Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 26.1.2019

Julkaistu: 25.01.2019 18:47


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 26.1.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet tulevat tällä kertaa FA Cupista ja Championshipistä.

1. Manchester City - Burnley


City pelasi keskiviikkona Liigacupin kamppailun Burtonin kanssa, mutta Pep Guardiola säästeli suurinta osaa nimimiehistään jo ratkenneessa kamppailussa. Näin City saa lauantaina jalkeille parhaan mahdollisen miehistönsä. Ilonaiheita tuotti Benjamin Mendyn paluu loukkaantumisen jälkeen.
Vaikka Burnley onkin päässyt oivaan vireeseen Valioliigassa, ei ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Cityn pitää tuhlata paikkoja urakalla, jotta edes tasuri olisi mahdollinen.

Tulos: 1

2. Newcastle - Watford


Newcastle pelasi viime Valioliiga-kierroksella pitkästä aikaa parasta peliään, josta tuloksena oli tyylipuhdas 3-0 voitto Cardiffista.
Watford puolestaan pelasi kolmannen tasurinsa edellisestä neljästä pelistä, kun Herhiläiset tasasi pisteet Burnleyn kanssa.
Newcastlen heikko hyökkäys on ollut ongelmana läpi kauden. Watfordilta puolestaan löytyy roimasti tulivoimaa. Harakat kuitenkin saattoi piristyä viimeisen matsin myötä.

Tulos: X2

3. Brighton - West Bromwich


Brightonilla on alla kaksi perättäistä tappiota Valioliigassa, joskin ne tulivat vain maalilla Liverpoolille ja ManU:lle.
Championshipin kolmantena oleva WBA on puolestaan hävinnyt vain yhden edellisestä viidestä pelistään.
Brighton on läpi kauden ollut väkevä kotijoukkue. WBA puolestaan on toiseksi korkeimman sarjatason tehokkain joukkue. Valioliigan ja Championshipin välillä on selkeä ero, joka kääntää kupin Brightonin hyväksi, mutta WBA tarjoaa varmasti tiukan vastuksen.

Tulos: 1X

4. Shrewsbury - Wolverhampton


Ykkösliigan, eli kolmanneksi korkeimman sarjatason, sijalla 18 olevan Shrewsburyn juhlanaiheet ovat olleet vähissä viime aikoina. Stoken tiputtaminen FA Cupissa toi hetken hurmion, mutta ilo taitaa jäädä lyhyeksi.
Valioliigassa peräti kahdeksantena oleva sarjanousija Wolves katkaisi orastavan tappioputkensa kaatamalla Leicesterin Diego Jotan hattutempun siivittämänä 4-3. Wolves on todella taitava nippu, jonka tasoeron täytyy näkyä tässä ottelussa.

Tulos: 2

5. Portsmouth - QPR


Ykkösliigaa johtavan Portsmouthin paras terä näyttää tylsyneen pois. Joukkue on hävinnyt vain viidesti koko kaudella, mutta noista tappioista peräti kolme tuli edellisen viiden kierroksen aikana.
Championshipin keskikastin QPR on pelannut silti jopa heikommin. Lontoolaisten voitoton putki on jo neljän matsin mittainen.
QPR on tunnetusti melko ailahtelevainen joukkue, ja tässä kohteessa alemman tason joukkueen jatkoonmeno ei tunnu kovinkaan kaukaiselta ajatukselta.

Tulos: 12

6. Millwall - Everton


Championshipin sijalla 19 oleva Millwall äityi jo komeaan voittoputkeen, mutta se on enää muisto vain. Blackburn-tappiota seurasi sentään komea tasuri Middlesbroughin kanssa.
Valioliigassa 11. oleva Everton ei missään vaiheessa tätä kautta ole löytänyt peliään. Joukkue on nimivahva, mutta otteista uupuu tasaisuus. Edes Jordan Pickford ei ole kyennyt kannattelemaan joukkuetta. Tässä parissa Evertonille mikään muu tulos, kuin voitto, olisi silti massiivinen pettymys.

