Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 29.9.2018

Julkaistu: 28.09.2018 18:16


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 29.9.2018
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta.

1. Manchester City - Brighton


Valioliigassa toisena oleva City on edennyt yhtä tasuria lukuunottamatta voitosta voittoon.

Keskikastin Brightonilla on puolestaan vasta yksi voitto. Tappioita niskassa on jo kolme.

City pelasi tiistaina Carabao Cupia, mutta tuossa ottelussa valtaosa ihannekokoonpanosta lepäsi. Cityn rungon leveys riittää kyllä otteluruuhkan keskelle.

Tulos: 1

2. Arsenal - Watford


Kahdella tappiolla kauden avannut Arsenal on päässyt neljän matsin voittoputkeen Valioliigassa.

Erinomaisesti kautensa aloittaneen Watfordin nousukiito puolestaan katkesi, kun kahdesta edellisestä pelistä irtosi enää piste.

Arsenalin hyökkäyspeli on alkanut näyttää paremmalta, ja Alexander Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat osuneet maalipuiden väliin tehokkaasti.
Watford ei ole välttämättä nimivahva joukkue, mutta se toteuttaa pelitapaansa hyvin. Arsenal on kuitenkin tällä hetkellä hyvässä vauhdissa.

Tulos: 1X

3. Huddersfield - Tottenham


Sarjan hännänhuippuna oleva Huddersfield on edelleen ilman voittoa. Kuudesta pelistä saldona on kaksi tasuria ja neljä tappiota, maalieron ollessa surkea 3-14.

Viidentenä oleva Spurs hävisi putkeen Watfordille ja Liverpoolille, mutta palasi voittojen tielle edellisellä kierroksella kaatamalla Brightonin.

Tottenham pelasi viikolla Cupia voitokkaasti, ja osa sen avainpelaajista pelasi isot minuutit. Lauantaina luvassa voikin olla hienoista rotaatiota.
Tottenham on hieman ailahdellut alkukaudesta pelillisesti, mutta kokeneen joukkueen tasoeron täytyy nousta esille tälläisessä kamppailussa.

Tulos: 2

4. Wolverhampton - Southampton


Vahvasti kautensa aloittanut sarjanousija Wolves on kymmenteneä. Joukkue on hävinnyt vasta kerran, ja se on raapinut tasurit muun muassa molemmilta Manchesterin joukkueilta.

Soton on kaksi pistettä Wolvesin perässä, mutta sen peli on ollut kaukana parhaasta mahdollisesta. Joukkueen puolustus on ollut yleensä pitävä, mutta tällä kaudella se ei ole aiheuttanut vielä aivan liikaa luottamusta.

Wolves ottaa pallonhallinnan itselleen ja kykenee luomaan tekopaikkoja. Maalinteko ei silti ole nousijoille itsestäänselvyys. Tähän asti vastustajan rysä on heilunut kuudesti.

Tulos: 1X

5. Everton - Fulham


Everton on pelannut jo neljä voitotonta ottelua perätysten. Alla on kaksi tappiota, joissa omissa soi peräti viidesti.

Nousijajoukkue Fulham on jopa hieman yllättänyt tehojen puolesta, mutta lontoolaisten puolustus vuotaa. "Oman tasoisia" joukkueita Fulham on onnistunut haastamaan hyvin, mutta isompien seurojen kanssa on toistaiseksi ollut ongelmia.

Evertonia vaivaa muutamat loukkaantumiset, mutta se pääsee otteluun pari päivää pidemmän levon myötä.

Tulos: 1

6. Newcastle - Leicester


Newcastle on Cardiffin ja Huddersfieldin seurana putoajan paikalla kahden pisteen turvin. Harakoiden puolustuspeli on toiminut ihan kohtuullisesti, mutta maalinteko tökkii pahasti. Maaliero kuuden matsin jälkeen on 4-8. Newcastlen ottelukalenteri on kuitenkin ollut Valioliigan haastavin sen kohdattua jo neljä top-6 joukkueista.

Yhdeksäntenä oleva Leicester palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen. Ketuilla on nyt kasassa kolme voittoa ja kolme tappiota.

Leicesterin ongelma on ollut puolustuspeli tähän mennessä, joten Newcastlen tehottomuus voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Tulos: X2

7. Chelsea - Liverpool


Kierroksen ehdoton helmi. Kaksi tappiotonta joukkuetta vastakkain, joista Pool on piikkipaikalla kaksi pistettä Chelsean edellä.

