Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 27.4.2019

Julkaistu: 26.04.2019 16:25


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 27.4.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen kerran Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta. Erityisesti Championshipissä nähdään useita kohtaamisia, jotka voivat keikauttaa taistelua nousukarsintoihin.
Betsson Betsson

1. Crystal Palace - Everton


Keskikastin Crystal Palace nappasi edellisestä viidestä pelistään kolme voittoa. Viimeisimpänä kolme pistettä irtosi paikallisvastustaja Arsenalin kustannuksella.
Yhdeksäntenä oleva Everton on erinomaisessa vireessä. Edellisestä viidestä pelistä irtosi neljä voittoa ja yksi tappio. Alla on melkoinen myrskyvaroitus, kun Everton kaatoi haluttoman Manchester Unitedin peräti 4-0.
Huomioitavaa Evertonin hyvässä vireessä on myös se, ettei joukkue päästänyt maaliakaan noissa voittamissaan peleissä. Palace ei ole missään nimessä nuhainen joukkue hyökkäyspäässä, mutta tässä tilanteessa etu on mielestäni Evertonilla.
Tämän lisäksi Palace on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue, joten hienoinen etu on lopulta vieraiden puolella.

Tulos: X2

2. Watford - Wolverhampton


Seitsemäntenä oleva Wolves matkaa pykälän ja pisteen perässään olevan Watfordin vieraaksi.
Molemmat ovat keränneet pistetä tasaiseen tahtiin, ja kummankin pistepussi karttui edelliseltä viideltä kierrokselta seitsemällä paunalla.
Näiden kahden väliltä on vaikea löytää etua suuntaan tai toiseen. Pelipäivänä kokoonpanot voivat vielä heilauttaa voimasuhteita, mutta ennakkoon ainakin molempien sairastuvat ovat tyhjinä ja parhaat pelaajat käytössä.

Tulos: X

3. Fulham - Cardiff


Putoamisensa jo varmistaneella Fulhamilla ei pelissä ole enää panoksia, mutta sarjapaikkansa puolesta taisteleva Cardiff tarvitsee voiton.
Fulham on hieman yllättäen virtynyt orastavaan voittoputkeen, kun se kaatoi Evertonin ja Bournemouthin putkeen, vieläpä päästämättä maalia kummassakaan ottelussa, mikä on täysin ennenkuulumatonta joukkueelle, jonka verkko on heilunut 76 kertaa kuluvalla kaudella.
Cardiff puolestaan nappasi voiton Brightonista, mutta paluu tappioiden pariin tuli nopeasti Liverpoolia isännöidessä.
Tilanteen huomioiden Cardiffin on pakko hakea voittoa riskilläkin, mikä voi kostautua nopeasti.

Tulos: 12

4. Southampton - Bournemouth


Sijalla 16 oleva Southampton on kuusi pistettä putoamisviivasta, joten säilyminen on todennäköistä, joskaan ei vielä varmaa. Voittoja se on onnistunut viime aikoina napsimaan lähinnä sarjan heikommalta puoliskolta.
Pari pykälää ylempänä oleva Bournemouth tuhosi Brightonin vieraissa 0-5, mutta koki heti perään yllättävän tappion Fulhamille. Tason heittely otteluiden välillä on suurin syy Kirsikoiden sarjasijoitukseen.
Southampton on pelannut kotonaan tyydyttävästi, kun taas Bournemouthin vierassaldo on melko kehno. Kirsikoilla ei ole esimerkiksi yhtään tasuria vieraskentiltä, kun taas tappioita on peräti 12.
Ottelussa tullaan varmasti näkemään maaleja, mutta nähtäväksi jää kumpaan päähän.

Tulos: 12

5. Brighton - Newcastle


Umpisurkeasti viime viikot pelannut Brighton kasasi edelliseltä viideltä kierrokselta yhden pisteen onnistumatta maalinteossa kertaakaan.
Sijalle 13 noussut Newcastle puolestaan on äitynyt orastavaan voittoputkeen sen kaadettua Leicesterin ja Southamptonin putkeen.
Brigton kaipaa vielä kipeästi pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa, mutta sen otteet ovat olleet kaukana voittavasta jalkapallosta viime viikot. Newcastle ei ole huippujoukkue, mutta edellisissä peleissä se on ollut varsin hyvä.

Tulos: X2

6. Birmingham - Wigan


Sijalla17 oleva Birmingham ja heti perässä puuskuttava Wigan ovat molemmat pelanneet varsin hyvin viimeiset kierrokset.
Birmingham ei hävinnyt edellisestä viidestä pelistä yhtäkään keräten yhdeksän pistettä, Wigan puolestaan sai kasaan pinnan vähemmän.
Wigan on kuitenkin sarjan heikoin vierasjoukkue, joka on onnistunut 22:sta vierasmatsista pääsemääl pisteille vain kuudesti. Birminghamin kotiluola ei ole mikään varsinainen pelote, mutta se kääntää vaakakupin kuitenkin isännille.

