Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 25.8.2018

Julkaistu: 24.08.2018 16:30


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 25.8.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksella kohteet jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta. Championshipissä Teemu Pukin Norwich saa vieraakseen sarjan kärjessä porskuttavan Leedsin.

1. Arsenal - West Ham


Arsenal aloitti kautensa kahdella tappiolla, ja internetissä onkin revitty huumoria joukkueen neljänneksi viimeisestä sijoituksesta. Tosiasiassa Unai Emeryn luotsaama joukkue on osoittanut jo muutoksia Wengerin aikakaudesta, mutta Manchester City ja Chelsea olivat toistaiseksi liian kovia paloja.

Paikallisvastustaja West Ham on aloittanut jopa kehnommin, ja Hammers on toiseksi viimeisenä. Kausi alkoi kehnolla esityksellä Liverpoolin vieraana ja jatkui kotitappiolla Bournemouthille.

Arsenal on vahvistunut edellisestä kaudesta, mutta osa pelaajista hakee vielä hieman paikkaansa kentällä. Esimerkiksi Mesut Özil ei ole vielä väläytellyt osaamistaan, joskin miehen ura tuntuu olevan kokonaisuudessaankin laskusuunnassa.

Tykkimiesten startti kauteen oli odotetun haastava, mutta nyt sillä on oiva sauma osoittaa tasonsa.

Tulos: 1

2. Bournemouth - Everton


Bournemouth on aloittanut kautensa hienosti kahdella voitolla, mutta Cardiff ja West Ham eivät ole vastustustajista kovimmat.

Everton puolestaan nappasi kauden avausvoittonsa Southamptonin kustannuksella. Watfordista hankittu Richarlison on osoittautunut nopeasti loistavaksi hankinnaksi ja brasilialainen onkin iskenyt jo kolme osumaa.

Bournemouth on aloittanut jopa yllättävän tehokkaasti iskemällä neljä osumaa kahteen peliin. Evertonilla on puolestaan ollut hienoisia vaikeuksia omassa päässä. Evertonin rutiini ja materiaali on kuitenkin näistä joukkueista korkeammalla tasolla, mutta tasapeli ei olisi suurikaan yllätys.

Tulos: X2

3. Southampton - Leicester


Yhden pisteen kahdesta matsista saalistanut Southampton on ollut juuri niin vaisu kuin ennakkoon odotettiin. Koko seuran suunta on hieman laskusuuntainen, mikä näkyy tämän hetkisessä kokoonpanossa.

Leicester taisteli avausottelussaan ManU:n kanssa urhoollisesti, mutta avausvoitto irtosi kuitenkin vasta toisella kierroksella sarjanousija Wolvesin kustannuksella.

Leicesterin pelin taso on pysynyt korkealla, vaikka ykköstykki Riyad Mahrez lähtikin kesällä isolla rahalla Cityyn.

Southamptonin hyökkäyspeli on alun peruustella melko ohuissa kantimissa, eikä Kettujen Kasper Smeicheliin nojaava puolustus ole sille helppo haaste millään tasolla.

Tulos: 2

4. Huddersfield - Cardiff


Sarjan viimeiseksi jääneen Huddersfieldin kausi alkoi kahdella odotetulla tappiolla, kun Chelsea ja Manchester City pöllyttivät sitä huolella. Huolestuttavaa on kuitenkin yhdeksän päästettyä maalia kahteen otteluun.

Sarjanousija Cardiff nappasi avauspisteensä toisella kierroksella pelaamalla maalittoman tasurin Newcastlen kanssa. Cardiffin peli nojaa lujaan puolustukseen, joka onkin vaikuttanut melko stabiililta heti kauden alussa.

Huddersfieldin puolustuksen on aika pestä kasvonsa, joten isännät lähtevät varmasti pelaamaan puolustuksen kautta. Maaliton tulos ei yllättäisi ketään edes Kurikassa.

Tulos: X

5. Liverpool - Brighton


Pool on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi, ja kahdesta pelistä on irronnut kaksi vakuuttavaa voittoa. Jürgen Kloppin miehistö on enää ainoa joukkue, joka ei ole päästänyt maalia.

Brighton vastasi kauden tähän asti kovimmasta yllätyksestä kaatamalla Manchester Unitedin 3-2. Brighton käytti hyväkseen ManU:n puolustuksen virheet ja iski paikoista tehokkaasti.

Liverpool tuskin lähtee aliarvioimaan ennakkoon heikompaa vastustajaansa, mutta isäntien ennakkosuosikin asemaa ei voi silti kiistää. Poolin vauhdikas pelitapa on luotu tuhoamaan vastustajat isoilla eroilla, ja nyt tolppien välissä tuntuisi olevan luotettava mies.

Tulos: 1

6. Sheffield Wednesday - Ipswich


Sheffield Wednesday nappasi kauden avausvoittonsa edellisestä matsista, kun se kaatoi Millwallin 2-1.

Ipswichiltä puolestaan täysi pistepotti vielä puuttuu, kun neljästä pelistä saldona on kaksi pistettä.

Kummankaan alkukauden otteluohjelma ei ole ollut mitenkään mahdoton, joten heikohkot otteet eivät mene sen piikkiin. Molemmat kärsivät hyökkäyspään tehottomuudesta, sillä puolustuspäät eivät ole kummallakaan vuotanut mitenkään katastrofimaisesti.

