Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 20.1.2018

Julkaistu: 19.01.2018 12:30


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 20.1.2018
Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta.

1. Burnley - Manchester United


Vaivihkaa kärkikuusikkoa kiusaamaan noussut Burnley on hiipunut tyystin. Joukkueen edellisestä voitosta on ehtinyt vierähtää jo reippaasti yli kuukausi, jonka aikana se on pelannut seitsemän perättäistä voitotonta ottelua.

Toisena oleva ManU puolestaan napsii tasaisesti pisteitä, mutta ei sen menokaan täysin ylivoimaista ole ollut. Edellisestä kymmenestä pelistä se voitti "vain" viisi.

Joukkueiden edellinen keskenäinen kohtaaminen oli Tapaninpäivänä, jolloin joukkueet tasasivat pisteet Old Traffordilla 2-2 lukemin.

Tulos: X2

2. West Ham - Bournemouth


Keskikastin West Ham on oivassa vireessä. Edelliset neljä peliä liigassa tuottivat kahdeksan pinnaa. Vain pisteen West Hamin perässä hönkivä Bournemouth teki täysin saman saman mittaisella jaksolla.

Bournemouth on kuitenkin onnistunut voittamaan vain kahdesti edellisen kymmenen pelin aikana. Kirsikat on myös pelannut melko heikosti vieraissa koko kauden.

West Ham ailahtelee edelleen. Vaikka joukkueen katastrofaalinen alkukausi kääntyikin valmentajavaihdoksen myötä parempaan, ei Hammers ole mitenkään järin luotettava.

Tulos: 1X

3. Stoke - Huddersfield


Putoamisviivan alapuolelle valahtanut Stoke on hävinnyt kolme sarjaottelua putkeen. Väliin mahtuu myös tappio cupissa Coventrylle. Noiden neljän pelin maalisaldo oli surullinen 2-11.

Paljon paremmin ei mene alemman keskikastin Huddersfieldillä. Valioliigassa voitoton putki on viiden pelin mittainen. Edellisellä kierroksella Huddersfield romahti kotonaan, kun West Ham kävi noutamassa pisteet 4-1 tuloksella.

Stoke on pelannut kotonaan huomattavasti vieraskamppailuita paremmin. Joukkueen puolustuspeli on kuitenkin todella hukassa. Päästettyjen maalien (50) määrä on selvästi Valioliigan heikoin.

Tulos: X

4. Leicester - Watford


Kahdeksantena oleva Leicester näyttää onnistuneen taittamaan heikon vaiheensa. Toissakierroksella kaatui Huddersfield ja viikko sitten Ketut onnistui nipistämään pisteen vierasottelusta Chelsean kanssa.

Kymmenententä oleva Watford on myös laman kourissa. Edellisestä viidestä Valioliigan kamppailusta voittoja tuli tasan yksi. Edellisestä kymmenestä pelistään Herhiläiset hävisi peräti kuusi.

Joukkueet kohtasivat Tapaninpäivänä, jolloin Watford oli kotonaan etevämpi. Nyt taitaa olla Leicesterin vuoro napata kotivoitto.

Tulos: 1

5. Everton - West Bromwich


Yhdeksäntenä oleva Everton rämpii syvissä vesissä. Edellisestä viidestä pelistä saldona oli kaksi pistettä. Kolme edellistä matsiaan Toffees hävisi.

Toiseksi viimeisenä oleva WBA on pelannut pitkään todella alakanttiin. Viime lauantaina Brightonilta napatut kolme pistettä oli ensimmäinen voitto Valioliigassa sitten elokuun.

Everton on materiaaliltaan näistä joukkueista selvästi parempi. Joukkue vahvisti hyökkäystään tammikuun siirtoikkunassa, ja nyt sillä on oiva mahdollisuus taittaa tappiokurssinsa.

Tulos: 1

6. Arsenal - Crystal Palace


Kuudentena oleva Arsenal on onnistunut voittamaan vain yhden edellisestä viidestä pelistään. Viime sunnuntaina tullut tappio Bournemouthille oli melkoinen shokki Mestareiden Liigasta haaveileville lontoolaisille.

Crystal Palace on puolestaan hyvässä vedossa. Edelliset viisi peliä tuottivat kahdeksan pistettä.

