Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 2.6.2018

Julkaistu: 01.06.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 2.6.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet kotimaan kolmelta korkeimmalta sarjatasolta.
Betsson Betsson

1. FC Honka - Ilves


Veikkausliigan seitsemäntenä oleva Honka koki edellisellä kierroksella kauden toisen tappionsa, kun HJK kukisti sen 3-2 Helsingissä.

Viidentenä oleva Ilves puolestaan lähtee otteluun kahden pelin voittoputkessa, kun se kaatoi PS Kemin ja TPS:n putkeen 2-0.

Nousijajoukkue Hongan pelissä on paljon hyvää, mutta joukkueella on vaikeuksia pelien kääntämisessä voitoksi. Espoolaiset ovatkin pelanneet jo kuusi tasapeliä.

Ilves ei mässäile tehoilla, mutta Jarkko Wissin joukkue toteuttaa pelisuunnitelmaa tarkasti.

Tulos: X

2. PS Kemi - FC Lahti


PS Kemi yllätti kaikki edellisellä kierroksella kaatamalla KuPSin vieraissa 3-2, nousten samalla pois jumbopaikalta. Muutoin kemiläisten kaudessa on ollut hyvin vähän positiivista.

Neljäntenä oleva Lahti on hävinnyt vain kerran kuluvalla kaudella. Mustat Kuhnurit paahtaa parhaillaan kuuden pelin pisteputkessa.

Lahti on ennakkosuosikki otteluun, mutta Kemi sai varmasti arvokasta boostia itseluottamukselle Kuopion reissulta.

Tulos: X2

3. IFK Mariehamn - Inter


Kahdeksantena oleva Mariehamn on kolmen matsin voitottomassa putkessa. Se on kuitenkin ollut yllättävän tehokas iskemään maaleja tällä kaudella, ja joukkue on jäänyt osumitta ainoastaan kauden avausottelussa Rovaniemellä.

Alisuorittanut Inter on pykälän ja kolme pistettä Mariehamnin perässä. Cupin voittaneen Interin omissa on soinut kahden edellisen matsin aikana peräti kuudesti.

Mariehamn on vierasjoukkueille aina ikävähkö paikka pelata, eikä Interin tuloskunto tällä hetkellä herätä juurikaan luottamusta.

Tulos: 1X

4. KTP - FC Haka


KTP ja Haka ovat molemmat seitsemällä pisteellä Ykkösen keskikastia.

Nousijajoukkue KTP on päässyt alkukauden melko helpolla, sillä se ei ole toistaiseksi kohdannut Ykkösen kärkijengejä.

Haka puolestaan osoitti kykyään edellisellä kierroksella kaatamalla toisena olleen KPV:n kotonaan 3-1.

KTP on toistaiseksi kotonaan tappioton, eikä Hakalla puolestaan ole vielä vierasvoittoa plakkarissa. Valkeakoskelaisten kokemus on kuitenkin Ykkösessä eri luokkaa KTP:n kanssa ja joukkue on saanut koneet käyntiin hiljalleen.

Tulos: X2

5. FF Jaro - EIF


Sarjataulukon kakkoseksi kiilannut Jaro pääsi kotonaan kunnolla vauhtiin ja iski AC Kajaanin maanrakoon 5-0 lukemin. Edellisessä kahdessa matsissaan Jaro onnistui maalinteossa yhteensä kymmenen kertaa.

EIF on Ykkösessä ainoa tappioton joukkue. Kausi alkoi 1-0 voitolla KTP:n kustannuksella, jota on seurannut neljä tasuria. EIF:n maaliero on käsittämättömästi 3-2 viiden pelatun matsin jälkeen.

Jaro on tällä hetkellä se joukkue, joka pystyy avaamaan EIF:n kiistämättä toimivan puolustuksen. Vieraiden pitäisi päästä myös myllyttämään omia hyökkäyksiä, mutta tällä hetkellä puolustusinto tuntuu vievän parhaimman terän.

Tulos: 1

6. KPV - AC Oulu


Kolmanneksi Haka-tappion myötä syösty KPV hakee paluuta pisteiden pariin. Kokkolalaisten kotisaldo on toistaiseksi voitto ja tasuri.

AC Oulu koki hieman yllättävänkin tappion viime kierroksella, kun Klubi 04 kukisti sen Helsingissä 1-0. Oululaisilla oli paikat ratkoa peli ensimmäisellä puoliskolla, mutta ruudin ollessa kosteaa joutuivat oululaiset toteamaan kauden kolmannenkin vieraspelin päättyvän tappioon kahden ensimmäisen tavalla.

Oulun pelistä puuttuu tällä hetkellä maltti ja järki, sillä materiaalin pitäisi kyllä riittää kärkiporukoiden haastamiseen.

Tulos: 1

7. FC Jazz - KäPa


Pirteästi kauden aloittanut Jazz on Kakkosen B-lohkon neljäntenä, mutta joukkue on edelleen ilman tappiota. Saldona tähän mennessä on kaksi voittoa ja kolme tasuria.

