Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 4.8.2018

Julkaistu: 03.08.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 4.8.2018
Lauantain Vakion kohteet jälleen kotimaan kolmelta korkeimmalta sarjatasolta. Pystyykö HJK kukistamaan RoPSin otteluruuhkan keskellä?

1. FC Inter - IFK Mariehamn


Kahdeksantena oleva Inter liitää liki historiallisessa kolmen ottelun voittoputkessa. Inter pelasi vuosia ilman edes kahta perättäistä voittoa, joten nyt Turussa on todella löydetty oikea suunta.

Kymmenentenä majaileva IFK Mariehamn puolestaan onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi SJK:n kotonaan 1-0.

Interin heikkous on ollut sen puolustus, mutta noissa kolmessa ottelussa se päästi vain yhden osuman. Hyvä vire luo alisuorittaneelle joukkueelle hyvää henkeä, eivätkä turkulaiset voi ottaa voittoputkesta paineita.

Tulos: 1

2. HJK - RoPS


HJK koki keskiviikkona karvaan tappion BATE:lle Mestarien Liigan karsinnoissa. Klubi hallitsi kenttätapahtumia, mutta valkovenäläiset veivät voiton 2-1. Sarjakärki antaa varmasti avainpelaajille lepoa, sillä kyseessä on kolmas ottelu viikon sisään.

Toisena oleva RoPS koki kaksi tappiota edellisen kolmen kierroksen aikana, kun sekä SJK, että IFK Mariehamn kukisti rovaniemeläiset.

RoPSin puolustus on ollut rautaa läpi kauden, mutta hyökkäyspäässä on ollut hiljaisempaa. Klubi puolestaan painaa maaleja Veikkausliigan selvästi kovimmalla tahdilla. Mikäli helsinkiläiset ovat käsitelleet Euro-pettymyksen, ei RoPS tule lauantaina pisteitä saamaan.

Tulos: 1X

3. JJK - FC Haka


Yhdeksäntenä oleva JJK katkaisi kolmen pelin tappioputken yllätystasurilla HIFK:n vieraana.

Neljänneksi kivunnut Haka puolestaan palasi KPV-tappion jälkeen voittojen tielle kaatamalla KTP:n vakuuttavasti 3-0.

Hakan nappasi kymmenen pistettä edellisestä viidestä pelistä ja kokenut joukkue onkin löytänyt tasonsa ailahtelevan alkukauden jälkeen. JJK on kuitenkin osoittanut venymiskykyään jo useassa ottelussa.

Tulos: X2

4. AC Oulu - FF Jaro


Seitsemäntenä oleva Oulu palasi hetkellisen korpivaelluksen jälkeen voittojen pariin nappaamalla kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Kokkolasta.

Jaron kuntokäyrä on vahvasti alaspäin. Edellisestä viidestä pelistään pietarsaarelaiset voittivat yhden ja alla on tyly 3-0 kotitappio EIF:lle.

Jaron yksi tärkeimmistä pelaajista, Seth Paintsil, lähti näytille Itävaltaan ja Kareem Moses on sivussa pelikiellon vuoksi. Oululaisilla on oiva sauma jatkaa hienoa kotisaldoaan.

Tulos: 1

5. EIF - AC Kajaani


Toisena oleva EIF on hävinnyt vain kerran kuluvalla kaudella. Vähämaalisia pelejä pelaavan nipun puolustus on rautaa ja hyökkäyksen potentiaalia nähtiin vihdoin Jaroa vastaan.

Nousijajoukkue Kajaani suli edellisessä pelissä aivan lopussa päästäen Klubi 04:n tasoihin. Joukkue on pelannut peräti kuusi voitotonta ottelua perätysten.

Tulos: 1

6. NJS - MiPK


Kakkosen A-lohkon toiseksi viimeisenä oleva NJS on pelannut seitsemän voitotonta ottelua perättäin. Kotona joukkue on kuitenkin venynyt kauden aikana hyvin. Kuudesta pelistä se on hävinnyt vain yhden.

Keskikastin MiPK pelaa tasaisesti ilman ailahteluita, mutta kärkikahinoihin mikkeliläisillä ei ole asiaa. Vieraissa joukkueella on ollut melko vaikea kausi.

Tulos: X

7. PKKU - PEPO


Kymmenentenä oleva PKKU on päässyt hyvään vireeseen. Pisteputki on jo kuuden ottelun mittainen, joista puolet päättyivät voittoon.

