Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 2.6.2019

Julkaistu: 01.06.2019 12:26


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 2.6.2019
Poikkeuksellisesti sunnuntaina pelattavan Vakio 1 -kierroksen kohteet koostuvat kotimaan kolmelta korkeimmalta sarjatasolta.

1. KuPS -SJK


Neljäntenä oleva KuPS on ailahtelevan startin jälkeen päässyt hyvään vauhtiin, ja kuopiolaiset saivatkin kasaan kymmenen pistettä edellisestä viidestä matsista. Alla on tiukka voitto Ilveksestä.
Seitsemäntenä oleva SJK ei vieläkään näytä löytäneen tasaisuutta otteisiinsa. Seinäjokisilla on erinomainen kokoonpano ja kenties liigan kovin keskikenttä. Silti jälleen käynnissä on neljän voitottoman pelin putki, joista kolmessa se tosin venyi kuitenkin tasuriin.
KuPS on näistä kahdesta tehokkaampi, mutta vastapainona sen puolustus on vuotanut huolestuttavan paljon.
Tasurilta haiskahtaa ennakkoon, mutta hyökkäyskaksikkona Rangel & Karjalainen ansiosta KuPS on hienoinen suosikki omissa papereissani.

Tulos: 1X

2. Honka - KPV


Jo toiseksi noussut Honka on napannut kaksi vakuuttavaa voittoa putkeen, kun SJK ja Lahti kaatuivat. Vesa Vesaran miehistö tuntuu jatkaneen siitä mihin viime kaudella Espoossa jäätiin.
Sarjanousija KPV:n kausi on alkanut odotetun kivisesti, ja päävalmentaja Jarmo Korhonen saikin potkut kuluneella viikolla. Yhdeksästä pelistä kasatut kolme pistettä kertovat joukkueen olevan väärällä sarjatasolla.

Tulos: 1

3. IFK Mariehamn - FC Lahti


IFK Mariehamn katkaisi neljän pelin voitottoman putkensa kaatamalla tasuriautomaatti VPS:n saarella 1-0. Maarianhaminalaiset on ollut yllättävän tehokas joukkue, ja se onkin iskenyt jo 16 täysosumaa.
Pari pykälää IFK:n perässä sarjataulukossa oleva Lahti on voittanut vasta kahdesti. Kauden toinen tappio puolestaan tuli edellisessä pelissä Hongan vieraana. Lahdelta puuttuu selkeä ykköskärki, jotta joukkue pystyisi kamppailemaan oikeasti kärkikahinoissa.
IFK Mariehamn ei toistaiseksi ole ollut mikään maaginen kotijoukkue, mutta Ahvenanmaalle matkustaminen vaatii aina hieman erilaisia ponnistuksia vierasjoukkueelta, kuin mantereella matkustaminen. Rovaniemen ohella ehdottomasti viheliäisin vieraspelimatka.

Tulos: 1X

4. TPS - FF Jaro


Väkevästi kautensa Ykkösessä aloittanut TPS on sarjassa toisena, kärsittyään kauden ensimmäisen tappionsa keskiviikkona piikkipaikalla porskuttavalle Hakalle.
Neljäntenä oleva Jaro aloitti kauden kahdella voitolla, mutta sen jälkeen neljästä pelistä irtosi vain kolme pistettä. Jaro pelasi torstaina kotonaan tasurin TPV:n kanssa.
Jaron startti oli erinomainen, mutta ongelmat pelissä ovat alkaneet nostamaan päätään. TPS sai myös arvokkaan yhden huilipäivän enemmän, joka tuntuu varmasti, kun otteluiden välillä on näin vähän päiviä.

Tulos: 1

5. AC Oulu - MyPa


Ykkösen kolmenantena oleva AC Oulu on kokenut kauden ensimmäiset vaikeudet, kun neljän pelin pisteputki tuli päätökseensä, ja nyt alla on kaksi tappiota letkuun. Molemmat häviöistä tuli kuitenkin vain 1-0 lukemin, joten mitään varsinaista katastrofia ei ole päässyt syntymään.
Nousijajoukkue MyPa hävisi puolestaan kauden ensimmäiset neljä peliään, jonka jälkeen tuli avausvoitto MuSa:n kustannuksella, jota seurasi tasuri Kymenlaakson derbyssä KTP:n kanssa. MyPan ehdottomat heikkoudet löytyy puolustuspäästä, josta osoituksena päästetyt 15 maalia vain kuudessa pelissä.
Oulu ei ole tulivoimaisin joukkue sarjassa, mutta MyPan puolustuksesta löytyy varmasti aukkoja. Oululaiset sen sijaan taitavat itse puolustamisen salat.

Tulos: 1

6. TPV - AC Kajaani


Ykkösen häntäpään kamppailussa kolmanneksi viimeisenä oleva TPV isännöi sarjajumbo Kajaania. TPV:llä pisteittä on viisi, Kajaanilla puolestaan kolme.
Kummankaan puolustuspeli ei ole mitenkään täysin farssimaista. Esimerkiksi Kajaani on hävinnyt suurimman osan otteluistaan vain maalin marginaalilla. TPV puolestaan on päästänyt pallon maaliinsa vain niukasti yli kerran per peli keskiarvolla.
Tästä kamppailusta tuskin tullaan näkemään varsinaista ilotulitusta. Molemmat tietävät kamppailevansa hyvin todennäköisesti keskenään syksyllä sarjapaikasta, ja voitto olisi äärettömän tärkeä jo nyt.