Kymmenentenä olevan KäPan saldo on puolestaan huomattavasti surullisempi. Neljä pistettä viidestä pelistä on kehno saldo, vaikka joukkue onkin pitänyt pelit tasaisina.

Molempien puolustuspeli on ollut tähän mennessä toimivaa, mutta KäPan hyökkäys on tukkoista. Helsinkiläiset ovat tehneet vain kolme täysosumaa tähän mennessä.

Tulos: 1

8. GrIFK - Kiffen


B-lohkon kärjessä viilettävä Grani avasi kautensa tasurilla Jazzin kanssa, mutta sen jälkeen joukkue on napannut neljä perättäistä voittoa. Vaikkei otteluohjelma olekkaan ollut vaikeimmasta päästä, on viime kaudella vielä Ykköstä pelannut joukkue selvästi lohkon parhaimmistoa.

Kehnosti ei ole Kiffenkään kauttaan aloittanut. Viidestä pelistä vain kahdeksan pistettä ja vain yksi tappio on kelpo saldo. Joukkueen tämän hetkinen peli ei kuitenkaan kanna kovinkaan kauas. Viidessä pelissä se on onnistunut maalinteossa vain kolmesti, ja mikäli tehot eivät kasva, voi pian olla edessä lisää tappioita.

Tulos: 1

9. KaaPo - MuSa


Kolmantena oleva Kaarinan Pojat on kerännyt kymmenen pistettä, mutta sillä on yksi peli valtaosaa enemmän pelattuna. KaaPon peleissä on verkot soineet molemmissa päissä ja joukkue kaipaakin tarkkuttaa pelaamiseensa.

Porilainen MuSa on seitsemäntenä ja se lähtee kamppailuun kahden matsin tappioputkessa. Myös MuSalle maalinteko on ollut tähän asti hankalaa, mutta puolustuspää on toiminut valtaosassa otteluita.

Tulos: 1

10. Klubi 04 - AC Kajaani


Ykkösessä sarjanousijat iskevät yhteen, kun pisteen päässä toisistaan olevat Klubi 04 ja AC Kajaani kohtaavat Helsingissä.

Klubi 04 otti hienon voiton edellisellä kierroksella, kun se kaatoi AC Oulun 1-0 ensimmäisen jakson ongelmista huolimatta.
Kajaani puolestaan koki Jarolle melko nolon 5-0 tappion.

Klubi on kotikentällään hyvä joukkue, ja se on jo osoittanut uskaltavansa haastaa kenet tahansa omalla pelitavallaan. Joukkue kärsii loukkaantumisista ja maajoukkuekomennuksista, ja nyt nuoren joukkueen sisältä täytyy nousta ratkaisijoita esiin.

Kajaani on hävinnyt molemmat vieraspelinsä tähän mennessä, eikä tuohon tilastoon taida muutosta tulla.

Tulos: 1X

11. JäPS - Jippo


Kakkosen A-lohkon keskikastin kamppailussa tasapisteissä olevat JäPS ja Jippo iskevät yhteen Järvenpäässä.

JäPS on hävinnyt kaikki kolme kotipeliään tähän mennessä surullisella 1-10 maalierolla. Jippo puolestaan on jämähtänyt tasuriin molemmissa vieraspeleissään.

Molemmat ovat venyttäneet maaliverkkoja hyvää tahtia alkukaudesta, ja lauantaina tullaan varmasti näkemään maaleja. Jippo lähtee paremmista asemista otteluun, mutta sen pitää onnistua tappamaan peli paikan tullen.

Tulos: X2

12. OLS - VIFK


Kakkosen C-lohkon yhdeksäntenä oleva OLS saa vieraakseen viidentenä majailevan VIFK:n.

Oululaiset lähtevät kamppailuun parin pelin pisteputkessa, ja erityisesti edellisen pelin tasuri SJK Akatemian kanssa varmasti lämmitti mieltä.
VIFK puolestaan palasi voittojen tielle parin tappion jälkeen kaatamalla heikon Närpes Kraftin 3-1.

OLS kaipaa ehdottomasti lisää tehoja pistääkseen kampoihin kärkijoukkueille. Nyt sen tehot eivät meinaa riittää otteluiden kääntämiseksi. VIFK on puolestaan pelannut huomattavasti tasaisemmin, ja sen puolustus on toiminut poislukien KuFu:n tekemät neljä maalia.

Tulos: 2

13. PK-37 - JS Hercules


Joukkueet ovat tasapisteissä C-lohkon keskikastissa, mutta Hercules on ylempänä paremman maalieron turvin.

Tasapeleittä vielä oleva Hercules on pelannut heikompia joukkueita vastaan hyvin, mutta kärkiporukoita se ei ole pystynyt pitämään aisoissa.

PK-37:n pelit ovat puolestaan pysyneet hieman tasaisempina, mutta joukkueen hyökkäys kaipaa tehoja. Viisi maalia kuuteen otteluun ei ole millään tavalla tyydyttävä saldo.

Tulos: X2

Vakio 1 2.6.2018 koko kierros:

1. X
2. X2
3. 1X
4. X2
5. 1
6. 1
7. 1
8. 1
9. 1
10. 1X
11. X2
12. 2
13. X2


64 riviä 16€