Lohkon kärki PEPO kärsi kauden ensimmäisen tappionsa MYPAlle, mutta paluu voittojen tielle tuli nopeasti MP:n kustannuksella.

PEPO on voittanut vieraissa vain kertaalleen, kun taas PKKU ei ole vielä kertaakaan napannut täyttä pistepottia kotikentällään. Ristiltä haiskahtaa, mutta PEPOn materiaali tuo sille kuitenkin edun.

Tulos: X2

8. MYPA - FCV


Kuudentena oleva MYPA kaatoi PEPON vakuuttavasti, mutta edellisellä kierroksella tulikin todella rumasti 7-1 kuokkaan JäPSiltä.

Putoajan paikan yläpuolella tasapainoileva FCV onnistui voittamaan edellisestä viidestä pelistään vain yhden. Vaajakoskelaisten puolustus on ollut hyvässä vireessä läpi kauden, mutta MYPAn tehokas hyökkäysarsenaali on huomattavasti keskivertoa parempi.

FCV on pelannut vieraissa hyvin ja tässä onkin kierroksen yllätyksen paikka.

Tulos: X2

9. Gnistan - JIPPO


Toisena oleva Gnistan saa vieraakseen keskikastin JIPPOn.

Gnistan kerää pisteitä tasaiseen tahtiin, vaikkei sen peli olekkaan ollut erityisen vakuuttavaa. Alla sillä on niukka 2-1 voitto lohkon heittopussi LPS:sta.

JIPPO onnistui voittamaan edellisestä viidestä pelistään vain yhden. Alkukauden hyvin toiminut puolustus oli noilla kierroksilla hakoteillä, sillä omissa soi peräti 11 kertaa.

Tulos: 1

10. SalPa - FC Kiffen


B-lohkon toisena oleva SalPa koki kauden toisen tappionsa, kun kärkikamppailussa MuSa oli parempi 3-0.

Putoamispaikkaa vastaan taisteleva Kiffen on tehnyt vain seitsemän maalia kuluvalla kaudella, ja voitoton putki on venynyt jo kymmeneen matsiin.

Tulos: 1

11. KuFu 98 - VIFK


C-lohkon viidentenä oleva KuFu hävisi edellisestä kolmesta pelistään kaksi, ja alla sillä on 2-1 tappio PK-37:lle.

Kymmenentenä majailevan VIFK:n pelit ovat sujuneet vielä surkeammin. Edellisestä viidestä pelistä vaasalaiset saivat yhden pisteen, maalieron ollessa 2-11.

KuFu on seitsemästä kotiottelustaan voittanut viisi ja hävinnyt vain yhden, eikä tässä kamppailussa ole kuin yksi suosikki.

Tulos: 1

12. TamU - OLS


Yhdeksäntenä oleva TamU katkaisi pitkän tappioputken tasurilla VIFK:n kanssa, jota seurasi voitto Närpes Kraftista. Molemmat ovat TamU:n takana sarjataulukossa, joten sijoitusten kannalta pisteet olivat tärkeät, mutta ne eivät kerroa paljoa tamperelaisten tasosta.

Seitsemäntenä majaileva OLS lähtee kamppailuun kaksi tappiota niskassaan, joissa kummassakaan vastustajan maaliverkko ei pöllynnyt.

TamU:n kotisaldo on 3-2-2, OLS:n vieraslukema 2-2-2. Suurta etua ei siis kummallekkaan pelipaikasta tule. Oululaisilla on kuitenkin yksi vieraskiertueen pisimmistä matkoista edessä, joten TamU pääsee iskemään huomattavasti paremmin levänneenä.

Tulos: 1X

13. FC Jazz - BK-46


B-lohkon viidentenä oleva Jazz on voittanut puolet otteluistaan. Erityisesti kotona on kulkenut, sillä kaikki voitot ovat tulleet nimenomaan Porissa. Seitsemäs kotiottelukin päättyi tasan, eli Jazzin kotisaldo hipoo täydellisyyttä.


Lohkojumbo BK-46 on puolestaan hävinnyt yhtä tasuria vaille kaikki vieraspelinsä.

Tulos: 1

Vakio 1 4.8.2018 koko kierros:

1. 1
2. 1X
3. X2
4. 1
5. 1
6. X
7. X2
8. X2
9. 1
10. 1
11. 1
12. 1X
13. 1


32 riviä 8€