Joukkueet kohtasivat keskiviikkona Cupissa, jossa Chelsea nousi voittoon Eden Hazardin maalilla. Tuossa pelissä sivussa olivat kuitenkin useat suurimmista tähdistä, joten lauantaina nähdään varmasti eri tyylinen kamppailu.

Chelsea oli viime sunnuntaina melko kehno West Hamin vieraana, jolloin lontoolaiset kokivat tasurin myötä kauden ensimmäisen pistemenetyksensä.

Molemmilta löytyy taitoa iskeä vastaan nopeasti, ja lauantain tullaan varmasti näkemään maaleja. Pool on tällä hetkellä omissa papereissani kuitenkin hieman vakuuttavampi, erityisesti sen erinomaisen puolustuspelin ansiosta.

Tulos: X2

8. Millwall - Sheffield United


Championshipin häntäpäähän jumiutunut Millwall on onnistunut naaraamaan vasta kuusi pistettä. Edellisestä viidestä pelistä pistepussi karttui vain yhden tasurin myötä. Alla on kaksi perättäistä tappiota.

Neljäntenä oleva Sheffield on puolestaan jäänyt kuluvalla kaudella vain kerran tasuriin. Se on ollut hyökkäyspäähän melko tehokas, ja maaleja onkin kasassa jo 15.

Tulos: 2

9. Norwich - Wigan


Keskikastin Norwich on kolmen pelin voittoputkessa. Kanarialintujen puolustus on sen akilleen kantapää, mutta noissa kolmessa matsissa omissa soi vain kerran.

Viidentenä oleva Wigan on pelannut myös maalirikkaita pelejä, mutta se on kääntänyt tiukat pelit edukseen hieman Norwichia tehokkaammin.

Wigan on ollut tien päällä kehnossa vireessä, kun neljästä reissupelistä saldona on yksi voitto ja kolme tappiota. Lauantaina nähdään varmasti maaleja, mutta voittaja ratkeaa puolustuspelin kautta.

Tulos: 1X

10. Blackburn - Nottingham


Keskikastin Blackburn on hävinnyt vasta kerran, mutta tasureita on tullut jo peräti viisi.

Hämmentävästi Nottinghamin tilastot ovat identtiset.

Joukkueiden välillä on vaikea löytää eroa, ja lauantaina päivän kunto ratkaisee. Tasuri tuntuu kuitenkin tilastojen valossa todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Tulos: X

11. Hull - Middlesbrough


Häntäpään Hull on hävinnyt jo kuudesti kuluvalla kaudella. Tiikereiden puolustuspeli on sakannut rajusti, ja päästettyjä maaleja onkin jo 16.

Middlesbrough on vain heikomman maalieron vuoksi Leedsin takana kärjessä. Molemmilla joukkueilla on 18 pistettä.

Boron puolustus on ollut rautainen - se on päästänyt vasta kolme maalia. Hyökkäyspeli ei ole sarjan tehokkainta, mutta kokonaisuus toimii.

Tulos: 2

12. Bolton - Derby


Bolton aloitti kauden väkevästi, mutta sen jälkeen paluu viime kauden kuntoon näyttää tapahtuneen. Edellisestä viidestä pelistä pisteitä irtosi kahden tasurin verran.

Kuudentena oleva Derby on puolestaan parantanut peliään viime viikkojen aikana. Todellinen boosti itsetunnolle tuli viikolla, kun Derby tiputti Manchester Unitedin Carabao Cupista pilkuilla.

Derbyn pelaajistossa nähtäneen kierrätystä, mutta meininki Frank Lampardin johtamassa joukkueessa on tällä hetkellä varmasti katossa.

Tulos: X2

13. Rotherham - Stoke


Sijalla 19 oleva Rotherham on voittanut kolmesti ja hävinnyt kuudesti. Nousijajoukkue ei ole toistaiseksi pelannut yhtään tasuria. Kaikki voitot ovat tulleet kotikentällä.

Stoken alkukausi on ollut hankala ja suoranainen pettymys. Viime kaudella Valioliigaa pelannut joukkue löytyy sarjan alemmasta keskikastista, eikä voittoja ole vasta kuin kaksi.

Rotherham on melko tehoton joukkue, kun taas Stoke saa kyllä maaleja tehtyä, mutta liian usein puolustuksen kustannuksella.

Tulos: 2

Vakio 1 29.9.2018 koko kierros:

1. 1
2. 1X
3. 2
4. 1X
5. 1
6. X2
7. X2
8. 2
9. 1X
10. X
11. 2
12. X2
13. 2


64 riviä 16€