Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 21.7.2018

Julkaistu: 20.07.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 21.7.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen kotimaan kolmelta korkeimmalta sarjatasolta.

1. RoPS - SJK


Joukkueet kohtasivat vajaa pari viikkoa takaperin, jolloin SJK oli Seinäjoella parempi 2-1 lukemin.

Tuota kamppailua rovaniemeläisten päävalmentaja Toni Koskela piti omiltaan kovin epäonnistuneena, kun taas SJK pelasi kenties parhaan pelinsä kuluneella kaudella. RoPSin kavennus syntyi vasta ottelun lisäajalla.

Toisena oleva RoPS on läpi kauden nojannut oivalliseen puolustuspeliin, eikä sitä yllätetä useasti kahta kertaa ottelussa. SJK on puolestaan tuskaillut maalinteon kanssa, joka on seinäjokisten materiaaliin verrattuna ollut vaisua.

RoPS on pelannut kotonaan läpi kauden vakuttavasti, kun taas SJK on onnistunut voittamaan vieraissa vain kerran.

Tulos: 1X

2. Honka - TPS


Kolmantena oleva Honka pelasi pitkän hyvän jakson, mutta kahdesta edellisestä pelistä espoolaiset eivät voittaneet kumpaakaan. Ensiksi VPS katkaisi Hongan vuosien mittaisen tappiottomien kotipelien putken ja sen jälkeen joukkue tasasi pisteet Kemissä.

Peliään parantanut TPS joutui tyytymään tappioon Klubin vieraana viime lauantaina. Toki ennakkoon TPS oli selvä altavastaaja, mutta keskellä europelejä oleva Klubi oli ottelussa yllätettävissä. Valmentaja Mika Laurikainen kommentoikin ottelun jälkeen, että mies olisi ollut erittäin tyytyväinen yhteen pisteeseen.

TPS:n vierassaldo on kuitenkin sarjan heikoin, eikä Hongan hyvä meininki ole hävinnyt minnekkään parin voitottomankaan pelin myötä.

Tulos: 1

3. HIFK - EIF


Ykkösen kärjessä porskuttava HIFK on voittanut peräti kahdeksan kauden 12 pelistä. Toisena oleva EIF sen sijaan on hävinnyt vain kerran, mutta pelannut runsaasti tasapelejä. Eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä.

Molemmat ovat päästäneet vain kahdeksan takaiskua tähän mennessä, mikä on Ykkösen selvästi kovin luku.

Kauden avauskohtaamisessa päädyttiin Tammisaaressa tasapeliin, eikä se olisi nytkään mikään yllätystulos. Kotijoukkueen vahva vire antaa sille kuitenkin myös oivan mahdollisuuden jälleen yhteen kotivoittoon.

Tulos: 1X

4. KPV - Haka


KPV koki kahden voiton jälkeen niukan 1-0 tappion EIF:lle edellisellä kierroksella.

Kolmantena olevan KPV:n vanavedessä oleva Haka on sen sijaan kolmen pelin pisteputkessa, kun EIF-tasuria seurasi voitot Oulusta ja Kajaanista.

KPV on HIFK:n ohella ainoa tappioton kotijoukkue tällä kaudella. Kokkolalaiset ovat keränneet kunnioitetettavat 16 pistettä 18 mahdollisesta kotikentällään.

Haka on pelannut vieraissa tasaisen varmasti, muttei mitenkään erityisen vakuuttavasti.

Tulos: 1X

5. KTP - JJK


Keskikastin KTP on kolmen pelin pisteputkessa, jonka aikana sen pistesaldo on kasvanut seitsemällä.

Yhdeksäntenä oleva JJK lähtee puolestaan otteluun kahden pelin tappiot niskassaan.

Molemmat ovat pelanneet melko runsasmaalisia otteluita, mutta JJK:n pelistä puuttuu tasaisuus. Nuoren joukkueen usea pelaaja opettelee vasta pelaamaan aikuisten tasolla, kun taas kokemusta tihkuvasta KTP:sta löytyy monia rutinoituneita ratkaisijoita.

Tulos: 1

6. MyPa - PEPO


Kakkosen A-lohkon kuudentena oleva MyPa saa vieraakseen lohkon suvereenin kärkijoukkueen PEPOn.

Edellisestä viidestä pelistään MyPa hävisi vain yhden, kun taas PEPO jatkaa edelleen tappiotonta kauttaan.

MyPan peleissä on nähty runsaasti maaleja molempiin päihin. PEPO puolestaan pelaa äärimmäisen kurinalaista puolustuspeliä, ja pallo onkin saatu sen verkkoon vain seitsemän kertaa.

PEPO on kuitenkin onnistunut voittamaan vieraissa vain kerran. Neljästi se on jäänyt tasapeliin. Risti haiskahtaa jälleen todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Tulos: X2

7. FC Viikingit - FCV


Neljäntenä olevat Viikingit on pelannut viime viikot heikosti. Edelliset viisi peliä tuottivat helsinkiläisille vain neljä pistettä. Noissa matseissa vastukset ovat tosin olleet sarjan kovimpia.

