Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 6.4.2019

Julkaistu: 05.04.2019 16:08


Vakiovihje: Vakio 1 lauantai 6.4.2019
Lauantain Vakio 1 -kierroksen kohteet jälleen Englannin Valioliigasta ja Championshipistä, jossa nähdään monta elintärkeää kamppailua, niin sarjan kärki- kuin häntäpäässäkin.

1. Newcastle - Crystal Palace


Äärimmäisen tasaisessa häntäpäässä peräkkäin olevat Newcastle ja Crystal Palace pelaavat isoista pisteistä. Kumpikaan ei ole vaarassa joutua putoajaksi, mutta loppusijoituksissa 12. sija näyttää huomattavasti paremmalta, kuin 17.
Kummankaan kuntopuntari ei näytä mitään poikkeuksellista, mutta Newcastle on ollut kotonaan jo pidempään vireessä. Edellisestä viidestä kotimatsistaan Harakat voittivat kaikki. Tämä luo joukkueelle turvallisuutta ja itseluottamusta.

Tulos: 1X

2. Bournemouth - Burnley


Sijalla 12 oleva Bournemouth ei onnistunut voittamaan kuin yhden edellisestä viidestä pelistään. Tappiot tosin tulivat top-10 joukkueille. Bournemouth on läpi kauden ollut erinomainen itseään heikompia vastaan, mutta se ei tosissaan pysty haastamaan sarjan kovempaa puoliskoa.
Burnley oli hetkellisesti kevätkauden kuumin jengi, mutta se on muisto vain. Pitkä tappioputki meni poikki hieman yllättäen, kun joukkue kaatoi Wolvesin, mutta se ei vielä muuta isoa kuvaa. Burnleyn onneksi eroa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan Cardiffiin on vielä viisi pistettä.

Tulos: 1

3. Huddersfield - Leicester


Sarjajumbo Huddersfield rämpii neljän ottelun tappioputkessa jälleen kerran. Joukkueen kaudesta erinomaisen kuvan kertoo se, että toissa kierroksella West Hamin verkkoon tehdyt kolme maalia on peräti kuudesosa joukkueen kauden kaikista tehdyistä maaleista.
Yhdeksäntenä oleva Leicester on äitynyt hyvään vireeseen ja käynnissä on kolmen pelin voittoputki. Vastus ei tuolla jaksolla tosin ollut haastavin mahdollinen, mutta nyt se on silti jopa helpompi.

Tulos: 2

4. Preston - Sheffield United


Championshipin kymmenentenä oleva Preston koki pitkästä aikaa tappion viime kierroksella, kun Reading yllätti sen 2-1.
Sama kohtalo oli kolmantena majailevalla Sheffieldillä, jolta Bristol nipisti vieraspisteet 2-3 lukemin.
Preston on läpi kauden ollut vaikeasti kaadettava kotiluolassaan, mutta siltä on napattu peräti yhdeksän kertaa tasuri vierasjoukkueen toimesta. Sheffieldillä on vielä kaikki saumat suoraan nousuun, joten tässä vaiheessa kautta sen pitää olla parhaimmillaan.

Tulos: X2

5. Birmingham - Leeds


Sijalle 18 valahtaneen Birminghamin viime viikot ovat olleet surullista seurattavaa. Edellisesstä viidessä pelissä tasan kaksi tehtyä maalia ja saldona nolla pistettä kertoo kaiken tarvittavan.
Norwichin perässä toisena oleva Leeds tarvitsee pisteitä pitääkseen Sheffieldin ja kumppanit kaukana. Edellisestä viidestä matsista irtosikin 12 pistettä ja erityisesti puolustuspeli on ollut viime viikot onnistunutta.

Tulos: 2

6. Millwall - West Bromwich


Viimeisen säilyjän paikalla oleva Millwall on vain pisteen edellä putoamisviivaa. Edellisestä viidestä pelistään joukkue hävisi neljä, ja erityisesti Boltonille kärsitty tappio oli kirvelevä.
Neljäntenä oleva WBA on kuusi pistettä Leedsin ja suoran nousun perässä. Joukkue on viritetty hyvään vauhtiin ja alla on kolme perättäistä voittoa.

Tulos: 2

7. Swansea - Middlesbrough


Keskikastin Swansea katkaisi kolmen pelin tappioputkensa kaatamalla Brentfordin komeasti 3-0.
Kahdeksanneksi tipahtanut Middlesbrough on todellisessa lamassa. Pitkään kuuden sakissa roikkunut joukkue on hävinnyt viidesti putkeen ja edellisessä kolmessa pelissä se ei onnistunut tekemään yhtään maalia.
Boro ei ole kuin pari pistettä karsintarajan perässä, ja kautta on vielä jäljellä. Tässä vaiheessa enää ei kuitenkaan riitä vain oman kurssin kääntäminen, vaan muidenkin pitäisi kompuroida.

