Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 4.5.2019

Julkaistu: 03.05.2019 12:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 4.5.2019
Lauantain Vakio 1 -kohteet Englannin Valioliigasta, sekä kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta League Onesta, jossa käydään elintärkeitä kamppailuita.

1. Newcastle - Liverpool


Voitosta voittoon Valioliigassa viime viikot marssinut Liverpool koki keskiviikkona kovan kolauksen, kun Barcelona tuhosi sen 3-0 Mestarien Liigan välierässä. Tiistaina edessä on toinen osaottelu, mutta Jürgen Kloppilla ei ole varaa lepuuttaa pelaajiaan, sillä lauantaina täytyy irrota voitto mestaruushaaveiden ylläpitämiseksi.
Alemman keskikastin Newcastle on kolmen pelin pisteputkessa, mutta siitä tuskin riittää pysäyttämään Liverpoolia, joka pelaa vain voitto mielessä.

Tulos: 2

2. Wolverhampton - Fulham


Seitsemäntenä oleva Wolves on pitänyt oivan vireensä yllä kauden loppuun asti ja sarjanousija onkin kauden ehdottomasti positiivisin yllättäjä. Alla on kaksi perättäistä voittoa, kun Arsenal ja Watford kaatuivat.
Fulham hakee ensi kaudella varmasti vauhtia sarjaporrasta alempaa, ja kenties juuri siitä syystä viime kierroksilla lontoolaiset on pelannut todella vapautuneesti, josta tuloksena peräti kolmen pelin käynnissä oleva voittoputki. Erityistä on vielä se, ettei noissa kolmessa pelissä Fulham päästänyt yhtään maalia, mikä on yllättävää joukkueelle jonka verkosta pallo on kaivettu jo 76 kertaa tällä kaudella.
Fulhamin hyvä vire tuskin kantaa enää, sillä Wolves on todella kurinalainen joukkue, eikä se sorru aliarvioimaan heikompiaan.

Tulos: 1

3. West Ham - Southampton


Sijalla 11 oleva West Ham nappasi pitkästä aikaa voiton kaatamalla paikallisvastustaja Tottenhamin 1-0.
Southampton puolestaan pelasi toisen perättäisen tasapelinsä, kun se päätyi 3-3 lukemissa pistejakoon Bournemouthin kanssa.
Molemmille voittaminen on ollut hankalaa viime aikoina, eikä kummallakaan ole enää kahdessa viimeisessä pelissä panoksena kuin kunniaa. Siksi mitään pelillistä ilotulitusta lienee turha odotella.

Tulos: X

4. Cardiff - Crystal Palace


Putoamisviivan alapuolella oleva Cardiff on neljä pistettä edellään olevan Brightonin perässä, eli walesilaiset tarvitsevat molemmista jäljellä olevista peleistään voitot. Kauden lähestyessä loppuaan ei kuitenkaan mitään erityistä tasonnostoa ole ollut nähtävissä, ja Cardiff onnistuikin nappaamaan edellisestä viidestä pelistä tasan kolme pistettä. Noista viidestä pelistä se jäi neljässä maaleitta.
Sijalla 12 oleva Palace onnistui voittamaan yllättäen Arsenalin, jota seurasi tasuri Evertonin kanssa. Kotkien kausi on sujunut oletetulla tavalla, ja joukkue on tukevasti keskikastia.
Palace on läpi kauden ollut jopa yllättävän kova vierasjoukkue, kun taas Cardiff on pelannut kotonaan tasaisen vaisusti.

Tulos: X2

5. Luton - Oxford


Kolmannen sarjatason, League Onen, kärjessä viilettävä Luton on varmistanut nousunsa, mutta se tarvitsee voiton varmistaakseen myös mestaruuden. Edelliset matsit eivät kuitenkaan ole sujuneet aivan parhaalla tavalla, ja viimeisestä viidestä pelistä se voittikin vain yhden.
Keskikastin Oxford on saanut pelinsä toimimaan kauden edetessä loppua kohden, ja edellisestä viidestä matsistaan se ei hävinnyt yhtäkään.
Luton on kuitenkin kotikentällään tappioton, ja se varmasti palaa halusta tulla muistetuksi voittajana, eikä ainoastaan sarjanousijana.

Tulos: 1X

6. Bristol - Barnsley


Sijalla 16 oleva Bristol nappasi edellisestä viidestä pelistään kuusi pistettä. Tuolla jaksolla sen peli ei ollut kuitenkaan mitenkään parhaimmillaan, ja se onnistuikin vain kertaalleen tekemään yli yhden maalin ysikymppisen aikana.
Barnsley jakaa kärkipaikkaa Lutonin kanssa, ja sille pätee samat faktat kuin edellisessä kohteessa. Nousu on jo takataskussa, mutta voitolla mestaruuskin olisi mahdollinen.

Tulos: 2

7. Portsmouth - Accrington


Kolmantena oleva Portsmouth on varmistanut paikkansa nousukarsintoihin, mutta vastustaja niissä on vielä epäselvä. Voitolla se varmistaisi itselleen "helpoimman" vastustajan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.
Keskikastin Accrington lähtee kamppailuun mukavassa kahden pelin voittoputkessa, jonka aikana se onnistui maalinteossa peräti seitsemän kertaa.
Portsmouth on joukkueista ainoa jolla on tässä matsissa panosta. Accrington ei kuitenkaan ole missään nimessä helppo vastus.