Kahdeksantena oleva FCV on puolestaan kolmen pelin pisteputkessa. Tasuri Gnistanin kanssa ja voitto Mikkelin Kissoista olivat hyviä suorituksia, mutta tasuri LPS:n kanssa jätti varmasti jotain hampaankoloon.

Viikingit on sarjan toiseksi tehokkain joukkue, kun taas FCV on päästänyt toiseksi vähiten maaleja. FCV on myös hieman yllättäen toistaiseksi sarjan paras vierasjoukkue.

Lauantain kamppailusta tulee varmasti tasainen, vaikka vastakkain onkin kaksi hyvin erityyliseen jalkapalloon pelinsä perustavaa joukkuetta.

Tulos: 1X

8. NJS - JäPS


Kymmenentenä oleva NJS on pelannut jo kuusi voitotonta peliä putkeen, jonka aikana pistesaldo parani tasan kahdella pisteellä.

JäPS puolestaan hävisi vain kerran edellisen viiden kierroksen aikana. Järvenpääläiset ovat hurjastelleet jo 30 täysosumaa tähän mennessä.

NJS on on hävinnyt kotonaan vain kerran, mutta sen puolustuspeli tuskin kestää järvenpääläisten myllytystä täyttä 90-minuuttista.

Tulos: 2

9. Gnistan - PKKU


Toisena oleva Gnistan on tasapisteissä kärkijoukkue PEPOn kanssa. Suurilukuisen (4-1) JäPS-tappion jälkeen Gnistan on pelannut kaksi tasuria ja voittanut kertaalleen.

Sijalla 11 oleva PKKU on päässyt hyvään vireeseen. Edellisestä neljästä pelistä irtosi peräti kahdeksan pistettä, ja erityisesti tasurit MyPan ja MP:n kanssa osoittivat joukkueen potentiaalia.

Gnistanin rutiini taitaa olla kuitenkin turhan kova. Takaisin ykköseen haluava Kipinä on lohkon selvästi taitavimpia joukkueita, ja siihen PKKU:n on hankala vastata.

Tulos: 1

10. LPS - MiPK


Sarjajumbo LPS sai kauden ensimmäiset pisteensä kolmen edellisen kierroksen aikana. Maaliton tasapeli PEPOn kanssa oli melkoinen pommi, eikä 2-2 tulos FCV:n kanssa myöskään voinut olla pettymys helsinkiläisille.

Yhdeksäntenä oleva Mikkelin Pallokissat lähtee puolestaan kamppailuun alla kaksi tappiota.

MiPK vei kauden avauskohtaamisen tyylipuhtaasti 3-0 kotonaan. Joukkueen vierassaldo on todella kehno, mutta LPS vaikuttaa parista tasurita huolimatta edelleen olevan aivan väärällä sarjatasolla.

Tulos: 2

11. HJS - Honka Akatemia


Kakkosen B-lohkon viimeisenä oleva HJS on voittanut vain kahdesti tällä kaudella, loput kymmenen peliä ovat päättyneet tappioon.

Neljäntenä oleva Honka on puolestaan pelannut melko tasaiseen tahtiin. Nousukamppailuun tuskin on tällä pelillä asiaa, mutta ei ero ainakaan vielä mikään mahdoton ole.

Tulos: 2

12. KaaPo - FC Espoo


Seitsemäntenä oleva KaaPo aloitti kauden vahvasti, mutta edellisestä viidestä pelistä kaarinalaiset voittivat vain yhden.

Pykälän KaaPon edellä oleva FC Espoo ei ole vieläkään pelannut yhtään tasuria. Voittoja ja tappioita tulee vuoronperään.

KaaPo on poikkeuksellisesti pelannut vasta neljä kotipeliä, joista se hävisi ainoastaan yhden. Espoolaisten vierassaldo on puolestaan surullinen - viidestä pelistä voitto ja neljä tappiota.

Tulos: 1

13. JBK - TP-47


C-lohkossa hyvään vireeseen päässyt JBK on kohennellut asemiaan lohkon keskikastissa kolmen perättäisen voiton myötä. 9-1 maaliero kolmeen peliin kielii joukkueen hyvästä kunnosta, vaikkei vastus noissa peleissä ollutkaan lohkon kärkipäästä.

Lohkon jumboksi jämähtänyt TP-47 lähtee puolestaan kamppailuun kolmen pelin tappioputkessa. Vain kertaalleen tällä kaudella voittaneiden torniolaisten vierassaldo on varsin surullinen - seitsemän hävittyä ottelua maalierolla 5-22.

Tulos: 1

Vakio 1 21.7.2018 koko kierros:

1. 1X
2. 1
3. 1X
4. 1X
5. 1
6. X2
7. 1X
8. 2
9. 1
10. 2
11. 2
12. 1
13. 1


32 riviä 8€