Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 22.12.2018

Julkaistu: 21.12.2018 21:14


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 22.12.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta. Erityisellä mielenkiinnolla seurataan valmentajaa vaihtaneen Manchester Unitedin otteita.
Betsafe Betsafe

1. Manchester City - Crystal Palace


Toiseksi tipahtanut City korjasi kurssinsa kauden avaustappion jälkeen välittömästi kaatamalla Evertonin 3-1. Cityn puolustus ei tosin ollut Evertonia vastaan vakuuttavimmillaan.
Alemman keskikastin Palace katkaisi kahden ottelun tappioputkensa kukistamalla Leicesterin 1-0. Vasta 14 maalia tällä kaudella tehneen nipun ongelmat piilevät tehottomuudessa.

Tulos: 1

2. Chelsea - Leicester


Neljäntenä oleva Chelsea jatkoi City-voiton viitoittamalla tiellä kaatamalla Brightonin vieraissa 1-2. Lievistä vaivoista kärsinyt Eden Hazard onnistui pitkästä aikaa maalinteossa ja alusti vielä Chelsean toisen osuman.
Keskikastin Leicester koki toisen peräkkäisen tappionsa, kun Crystal Palace oli parempi 1-0. Kettujen pari edellistä kuukautta on ollut pelillisesti kovin nihkeää ja erityisesti maalinteko on ollut ajoittain ylitsepääsemättömän vaikeaa.
Leicesterin puolustuspeli on onnistunut venymään jo useasti, mutta hyvässä kunnossa olevaa Chelseaa se tuskin onnistuu uhkaamaan.

Tulos: 1

3. Bournemouth - Brighton


Sijalla 11 oleva Bournemouth on hävinnyt edellisestä viidestä pelistään neljä. Tappiot tosin tulivat tällä hetkellä seitsemän joukossa oleville joukkueille.
Pari pykälää takana hönkivällä Brightonilla on niin ikään orastava kahden pelin tappioputki käynnissä. Yllättävää tappiota Burnleylle seurasi yllättävän niukka häviö Chelsealle.
Brighton pelaa puolustuksen kautta, mikä sopii Bournemouthille erinomaisesti tähän väliin. Kirsikoiden hyökkäyspeli on ollut ajoittain todella näyttävää ja tehokasta, mutta sarjan isoja ei joukkueesta vielä ole haastamaan. Brighton on sen sijaan vastuksena paljon sopivampi.

Tulos: 1X

4. West Ham - WatfordNeljän ottelun voittoputkeen äitynyt West Ham on vaivihkaa noussut jo yhdeksänneksi. Vastus ei noissa neljässä matsissa ollut sarjan eliittiä, mutta lontoolaisten peli on silti ollut ilahduttavaa, erityisesti hyökkäyksen osalta.
West Hamin kanssa tasapisteissä oleva Watford onnistui nappaamaan täyden pistepotin pitkästä aikaa, kun Cardiff kaatui monien vaiheiden jälkeen 3-2. Hyvän alkukauden pelanneen Watfordin käyrä on ollut joulua kohden alaspäin, kun taas West Ham on petrannut peliään.
Watford on onnistunut voittamaan vieraskentällä vasta kahdesti kuluvalla kaudella, eikä sen peli ole ollut enää viikkoihin alkukauden tasolla. Pari edellistä kierrosta silti antoi taas positiivisia merkkejä.

Tulos: 1X

5. Huddersfield - Southampton


Neljän ottelun tappioputkessa tarpova Huddersfield on vain pisteen sarjajumbo Fulhamin edellä. Koko kausi on ollut joukkueelle yhtä tervanjuontia - maalejakin on syntynyt vain kymmenen.
Valmentajavaihdoksen myötä Southampton näyttää piristyneen. Viime sunnuntaina Pyhimykset yllätti kotonaan peräti Arsenalin, kun Danny Ings iski kaksi osumaa lopulta 3-2 päättyneessä pelissä.
Sotonin alkukausi on ollut liki yhtä katastrofaalinen kuin Huddersfieldin. Joukkueiden välinen ero on vain kaksi pistettä, mutta haluan uskoa ettei Arsenalin kaataminen ollut täysin sattumaa. Valmentajavaihdoksella on usein todella iso merkitys lyhyellä aikavälillä. Kenties Southamptonin nousu on alkanut?

Tulos: 2

6. Newcastle - Fulham


Sijalla 14 oleva Newcastle nappasi puolet kauden voitoistaan viiden viime kierroksen aikana kaatamalla Burnleyn ja Huddersfieldin. Rafa Benitezin miehistö pelaa tasaisia matseja, mutta karmaiseva alkukausi näkyy edelleen sarjataulukossa.
Sarjajumbo Fulham on taas kahden pelin tappioputkessa. Lontoolaisten puolustaminen on todella heikkoa, josta osoituksena peräti 42 päästettyä maalia.
Newcastle on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue, Fulham taas kirkkaasti heikoin vieraissa. Kotijoukkueen pelitapa riittää kyllä tästä täyteen pistepottiin.

