Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 20.10.2018

Julkaistu: 19.10.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 20.10.2018
Maaottelutauko on ohi ja Vakio 1 -kierroksen kohteisiin palaavat jälleen ottelut Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta.
Betsson Betsson

1. Manchester City - Burnley


Valioliigan kärjessä viilettävän Cityn alkukausi on ollut vakuuttava. Vaikka lukuisat sen pelaajat olivatkin tulessa maaottelutauolla, ei laajan ringin omaavassa joukkueessa pitäisi näkyä väsymystä.

Kohti keskikastia kohonnut Burnley starttasi kauden heikosti, mutta nyt sillä on käynnissä kolmen pelin pisteputki, jonka aikana irtosi kauden toistaiseksi ainoat voitot.

Vaikka Burnley onkin parantanut, ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä.

Tulos: 1

2. West Ham - Tottenham


Heikosti startannut West Ham pääsi jo kolmen pelin pisteputkeen, mutta paluu tappioiden pariin tuli edellisellä kierroksella, kun Brighton kukisti sen 1-0.

West Hamin hyökkäys on näyttänyt ajoittain todella hyvältä, mutta tehot ovat tulleet liiaksi ryppäissä. Hammers onnistui kuitenkin nipistämään pisteen Chelsealta ja kaatamaan ManU:n.

Viidentenä oleva Tottenham porskuttaa kolmen pelin voittoputkessa. Vastus noissa peleissä ei tosin ole ollut sarjan parempaa puoliskoa. Spurs on kärsinyt loukkaantumisista, ja kenties otteissa on ollut myös ripaus MM-kisoista johtuvaa väsymystä.

West Ham on onnistunut horjuttamaan jo kahta suurseuraa, mutta Tottenhamia vastaan edes piste vaatii täydellistä onnistumista.

Tulos: X2

3. Wolverhampton - Watford


Seitsemäntenä oleva Wolves on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kerran, ja edellisestä viidestä pelistään se voitti neljä. Portugalilaisen Nunon luotsaama Wolves pelaa tarkkaa peliä, josta kielii kahdeksan pelatun kierroksen jälkeinen maaliero 9-6.

Kauden upeasti aloittanut Watford on taantunut pahasti. Kausi alkoi neljällä perättäisellä voitolla, mutta viimeisestä neljästä pelistä pistepussi onkin karttunut tasan yhden tasurin verran.

Watfordkaan ei juhli maalimäärillä, mutta sen puolustus on pysynyt yhtä notkahdusta vaille kasassa alkukauden.

Tulos: 1X

4. Bournemouth - Southampton


Kuudentena oleva Bournemouth lähtee kamppailuun kahden pelin voittoputkessa. Kirsikoiden hyökkäys on ollut positiivinen yllätys, sillä joukkue on onnistunut maalinteossa jo 16 kertaa.

Sijalla 16 olevan Southamptonin suunta on päinvastainen. Joukkue on kolmen pelin tappioputkessa, jonka aikana Pyhimykset ei tehnyt maaliakaan. Hyökkäyspeli on tosin tökkinyt koko kauden ajan, ja vastustajan maaliverkko on pöllynnyt toistaiseksi vasta kuudesti.

Tulos: 1

5. Newcastle - Brighton


Todella heikosti kautensa aloittanut Newcastle on onnistunut nappaamaan vasta kaksi pistettä. Avausvoitto oli jo lähellä viime kierroksella, kun Harakat järkytti Old Traffordin yleisöä johtamalla Manchester Unitedia jo 0-2. ManU kuitenkin ryhdistäytyi ja käänsi ottelun loppulukemiksi 3-2.

Alemman keskikastin Brighton on edennyt piste per peli tahdissa. Kauden toinen voitto irtosi niukalla 1-0 voitolla West Hamista ennen maaottelutaukoa.

Newcastle on kärsinyt hankalasta otteluohjelmasta, ja avausvoitto on varmasti tulossa, kun Rafa Benitezin joukkue kohtaa enemmän omaa tasoa vastaavia joukkueita. Hyökkäyspeli ei ole ollut toistaiseksi erikoista, mutta ManU-kamppailussa se väläytteli jo potentiaaliaan.

Tulos: X

6. Cardiff - Fulham


Valioliigan jumbona oleva Cardiff on Newcastlen kanssa kahdessa pisteessä, mutta walesilaisten maaliero on heikompi. Nousijajoukkue on onnistunut maalinteossa vasta neljästi, mutta omissa on soinut peräti 17 kertaa.

Paljoa paremmin ei mene Fulhamilla, jolla on viisi pistettä. Lontoolaiset ovat onnistuneet sentään voittamaan jo kertaalleen, mutta omissa on soinut 21 kertaa, mikä on Valioliigan heikoin lukema.

Fulham on väläytellyt hyökkäyspäässä, kun taas Cardiffin hyökkäyksen on vaikea nähdä uhkaavan edes lontoolaisten heikkoa puolustusta.