Tulos: 1X

8. Southend - Sunderland


Ykkösliigasta tippuu neljä joukkuetta alemmalle sarjaportaalle, ja vain yksi putoaja on varma ennen viimeistä kierrosta. Southend on viimeisen säilyjän paikalla, mutta joukkue tarvitsee pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa. Edellisestä viidestä pelistään se onnistui voittamaan vain yhden, joten varsinaista tasonnostoa ei ole ainakaan nähty.
Suurseura Sunderland on neljäntenä ja varmasti nousukarsinnoissa mukana. Edellisestä kolmesta pelistään Black Cats ei voittanut yhtäkään, joten kunto ei ole kevään tärkeimpien pelien kynnyksellä optimaali.
Southendin kotipelien saldoa ei voi kehua, kun taas Sunderland on sarjan toiseksi paras vierasjoukkue. Sunderland voi nousta vielä kolmanneksi voiton myötä.

Tulos: X2

9. Charlton - Rochdale


Viidentenä oleva Charlton voi niin ikään nousta vielä kolmanneksi, ja se onkin ollut kärkipään joukkueista parhaassa vedossa viime ajat. Edellisestä viidestä pelistä irtosi 12 pistettä.
Keskikastin Rochdale saalisti samalta jaksolta tismalleen saman määrän pisteitä. Charlton on kuitenkin hävinnyt kotonaan vain kahdesti kuluvalla kaudella, ja tuntuisi kaukaa haetulta, että kolmas tulisi tälläisessä kamppailussa.

Tulos: 1X

10. Doncaster - Coventry


Kuudentena oleva Doncaster on viimeisenä joukkueena menossa pudotuspeleihin, mutta se tarvitsee voiton varmistaakseen paikkansa. Edellisellä kierroksella Doncaster katkaisi orastavan tappioputken tasurilla Oxfordin kanssa.
Kahdeksantena olevalla Coventryllä ei ole enää mahdollisuuksia nousta kuuden sakkiin ja alla onkin kaksi voitotonta kamppailua.
Doncasterilla on todella paljon pelissä, ja joukkue tarvitsee voiton. Peli ei kuitenkaan ole aivan uomissaan tällä hetkellä.

Tulos: 1X

11. Peterborough - Burton Albion


Seitsemäntenä oleva Peterborough on pisteen verran Doncasterin perässä, ja sillä ei ole muuta tehtävää, kuin napata voitto ja toivoa Doncasterin kompastelua. Edellisellä kierroksella joukkue antoi pienimuotoisen myrskyvaroituksen hakemalla vieraspisteet Portsmouthista.
Yhdeksäntenä olevalla Burtonilla ei lauantaina ole matsissa panosta. Paineettomasti pelaava joukkue onnistui kaatamaan kärkijoukkue Lutonin viime kierroksella 2-1.
Peterborough ei ole kotistadionillaan ollut kummoisessa vireessä tällä kaudella, mutta nyt kotiyleisön tuki tulisi tarpeeseen. Ennakkoon kuitenkin ottelu on todella tasainen, eikä isännillä ole varaa virheisiin, mikä voi näkyä varovaisuutena.

Tulos: X

12. Wycombe - Fleetwood


Sijalla 18 oleva Wycombe on vain kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella, kun taas Fleetwood on tukevasti keskikastia.
Kummankaan pelit eivät ole sujuneet viime viikkoina parhaalla mahdollisella tavalla. Wycombe voitti kahdesti edellisestä viidestä pelistä, Fleetwood kerran.
Wycombe on aivan viime viikkoja lukuunottamatta ollut hyvä kotonaan, kun taas Fleetwood on ollut vaikeuksissa vierasreissuilla. Mitään suurta klassikkoa tästä ei silti ole luvassa.

Tulos: 1X

13. Plymouth - Scunthorpe


Kierroksen kenties isoin matsi pelataan kahden putoajanpaikalla olevan joukkueen välillä. Plymouth on pisteen edellä Scunthorpea, ja isännillä voi riittää pistekkin sarjapaikan säilyttämiseen, mutta se vaatisi edellä olevan Southendin tappiota.
Scunthorpe tarvitsee ottelusta voiton, ansaitakseen mahdollisuuden putoajan paikalta pois pääsemiseksi.
Molemmat ovat olleet loppukaudesta surkeassa vedossa. Plymouth ei saanut edellisestä viidestä pelistä yhtään pistettä, Scunthorpe kaksi. Plymouthilla oli kuitenkin tuolla jaksolla aavistuksen haastavammat vastustajat.
Kuten niin usein alempien sarjatasojen matseissa, on tässäkin kotietu valtavassa asemassa. Plymouthin otteet eivät tee siitä ennakkosuosikkia, mutta tilastojen valossa kotijoukkue on hienoinen suosikki, jos nähdyillä otteilla sellaista nyt tästä matsista voi löytää.

Tulos: 1X

Vakio 1 4.5.2019 koko kierros:

1. 2
2. 1
3. X
4. X2
5. 1X
6. 2
7. 1X
8. X2
9. 1X
10. 1X
11. X
12. 1X
13. 1X


256 riviä 64€

50€ bonus + 100% kerroinkorotus ensimmäiselle yhdistelmävedolle!


Energybet antaa kaikille pelaajille jopa 50€ bonuksen, jonka voit käyttää ensimmäisen yhdistelmävetosi panostukseen. Samalla ensimmäinen yhdistelmävetosi kerroin tuplataan! Siirry Energybetille tästä tai lue lisää bonuksesta Energybet arvostelustamme.