Tulos: 1X

7. Swansea - Bristol


Swansea aloitti paluu-urakan kohti Valioliigaa vakuuttavasti kahdella voitolla, mutta edellisestä kahdesta pelistä irtosi vain tasurit. Viimeisin kamppailu oli toki sarjan kuuminta joukkuetta, Leedsiä vastaan, joten siitä matsista pistekkin varmasti tyydytti.

Keskikastissa majaileva Bristol nappasi kauden avausvoittonsa edellisessä kamppailussa, kun se kaatoi kriisijoukkue QPR:n vieraissa puhtaasti 3-0.

Swansea on aloittanut kautensa viime kauden Valioliiga-joukkueista parhaiten, eikä sillä pitäisi olla tässäkään kamppailussa ongelmia.

Tulos: 1

8. Derby - Preston


Keskikastin Derbyllä on saldona kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Frank Lampardin miehistö on kohdannut kovista joukkueista vain Leedsin, jolta tulikin kuokkaan oikein huolella.

Preston on pelannut kolme voitotonta ottelua putkeen. Neljässä pelissä joukkue on onnistunut maalinteossa vain kolmesti.

Derby on kotiedun turvin hienoinen ennakkosuosikki, ja mikäli se onnistuu pitämään puolustuksensa tiiviinä, jää Prestonille totaalinen haastajan asema.

Tulos: 1X

9. Stoke - Hull


Alisuorittajan leiman itselleen napannut Stoke on vielä toistaiseksi ilman voittoa. Alla sillä on surkea 0-3 kotitappio Wiganille.

Hull puolestaan nappasi kauden avausvoiton edellisellä kierroksella kaatamalla nousijajoukkue Rotherhamin niukasti 3-2 vieraissa.

Stoken puolustuspeli on alisuorittanut erityisen raskaasti toistaiseksi, mistä osoituksena yhdeksän päästettyä maalia. Hullin hyökkäyspeli ei ole kuitenkaan mikään kovin mahdollinen haaste.

Stoken on pakko voittaa jossain vaiheessa, mutta tuleeko se vielä? Itse uskon tasapelin todennäköisyyteen eniten.

Tulos: 1X

10. Aston Villa - Reading FCVilla aloitti kautensa väkevästi kahdella voitolla, joita seurasi kaksi tasuria. Erityisesti pistejako Ipswichin kanssa oli hienoinen pettymys, mutta edellisen kierroksen Brentford-kamppailu oli täysin tasaväkinen ennakoissakin.

Toiseksi viimeiseksi jämähtänyt Reading nappasi kauden avauspisteensä edellisellä kierroksella 2-2 tuloksella Blackburnin kera.

Villa on kotikentällään aina kova, eikä Readingia voi alkukauden näytöillä lukea varteenotettavaksi haastajaksi.

Tulos: 1

11. Norwich - LeedsNorwich nappasi kauden avausvoittonsa peittomalla Prestonin 2-0. Teemu Pukki heilutti verkkoa iskien ottelun voittomaaliksi jääneen avausosuman.

Sarjakärki Leeds koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen Swansealle. Marcelo Bielsan joukkue on iskenyt peräti 11 maalia tähän mennessä.

Norwich on tehokas joukkue, mutta vastapainona sen puolustus vuotaa kovaa tahtia. Leeds on tällä hetkellä niin kovassa vedossa, ettei Kanarialinnut voi vastata siihen täyttä 90-minuuttista.

Tulos: 2

12. Blackburn - Brentford


Yhdeksäntenä oleva Blackburn on toistaiseksi tappioitta, mutta saldona on yhden voiton lisäksi peräti kolme tasuria. Otteluohjelma on tosin ollut sille melko suotuisa.

Neljäntenä oleva Brentford on kerännyt neljästä pelistä kahdeksan pistettä. Joukkue on iskenyt peräti kymmenen osumaa jo, joista viisi tosin upposi Rotherhamin verkkoon.

Blackburn kohtaa ensimmäistä kertaa sarjan parhaan kolmanneksen joukkueen, mutta hyvä alkukausi on luonut varmasti uskoa pukukopin puolella. Brentford on silti suosikki.

Tulos: X2

13. Nottingham - Birmingham


Kymmenentenä olevalla Nottinghamilla on identtiset tilastot Blackburnin kera - yksi voitto ja kolme tasuria. Nottingham on kuitenkin napannut tasurit jo Wiganilta ja WBA:lta.

Birminghamin alkukausi on puolestaan ollut haastava. Neljästä pelistä vain kaksi pistettä, mutta se on kohdannut tämän hetken kuuden joukossa olevista joukkueista peräti kolme.

Birminghamin otteluohjelma on ollut kenties sarjan haastavin kauden alussa. Se lähtee nytkin haastajana kamppailuun, mutta Nottinghamin taipumus tasureihin ei tee pelistä mitenkään selvää.

Tulos: 1X

Vakio 1 25.8.2018 koko kierros:

1. 1
2. X2
3. 2
4. X
5. 1
6. 1X
7. 1
8. 1X
9. 1X
10. 1
11. 2
12. X2
13. 1X

64 riviä 16€