Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 5.1.2019

Julkaistu: 05.01.2019 00:18


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 5.1.2019
Lauantaina Vakio 1 -kierroksen kohteet tulevat FA Cupin kolmannelta kierrokselta. Suuri osa kamppailuista vaikuttaa melko selviltä, mutta millaisia yllätyksiä lauantaina nähdään?
Betsson Betsson

1. Chelsea - Nottingham


Valioliigan neljäntenä oleva Chelsea jäi yllättäen viikolla Southamptonin kanssa maalittomaan tasapeliin kotonaan. Muutoin lontoolaisten peli on kyllä kulkenut läpi kauden varsin mallikkaasti.
Championshipin seitsemäntenä oleva Nottingham nappasi ensimmäisen voittonsa viikkoihin viime kierroksella. Päänahka oli kovin mahdollinen, kun se kaatoi kärkijoukkue Leedsin 4-2.
Nottingham on jopa kierroksen potentiaalisimpia yllättäjiä, mutta Chelsea on kuitenkin läpeensä laadukas joukkue. Vaikka Chelsea lähteekin varsin varamiehisellä avauskokoonpanolla varmasti liikkeelle riittää Maurizio Sarrilla varaa mistä valita.

Tulos: 1

2. Derby - Southampton


Championshipin kuudentena oleva Derby on saanut Valioliigajoukkueista tuntua jo Liigacupissa, kun se tiputti ensiksi ManU:n pilkuilla, mutta taipui seuraavalla kierroksella niukasti Chelsealle.
Valioliigassa putoajan paikalla oleva Southampton yllätti monet katkaisemalla kahden pelin tappiokierteensä tasaamalla pisteet Chelsean vieraana viikolla.
Derby lähtee otteluun yhden päivän pidemmällä levolla. Championshipin joukkueella on mahtava tilaisuus mitata tasonsa tälläisessä kamppailussa. Southamptonilla on kuitenkin ajatus Valioliigassa ja paikkansa säilyttämisessä pääsarjassa.

Tulos: 1X

3. Aston Villa -Swansea


Championshipin kymmenentenä oleva Villa on hävinnyt vain yhden edellisestä viidestä sarjapelistään.
Pari pykälää sarjassa perässä tuleva Swansea ei ole pelannut juuri huonommin. Alla on vakuuttava 1-4 vierasvoitto Readingista.
Villa on todella tehokas joukkue ja erityisen vaikea kaadettava kotonaan. Championshipin kovassa ottelutahdissa tälläisen ottelun kokoonpanot voivat tarjota yllätyksiä.

Tulos: 1X

4. Everton - Lincoln City


Valioliigan keskikastin Evertonilla ei pelit sujuneet joulun ruuhka-aikana. Edellisestä viidestä pelistä se hävisi neljä ja erityisesti maalinteko on tökkinyt.
Lincoln johtaa neljänneksi korkeinta sarjatasoa, eli Kakkosliigaa. Joukkue on pelannut läpi kauden tasaisen vahvasti, mutta nyt haaste on aivan eri tasoa.
Everton varmasti antaa lepoa avainpelaajilleen, mutta silti tasoero on selkeä.

Tulos: 1

5. Gillingham FC - Cardiff


Gillingham on Ykkösliigan, eli kolmanneksi korkeimman sarjatason sijalla 18. Viimeisestä viidestä pelistä joukkue voitti sarjassa vain yhden.
Valioliigassa putomisviivan yläpuolella keikkuva sarjanousija Cardiff on ajoittain väläytellyt, mutta sarjapaikan uusiminen tulee olemaan tiukassa. FA Cup on juuri Cardiffin kokoisille joukkueille oiva näytönpaikka, vaikka kierrätystä kokoonpanossa tullaan varmasti näkemään.

Tulos: 2

6. Middlesbrough - Peterborough


Championshipin viidentenä oleva Middlesbrough on hieman parantanut otteitaan hienoisen laman jälkeen. Joukkue ei mässäile maaleilla, mutta puolustus on rautaa.
Ykkösliigan seitsemännellä sijalla majaileva Peterborough on voittanut vain yhden matsin viidestä viimeisestään. Joukkue tekee runsaasti maaleja, mutta puolustus vuotaa liiaksi.

