Vakiovihje: Vakio Grand Prix 2 sunnuntai 30.9.2018

Julkaistu: 29.09.2018 16:00


Vakiovihje: Vakio Grand Prix 2 sunnuntai 30.9.2018
Sunnuntain Vakio Grand Prix 2 -kierroksella jälleen luvassa jännittäviä matseja ympäri Euroopan. Kotimaan Veikkausliigassa kipeästi pisteitä tarvitsevat TPS ja SJK pelaavat vieraspelit Lahdessa ja Rovaniemellä.
Betsafe Betsafe
Veikkausliigassa FC Lahti saa vieraakseen sarjapaikkansa puolesta taistelevan TPS:n.

Lahti oli pitkään mukana mitalitaistossa, mutta heikko syksy on pudottanut joukkueen pois siitä kisasta. Maalivahti Aleksandr Vasjutinin poistuminen osoittautui kuoliniskuksi viime kauden nelosille. Edellisestä kymmenestä pelistä lahtelaiset ei ole voittanut yhtäkään. Viisi tasuria sentään irtosi.

Toiseksi viimeisenä, eli karsijan paikalla oleva TPS on pisteen IFK Mariehamnin perässä, ja kaksi SJK:n takana. Turkulaiset ei ole luovuttanut missään nimessä. Edellisestä viidestä pelistä irtosikin seitsemän pistettä, ja jokainen jäljellä oleva ottelu on perinneseuralle elintärkeä.

TPS:n heikkous on läpi kauden ollut kokemattomassa puolustuksessa. Lahti puolestaan ei ole maaleilla mässäillyt koko kauden aikana, mutta erityisesti viime peleissä hyökkäys on ollut todella tukkoista.

Lahtelainen kotiyleisö vaatii voittoa, mutta veitsi kurkulla pelaava TPS tulee mastokaupunkiin taisteluhengessä. Uskon matsin päättyvän sopuisaan tasapeliin, eikä muita merkkejä lapulle tarvita.

Rovaniemellä hopeamitalissa kiinni oleva RoPS saa vieraakseen SJK:n, joka kaipaa edelleen pisteitä taatakseen säilymisen Veikkausliigassa.

Rovaniemeläisille kausi on ollut täysosuma, ja tulokas päävalmentajan Toni Koskelan luotsaaman miehistön kautta voidaankin pitää vuoden positiivisempina yllätyksenä Veikkausliigassa.

SJK:n kausi on täysin päinvastainen. Pohjanmaalta piti tulla tällä kaudelle HJK:n todellinen haastaja, mutta toisin kävi.

SJK on onnistunut voittamaan vieraskentällä vain kahdesti tällä kaudella. Kolmatta ei sunnuntaina nähdä. RoPSin paras lento on kenties hieman jo hyytynyt, mutta laadukkaasti puolustavalta joukkueelta ei pisteitä viedä helposti.

RoPSin niukka kotivoitto tai tasapeli tuntuu todennäköisimmältä skenaariolta.

Vakio Grand Prix 2 30.9.2018 koko kierros:

1. 1
2. X2
3. 2
4. 1X
5. 1X
6. X2
7. 1X
8. 2
9. 1X
10. X
11. X
12. X2
13. 1
14. X
15. X
16. 1X
17. 2
18. 1


256 riviä 25,6€