Tulos: 1X

7. West Bromwich - Rotherham


Neljäntenä oleva WBA on varmistanut paikkansa nousukarsinnoissa. Periaatteessa joukkueella olisi hieman varaa lepuuttaa avainpelaajiaan, mutta tässä vaiheessa kautta niin tuskin käy.
Ensimmäisen putoajan paikalla oleva Rotherham kaipaa kipeästi pisteitä sarjapaikkansa uusimiseen, mutta meininki ei ole näyttänyt johtavan siihen. Edellisestä neljästä pelistä irtosi vain piste.
Rotherhamin on pakko hakea maaleja riskilläkin, mikä varmasti kostautuu WBA:n tasoista joukkuetta vastaan.

Tulos: 1

8. Preston - Sheffield Wednesday


Edellisestä viidestä pelistään peräti neljä hävinnyt Preston tuntuu päättäneen kauden ainakin ajatuksen tasolla. Erityisesti maalinteko on takkuillut viime viikot, pois lukien Ipswichin verkkoon isketyt neljä osumaa.
Yhdeksäntenä oleva Sheffield on pitänyt tasonsa, ja sillä on vielä matemaattiset mahdollisuudet päästä mukaan nousukarsintoihin, mikä toki vaatisi oman onnistumisen lisäksi muiden pistemenetyksiä.
Sheffieldillä vaikuttaa olevan ainakin motivaatio kohdillaan, toisin kuin isännillä.

Tulos: 2

9. Swansea - Hull


Kymmenentenä oleva Swansea on äitynyt hyvään vireeseen ja edelliset viisi matsia tuottivatkin 12 pistettä. Myös Swansea voi vielä nousta kuuden sakkiin, joskin se vaatisi muilta apuja.
Sijalla 13 oleva Hull tarpoo kolmen pelin tappioputkessa. Kaikki noista tulivat tosin sarjan huippujoukkueille, joten mistään perustavanlaisesta kriisistä tuskin on kyse.
Swansea on voittanut kotonaan viisi edellistä ottelua ja sillä on panosta, toisin kuin Hullilla.

Tulos: 1

10. Bristol - Derby


Kahdeksantena oleva Bristol kamppailee edelleen tasapäisesti pääsystä nousukarsintoihin, mutta joukkueen otteet ovat kaukana parhaasta kauden H-hetkellä. Edellisestä viidestä pelistään se voitti yhden, ja esimerkiksi Readingille kärsitty tasuri tuli todella huonoon saumaan.
Kuudentena majaileva Derby on kiinni viimeisessä nousukarsijan paikassa, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Derbyn pelit ovat sujuneet huomattavasti Bristolia paremmin, sillä edellisestä viidestä pelistään se hävisi vain yhden.
Molemmille joukkueille tappion välttäminen on tässä matsissa avainasemassa, koska samalla voisi haihtua haaveet nousumahdollisuudesta. Kumpikaan ei tietenkään voi lähteä peruuttelemaan, mutta tuloksen panos näkyy varmasti pelissä.

Tulos: X

11. Middlesbrough - Reading


Seitsemäntenä oleva Boro on Derbyn kanssa tasapisteissä, mutta taaempana kehnomman maalieron vuoksi.
Häntäpään Reading on kuusi pistettä putoamispaikalta pois hamuavan Rotherhamin edellä. Edellisistä matseistaan se on repinyt hyvin pisteitä, vaikka vastus ei ole ollut viime viikkoina helppo.
Boron tehottomuus on sen menestyksen suurin este, ja vaikka se onkin tässä matsissa selkeä ennakkosuosikki, ei sen voitto ole mitenkään kirkossa kuulutettu.

Tulos: 1X

12. QPR - Nottingham


Sijalla 19 olevan QPR:n kausi oli varmasti (jälleen) pettymys, mutta sarjapaikka on sentään varmistunut. Edellisestä viidestä pelistään se voitti yhden ja alla on kaksi perättäistä tappiota.
Keskikastin Nottingham katkaisi pitkän tappioputkensa komeasti, kun Middlesbrough kaatui 3-0. Nottingham on ollut läpi kauden vieraskentillä surkea, ja se on onnistunut nappaaman voiton reissun päältä vain kolmesti.

Tulos: X

13. Bolton - Brentford


Bolton hakee ensi kaudella vauhtia sarjaporrasta alempaa, ja viime viikot ovatkin näyttäneet siltä. Edellisen viiden pelin saldo on nolla pistettä maalierolla 1-12.
Keskikastin Brentford on pelannut pirteästi viime viikot ja edellisessä viidessä pelissä se jäi vain kertaalleen pisteittä. Alla on makea 2-0 voitto Leedsistä.

Tulos: 2

Vakio 1 27.4.2019 koko kierros:

1. X2
2. X
3. 12
4. 12
5. X2
6. 1X
7. 1
8. 2
9. 1
10. X
11. 1X
12. X
13. 2


64 riviä 16€

50€ bonus + 100% kerroinkorotus ensimmäiselle yhdistelmävedolle!


Energybet antaa kaikille pelaajille jopa 50€ bonuksen, jonka voit käyttää ensimmäisen yhdistelmävetosi panostukseen. Samalla ensimmäinen yhdistelmävetosi kerroin tuplataan! Siirry Energybetille tästä tai lue lisää bonuksesta Energybet arvostelustamme.