Tulos: 1

7. Bolton - Walsall


Championshipissä putoajan paikalla oleva Bolton on voittanut vain viidesti kuluvalla kaudella. Noista voitoista sentään kolme on tullut kotikentällä.
Ykkösliigan alemman keskikastin Walsall ui syvissä vesissä. Edellisestä viidestä pelistä pistepussi karttui vain kahdella paunalla.
Bolton on Championshipin tehottomin joukkue ja maalinteko on ollut hankalaa läpi kauden. Walsallin puolustus on jopa Ykkösliigaan kevyt, mutta Boltonin ruudin kosteusprosentti saatta aiheuttaa isännille jälleen ongelmia.

Tulos: 1X

8. Accrington - Ipswich


Ykkösliigan keskikastin Accrington lähtee kamppailuun kahden pelin tappiokierteessä. Noissa peleissä maaliero oli surullinen 0-7, joka ei takaa millään tavalla hyviä lähtökohtia FA Cupin kohtaamiseen.
Championshipin jumbona oleva Ipswich on jäänyt sarjassa jo viisi pistettä edellä olevasta Readingista. Joukkue on onnistunut voittamaan vain kaksi sarjapeliä tähän mennessä. Voitto Cupista tekisi ihmeitä itseluottamukselle.
Accringtonilla ei ole tässä pelissä kuin voitettavaa - Ipswichin asetelma on juuri päinvastainen.

Tulos: X

9. Newcastle - Blackburn


Newcastlella on neljän pelin voitoton putki päällä Valioliigassa. Noissa neljässä pelissä Rafa Benitezin miehistö onnistui maalinteossa tasan kerran.
Championshipin keskikastin Blackburn onnistui katkaisemaan kolmen pelin tappioputkensa vuoden ensimmäisenä päivänä, kun se monien yllätykseksi kaatoi West Bromwichin.
Newcastlen kokoonpano ei ole kummoinen Valioliigan tasolle, mutta tälläiseen peliin joukkue on silti selkeä ennakkosuosikki.

Tulos: 1X

10. Norwich - Portsmouth


Norwich oli jo pari viikkoa Championshipin kärjessä, mutta kolme perättäistä voitotonta ottelua takasi Leedsille paikan sysätä Kanarialinnut toiseksi.
Portsmouth puolestaan porskuttaa Ykkösliigan piikkipaikalla. Perinteikäs seura on kerännyt pisteitä tasaisen väkevästi ja onnistunut repimään eroa viisi pistettä seuraavan olevaan Lutoniin.
Norwich ei ole ollut viimeisissä peleissä aivan terävimmillään, mikä ei ole kuitenkaan mikään ihme vuodenvaihteen ruuhkassa.

Tulos: 1X

11. Blackpool - Arsenal


Ykkösliigan kymmentenä oleva Blackpool lähtee kehnoista asemista otteluun. Edellisestä viidestä pelistä joukkue taisteli vain yhden pisteen.
Valioliigassa viidentenä oleva Arsenal on ailahdellut, mutta joukkue kykenee parhaimmillaan loistavaan hyökkäyspeliin. Isoimmat tykit pysynevät sivussa, mutta Unai Emeryllä ei pitäisi loppua pelaajat kesken.

Tulos: 2

12. Bristol - Huddersfield


Championshipin sijalla 11 oleva Bristol lähtee otteluun kaksi voittoa alla. Bristol on kuitenkin ollut yllättävän vaisu kotonaan läpi kauden.
Huddersfieldin kausi Valioliigassa on ollut todella vaikea, ja joukkue vaikuttaa olevan varmin putoaja kauden päätteeksi. Voittoja on tullut vain kaksi, tappioita jo 15. FA Cup on harvinainen paikka valopilkulle joukkueen surkeassa kaudessa.

Tulos: X2

13. Crystal Palace - Grimsby


Palace väläytti potentiaaliaan joulun alla kaatamalla Manchester Cityn. Vaikka kausi onkin ollut odotetun haastava, on kotkat silti onnistunut pelaamaan tasaisesti.
Kakkosliigan keskikastissa olevalla Grimsbyllä on vain voitettavaa. Joukkueella taitaa silti olla edessä vain turistireissu Lontooseen.

Tulos: 1

Vakio 1 5.1.2019 koko kierros:

1. 1
2. 1X
3. 1X
4. 1
5. 2
6. 1
7. 1X
8. X
9. 1
10. 1X
11. 2
12. X2
13. 1


32 riviä 8€