Tulos: X

7. JIPPO - Reipas


Kakkosen A-lohkon keskikastin kamppailussa tappiottomat JIPPO ja Lahden Reipas iskevät yhteen.
JIPPO on pelannut viidestä pelistään peräti neljä tasan ja voittanut yhden. Lahdella on sama määrä matseja, mutta voitto enemmän.
Lahti on ihastuttanut tehoillaan, kun taas joensuulaisten raudanluja puolustus on päästänyt vasta yhden maalin. Rehellisesti sanottuna JIPPO on joutunut kovemmalle alkukauden vastustajien osalta. Se on napannut jo pisteet MP:ltä ja Klubi 04:ltä.

Tulos: 1X

8. FC Viikingit - PEPO


A-lohkossa keskikastissa oleva Viikingit aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta nyt käynnissä on kolmen pelin pisteputki. Nuo kaksi tappiota tulivat vielä sarjan kärjessä porskuttaville MP:lle ja Klubi 04:lle.
Kolmantena oleva PEPO on hävinnyt vasta kertaalleen. Se pelaa melko hyökkäysvoittoista peliä, mutta taitavan hyökkäyskalustonsa vuoksi siihen on myös varaa.
PEPOn kokemus ja laatu tällä tasolla tekee siitä omissa papereissani ennakkosuosikin. Viikingit on oisoittanut jo nyt ailahtelevuutta, ja mikäli peli menee hurlumheihin, sopii se vieraille.

Tulos: 2

9. FC Espoo - Pallo-Iirot


B-lohkon kärjessä viilettävä FC Espoo on kerännyt 13 pistettä ensimmäisestä viidestä pelistään. Espoolaisten verkkoon on tässä ajassa tehty ainoastaan kaksi maalia.
Keskikastin Pallo-Iirot on aloittanut kauden kaksijakoisesti. Hyviäkin matseja raumalaisilta on jo ehditty nähdä, mutta tasaisuutta ei vielä ole näkynyt. Sijoitus tulee varmasti myös kauden lopussa olemaan taulukon keskivaiheilla.

Tulos: 1

10. FC Jazz - KaaPo


Yhdeksäntenä oleva Jazz nappasi kauden toisen voittonsa torstaina kaatamalla EPS:n vieraissa 1-3. Porilaisten matseissa on nähty maaleja runsaasti, sillä Jazzin maaliero on kuuden pelin jälkeen 8-14.
Kolmantena oleva KaaPo on toistaiseksi tappioitta. Jos porilaisten peleissä nähdään maaleja, niin KaaPon ottelut ovat olleet aivan päinvastaisia. Kurinalainen joukkue pelaa oman pään tarkasti ja iskee tilaisuuden tullen.
Jazz on onnistunut iskemään maaleja lohkon heikompia nippuja vastaan, mutta jäänyt nollille heti vastuksen kovennuttua. Sama taitaa olla edessä sunnuntaina.

Tulos: 2

11. KäPa - EPS


Putoajan paikalla oleva KäPa on hävinnyt kolme kauden viidestä pelistään. Torstaina sillä oli saumansa GrIFK:ta vastaan, mutta maalinteko ei sujunut. Lisäajalla Jaakko Lepolalla oli paikka tasoittaa matsi 2-2:een, mutta keskikentän konkarin veto jysähti maalivahdin torjuntaan.
Kaksi pinnaa KäPaa enemmän kerännyt EPS ei ole toistaiseksi vakuuttanut. Alla oleva 1-3 kotitappio Jazzille oli melkoinen farssi. Erityisesti puolustuspään kanssa on tekemistä.
Todella nuorella nipulla liikkeellä oleva KäPa puolustaa hyvin, mutta sen hyökkäys on aivan liikaa nigerialaisen Akuvuon varassa. Mikäli EPS pitää kolme maalia iskeneen hyökkääjän aisoissa, ei käpyläläisille välttämättä jää juurikaan vaihtoehtoja.

Tulos: 1X

12. SalPa - TamU


B-lohkon neljäntenä oleva SalPa koki kauden ensimmäisen tappionsa reilu viikko sitten KaaPolle. Paluu voittojen tielle tapahtui kuitenkin nopeasti Honka 2:sen kustannuksella.
Sarjajumboksi jäänyt TamU on hävinnyt viidestä pelistään neljä, ja kausi näyttää uhkaavasti jäävän tamperelaisilta todella vaisuksi.
SalPalta vaaditaan melkoista tehottomuutta, etteivät pisteet jäisi Saloon.

Tulos: 1

13. RoPS 2 - PK-37


Kakkosen C-lohkon neljäntenä oleva RoPS porskuttaa neljän pelin pisteputkessa, jonka aikana se keräsi kymmenen pistettä. Edelliseen kahteen peliin rovaniemeläiset pöllyttivät maaliverkkoa peräti kahdeksasti.
PK-37 katkaisi kauden alusta startanneen neljän matsin tappioputkensa kaatamalla yhtä lailla heikon VPS 2:n selvin 3-0 lukemin. Koko kauden maalisaldon näyttäessä neljää ei kuitenkaan voida alkaa vielä hehkuttaa joukkueen hyökkäystä.
RoPS tulee voittamaan ottelun selkein lukemin.

Tulos: 1

Vakio 1 2.6.2019 koko kierros:

1. 1X
2. 1
3. 1X
4. 1
5. 1
6. X
7. 1X
8. 2
9. 1
10. 2
11. 1X
12. 1
13. 1


16 riviä 4€

50€ bonus + 100% kerroinkorotus ensimmäiselle yhdistelmävedolle!


Energybet antaa kaikille pelaajille jopa 50€ bonuksen, jonka voit käyttää ensimmäisen yhdistelmävetosi panostukseen. Samalla ensimmäinen yhdistelmävetosi kerroin tuplataan! Siirry Energybetille tästä tai lue lisää bonuksesta Energybet arvostelustamme.