Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 24.3.2018

Julkaistu: 23.03.2018 16:18


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 24.3.2018
Maaottelutauon vuoksi lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet löytyvät Englannin kolmannelta ja neljänneltä sarjatasolta.
Betsson Betsson

1. Shrewsbury - AFC Wimbledon


Englannin Ykkösliigan kolmantena oleva Shrewsbury on kovassa vireessä. Joukkue porskuttaa kuuden pelin tappiottomassa putkessa, eikä eroa ykkössijaan ole kuin yksi piste.

Häntäpään Wimbledon on myös pelannut viime kierrokset hyvin, mutta tässä kamppailussa kotijoukkue on selkeä ennakkosuosikki.

Tulos: 1

2. Bury - Wigan


Jumbona majaileva Bury saa vieraakseen kolmantena olevan Wiganin, ja ottelun ennakkoasetelmat ovat melko selkeät.

Bury on ollut kotonaan aivan kelvollinen joukkue läpi kauden, mutta sarjan toiseksi tehokkain joukkue vieraana tarjoaa sille todella kovan vastuksen.

Buryllä on alla kaksi tappiota, ja kolmas on tulossa hyvinkin todennäköisesti.

Tulos: 2

3. Southend - Rotherham


Keskikastin Southend lähtee kamppailuun alla kolme perättäistä tasuria. Southend on melko tehokas hyökkäyspäähän, mutta sen puolustus vuotaa ottelusta toiseen.

Neljäntenä oleva Rotherham katkaisi orastavan tappioputken edellisellä kierroksella, kun se kaatoi Northamptonin vieraissa tyylipuhtaasti 3-0.

Southend on saanut parsittua puolustustaan kasaan viime kierroksilla, mutta nyt se saa vastaansa todella laadukkaasti hyökkäävän joukkueen.

Tulos: X2

4. Scunthorpe - Rochdale


Viidentenä toistaiseksi majailevan Scunthorpen käyrä on vahvasti alaspäin ja joukkue näyttää putoavan kärkikahinoista kevään korvilla. Se on onnistunut voittamaan vain kerran edellisestä kymmenestä pelistään. Tasapelejä kertyi sentään viisi.

Toiseksi viimeisenä oleva Rochdale puolestaan pelasi jo neljä tappiotonta ottelua putkeen, kunnes edellisellä kierroksella Fleetwood kukisti sen 2-0.

Rochdale on sarjan toiseksi tehottomin joukkue, ja tässä piilee Scunthorpen mahdollisuus palata voittojen tielle.

Tulos: 1X

5. Charlton - Plymouth


Yhdeksäntenä oleva Charlton katkaisi kolmen pelin tappioputkensa, kun se tasasi pisteet Fleetwoodin kanssa.

Kuudentena oleva Plymouth on puolestaan yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Edellisestä kahdeksasta pelistään se jäi vain kerran ilman voittoa, ja silloinkin taskuun jäi yksi piste.

Plymouthilla on oiva sauma napata vierasvoitto, kun isäntäjoukkue rämpii tasonsa alapuolella.

Tulos: 2

6. Peterborough - BristolSeitsemäntenä oleva Peterborough on vain pisteen päässä karsintapaikasta, ja joukkue onkin äitynyt hyvään vireeseen. Sen seitsemän ottelun mittainen pisteputki katkesi edellisellä kierroksella, kun Oxford oli niukasti parempi 2-1.

Kolme pykälää takana tuleva Bristol on pelannut hieman epätasaisemmin. Edellisestä viidestä pelistä se saalisti viisi pistettä. Bristol on ollut läpi kauden vaikeuksissa juuri vieraskentillä.

Tulos: 1

7. Bradford - Gillingham


Keskikastin kamppailussa pisteen Gillinghamia edellä oleva Bradford lähtee hakemaan muutosta kurssiinsa. Joukkue on pelannut peräti yksitoista perättäistä voitotonta ottelua, joista vain kahdessa se sai edes tasapelin aikaiseksi.

