Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 28.4.2018

Julkaistu: 27.04.2018 20:19


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 28.4.2018
Lauantain Vakio 1 -kierros koostuu jälleen Englannin kahden korkeimman sarjatason kamppailuista. Katseet kiinnittyvät erityisesti Championshipin otteluihin, joissa usealla joukkueella on vielä mahdollisuus pelastaa kautensa.

1. Burnley - Brighton


Seitsemäntenä oleva Burnley on hävinnyt vain kertaalleen edellisen seitsemän pelin aikana.

Keskikastin Brighton on puolestaan kuuden pelin voitottomassa putkessa, jonka aikana se saalisti vain kaksi pistettä.

Kumpikaan joukkue ei maaleilla ole mässäillyt, mutta Burnleyn puolustus on näistä kahdesta selkeästi kovempi. Se on Turf Moorilla tiukka isäntä, kun taas Brighton on sarjan kolmanneksi heikoin vierasjoukkue. Burnleyn kerroin on myös pitkävedossa erittäin pelattava.

Tulos: 1

2. Crystal Palace - Leicester


Sijalla 14 oleva Palace keräsi edellisestä viidestä pelistä mukavat kahdeksan pistettä. Edellisestä kymmenestä pelistä se hävisi viisi, mutta jokaisessa noista vastus oli top-8 joukkue.

Yhdeksäntenä oleva Leicester on kolmen pelin voitottomassa putkessa. Edellisellä kierroksella se jäi Kettu-fanien pettymykseksi tasuriin heikon Southamptonin kanssa kotonaan.

Palace vei vieraissa kauden avauskohtaamisen yllättäen 3-0. Nyt tuskin yhtä tylyjä lukuja nähdään, vaikka maaleja on takuulla luvassa.

Leicesterin taso on heitellyt kuluvalla kaudella melkoisesti, eikä sen puolustus ole kovinkaan tiivis. Hyvään vauhtiin yltynyt Palace onkin hienoinen suosikki.

Tulos: 1X

3. Huddersfield - Everton


16 oleva Huddersfield katkaisi viiden ottelun voitottoman putkensa edellisessä pelissään, kun se kaatoi Watfordin 1-0. Tuo ottelu pelattiin jo 14.4, jonka jälkeen joukkue on ehtinyt huilaamaan kunnolla.

Kahdeksantena oleva Everton nappasi 23.4 pelatussa matsissa niukan 1-0 kotivoiton Newcastlesta. Edellisestä kuudesta pelistään Everton hävisi vain yhden, senkin Manchester Citylle.

Everton on läpi kauden ollut vaikeuksissa vieraskentillä, ja sillä onkin vain kaksi voittoa reissupeleistä. Sen hyvä vire kuitenkin tekee siitä omissa silmissäni hienoisen ennakkosuosikin, vaikka sillä onkin pari avainpelaajaa sivussa.

Tulos: X2

4. Newcastle - West Bromwich


Kymmenenneksi kohonnut Newcastle koki Evertonille niukan tappion, joka myös päätti Harakoiden muikean neljän pelin voittoputken, jonka aikana se kaatoi muun muassa Arsenalin.

Jumbona toistaiseksi oleva WBA on päässyt myös mukavaan vireeseen. Ensiksi joukkue shokeerasi kaatamalla ManU:n Old Traffordilla, jota seurasi huikea nousu kotona 2-0 tappioasemasta tasapeliin Liverpoolia vastaan.

WBA on yllättänyt parilla edellisellä kierroksella, mutta kokonaiskuvaa katsoessa joukkuetta on edelleenkin kovin vaikea nostaa ennakkosuosikiksi. Se yllätti kaksi suurseuraa, mutta Newcastle tuskin suhtautuu siihen ylimielisesti.

Tulos: 1

5. Southampton - Bournemouth


Ensimmäisen putoajan paikalla oleva Southampton katkaisi neljän ottelun tappioputkensa edellisessä pelissä naaraamalla tasapelin Leicesterin vieraana. Joukkue kohtasi vielä Chelsean FA Cupissa, jossa takkiin tuli 2-0.