Tulos: X2

7. Huddersfield - Liverpool


Huddersfield on kolmas joukkue vielä ilman voittoa. Tasureita joukkue on napannut kolme.

Liverpool marssi voitosta voittoon alkukauden, kunnes se jäi tasuriin Chelsean ja Manchester Cityn kanssa, mikä ei missään nimessä ole mikään häpeä.

Pool sai maaottelutauolla ikäviä uutisia, kun Sadio Mane loukkasi peukalonsa, mikä vaati leikkaushoitoa. Jurgen Kloppilla riittää silti runsaasti palasia palapeliinsä.

Tulos: 2

8. Brentford - Bristol


Seitsemäntenä oleva Brentford aloitti kauden väkevästi, mutta edellisestä viidestä pelistään se jämähti peräti neljässä tasapeliin.

Keskikastin Bristol kasasi edellisestä viidestä pelistä kaksi pistettä. Maalinteko on tökkinyt viime viikkoina.

Brentford on sarjan toiseksi paras kotijoukkue, mutta voittaminen on tällä hetkellä kovan työn takana. Nyt olisi oiva sauma palata täyden pistepotin pariin.

Tulos: 1X

9. Nottingham - Norwich


Viidentenä oleva Nottingham on hävinnyt vasta kerran, mutta jäänyt tasapeliin peräti seitsemästi.

Yhdeksäntenä oleva Norwich pääsi jo hyvään vauhtiin voittoputken myötä, mutta edelliset kaksi peliä sujuivat voitotta. Joukkueen ympärillä koettiin pelon hetkiä, kun Kanarialintujen ykköspyssy, Teemu Pukki, linkutti vaihtoon Kreikka-pelissä jo pelin alkupuolella. Pukin lihasvamma ei kuitenkaan ole ilmeisen paha, mutta pelaaminen lauantaina on vielä vaakalaudalla.

Nottingham on hienoinen ennakkosuosikki, mutta tasuri tuntuu ennakkoon todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Tulos: 1X

10. Stoke - Birmingham


Sijalle 14 noussut Stoke on päässyt nousujohteiseen vauhtiin. Stoke lähtee kamppailuun kahden pelin voittoputkessa sen kaadettua Boltonin ja Norwichin. Noissa peleissä erityisesti Stoken puolustuspeli näytti löytäneen yhteisen sävelen hankalan alkukauden jälkeen.

Kolme sijaa Stoken perässä väijyvä Birmingham on pelannut peräti kahdeksan tasuria. Se on hävinnyt vasta kahdesti ja onnistunut napsimaan pisteitä sarjan kärkiporukoiltakin.

Stoken hyvä vire tekee siitä ennakkosuosikin. Läpihuutojuttu pelistä ei ole kuitenkaan tulossa, sillä Birmingham on kenties sarjan sitkein nippu.

Tulos: 1X

11. Wigan - West Bromwich


Keskikastin Wiganilla on alla kolmen voitottoman ottelun jakso. Erityisesti viimeisimpänä tullut 4-0 tappio putoajan paikalla olevalla Prestonille oli nolo.

Toisena oleva WBA porskuttaa edelleen väkevästi. Suoraa paluuta korkeimmalle sarjatasolle hamuava joukkue napsi 13 pistettä edellisestä viidestä kamppailusta.

WBA on selvästi sarjan tehokkain joukkue ja se on iskenyt jo 31 osumaa.

Tulos: 2

12. Aston Villa - SwanseaAlemman keskikastin Aston Villalla on käynnissä neljän pelin voitoton putki. Viimeisimpänä alla on niukka 2-1 tappio Millwallille.

Muutaman pykälän edellä oleva Swansea ei ole kuntopuntarissa paljoakaan edellä. Viimeisestä viidestä pelistä Joutsenet voitti tasan kerran.
Villa on hävinnyt kotonaan vain kerran, kun taas Swansea on poistunut vain kerran vieraskamppailusta ilman pistettä.

Tulos: X

13. Derby - Sheffield United


Kahdeksantena oleva Derby saa vieraakseen sarjakärki Sheffield Unitedin.

Melko vähämaalisia pelejä vääntävä Derby hävisi vain kerran edellisen viiden kierroksen aikana, mutta voittojakin irtosi samassa ajassa vain yksi.

Sheffieldillä puolestaan on päällä neljän pelin voittoputki. Sheffield ei paukuta samanlaisia tehoja kuin vaikkapa WBA, mutta joukkue taitaa tiukkojen pelien kääntämisen edukseen.

Derby osaa puolustaa, joten sillä on kaikki avaimet kamppailla pisteistä.

Tulos: X

Vakio 1 20.10.18 koko kierros:

1. 1
2. X2
3. 1X
4. 1
5. X
6. X2
7. 2
8. 1X
9. 1X
10. 1X
11. 2
12. X
13. X


64 riviä 16€