoajan paikalla oleva Reading onnistui voittamaan viidestä viime pelistään vain yhden. Joukkueen peli ei ole missään nimessä sarjan huonointa, mutta tiukkojen pelien kääntäminen tuntuu olevan mahdotonta.
Sarjan toiseksi tehokkain joukkue, Villa, on maaleihin suhtautettuna hieman yllättäenkin vasta kymmenes. Edellisestä viidestä pelistään se on hävinnyt vain yhden, ja joukkueella on kaikki saumat nousta vielä karsintahulinoihin mukaan. Se vaan vaatii tälläisistä otteluista pisteitä.

Tulos: 2

13. Sheffield United - Bolton


Kolmantena oleva United vastaan toiseksi viimeisenä oleva Bolton. Ei pitäisi olla mitään epäselvää, eikä olekkaan.
Vaikka Sheffield ei voittanut kahdesta edellisestä pelistään kumpaakaan, on sillä nyt mitä mainioin sauma palata takaisin voittojen tielle.

Tulos: 1

Vakio 1 2.2.2019 koko kierros:

1. X2
2. 1
3. X2
4. X
5. X
6. X2
7. 1X
8. X
9. 1
10. 1X
11. 1X
12. 2
13. 1


64 riviä 16€