Keskikastin Bournemouth lähtee otteluun kaksi tappiota alla, kun turpaan tuli niin Liverpoolilta, kuin Manchester Unitediltakin.

Kumpikin joukkue on pelannut yli kymmenen tasuria tällä kaudella ja joukkueiden avauskohtaaminenkin päättyi tasatulokseen. Se tuntuu tälläkin kertaa luontevimmalta vaihtoehdolta, vaikka Southampton jo pelaakin liki veitsi kurkulla.

Tulos: X

6. Swansea - Chelsea


Sijalla 17 oleva Swansea on neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella, mutta käyrä on jyrkästi alaspäin. Edellisestä viidestä matsistaan se naarasi kolme pistettä tasurien kautta.

Viidentenä oleva Chelsea on viisi pistettä Tottenhamin ja samalla Mestarien Liigan paikan perässä. Joukkue eteni FA Cupin finaaliin, mutta Valioliigassa se kaipaa loppuun asti täydellistä suoritusta.

Chelsean motivaation pitäisi olla tapissa, eikä joukkue kärsi juurikaan avainpelaajien loukkaantumisista.

Tulos: 2

7. Aston Villa - Derby


Neljäntenä Championshipissä oleva huippukuntoinen Villa tavoittelee vielä suorasta noususta. Eroa toisena olevaan Cardiffiin on neljä, kun kierroksia on jäljellä kaksi.

Kuudentena oleva Derby puolestaan yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni paikastaan nousukarsinnoissa. Seuraavana oleva Millwall on kahden pisteen päässä takana.

Villalla on käynnissä kolmen pelin voittoputki, jonka aikana sen verkkoon ei tehty maaliakaan. Derby puolestaan katkaisi kolmen ottelun tappiokiertaan edellisessä pelissä kaatamalla kompuroivan Cardiffin 3-1.

Villa on hävinnyt kotonaan vain kahdesti tällä kaudella, mutta joukkueella on hienoisia loukkaantumishuolia ottelun alla. Derbyn voitto tuntuisi silti melkoiselta yllätykseltä.

Tulos: 1X

8. Sheffield United - Preston


Keskikastin Sheffield onnistui voittamaan vain kertaalleen edellisen viiden kierroksen aikana. Pisteen verran edellä porskuttava Preston puolestaan on kolmen pelin pisteputkessa.

Preston on peräti sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue, mutta Sheffield puolestaan viihtyy erinomaisesti kotikentällään.

Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi 1-0 Prestonille, ja vähämaalista kamppailua on luvassa odottaa jälleen.
Molemmalla joukkueella on teoreettinen mahdollisuus vielä nousta nousukarsintoihin, mutta uskon tappion välttelyn olevan teemana lauantaina.

Tulos: X

9. QPR - Birmingham


Sijalla 16 oleva QPR ei pelaa enää kuin kunniansa puolesta. Joukkueen sarjataso säilyy samana seuraavallakin kaudella. Alla sillä on kaksi niukkaa tappiota Brentfordille ja Prestonille, jotka edelleen hamuavat paikkaa nousukarsinnoissa.

Neljä pykälää QPR:n perässä rimpuileva Birmingham on viisi pistettä ensimmäistä putoajaa, Barnsleytä, edellä. Se siis tarvitsee vielä vähintään pisteen säilyäkseen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tärkeitä pisteitä ropisi edellisellä kierroksella, kun se kaatoi Sheffield Unitedin.

QPR on läpi kauden ollut suht väkevä kotijoukkue. Sen motivaatio on toki hieman kyseenalainen, mutta varmasti jokainen pelaaja haluaa esiintyä kotiyleisön edessä asiallisesti. Birminghamin hyökkäysteho on läpi kauden ollut niin nuhaista, ettei sen voittomahdollisuudet avoimellakaan pelitavalla tunnu kamalan luotettavilta.

Tulos: 1X

10. Norwich - Leeds


Norwich ja Leeds ovat keskikastissa tasapisteissä, Leedsin pitäen parempaa sijoitusta paremman maalieron turvin.

