Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 28.7.2018

Julkaistu: 27.07.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 28.7.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteita jälleen runsaasti kotimaan kentiltä, sekä pari kohdetta myös Ruotsin pääsarjasta.

1. Honka - HJKLauantaina Veikkausliigan huippukamppailussa iskevät yhteen Honka ja HJK. Kauden ensimmäinen "Metroderby" päättyi melkoisten vaiheiden jälkeen Klubille 3-2 Helsingissä, mutta tällä kertaa voittaja saattaa vaihtua.

HJK on keskellä tiukkaa UCL-karsintakierrosta valkovenäläisen BATEn kanssa. Keskiviikkona Valko-Venäjällä pelannut Klubi pelaa seuraavana keskiviikkona karsintakierroksen toisen osaottelun, joten lauantaina kentällä tullaan varmasti näkemään runsaasti rotaatiota.

Klubi lähtee myös oletettavasti pelaamaan melko rauhallisesti, mikä sopinee juoksuvoimaiselle Hongalle. Espoolaisten hyökkäyspeli on yksi sarjan parhaiten organisoiduista, ja huippuvireinen Mac Kandji tuntuu tällä hetkellä iskevän maaleja liukuhihnalta.

Klubille tasapelikin riittää varmasti, mutta kotijoukkueella jäi varmasti avauskohtaamisesta hampaankoloon. Siksi uskonkin motivoituneen Hongan olevan oivassa paikassa napata itselleen kärkijoukkueen päänahan.

Tulos: 1X

2. AC Kajaani - Klubi 04


Ykkösen häntäpään kamppailussa kolmen pelin tappioputkessa oleva Kajaani saa vieraakseen sarjajumbo Klubi 04:n.

Kauden avauskohtaaminen meni kajaanilaisille Helsingissä peräti 5-1. Kaksi viimeistä osumaa tosin syntyi vasta merkityksettöminä lisäajalla, mutta tuossa pelissä Kajaani osoitti kaiken potentiaalinsa jättäen Klubin täysin aseettomaksi puolustussuuntaan.

Molemmat joukkueet ovat saaneet huilata reilusti edellisestä ottelusta, mutta Klubin lukuisat avainpelaajat olivat u19 EM-kisoissa, joten helsinkiläisille ei lepoa ole suotu samoissa mitoissa.

Kajaanin hyökkäysvoima on selvästi Klubin vastaavaa kovempi. Nuorten helsinkiläisten pakka taas hajoaa liian heppoisasti parin virheen jälkeen.

Tulos: 1

3. KPV - AC Oulu


Tehottomuudesta huolimatta KPV on sarjassa toisena ja edellisestä neljästä pelistään kokkolalaiset voittivat kolme. Joukkueen maalikeskiarvo on silti edelleen alle yksi tehty per ottelu.

Seitsemäntenä oleva AC Oulu on ajautunut kolmen pelin tappiokierteeseen, jonka aikana joukkue ei onnistunut tekemään yhtäkään osumaa. Oululaisten vieraspelit ovat sujuneet läpi kauden katastrofaalisesti, kun joukkue on hävinnyt seitsemästä vieraspelistään peräti kuusi.

Tulos: 1

4. PK-37 - KuFu 98


Kakkosen C-lohkon keskikastin PK-37 on pelannut kauden tasaisesti. Voittoja tulee ajoittain, mutta tappioita on silti kertynyt jo seitsemän. Kotona joukkue on hävinnyt kuudesta pelistään vain kaksi.

Kolmantena oleva KuFu on puolestaan pelannut tasaisen vahvasti. Edellisestä viidestä pelistä kuopiolaiset hävisivät vain yhden.

PK-37:n puolustuspeli on melko hajanaista, mikä näkyy päästettyjen maalien määrässä (23). KuFu ei kuitenkaan ole sarjan tehokkain joukkue, mutta sen hyökkäyspeli kykenee kääntämään tiukat pelit.

Tulos: X2

5. Närpes Kraft - TamU


Lohkon toiseksi viimeisenä oleva Närpes Kraft ei ole pelannut vielä yhtään tasuria. Joukkueiden päästettyjen maalien määrä on peräti 31, mikä on lohkon heikoin lukema.

Yhdeksäntenä olevan TamU:n saldo ei juurikaan paremmalta näytä. Tamperelaiset ovat pelanneet viisi voitotonta peliä putkeen.

TamU:n vierassaldo on silti erityisen heikko. Joukkue on onnistunut kasaamaan tien päältä vasta yhden pisteen kuluvalta kaudelta. Nyt onkin Närpes Kraftin aika napata kauden kolmas kotivoitto.

Tulos: 1

6. JäPS - MYPA


Kakkosen A-lohkon keskikastin kamppailussa kahden pisteen päässä toisistaan olevat JäPS ja MYPA iskevät yhteen.

