Vakiovihje: Vakio Grand Prix 2 sunnuntai 16.12.2018

Julkaistu: 15.12.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio Grand Prix 2 sunnuntai 16.12.2018
Sunnuntain Vakio Grand Prix 2 -kierroksen kohteet muun muassa Valioliigasta, Serie A:sta ja La Ligasta. Kierroksen ehdoton herkkupala on Liverpoolin ja Manchester Unitedin tulikiven katkuinen kohtaaminen. Huomaathan, että kohteet 15 ja 16 arvotaan.
Sunnuntaina kriisijoukkue Southampton saa vieraakseen kärkikahinoihin tähtäävän Arsenalin.
Putoajan paikalla oleva Southampton on tehnyt toiseksi vähiten maaleja Valioliigassa, mutta vastapainona omissa on soinut jo 30 kertaa. Arsenalin Tulivoima on hyvin tiedossa, eikä tähän kamppailuun ole kuin yksi suosikki - Tykkimiehet.

Samanlaiset asetelmat on Brightonin isännöidessä Chelseaa. Brighton toki on keskikastia, mutta Manchester Cityn viime lauantaina kaatanut Chelsea on tällä hetkellä voimissaan.
Maurizio Sarrin luotsaama Chelsea osoitti suuruutensa aiheuttamalla Cityn kauden avaustappion. Vaikka lontoolaisten taso on hieman ailahdellut, vaatisi se melkoisen ihmeen, että Brighton kykenisi kamppailemaan edes pisteen. Vahva Kakkonen lapulle myös tähän kohteeseen.

Suurin ottelu käydään Liverpoolissa, jossa kotijoukkue Pool saa vieraakseen Manchester Unitedin.
Pool pelasi tiistaina huipputärkeän Mestarien Liigan kamppailun, kun Napoli vieraili Anfieldilla. Pool taisteli tarvittavan 1-0 voiton varmistaen paikkansa Euroopan pääkilpailun pudotuspeleissä.
Keskiviikkona ManU koki Valencialle vierastappion jolla ei ollut merkitystä, sillä Jose Mourinhon miehistö oli varmistanut jatkopaikkansa jo edellisellä kierroksella.
Liverpoolin ja ManU:n kohtaaminen on aina yksi Valioliigan isoimmista. Joukkueiden välillä on vihaa joka ylittää useimpien paikalliskamppailuiden jännitteet. Kumpikaan joukkue ei missään nimessä halua hävitä tätä kamppailua - etenkään kotiyleisönsä edessä.
Poolilla on palautumisen kannalta hienoinen etu, mutta se joutui peluuttamaan tiistaina kaikkia avainpelaajiaan. ManU:lla nähtiin keskiviikkona hienoista rotaatiota, kun esimerkiksi Paul Pogba ja David De Gea huilasivat.
Pool nousi Cityn tappion myötä kärkeen ja on enää ainoa joukkue tappioitta Valioliigassa. Jürgen Kloppin miehistö on vakuuttanut läpi kauden molemmissa kenttäpäädyissä. Mo Salahin johtama hyökkäys tehoilee, ja Virgil Van Dijkin hallinnoima puolustus pitää. Poolin verkkoon on tehty vasta kuusi maalia tähän mennessä.
ManU on ailahdellut läpi kauden ja Jose Mourinhon asema on kyseenalaistettu jo useaan otteeseen. ManU ei ole millään tavalla sama joukkue kuin Sir Alex Fergusonin aikana, vaan nykyään se on tietynlainen musta hevonen sarjassa.
ManU saattaa pelata täysin aneemisesti sarjan heikoimpia vastaan (perättäiset tasurit Southamptonin ja Crystal Palacen kanssa), mutta parhaimmillaan se kykenee haastamaan kenet tahansa. Haastajan rooli ei vain sovi ManU:lle. Sen fanit ja koko yhteisö haluaa ainoastaan dominointia ja mestaruuksia.
Pool on kauden seitsemästä kotipelistään voittanut kuusi ja jäänyt kerran tasuriin maalierolla 15-1. Anfield on nykyään sellainen pelote vieraille, mitä Old Trafford oli vielä muutama vuosi sitten.
Pool on ehdottomasti suosikki, mutta mikään itsestäänselvyys ei kotijoukkueen voitto ole. Sen takia ykkösen lisäksi otan ristin lapulle. ManU:n voittoon ei usko riitä.

Vakio Grand Prix 2 16.12.2018 koko kierros:

1. 2
2. 2
3. 1X
4. 1X
5. X2
6. 2
7. X
8. 1X
9. X2
10. 2
11. 1
12. 1X
13. 1X
14. X
15. Kohde arvotaan
16. Kohde arvotaan
17. 1X
18. 1


256 riviä 25,6€