Tulos: 2

7. AFC Wimbledon - West Ham


Ykkösliigan viimeisenä oleva Wimbledon on jäänyt jo seitsemän pistettä putoamisviivasta, eikä otteisiin ole nähtävissä parannusta. Edellisestä viidestä pelistä saldona oli kaksi pistettä.
Valioliigassa West Ham on kerännyt tasatahtiin pisteitä, mutta europaikoista lontoolaiset tuskin tulevat taistelemaan.

Tulos: 2

8. Stoke - Preston


Stoke ja Preston kohtaavat Championshipissä.
Sijalla 15 oleva Stoke katkaisi voitottoman putkensa hieman yllättäen, kun se kaatoi sarjakärki Leedsin 2-1.
Kolme pykälää Stoken perässä oleva Preston palasi niin ikään voittojen tielle, kun se myllytti QPR:n 4-1.
Preston pelaa näistä kahdesta selvästi huolettomammin, mikä näkyy maalitilastoissa. Stoke on läpi kauden ollut kova kotijoukkue, mikä tulee näkymään tuloksessa.

Tulos: 1X

9. Norwich - Sheffield United


Kärkipään kamppailussa toisena oleva Norwich saa vieraakseen neljäntenä majailevan Sheffieldin.
Norwich on voittanut edellisestä viidestä pelistään vain yhden, mutta hävinnyt saman verran. Sheffield puolestaan oli komeassa voittoputkessa, joka katkesi viime kierroksella Swansealle koettuun niukkaan tappioon.
Norwich on näistä joukkueista hitusen tehokkaampi, Sheffield puolestaan aavistuksen parempi puolustamaan. Klassinen kamppailu joka voi kääntyä käytännössä kumpaan suuntaan tahansa.

Tulos: X

10. Rotherham - Leeds


Putoamisviivan yläpuolella keikkuva Rotherham hävisi neljä edellisestä viidestä pelistään.
Nyt vieraana on sarjakärki Leeds, joka on tosin pelannut viime viikot heikommin kuin aikaisemmin tällä kaudella. Marcelo Bielsa osaa kuitenkin koota rivinsä nopealla tahdilla.

Tulos: 2

11. Nottingham - Wigan


Keskikastin Nottingham on voittanut vain yhden edellisestä viidestä pelistään. Voitto puolestaan irtosi Leedsistä, joten hyviäkin hetkiä peliin on mahtunut.
Sijalla 20 olevan Wiganin tilastot näyttävät samalta ajanjaksolta yhtä heikoilta. Wigan on läpi kauden ollut jopa surkea vierasjoukkue. Se on onnistunut pääsemään pisteille reissun päällä vain kolmesti kuluvalla kaudella.

Tulos: 1X

12. Blackburn - Hull


Kymmenentenä oleva Blackburn on kolmen pelin voittoputkessa, jonka aikana pallo meni sen maaliin vain kerran.
Kahdeksantena oleva Hull porskuttaa jopa vakuuttavammin. Tiikereiden pisteputki on jo kymmenen pelin mittainen, ja noista matseista se voitti peräti seitsemän.
Vaikka kaikki putket tulevatkin päätökseen joskus, on Hullin vire tällä hetkellä liki uskomaton.

Tulos: X2

13. Aston Villa - Ipswich


Sijalla 13 oleva Villa on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja, mutta silti pistepussi ei kartu. Tämä selittyy toki välttävällä puolustuksella. Edellisestä viidestä pelistä pisteitä tuli kuusi ja maalintekokin hieman tökki.
Nyt Villalla on oiva mahdollisuus napata pitkästä aikaa voitto, kun vieraana on sarjajumbo Ipswich. Liki varmalta putoajalta vaikuttava joukkue on onnistunut nappaamaan vain kolme voittoa tällä kaudella.

Tulos: 1

Vakio 1 26.1.2019 koko kierros:

1. 1
2. X2
3. 1X
4. 2
5. 12
6. 2
7. 2
8. 1X
9. X
10. 2
11. 1X
12. X2
13. 1


64 riviä 16€