Yleisurheilun EM-kisat 2022 München

Tulevat yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut 2022 käydään Münchenissä 15-21. elokuuta 2022.

Yleisurheilun EM-kisat 2022


Yleisurheilun EM-kisat 2022 järjestetään Münchenissä, Saksassa elokuun puolivälin tienoilla. Kisapaikkana toimii Münchenin Olympiastadion. Kyseessä on toinen kerta, kun München isännöi yleisurheilun EM-kisoja. Edellisen kerran kaupungissa kilpailtiin näissä merkeissä tasan kaksi vuosikymmentä sitten vuoden 2002 EM-kisoissa.

Yleisurheilun EM-kisat 2022 München
Kuvalähde: GettyImages

Tapahtuma on samalla olympiakisojen 50-vuotisjuhlakisa. Multiurheilutapahtumassa samassa kaupungissa järjestetään samaan aikaan usean eri lajin EM-kisat. Yleisurheilun lisäksi Münchenissä kilpaillaan pyöräilyn, golffin, voimistelun, melonnan sekä triahtlonin merkeissä. Suurin osa tapahtumista käydään Olympiaparkissa tai sen välittömässä läheisyydessä.

Koronapandemia tekee yleisurheilukesästä 2022 äärimmäisen kiireisen. Yhdysvaltojen Eugenessä järjestettävät yleisurheilun MM-kisat päättyvät 24. heinäkuuta 2022 eli vain noin kolme viikkoa ennen EM-kisojen alkua. Lisäksi myös Birminghamissa kilpailtavat Kansainyhteisön kilpailut käydään heinä-elokuun taitteessa 2022.

Münchenin EM-kisat tulosrajat


EM-kisojen tulosrajat ovat nousseet roimasti edellisistä Euroopan mestaruuskisoista. Esimerkiksi Pariisissa miesten keihäänheittoon pääsivät mukaan urheilijat jotka kiskaisivat keppiä vähintään 80,50 metriä, nyt tulosraja on huikea 84m! EM-kisoihin voi kuitenkin päästä takaportin kautta ranking-järjestelmän avulla. Tämä tarkoittaa sitä että mikäli tulosrajan rikkoneita urheilijoita ei ole tarpeeksi niin ranginkin kautta täytetään loput kisapaikat.Yleisurheilun EM-kisat 2022 - Katso myös!


Katso myös uusimmat vedonlyöntivihjeet ja -tarjoukset Münchenin EM-kisoihin. Löydät sivustoltamme ennakoita sekä vetovihjeitä koko EM-kisojen ajan.Parhaat vedonlyöntisivustot yleisurheiluun


Arvostelu

Bonus

Julkaistu

Kierrätys

Pelaa

1.Lucky Casino25€ riskitön bonus2018Ei kierrätystäPelaa nyt
2.Bethard100% bonus 100€ asti20144x (T+B)Pelaa nyt


EM-kisat - Ohjelma ja aikataulu


Järjestyksessään 26. yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut starttaavat 15. elokuuta ja päättyvät 21. päivä samaa kuuta. Tarkempi ohjelma julkistetaan lähempänä tapahtuman alkua ja päivitämme sen reaaliajassa myös sivuillemme.

Suomen joukkue


Suomi on osallistunut EM-kisoihin aina ensimmäisistä kisoista, vuodesta 1938 alkaen. Mitalitaulukossa Suomi on yhdeksäs kerättyään yhteensä 101 mitalia: 33 kultaa, 28 hopeaa ja 40 pronssia.

Edellisistä kisoista Berliinistä Suomi lähti kotiin tyhjin käsin. Tätä ennen ainoastaan kerran Suomi on jäänyt täysin ilman mitalia: vuonna 1966 Budapestin EM-kisoissa.

Kisapaikka: Münchenin Olympiastadion


Münchenin Olympiaparkissa sijaitseva Olympiastadion valmistui vuoden 1972 kesäolympialaisiin. Alunperin stadion veti uumeniinsa jopa 80 000 katsojaa, mutta viimeisten perusparannusten jälkeen kapasiteetti on hieman reilut 69 000 katsojaa.

Monikäyttöisellä stadionilla on vuosien saatossa nähty myös lukuisia isoja jalkapallo-otteluita, kuten vuoden 1988 EM-kisojen finaali. Vuoteen 2006 asti stadionilla kotiottelunsa pelasivat myös kaupungin futisylpeydet Bayern München ja 1860 München. Stadionilla on myös järjestetty lukemattomia muita tapahtumia, kuten jättikonsertteja.

Yleisurheilun EM-kisat 2020 peruttiin


Euroopan ja Ranskan yleisurheililiitot ovat tehneet yhteisen päätöksen vuoden 2020 Yleisurheilun EM-kisojen peruuttamisesta. Kisat oli tarkoitus järjestää elokuun lopussa ja monet urheilijat pitivät tätä kauden huipentumana Tokion Olympialaisten siirtopäätöksen jälkeen. Kisoja yritettiin siirtää ensi vuodelle mutta se oli mahdotonta joten kisat ovat nyt virallisesti kokonaan peruttu.

Suomalaisurheilijoista Annimari Korte otti peruutuksen raskaasti:Yleisurheilun EM-kisat mitalitaulukko