Molemmat ovat hävinneet edellisestä viidestä pelistään vain yhden matsin. Kummankin peleissä on nähty runsaasti maaleja kuluvalla kaudella ja sama jatkuu varmasti lauantaina.

Päivän kunto ratkaisee, mutta MYPAn yleinen vire on kenties hieman parempi. Se kaatoi edellisellä kierroksella kärkijoukkue PEPOn tyylikkäästi 3-1.

Tulos: X2

7. MiPK - FC Viikingit


Kahdeksantena oleva Mikkelin Pallokissat katkaisi kahden pelin tappiokierteen kaatamalla LPS:n 3-1 vieraissa.

Neljäntenä olevalla Viikingeillä on puolestaan voitto FC Vaajakoskesta.

MiPK on pelannut huomattavasti vähämaalisemman alkukauden, mutta en usko sen kykenevän pimentämään Viikinkien tehokasta hyökkäystä.

Tulos: X2

8. JIPPO - PKKU


Seitsemäntenä oleva JIPPO lähtee kamppailuun niskassaan kaksi selvänumeroista tappiota. Kotonaan joensuulaiset ovat olleet vahvoja, mutta maalinteko tuottaa ajoittain tuskaa.

Hyvään vireeseen päässyt PKKU tekee nousua pois putoajan paikalta. Joukkue hävisi edellisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden, ja alla on kova päänahka Gnistanista.

Tulos: X

9. LPS - Gnistan


LPS sai kauden ensimmäiset pisteensä parin tasurin myötä, mutta pistesaldo 2 maalierolla 12-51 kertoo kaiken oleellisen joukkueen väärästä sarjatasosta.

Toisena oleva Gnistan koki yllättävän tappion PKKU:lle, mutta toista tapaturmaa Kipinä ei anna tapahtua.

Tulos: 2

10. FC Kiffen - HJS


B-lohkon putoamiskamppailun joukkueet kohtaavat. Kiffenillä on tältä kaudelta jo peräti viisi tasuria, kun HJS ei ole pelannut niitä vielä yhtäkään.

HJS:n kauden kolmesta voitosta kaksi tuli edellisen neljän kierroksen aikana, kun taas vain seitsemän maalia tällä kaudella tehnyt Kiffen on pelannut jo yhdeksän voitotonta ottelua perätysten.

Kiffen osaa puolustaa, mutta maaleja se ei tunnu tekevän millään ilveellä. Kenties jumbojoukkueen isännöinti kuitenkin herättää joukkueen.

Tulos: X

11. KäPa - GrIFK


Yhdeksäntenä oleva KäPa on pelannut neljä voitotonta matsia putkeen. Myös KäPa kärsii perustavanlaisista ongelmista maalinteossa, josta osoituksena vain yhdeksän täyosumaa tähän mennessä.

Kolmantena oleva GrIFK on hieman lamaantuneena, ja kauniaislaisten edelliset kolme peliä sujuivat voitoitta. Rutinoituneen joukkueen pitääkin nollata kehnot pelit ja palata takaisin omalle tasolle. Nyt siihen olisi oiva sauma.

Tulos: 2

12. IFK Göteborg - Brommapojkarna


Allsvenskanin sijalla 12 oleva Göteborg on pelannut vaisuhkosti toistaiseksi. Edellisestä viidestä pelistä joukkue nappasi vain yhden voiton, eikä noissa peleissä Göteborgin vastukset olleet sarjan pahimpia.

Toiseksi viimeisenä oleva Brommapojkarna on onnistunut voittamaan vain kolmesti. Nyt alla on viisi voitotonta ottelua, joista irtosi tasan yksi piste.

Brommapojkarna on onnistunut tekemään 15 ottelussa vain yhdeksän maalia. Göteborg sen sijaan on suhteellisen tehokas joukkue, joka varmasti pystyy pistämään vieraiden puolustuksen ahtaalle.

Tulos: 1

13. Östersunds FK - Elfsborg


Viidentenä oleva Östersunds on virittynyt väkevään vireeseen. Edellisestä kymmenestä pelistään se hävisi vain yhden, ja alla on makea 4-1 voitto Trelleborgsista.

Sijalla 11 olevan Elfsborgin hetkittäinen noususuhdanne katkesi, kun kolmea voittoa seuranneista kahdesta pelistä irtosi vain yksi piste.

Östersundsin kauden neljästä tappiosta peräti kolme on tullut kotiotteluissa, mutta ne tulivat heikon startin myötä. Sen jälkeen joukkue on selvästi piristynyt.

Tulos: 1

Vakio 1 28.7.2018 koko kierros:

1. 1X
2. 1
3. 1
4. X2
5. 1
6. X2
7. X2
8. X
9. 2
10. X
11. 2
12. 1
13. 1


16 riviä 4€