Molempien loppukausi on mennyt alavireisesti, sillä kummallakin on edellisestä viidestä pelistä vain yksi voitto.

Norwich oli vielä viime kaudella yksi sarjan kovimpia kotijoukkueita, mutta nyt se on kaunis muisto vain.
Kummallakaan ei ole suurta panosta kauden viimeisissä kamppailuissa, ja se varmasti näkyy kentällä.

Tulos: X

11. Hull - Cardiff


Sijalla 18 oleva Hull on varmistanut sarjapaikkansa ja sen peli onkin rullannut mukavasti viime viikot. Kymmenenstä edellisestä pelistään se jäi pisteittä vain kolmesti. Edellinen matsi osoitti jo hieman joukkueen olevan valmis kesälaitumille, kun Tiikerit päätyi Bristolin kanssa 5-5 numeroin pistejakoon.

Toisena oleva Cardiff on vielä kiinni suorassa nousussa, mutta edellisestä viidestä pelistä kolme hävittyään eroa huippukuntoiseen Fulhamiin on vaivainen piste. Cardiffin oma pää on pysynyt edellistä kamppailua lukuunottamatta suhteellisen hyvin kurissa, mutta hyökkäyspeli on tökkinyt.

Hull pelaa räiskyvää hyökkäyspeliä, mistä kertoo esimerkiksi Cardiffia parempi luku tehdyissä maaleissa. Vastapainoksi oma pää vuotaa kuitenkin liki samaa tahtia.

Cardiffin pelissä on näkynyt pienoinen pelko nousun suhteen ja jännittävää onkin nähdä miten joukkue käsittelee nuo paineet ratkaisuhetkillä. Omissa papereissani kumpi tahansa voi voittaa tämän pelin, mutta Hull tuskin haluaa tarjota katsojilleen tylsää nyhjäystä.

Tulos: 12

12. Nottingham - Bristol


Alemman keskikastin Nottingham on pelannut edelliset kierrokset samalla kaavalla kuin koko kauden - tasaisesti. Kymmenestä edellisestä pelistä saldoksi tuli kolme voittoa, kolme tasuria ja neljä tappiota.

Kymmenentenä olevan Bristolin saldo samalta jaksolta on täysin sama. Bristol on läpi kauden ollut kuitenkin joukkueista selvästi tehokkaampi.

Lähtökohtaisesti joukkueiden välillä on tässä vaiheessa kautta liki mahdotonta löytää tekijää mikä kallistaisi vaakakuppia suuntaan tai toiseen. Päivän kokoonpano ratkaisee suunnattomasti, sillä tässä vaiheessa kautta näyttöpaikkoja voi siunaantua vähemmän peliaikaa jääneille pelureille.

Bristolin vieraspelit ovat kuitenkin sujuneet mollivoittoisesti viime ajat, joten kotietu saattaa nousta tässä kamppailussa voiton avaimeksi.

Tulos: 1

13. Barnsley - Brentford


Ensimmäisen putoajan paikalla oleva Barnsley on kaksi pistettä Boltonin perässä. Joukkueen loppukiri ei kuitenkaan ole toistaiseksi startannut, sillä edellisestä neljästä pelistä irtosi vain piste.

Kahdeksantena oleva Brentford on puolestaan vain voiton päästä kuudennesta paikasta, ja sen otteet ovat olleet vahvasti nousujohteisia. Sen pisteputki on seitsemän ottelun mittainen, eikä se ole noista peleistä yhdessäkään päästänyt omiin yhtä maalia enempää.

Barnsleyn hyökkäyspeli ei puolestaan ole vakuuttanut, ja kun pakkovoiton edessä oleva kotijoukkue lähtee hakemaan riskilläkin osumia, aukeaa vieraille varmasti paikkoja iskeä.

Tulos: 2

Vakio 1 28.4.2018 koko kierros:

1. 1
2. 1X
3. X2
4. 1
5. X
6. 2
7. 1X
8. X
9. 1X
10. X
11. 12
12. 1
13. 2


32 riviä 8€