Tulos: 1X

8. Sheffield Wednesday - Aston Villa


Keskikastin Sheffield porskuttaa pitkässä tappiottomassa putkessa, ja edellisestä viidestä pelistä irtosi mukavat yhdeksän pistettä. Joukkueen puolustuspeli on ollut liki kauden parasta viime viikkoina.
Kuudenneksi noussut Villa on virttynyt liki kauden parhaaseen vireeseensä. Edellisestä viidestä pelistä täydet pisteet maalierolla 13-2 kertoo joukkueen hyvästä vireestä. Vastus ei noissa peleissä ollut edes sarjan heikointa kastia.
Sheffield on läpi kauden ollut kotonaan väkevä joukkue. Paine ja pallo on nyt Villalla. Sen oiva vire luo joukkueeseen uskoa, mutta helppoa matsia vieraille ei ole luvassa.

Tulos: X2

9. Brentford - Derby


Keskikastin Brentford on neljän pelin voitottomassa putkessa, joista se hävisi kolme. Tuon jakson aikana joukkue ei kyennyt tekemään maaliakaan.
Seitsemäntenä oleva Derby omaa vielä erinomaiset mahdollisuudet nousta mukaan nousukarsintoihin. Käynnissä on neljän pelin pisteputki ja alla maukas 6-1 päättynyt maalintekoharjoitus Rotherhamin kustannuksella.
Derby ei ole kuitenkaan viihtynyt erityisen hyvin vieraskentillä ja nyt kysytäänkin joukkueen henkistä kanttia. Kaiken lisäksi Brentfordin kotikentää on ollut vastustajille hankala paikka. Kuntopuntari kuitenkin painaa vaakakupin vierailijoille.

Tulos: X2

10. Bristol - Wigan


Viidenneksi noussut Bristol on ollut kevään pirteimpiä. Alla on kaksi voittoa, jotka tulivat vielä Middlesbroughista ja Sheffield Unitedista, joten joukkue kykenee tällä hetkellä haastamaan liki kenet tahansa.
Sijalla 20 oleva Wigan tulee käymään vielä kovaa kamppailua sarjapaikkansa puolesta. Tästä matsista sille tuskin on pisteitä luvassa.

Tulos: 1

11. Rotherham - Nottingham


Ensimmäisen putoajan paikalla oleva Rotherham ei ole kuin pari pistettä sarjapaikan uusimista perässä, mutta voittoja täytyisi tulla enemmän (vain seitsemän voittoa koko kaudella). Alla on nöyryyttävä 6-1 tappio Derbylle, joka tuskin aiheutti varsinaista boostia itsetunnolle.
Yhdeksäntenä oleva Nottingham on pelannut hieman ailahtelevasti, ja vaikka joukkue ei pisteissä olekkaan paljoa karsintarajan perässä, ei sen viime aikojen otteet ole olleet kovinkaan luottamusta herättäviä.
Nottingham on onnistunut voittamaan vain kolmesti vieraskentillä läpi kauden, ja edellisestä viidestä vierasmatsistakin irtosi yhteensä vain kaksi pinnaa. Rotherham pelaa sarjapaikkansa puolesta, Nottingham tuskin haaveilee noususta.

Tulos: 1X

12. Hull - Reading


Sijalla 12 oleva Hull katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa kaatamalla Ipswichin vieraissa 0-2.
Seitsemän pykälää alempana oleva Reading on puolestaan parannellut asemiaan viime viikkoina, kun edellisestä viidestä pelistä irtosi peräti kymmenen pistettä. Eroa putoamisviivaan ei kuitenkaan ole kuin neljä pinnaa.
Hull on ollut viime ajat väkevä kotijoukkue, mutta piristynyt Reading ei ole täysin poissuljettu tässä kamppailussa.

Tulos: 1X

13. Blackburn - Stoke


Keskikastissa pisteen päässä toisistaan olevat Blackburn ja Stoke eivät kumpikaan ole olleet parhaimmillaan viime aikoina.
Blackburn hävisi neljä edellisestä viidestä pelistään, Stoke puolestaan on pelannut jo neljä perättäistä tasuria.

Tulos: X

Vakio 1 6.4.2019 koko kierros:

1. 1X
2. 1
3. 2
4. X2
5. 2
6. 2
7. 1X
8. X2
9. X2
10. 1
11. 1X
12. 1X
13. X


128 riviä 32€