Gillingham on puolestaan edellisestä kymmenestä pelistään hävinnyt vain kaksi.

Bradford on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue, kun taas Gillingham on peräti sarjan kuudenneksi paras vieraissa.

Tulos: 2

8. Fleetwood - Northampton


Sijalla 18 oleva Fleetwood porskuttaa neljän pelin tappiottomassa putkessa. Pisteet tulivatkin tarpeeseen, sillä ennen tuota putkea se hävisi peräti kahdeksan peliä perättäin.

Kolme pykälää takana oleva Northampton halajaa pois putoajan paikalta. Joukkue onkin napsinut viime ajat pisteitä hyvällä tahdilla, mutta tasaiset pelit tuppaavat myös päättymään tasan. Edellisestä viidestä pelistään Northampton päätyi pistejakoon peräti neljästi.

Tulos: X

9. MK Dons - Blackpool


Sijalla 22 oleva MK Dons kaipaa kipeästi pisteitä noustakseen pois putoajan paikalta. Edelliset kaksi matsia joukkue voittikin, ja erityisesti toissakierroksen voitto Rotherhamista oli oiva suoritus.

Keskikastin Blackpool kaipaa vielä pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa, mutta joukkue on napsinut niitä tasaisen vahvaan tahtiin. Edellisestä kymmenestä pelistään se on hävinnyt vain kaksi.

MK Dons on pelannut kotikentällään hyvin, mutta Blackpoolin tasaisuus painaa vakaakupissa sen suuntaan. Kotijoukkue on kuitenkin usein vahvoilla Englannin alemmilla sarjatasoilla.

Tulos: 1X

10. Exeter - Swindon


Kakkosliigan kuudentena oleva Exeter katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa, kun se kaatoi Port Valen vieraissa 1-0.

Kolme sijaa perässä porskuttava Swindon puolestaan palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen ryöstämällä vieraspisteet Cambridgeltä 3-1.

Exeter pelaa joukkueista vähämaalisempia ja tasaisempia otteluita. Kotijoukkueena sillä on selkeä etu tähän kamppailuun, mutta Swindonin tehokas hyökkäys takaa tiukan matsin.

Tulos: 1X

11. Coventry - Grimsby


Seitsemäntenä majaileva Coventry porskuttaa viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana se on kerännyt yksitoista pistettä.

Sijalla 22 oleva Grimsby on puolestaan pelannut kuluvan vuoden katastrofaalisesti ja sen voitottomien otteluiden sarja on jo 17 pelin pituinen.

Tulos: 1

12. Forest Green - Mansfield


Sijalla 21 oleva Forest Green lähtee otteluun kolmen pelin tappioputkessa. Joukkueen puolustuspeli on ollut läpi kauden tuuliajolla, josta todisteena sarjassa eniten päästettyjä maaleja (67).

Viidentenä oleva Mansfield jämähti tasapeliin peräti neljässä edellisessä pelissään. Joukkue taistelee paikastaan karsinnoissa kuitenkin hyvin, sillä edellisestä kymmenestä pelistään se hävisi vain yhden.

Mansfield on selvä ennakkosuosikki, mutta joukkueen täytyy kyetä kääntämään tiukkakin peli edukseen.

Tulos: X2

13. Wycombe - Port Vale


Kolmantena oleva Wycombe käänsi kurssinsa jälleen positiiviseen suuntaan parin tappion jälkeen, ja joukkue lähteekin tähän kamppailuun mukavassa kolmen pelin pisteputkessa.

Sarjan häntäpäästä löytyvä Port Vale puolestaan on pelannut jo 13 peliä peräkkäin voitotta.

Wycombe on edelleen oivassa iskuasemassa suoraa nousua ajatellen.

Tulos: 1

Vakio 1 24.3.2018 koko kierros:

1. 1
2. 2
3. X2
4. 1X
5. 2
6.1
7. 2
8. X
9. 1X
10. 1X
11. 1
12. X2
13. 1


32 riviä 8€