Tulos: 1X

7. Cardiff - Manchester United


Nousijajoukkue Cardiffin taso on heitellyt läpi alkukauden. Välillä se onnistuu kiusaamaan isompiaan, välillä peli ei kulje laisin. Joukkue on kaksi pistettä ensimmäisen putoajan yläpuolella - ja täysin ansaitusti.
Kierroksen isoin mielenkiinto kiinnittyy varmasti vierasjoukkueen vaihtopenkille. Entinen ManU:n supervaihtomies Ole-Gunnar Solskjaer otti vetovastuun loppukaudeksi, kun Jose Mourinholle annettiin vihdoin monoa Liverpoolille kärsityn tappion jälkeen.
Ajoitus ei silti olisi voinut olla parempi tehdä valmentajavaihdos. ManU:n seuraavat neljä vastusta ei ole sarjan kärkipäästä. Ole-Gunnarilla on erinomainen sauma siivittää joukkue välittömästi voittoputkeen, mikä ruokkisi jatkoa huomattavalla tavalla.
ManU:n materiaali ei ole sarjan paras, mutta silti se on alisuorittanut monilta osin. Myös Mourinhon peluutus oli ajoittain todella kyseenalaista. Onkin hauska nähdä saako Paul Pogba MM-kisoissa nähdyn tason taas päälle?

Tulos: 2

8. Rotherham - West Bromwich


Sijalla 20 oleva Rotherham on pelannut peräti kymmenen tasuria, joista neljä on tullut viimeisen viiden kierroksen aikana.
Kolmantena oleva WBA on puolestaan hyvässä vireessä. Edellisestä viidestä kierroksesta irtosi 11 pistettä. Alla on kova vierasvoitto kärkipään Sheffield Unitedista.
Rotherham on selvästi heikompi joukkue, mutta kotonaan se on kova pala. 11 kotimatsistaan se on hävinnyt vasta yhden.

Tulos: X2

9. Nottingham - QPR


Seitsemäntenä oleva Nottingham on hävinnyt vain kolmesti, mikä on sarjakärki Leedsin ohella vähiten. Tasureita on kuitenkin jo yksitoista.
Keskikastin QPR katkaisi pitkän voitottoman putkensa hieman yllättäenkin, kun se kaatoi Middlesbroughin 2-1.
Nottingham puolustaa näistä joukkueista huomattavasti tarkemmin, eikä QPR:n hyökkäyspeli ole erityisen räiskyvää. Tasurin mahdollisuus on kuitenkin ilmeinen.

Tulos: 1X

10. Derby - BristolNeljäntenä oleva Derby porskuttaa kolmen pelin pisteputkessa. Orastava voittoputki töppäsi viime kierroksella maalittomaan tasuriin Nottinghamin kanssa.
Sijalla 14 oleva Bristol on niin ikään hyvässä vireessä. Pisteputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi, kun joukkue venyi toisena olevan Norwichin kanssa 2-2 tuloksella pistejakoon.
Kotietu on isossa roolissa Championshipissä, mutta Bristol on puolestaan pelannut väkevästi vieraissa. En kuitenkaan usko vieraiden voittoon.

Tulos: 1X

11. Blackburn - Norwich


Keskikastin Blackburnin pisteputki on kolmen pelin pituinen. Kaksi edellistä vääntöä päättyi tasuriin.
Toiseksi tipahtanut Norwich on pisteen perässä Leedsiä. Maaleja kovaan tahtiin takova Norwich on hävinnyt tähän mennessä vasta kerran vieraissa. Blackburnilla puolestaan on vain yksi kotitappio.

Tulos: X

12. Reading - Middlesbrough


Putoamisviivan yläpuolella keikkuva Reading on viimeksi voittanut pelin marraskuun alussa. Voitoton putki on kuuden ottelun mittainen, mutta noista peleistä neljä sentään päättyi tasan.
Kärkikahinoista valahtanu Middlesbrough on kuudentena. Neljän pelin voitoton putki ei ole kuitenkaan vielä tuhonnut kautta tyystin. Eroa kärkeen on yhdeksän pistettä.
Boron akilleen kantapää on hyökkäyspeli, joka ei kestä vertailua sarjan muihin huippuihin. Puolustus on kuitenkin erinomaista.

Tulos: X2

13. Hull - Swansea


Sijalla 17 oleva Hull on kivunnut sarjataulukossa ylöspäin neljän pelin pisteputkensa myötä.
Yhdeksäntenä oleva Swansea puolestaan käänsi tappioputkesta kurssin ja alla on kaksi perättäistä voittoa.
Swansea on pelannut huomattavasti tasaisemmin, muttei se ole mikään takuuvarma tekijä. Hullin hyvä vire ja kotietu tuovat otteluun omat mausteensa.

Tulos: X

Vakio 1 22.12.2018 koko kierros:

1. 1
2. 1
3. 1X
4. 1X
5. 2
6. 1X
7. 2
8. X2
9. 1X
10. 1X
11. X
12. X2
13. X


128 riviä 32€