Arsenal on toki ennakkosuosikki materiaalinsa ansiosta, mutta Lontoon paikalliskamppailut ovat aina oma maailmansa. Palace kärsii loukkaantumisista, Arsenal puolestaan Alexis Sanchezin ympärillä pyörivästä mediamyllystä.

Tulos: 1X

7. Wolverhampton - Nottingham


Championshipin kärjessä jo kymmenen pisteen eron kakkoseen repinyt Wolves etenee huimaa tahtia kohti sarjanousua. Vain totaalinen sulaminen voi pilata joukkueen kevään.

Keskikastin Nottingham puolestaan on menettänyt vuodenvaihteen tietämillä otettaan. Edelliset viisi peliä tuottivat vain kaksi pistettä.

Tulos: 1

8. Aston Villa - Barnsley


Neljäntenä oleva Villa taittoi heikomman vaiheen ja joukkue porskuttaa kolmen matsin voittoputkessa, jonka aikana omissa ei kolissut kertaakaan.

Sijalla 19 majaileva Barnsley on neljän ottelun tappiottomassa putkessa, joista kolme tosin päättyi tasapeliin.

Villa on läpi kauden ollut todella väkevä kotijoukkue, ja se onkin otteluun selvä ennakkosuosikki.

Tulos: 1

9. Reading - Brentford


Sijalla 18 oleva Reading on pelannut sarjassa jo seitsemän perättäistä voitotonta ottelua. Keskikastin Brentford puolestaan on hävinnyt vain kahdesti edellisen kymmenen pelin aikana.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet melko runsasmaalisia otteluita, ja varsinkin Brentford pelaa huomattavan usein tasan. Vierasjoukkue on selvästi paremmassa vireessä, mutta tasapelikään ei olisi mikään yllätys.

Tulos: X2

10. Leeds - Millwall


Seitsemäntenä oleva Leeds on tahkonnut kolme perättäistä matsia voitotta. Alemman keskikastin Millwallilla puolestaan on yksi voitto edelliseen viiteen peliin.

Leeds pelasi todella väkevän joulukuun, mutta vuosi 2018 ei ole lähtenyt käyntiin ihan toivotulla tavalla. Millwallilla on vielä avausvoitto vieraista saavuttamatta, joten Leedsillä on erinomainen sauma palata takaisin voittojen pariin.

Tulos: 1

11. QPR - Middlesbrough


Hyvään vireeseen äitynyt QPR lähtee kamppailuun kaksi perättäistä voittoa alla. Kärkikahinoihin hamuava Middlesbrough puolestaa kärsi edellisellä kierroksella tappion Fulhamille.

Middlesbrough voitti kauden avauskohtaamisen 3-2, mutta nyt QPR pääsee iskemään kotietunsa turvin. Lontoolaiset on pelannut kotikentällään vahvasti, mutta joukkueen otteista paistaa läpi epätasaisuus.

Tulos: 12

12. Bolton - Ipswich


Putoamisviivan yläpuolelle itsensä kammennut Bolton voitti edellisestä viidestä pelistään kolme. Hyvin kaksijakoista kautta pelaava joukkue on napannut kauden kuudesta voitostaan peräti viisi kotikentällään.

Keskikastin Ipswich katkaisi neljän ottelun voitottoman putkensa edellisellä kierroksella, kun se kaatoi Leedsin niukasti 1-0. Ipswich ei ole vakuuttanut vierasotteluissa, joista se on poistunut häviäjänä peräti kahdeksan kertaa.

Tulos: 1

13. Norwich .- Sheffield United


Keskikastin Norwich on äitynyt Championshipissä neljän ottelun pisteputkeen. Kanarialinnut joutui kuitenkin uurastamaan keskiviikkona Cupissa aina rangaistuslaukauksille asti venyneen ottelun Chelsean kanssa, jossa Valioliigan hallitseva mestari oli lopulta etevämpi.

Kuudentena oleva Sheffield on puolestaan pelannut kolme voitotonta ottelua putkeen. Noista kolmesta kohtaamisesta ainoastaan Derby oli top 15-joukkue, joten aivan parasta suoritusta ei viime viikkoina ole nähty.

Tulos: 1X

Vakio 1 20.1.2018 koko kierros:

1. X2
2. 1X
3. X
4. 1
5. 1
6. 1X
7. 1
8. 1
9. X2
10. 1
11. 12
12. 1
13. 1X


64 riviä 16€